Luca Salvadori - Πρωταθλητής μετά θάνατον αφού αποσύρθηκε ο αντίπαλός του, Filippo Rovelli

Στη μεγάλη κατηγορία του Ιταλικού Πρωταθλήματος National Trophy, με έναν αγώνα να απομένει ακόμα
Luca Salvadori - Πρωταθλητής μετά θάνατον
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/10/2024

Μετά τον πρόσφατο θάνατο του Ιταλού αγωνιζόμενου και youtuber  Luca Salvadori, ο μεγάλος του αντίπαλος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα National Trophy 2024, στην κατηγορία των 1.000 κ.εκ., Filippo Rovelli, αποσύρθηκε από τους τελευταίους δυο αγώνες ώστε ο Salvadori να πάρει μετά θάνατον τον τίτλο, κάτι που έγινε πράξη την περασμένη Κυριακή, καθώς η βαθμολογική διαφορά του Luca με τον Filippo δεν μπορεί να καλυφθεί στον τελευταίο γύρο της σεζόν στις 12-13 Οκτώβρη.

Θυμίζουμε πως ο Salvadori είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Road Racing στη Γερμανία, και λίγο μετά το δυστύχημα, η μόνη ομάδα (Pistard Team) που είχε πιθανότητα να κερδίσει τον τίτλο στο National Trophy που συμμετείχε ο Luca (που είχε 4 νίκες σε 4 αγώνες), ανακοίνωσε μέσω του ιδιοκτήτη της Galesi Milella πως με ομόφωνη απόφαση ομάδας και αναβάτη, δεν θα συμμετείχαν στους τελευταίους δυο γύρους της σεζόν με τον αγωνιζόμενο Filippo Rovelli, σε μια κίνηση σεβασμού στον αδικοχαμένο Salvadori.

Η παραπάνω εντυπωσιακή κίνηση έδωσε τελικά στον Luca Salvadori και στην ομάδα του (Broncos team) τον τίτλο, με 100 βαθμούς. Ο Rovelli πήρε τη δεύτερη τελικά θέση, και ο Alessandro Andreozzi την Τρίτη.

Luca και Filippo

Ο Rovelli είχε δηλώσει για τον θάνατο του Salvadori: “Luca, έχουν περάσει χρόνια από τότε που οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν στην πίστα, όμως δεν είχαμε ποτέ τέτοια δυνατή μάχη όπως φέτος. Κάθε αγώνας ήταν μια μάχη σώμα με σώμα, και είχαμε ακόμα δυο γύρους μπροστά μας, δυο ευκαιρίες να προκαλέσουμε ο ένας τον άλλον ακόμα περισσότερο και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε μαζί. Αλλά, για εμένα, με τον θάνατό σου το Πρωτάθλημα τελείωσε. Δεν έχει νόημα να συνεχίσω χωρίς εσένα στην πίστα, χωρίς την επιμονή σου και το ταλέντο σου. Αυτός ο τίτλος είναι δικός σου Luca, και τον κέρδισες με το σπαθί σου, αγώνα με τον αγώνα. Ήθελα να σε γιόρταζα διαφορετικά, να σου έσφιγγα το χέρι και να σου έλεγα ο ίδιος πως ήσουν ο καλύτερος. Αυτό το Πρωτάθλημα είναι δικό σου και θα είναι για πάντα δικό σου. Είμαι ευτυχισμένος για κάθε στιγμή που ζήσαμε μαζί. Σ’ αγαπώ."

Luca Salvadori

Τον πέμπτο γύρο του Πρωταθλήματος στο Mugello, έλαβε χώρα μια ειδική τελετή στη σχάρα εκκίνησης, με τον Πρόεδρο του Moto Club Spoleto, Daniele Cesaretti, να παραδίδει το #23 του Luca Salvadori στον Luca Conforti, ιδιοκτήτη της Broncos Racing Team, με τον αριθμό να αποσύρεται από το Εθνικό Πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Τώρα, οι φίλοι και οι συναθλητές του Luca ετοιμάζουν προς τιμή του μεγάλη γιορτή στον 6ο και τελευταίο γύρο της σεζόν, στην πίστα της Cervesina.

Ετικέτες

Isle of Man TT 2026: Nτεμπούτο για τον 20χρονο Βρετανό Rhys Stephenson

Στην κατηγορία Sportbike ο νεαρός αναβάτης με τη Rocket Racing
Rhys Stephenson
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/3/2026

Ο Stephenson θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Isle of Man TT με στόχο τη μάθηση, την αποκόμιση εμπειριών και την εξοικείωση με την θρυλική ορεινή διαδρομή πάνω σε Triumph Daytona 660.

Ο 20χρονος Rhys Stephenson ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με το ντεμπούτο του στο Isle of Man TT το 2026, συμμετέχοντας στην κατηγορία Sportbike με την ομάδα της Rocket Racing. Ο Βρετανός αναβάτης θα αγωνιστεί με τη Triumph Daytona 660, μοτοσυκλέτα με τη οποία είναι καλά εξοικειωμένος.

Ο Stephenson θα φτάσει στο Isle of Man TT του 2026 έχοντας εδραιωθεί ως ένας από τους υποσχόμενους νέους αναβάτες των βρετανικών πρωταθλημάτων ταχύτητας. Η πορεία του ξεκίνησε δυναμικά στο British Talent Cup το 2021, ενώ το 2022 κατέκτησε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη με πολλά βάθρα. Στη συνέχεια, το 2024, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος Pirelli National Sportbike τερματίζοντας όγδοος συνολικά, ενώ το 2025 εντυπωσίασε με ρεκόρ γύρου και pole positions, επιβεβαιώνοντας πως διαθέτει την ταχύτητα και τη σταθερότητα που απαιτούνται για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Rhys Stephenson

Η στρατηγική του για το 2026 επικεντρώνεται αποκλειστικά στο Νησί, επενδύοντας όλους τους διαθέσιμους πόρους και τον χρόνο του στο TT αντί να διαμοιράζει την προσοχή του σε συμμετοχές του πρωταθλήματος αγώνων δρόμου. Ο Stephenson προσεγγίζει το ντεμπούτο του με ταπεινότητα και χωρίς άμεσες προσδοκίες για αποτελέσματα, δίνοντας προτεραιότητα στην εξοικείωση με τη διαδρομή και τη δημιουργία αυτοπεποίθησης. Με την υποστήριξη σταθερών χορηγών και την καθοδήγηση έμπειρων ανθρώπων όπως ο Milky Quayle και ο John Barton, η ομάδα Rocket Racing στοχεύει σε μια πορεία βασισμένη στην υπομονή και τη μακροπρόθεσμη εξέλιξη, θέτοντας γερές βάσεις για το μέλλον.

Rhys Stephenson

Ο ίδιος δήλωσε: “Την πρώτη μου χρονιά, ελπίζω να μάθω τη διαδρομή και να χτίσω αυτοπεποίθηση στο νησί. Πηγαίνω χωρίς προσδοκίες. Θέλω απλώς να απολαύσω τον χρόνο μου στη μοτοσυκλέτα και να μάθω όσο περισσότερα μπορώ. Έχω επισκεφθεί το νησί πολλές φορές ήδη για να προετοιμαστώ και θα κάνω κι άλλους γύρους με τον Milky (Quayle)* και τον John (Barton)*.”

* Έμπειροι και διακεκριμένοι αναβάτες που εκτελούν πλέον χρέη επισήμων εκπαιδευτών της διοργάνωσης, εξοικειώνοντας πρωτοεμφανιζόμενους αναβάτες στη διαδρομή.