Luca Salvadori - Πρωταθλητής μετά θάνατον αφού αποσύρθηκε ο αντίπαλός του, Filippo Rovelli

Στη μεγάλη κατηγορία του Ιταλικού Πρωταθλήματος National Trophy, με έναν αγώνα να απομένει ακόμα
Luca Salvadori - Πρωταθλητής μετά θάνατον
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/10/2024

Μετά τον πρόσφατο θάνατο του Ιταλού αγωνιζόμενου και youtuber  Luca Salvadori, ο μεγάλος του αντίπαλος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα National Trophy 2024, στην κατηγορία των 1.000 κ.εκ., Filippo Rovelli, αποσύρθηκε από τους τελευταίους δυο αγώνες ώστε ο Salvadori να πάρει μετά θάνατον τον τίτλο, κάτι που έγινε πράξη την περασμένη Κυριακή, καθώς η βαθμολογική διαφορά του Luca με τον Filippo δεν μπορεί να καλυφθεί στον τελευταίο γύρο της σεζόν στις 12-13 Οκτώβρη.

Θυμίζουμε πως ο Salvadori είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Road Racing στη Γερμανία, και λίγο μετά το δυστύχημα, η μόνη ομάδα (Pistard Team) που είχε πιθανότητα να κερδίσει τον τίτλο στο National Trophy που συμμετείχε ο Luca (που είχε 4 νίκες σε 4 αγώνες), ανακοίνωσε μέσω του ιδιοκτήτη της Galesi Milella πως με ομόφωνη απόφαση ομάδας και αναβάτη, δεν θα συμμετείχαν στους τελευταίους δυο γύρους της σεζόν με τον αγωνιζόμενο Filippo Rovelli, σε μια κίνηση σεβασμού στον αδικοχαμένο Salvadori.

Η παραπάνω εντυπωσιακή κίνηση έδωσε τελικά στον Luca Salvadori και στην ομάδα του (Broncos team) τον τίτλο, με 100 βαθμούς. Ο Rovelli πήρε τη δεύτερη τελικά θέση, και ο Alessandro Andreozzi την Τρίτη.

Luca και Filippo

Ο Rovelli είχε δηλώσει για τον θάνατο του Salvadori: “Luca, έχουν περάσει χρόνια από τότε που οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν στην πίστα, όμως δεν είχαμε ποτέ τέτοια δυνατή μάχη όπως φέτος. Κάθε αγώνας ήταν μια μάχη σώμα με σώμα, και είχαμε ακόμα δυο γύρους μπροστά μας, δυο ευκαιρίες να προκαλέσουμε ο ένας τον άλλον ακόμα περισσότερο και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε μαζί. Αλλά, για εμένα, με τον θάνατό σου το Πρωτάθλημα τελείωσε. Δεν έχει νόημα να συνεχίσω χωρίς εσένα στην πίστα, χωρίς την επιμονή σου και το ταλέντο σου. Αυτός ο τίτλος είναι δικός σου Luca, και τον κέρδισες με το σπαθί σου, αγώνα με τον αγώνα. Ήθελα να σε γιόρταζα διαφορετικά, να σου έσφιγγα το χέρι και να σου έλεγα ο ίδιος πως ήσουν ο καλύτερος. Αυτό το Πρωτάθλημα είναι δικό σου και θα είναι για πάντα δικό σου. Είμαι ευτυχισμένος για κάθε στιγμή που ζήσαμε μαζί. Σ’ αγαπώ."

Luca Salvadori

Τον πέμπτο γύρο του Πρωταθλήματος στο Mugello, έλαβε χώρα μια ειδική τελετή στη σχάρα εκκίνησης, με τον Πρόεδρο του Moto Club Spoleto, Daniele Cesaretti, να παραδίδει το #23 του Luca Salvadori στον Luca Conforti, ιδιοκτήτη της Broncos Racing Team, με τον αριθμό να αποσύρεται από το Εθνικό Πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Τώρα, οι φίλοι και οι συναθλητές του Luca ετοιμάζουν προς τιμή του μεγάλη γιορτή στον 6ο και τελευταίο γύρο της σεζόν, στην πίστα της Cervesina.

Ετικέτες

Rally Dakar 2026 - Φαβορί Daniel Sanders και KTM - 4η συμμετοχή ο Βασίλης Μπούδρος

Ο Sanders έρχεται φορμαρισμένος με νίκη στο Dakar 2025 και τίτλο FIM W2RC 25
Rally Dakar 2026
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/12/2025

Το Rally Dakar 2026 που θα διεξαχθεί και πάλι στη Σαουδική Αραβία με νέα διαδρομή είναι προ των πυλών. Μεγάλο φαβορί είναι ο Αυστραλός Daniel Sanders της KTM Factory Racing, που είναι πανέτοιμος να υπερασπιστεί τη νίκη του στο Dakar 2025, εν όψει και του νέου Πρωταθλήματος Rally της FIM, με το Dakar να είναι ο πρώτος εκ των συνολικά 5 γύρων του θεσμού.

Ο Sanders το 2025 κέρδισε τους 4 από τους 5 γύρους του W2RC, ενώ ήταν 2ος στον 5ο γύρο, σε κυριαρχική εμφάνιση. Φυσικά οι αγώνες ράλι είναι πάντα εξαιρετικά απρόβλεπτοι, και ο ανταγωνισμός ιδιαίτερα σκληρός. Στο κατόπι του Αυστραλού βρίσκονται τόσο οι υπόλοιποι αναβάτες της πορτοκαλί εταιρείας (ο Luciano Benavides, 4ος στο W2RC 25 και το ανερχόμενο ταλέντο Edgar Canet που πήρε τον τίτλο W2RC 2025 της κατηγορίας Rally 2 με 4 πρώτες θέσεις και μια εγκατάλειψη ενώ τερμάτισε 8ος στο ντεμπούτο του στο Dakar σε ηλικία 19 ετών) αλλά και οι αναβάτες της Honda.

Honda

Η ιαπωνική εταιρεία παραμένει η μόνη εκ των 4 μεγάλων ιαπωνικών εργοστασίων που συνεχίζει να συμμετέχει επίσημα στο Dakar και στο W2RC, έχοντας στις τάξεις των δυο ομάδων της τον πολύ δυνατό Ισπανό Tosha Schareina, που το 2025 τερμάτισε 2ος τόσο στο Dakar όσο και στο W2RC, τον δις νικητή του Dakar Αμερικανό Ricky Brabec που τερμάτισε 3ος στο W2RC 2025, και τους πάντα υπολογίσιμους αλλά ακόμα χωρίς τίτλο Adrien van Beveren και Skyler Howes.

Hero

Τρίτο μεγάλο εργοστάσιο που συμμετέχει με αξιώσεις στο Rally Dakar 2026 είναι αυτό της ινδικής Hero, με τους Ross Branch και “Nacho” Cornejo, και τέταρτο αυτό της Sherco με τους Bradley Cox και Lorenzo Santolino.

Στην Rally 2 κατηγορία των μοτοσυκλετών, στα φαβορί συγκαταλέγονται οι Tobias Ebster (Hero), Harith Noah (Sherco) και Michael Docherty (BAS World KTM Team).

Στη δυσκολότερη κατηγορία όλων, την Original by Motul που προτιμά και ο Βασίλης Μπούδρος, εκεί όπου ο αναβάτης παίζει τον ρόλο και του μηχανικού, φέτος θα συμμετάσχουν 21 σκληροτράχηλοι αναβάτες (λίγες συμμετοχές σε σχέση με τα προηγούμενα Dakar), με τα φαβορί να είναι και πάλι οι Emanuel Gyenes (νικητής το 2025) και Benjamin Melot (2ος το 25), οι οποίοι θα μπορούσαν να απειληθούν και από τον Βέλγο Jerome Martiny και Javi Vega.

Βασίλης Μπούδρος

Θυμίζουμε πως ο Βασίλης Μπούδρος θα συμμετάσχει στο Dakar το 2026 για τέταρτη φορά, έχοντας τερματίσει στην 70η θέση γενικής (48η στο Original by Motul) το 2022, στην 81η θέση γενικής και 65η Original το 2024 και στην 53η θέση γενικής και 43η στην κατηγορία του το 2025. Ο Βασίλης συμμετέχει και φέτος με μοτοσυκλέτα KTM 450 Rally Replica (στο site του Dakar εμφανίζεται να οδηγεί Husqvarna) και μεγάλο χορηγό την ελληνική εταιρεία φίλτρων, DNA. Ευχόμαστε τα καλύτερα στον Βασίλη και ανυπομονούμε να δούμε τα απίθανα, διασκεδαστικά live του, με περιγραφές που μόνο εκείνος μπορεί και κάνει. Είμαστε τυχεροί που έχουμε την εικόνα του Dakar εκ των έσω.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την έκδοση και τη διαδρομή του Dakar 2026, με τον αγώνα να ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου.