Luca Salvadori - Σκοτώθηκε σε αγώνα Road Racing

Ο γνωστός Ιταλός αγωνιζόμενος και content creator ήταν μόλις 32 ετών
Luca Salvadori
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Ο Ιταλός αγωνιζόμενος και εξαιρετικά γνωστός content creator Luca Salvadori έχασε τη ζωή του σε ατύχημα κατά τη διάρκεια αγώνα Road Racing στη Γερμανία, στο σιρκουί του Frohburg, σε ηλικία μόλις 32 ετών.

"Με απέραντη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του δικού μας Luca Salvadori. Μετά από ένα ατύχημα στη διαδρομή του Frohburg, τα πολλά τραύματα που δέχθηκε δεν του επέτρεψαν να κρατηθεί στη ζωή και μας άφησε. Εκφράζουμε τη βαθύτατη συμπόνοια μας και είμαστε ενωμένοι γύρω από τα μέλη της οικογένειάς του." Αυτή ήταν η λιτή ανακοίνωση της ομάδας Broncos Racing Team, με την οποία αγωνιζόταν ο Salvadori.

Ο 32χρονος Μιλανέζος προερχόταν από οικογένεια που αγαπούσε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τον πατέρα του, Maurizio, να είναι ο ιδρυτής και διευθυντής της Trident Racing team. Ο Luca έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο το 2009 στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας, στα 600 κυβικά. Το 2010 συμμετείχε στους τελευταίους δυο γύρους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Superstock 600, όπου πήρε 4 βαθμούς, τερματίζοντας τριακοστός πέμπτος.

Luca Salvadori

Το 2011 ήταν εικοστός πρώτος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας, ενώ δεν βαθμολογήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -πάντα στα 600. Το 2012 τερμάτισε 21ος σε εθνικό επίπεδο, ενώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πήρε 7 βαθμούς. Το 2013 οι επιδόσεις του ήταν σαφώς βελτιωμένες καθώς κατετάγη 17ος στο CIV, και 9ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου ανέβηκε και στο βάθρο στον αγώνα της Monza. Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος στους πρώτους του δυο γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport, που όμως συνοδεύτηκαν από δυο εγκαταλείψεις.

Luca Salvadori

Το 2014 τερμάτισε 8ος, ενώ το 2015 ξεκίνησε να αγωνίζεται στα Superstock 1000 της FIM με την Althea Racing. Οδηγώντας ένα Ducati Panigale τερμάτισε τη σεζόν 16ος με 16 βαθμούς. Το 2016 καβάλα σε ένα Aprilia RSV4 συμμετείχε τόσο στο κύπελο της FIM όσο και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Superbike, τερματίζοντας 13ος στην Ιταλία και 20ος στα Superstock -τερμάτισε τη σεζόν οδηγώντας ένα Yamaha YZF-R1. Το 2017 συμμετείχε σε έναν αγώνα στα Superstock 1000 στο Misano, ως αντικαταστάτης τραυματία αναβάτη, αγώνα που συνοδεύτηκε από εγκατάλειψη του Ιταλού. Το 2018, στην τελευταία σεζόν των Superstock ο Salvadori συμμετείχε τακτικά με μια BMW S 1000 RR για την Berclaz Racing, τερματίζοντας 10ος στο Πρωτάθλημα. Ο Luca συμμετείχε και στο Monza Rally Show με αυτοκίνητο, το 2018 και το 2019 με συνοδηγό τον Alberto Vagaggini. Το 2023, κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE με την Pramac Racing, οδηγώντας το Ducati V21L, δίπλα στον Esteve Rabat.

Luca Salvadori

Προβλήματα υγείας δεν τον άφησαν να τελειώσει τη σεζόν, και αντικαταστάθηκε από τους Oscar Gutierez και τον Andrea Migno, ενώ οι βαθμοί συνέλεξε όσο αγωνιζόταν του επέτρεψαν να καταταγεί 17ος. Το 2023 έλαβε μέρος και στον 2ο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Supersport, χωρίς να βαθμολογηθεί. Μετά τις συμμετοχές του στο MotoE, ο Ιταλός ξεκίνησε να συμμετέχει σε Road Racing αγώνες -που γίνονται σε δημόσιους δρόμους που κλείνουν για την περίσταση-, μια απόφαση που όμως θα αποδεικνυόταν μοιραία, καθώς το σοβαρό ατύχημα που είχε στο Frohburg οδήγησε στον θάνατό του, με τους γιατρούς του νοσοκομείου της Λειψίας όπου μεταφέρθηκε, να μην καταφέρνουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Luca Salvadori

Αξίζει να σημειωθεί πως με μια συγκινητική ανάρτηση, η ομάδα του κύριου αντίπαλού του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, Filippo Rovelli, όπου ο Luca συμμετείχε παράλληλα με τους αγώνες Road Racing, ανακοίνωσε πως θα απέχει από τους τελευταίους δυο γύρους, για να πάρει έστω και μετά θάνατο τον τίτλο στην κατηγορία National Trophy 1000. “Το Πρωτάθλημα είναι δικό σου και θα είναι για πάντα. Σε αγαπώ”, δήλωσε ο Roveilli.

Luca Salvadori

Πέρα από την αγωνιστική δράση του, ο Salvadori ήταν πολύ γνωστός για τη δράση του στα social media, με πεντακόσιες ενενήντα πέντε χιλιάδες ακόλουθους στο Youtube, όπου είχε ανεβάσει περισσότερα από 600 βίντεο. Θεωρούνταν πρωτοπόρος στο conent creation αγωνιζομένων, ενώ ήταν ambassador της Ducati και είχε πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων και στις εντυπωσιακές φωτογραφίες του press kit για το Ducati Hypermotard 698 Mono.

Ετικέτες

Olympia Rally, 2η Ημέρα: Πρώτος ο Ferdinand Kreidl, δεύτερος ο Σεβαστόπουλος [Photos]

Ο “δικός μας” Κίμων Καράμπελας αντιμετώπισε τεχνικό θέμα, κρατιέται όμως στην πρώτη δεκάδα
sevastopoulos
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/4/2026

Η 2η ημέρα του Olympia Rally 2026 προσέφερε μία από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις του αγώνα, με την πλοήγηση να βρίσκεται στο απόλυτο επίκεντρο της ειδικής διαδρομής. Η συνολική απόσταση των 236 χιλιομέτρων σε συνδυασμό με 438 waypoints απαιτούσε συνεχή συγκέντρωση, ακριβή ανάγνωση του roadbook και αδιάκοπη εστίαση από την αρχή έως το τέλος. Με αμέτρητες διασταυρώσεις και συχνές αλλαγές κατεύθυνσης, δεν υπήρχε περιθώριο για δισταγμό ή λάθος, μετατρέποντας κάθε επιλογή σε κρίσιμη απόφαση.

Η διαδρομή πέρασε από τη Φολόη και την περιοχή του Πηνειού, προσφέροντας γρήγορα κομμάτια σε συνδυασμό με ιδιαίτερα τεχνικές ζώνες πλοήγησης που δοκίμασαν τόσο την πνευματική αντοχή όσο και την πειθαρχία των αναβατών. Η διατήρηση του ρυθμού, παράλληλα με τη διαχείριση της πολυπλοκότητας της διαδρομής, αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς η πυκνότητα των διασταυρώσεων απαιτούσε απόλυτη αφοσίωση και διαρκή εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια της ειδικής.

Olympia

Στο 2ο μέρος της ειδικής διαδρομής υπήρχαν πολλά τεχνικά περάσματα από λάσπες και ποτάμια που δυσκόλεψαν τους αναβάτες, ενώ η διαδρομή έκλεισε και για κάποια ώρα! Η οργάνωση ανταποκρίθηκε με προσωπικό και οχήματα που επενέβησαν και διαμόρφωσαν το πάτημα, ξεπαγίδευσαν τις μοτοσυκλέτες, ώστε να περάσουν όλοι οι αναβάτες.

Πρώτος στον τερματισμό της ειδικής ήταν ο #33 Ferdinand Kreidl με KTM EXC 450, δεύτερος ο “δικός μας” #2 Γιάννης Σεβαστόπουλος με Yamaha WR450F και τρίτος ο #20 Oboňa Vladimír με KOVE 450 Rally, ενώ ο Γιάννης Τρίγκας με DR-Z4s βρίσκεται στην 7η θέση. Ο συνεργάτης του MOTO Κίμων Καράμπελας με Yamaha Tenere 700 αντιμετώπισε θέματα με τον πύργο του και υποχώρησε στην 10η θέση γενικής.

Η σημερινή ημέρα (τρίτη) αποτελεί το πρώτο μέρος της διαδρομής στο ταξίδι προς Καλαμάτα.