Νέα ρεκόρ στο Isle of Man

Έσπασε τα χρονόμετρα η Kawasaki ZX-10RR στο Νησί
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/6/2018

Τις πρώτες υγρές μέρες του φετεινού Isle of Man κανείς δεν θα στοιχημάτιζε ούτε μασημένη τσίχλα ότι το ρεκόρ γύρου που είχε ο  Michael Dunlop από το 2016 θα μπορούσε να καταρριφθεί. Όμως ο ήλιος και η καθαρή άσφαλτος άλλαξαν την εικόνα των δρόμων του Νησιού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ιδανικών συνθηκών. Έτσι, τα ρεκόρ και τα ταχύτερα περάσματα στα διάσημα σημεία της διαδρομής, άρχισαν να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Η Kawasaki ZX-10R του Bradford Dean Harrison θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας RST Superbike TT που είχε μέση ωριαία ταχύτητα πάνω από 134mph (214,4 km/h) και έσπασε όλα τα ρεκόρ, σε όλα τα τμήματα της διαδρομής που είχαν στοιχειώσει τα τελευταία εννέα χρόνια. Μάλιστα αυτό το ρεκόρ έγινε με εκκίνηση από στάση με γεμάτο το ρεζερβουάρ και όχι στο δεύτερο γύρο που οι αναβάτες έχουν πλεονέκτημα από το πέρασμα του check point εν κινήσει και λιγότερη βενζίνη μέσα στο ρεζερβουάρ που κάνει την μοτοσυκλέτα ελαφρύτερη και πιο ευέλικτη.

Ρεκόρ είχαμε και στα sidecar με τους αδερφούς Ben και Tom  Birchall να πετυχαίνουν μέση ωριαία στα 114mph (182,4km/h). Οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι καλές και ο καιρός φαίνεται ότι θα τις διατηρήσει έως και την ημέρα του Poker Stars Senior TT. Αυτή τη στιγμή, το θεωρητικό ρεκόρ αν ενώσει κάποιος τα γρηγορότερα περάσματα είναι στα 135.698mph (217,1km/h) που αντιστοιχεί σε χρόνο γύρω στα 16:40.959.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες