X-Trial 2025, 3ος αγώνας Γαλλία - Δύο στα δύο για τον Toni Bou

Νίκη "στο νήμα" για τον Καταλανό στο Clermont-Ferrand
X-Trial τρίτος αγώνας 2025, Toni Bou νικητής
Από το

motomag

20/1/2025

Στον Toni Bou (Repsol Honda Trial Team) πήγε και η νίκη του τρίτου αγώνα της χρονιάς για το παγκόσμιο X-Trial, έπειτα από μάχη που είχε ο Καταλανός στον τελικό με τον Jaime Busto (GasGas).

Toni Bou και Jaime Busto πήγαν στο Clermont-Ferrand με ισοβαθμία στην κορυφή του πρωυαθλήματος με τους δύο Ισπανούς να έχουν ο καθένας από μία νίκη και μία δεύτερη θέση. Και οι δύο ήθελαν τη νίκη στον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος εξίσου όπως αποδείχθηκε με το κορυφαίο σκαλί του βάθρου να κρίνεται στον μεγάλο τελικό, στον τελευταίο μάλιστα τομέα!

X-Trial τρίτος αγώνας 2025, Toni Bou νικητής

Ο Bou με την Montesa Cota 4RT οδήγησε φανταστικά αλλά το ίδιο εξαιρετικός ήταν και ο Busto που άσκησε με αυτόν τον τρόπο πίεση στον Καταλανό ωστόσο στον τελευταιο τομέα του τελικό ο Bou ήταν αλάνθαστος και ο έτερος Ισπανός είχε τρεις βαθμούς ποινής για να ανέβει έτσι στο δεύτερο σκαλι του βάθρου.

X-Trial τρίτος αγώνας 2025, Toni Bou νικητής

Ο Adam Raga (Sherco) έχει ανακοινώσει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά, η οποία ωστόσο πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής για τον Καταλανό που θα μπορούσε ίσως να το ξανασκεφτεί και να κρεμάσει αργότερα το κράνος του. Ο αναβάτης της Sherco έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, δεν έμεινε μακριά με την απόδοσή του από τους δύο πρώτους και στα δεύτερα προκριματικά κατάφερε να επιβληθεί του νεαρού συμπατριώτη του Gabriel Marcelli (Repsol Honda Trial Team). Έτσι πέρασε στον τελικό και πάλεψε για τη δεύτερη θέση με τον Busto. Τελικά πήρε την τρίτη λόγω της ποινής που μάζεψε στον τελευταίο 6ο τομέα.

X-Trial τρίτος αγώνας 2025, Toni Bou νικητής


Με τη δεύτερη σερί νίκη επί γαλλικού εδάφους και δύο νίκες σε τρεις αγώνες στη χρονιά ο Bou πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος με 55 βαθμούς, με τον Busto να ακολουθεί με 50 και τον Raga πιο πίσω στους 33 βαθμούς. Ισοβαθμόντας στην τέταρτη θέση με 25 βαθμούς βρίσκονται οι Marcelli και Benoit Bincaz.

Ακολουθεί ο τέταρτος γύρος του X-Trial που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 2 Φεβρουαρίου στο Palau Sant Jordi. Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του αγώνα στο video που ακολουθεί.

 

Isle of Man TT: Δείτε δωρεάν όλους τους αγώνες των τελευταίων 30 ετών! [Video]

Στην επίσημη ιστοσελίδα του IOMTT - Αγώνες, συνεντεύξεις και θρυλικές μάχες από το 1995, όλα σε ένα μέρος
Isle
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Με τη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων να έχει ξεκινήσει ανεπίσημα η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Isle of Man TT προσφέρει σε όλους τους φίλους του θρυλικού θεσμού τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν όλους τους αγώνες που έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια και όχι μόνο! 

Οι οπαδοί του TT μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους αγώνες και στιγμές από το 1995 έως το 2025, μέσω του καναλιού streaming TT+ της εταιρείας.

Μπορείτε να γυρίσετε πίσω το χρόνο και να παρακολουθήσετε τον Joey Dunlop να αγωνίζεται και να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου πριν από τον θλιβερό θάνατό του το 2000 και να δείτε από πρώτο χέρι γιατί θεωρείται θρύλος.

Μπορείτε επίσης να δείτε τον γύρο με ταχύτητα 209,21 χλμ./ώρα που κατάφερε ο John McGuinness το 2007 ή τον εκπληκτικό γύρο με ταχύτητα 217,26 χλμ./ώρα που κατάφερε ο Peter Hickman κατά τη διάρκεια του αγώνα Senior TT του 2018.

Μπορείτε να γυρίσετε πίσω στο 2009 και να δείτε τον Michael Dunlop να κερδίζει την πρώτη του νίκη στο TT στην κατηγορία Supersport, ή να δείτε την φετινή του 33η νίκη του που επιτεύχθηκε νωρίτερα φέτος.

Εκτός από όλες τις ιστορικές στιγμές των αγώνων, οι θεατές θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν συνεντεύξεις των αναβατών και μερικές από τις πιο διάσημες μάχες των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Για να εγγραφείτε και να έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στα τελευταία 30 χρόνια των αγώνων TT, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε έναν απλό λογαριασμό στην ιστοσελίδα TT+, ο οποίος είναι δωρεάν και μπορείτε να βρείτε τον σύνδεσμο εδώ.