Dakar 2019: Ενηλικιώθηκε το σερί! 18 χρόνια KTM!

Κι ο Price θα πάρει το prize…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/1/2019

Ήταν ένα φοβερό Dakar, ένας δύσκολος αγώνας για όλες τις ομάδες, που όμως χαρακτηρίστηκε καταστροφικός για την Honda, εξίσου άτυχος για την Yamaha ενώ ταλαιπώρησε και τους αναβάτες της KTM, όχι όμως αντίστοιχα με τους υπόλοιπους, Τεράστια εμπειρία ως ομάδα συνολικά, άψογη συνεργασία μεταξύ τους με ανθρώπους και μηχανικούς που χρόνια κερδίζουν έχοντας βρει την καλύτερη συνταγή. Κι αυτό, μαζί με την εξαιρετική δουλειά που έχουν καταφέρει να κάνουν εξελίσσοντας τις μοτοσυκλέτες τους είναι ο συνδυασμός που κανείς δεν μπορεί να προσεγγίσει, τουλάχιστον ούτε και φέτος κατάφεραν! Η KTM για άλλη μία φορά είναι η νικήτρια του Dakar, για άλλη μία φορά ο ανταγωνισμός δεν ήταν αρκετός για εκείνους, τουλάχιστον όχι ο εξωτερικός καθώς ο μόνος στο τέλος που θα μπορούσε να πάρει σπάσει το σερί από την KTM ήταν η… Husqvarna!

παρά λίγο....

Και δεν ήταν πως δεν προσπάθησε να το κάνει, ο Quintanilla δεν θα άφηνε με τίποτα να του φύγει η νίκη, όχι όταν είχε ένα λεπτό διαφοράς από εκείνη! Όποιος κι αν ήταν δεν θα σταματούσε, ακόμη κι αν αυτό θα σήμαινε πως θα έσπαγε ένα τέτοιο σερί. Η πίεση όμως για την πολυπόθητη νίκη ίσως να ήταν αυτή που τον οδήγησε σε ένα λάθος πολύ νωρίς σήμερα, πέφτοντας και χτυπώντας το πόδι του. Ο Χιλιανός όμως έσφιξε τα δόντια, όπως είπε πριν λίγο στον τερματισμό, και αψηφώντας τον πόνο όρμησε για το καλύτερο δυνατό ψαλιδίζοντας την διαφορά και φτάνοντας στο τέλος λίγο πιο κάτω από τα είκοσι λεπτά πίσω από τον Price που πήρε την νίκη και τον φετινό τίτλο…

Ο Price δεν ήθελε να ρισκάρει, απαλλαγμένος από τον εξωτερικό ανταγωνισμό με μόνους πίσω του σε χρόνο τους συναθλητές τους στην δεμένη ομάδα της KTM, όρμησε με σύνεση σήμερα στην εκκίνηση. Τελευταία φορά που κέρδισε στο Dakar ήταν το 2016 και ήξερε ακριβώς πόσο γλυκό είναι το συναίσθημα ώστε να μην θέλει να το χάσει! Ο παλιότερος αναπληρωματικός της Honda, η φετινή αποκάλυψη, ο JI. CORNEJO FLORIMO βρισκόταν στο κατόπι του, αλλά φυσικά με το φιάσκο της Honda, το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να του κλέψει την νίκη του σκέλους, και πράγματι έφτασε κοντά. Ο Price, έτσι για να ευθυμήσουμε, είχε ήδη εξασφαλίσει και το άλλο έπαθλο με μία δεύτερη θέση, όμως φυσικά πήγαινε για τον φετινό τίτλο στο δυσκολότερο Rally του κόσμου. Με την KTM να έχει κάνει όλα όσα χρειαζόντουσαν για να τα καταφέρει κι αυτή την φορά, το τελικό αποτέλεσμα είναι ομαδική δουλειά και όχι ατομική. Ο Price είναι ο μεγάλος νικητής και μαζί του όλη η KTM.

Όποιος βρίσκεται στην πρώτη θέση και μάλιστα για τόσο καιρό, συγκεντρώνει τόσο τον θαυμασμό, όσο και τον φθόνο. Και μάλιστα όσο περισσότερο παραμένει στην πρώτη θέση, τόσο ο θαυμασμός έρχεται σε δεύτερη θέση και ο φθόνος στην πρώτη. Σε κάθε περίπτωση όμως η KTM είναι δικαιωματικά στην πρώτη θέση, κερδίζοντας το Rally με τον μόνο τρόπο που γίνεται: Έχοντας τον συνδυασμό μίας δεμένης ομάδας, εξελιγμένης μοτοσυκλέτας και εκπληκτικούς αναβάτες!

Ετικέτες

Ο Carl Cox πρεσβευτής της φιλανθρωπικής δράσης του Isle of Man TT 2026

"Είναι ένας σκοπός πολύ κοντά στην καρδιά μου"
Carl Cox
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/12/2025

Ο Carl Cox δεν θα επιστρέψει απλώς στο Isle of Man TT το 2026  για να στηρίξει τους αναβάτες της ομάδας του, Carl Cox Motorsport, αλλά θα εμφανιστεί και σε έναν νέο  ρόλο, ως Πρεσβευτής της ομάδας υποστήριξης καρκινοπαθών Mannin, επίσημης φιλανθρωπικής οργάνωσης των αγώνων TT.

Ο διάσημος βρετανός, DJ και μουσικός παραγωγός, Carl Cox θα έχει ενεργό συμμετοχή στις δράσεις της Mannin Cancers Support Group, μεταξύ των οποίων και μια ειδική εμφάνιση ως προσκεκλημένος στην δημοπρασία Mannin Bikes TT Legends, στις 29 Μαΐου. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της καμπάνιας χρηματοδότησης "Wheelie Good Cause", με όλα τα έσοδα να διατίθενται για τη στήριξη ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο σε ολόκληρη την Βρετανία.

Carl Cox

"Είναι τιμή μου και είμαι πολύ περήφανος που μου ζητήθηκε να γίνω πρεσβευτής", δήλωσε ο Cox. "Είναι ένας σκοπός πολύ κοντά στην καρδιά μου, έχοντας χάσει συγγενείς και φίλους όλα αυτά τα χρόνια από καρκίνο, ανυπομονώ να βοηθήσω τους υπέροχους εθελοντές της Mannin Cancers στη συγκέντρωση των τόσο απαραίτητων πόρων για τη μάχη κατά του καρκίνου, στο Isle of Man".

Η σειρά TT Legends δίνει στους φίλους των αγώνων την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα από τα δεκαπέντε αφαιρετικά μοντέλα μοτοσυκλέτας, θρύλων των αγώνων ΤΤ, σε φυσικό μέγεθος.

Κάθε μοναδικό μοντέλο τιμά μια εμβληματική στιγμή στην ιστορία του TT, με θρυλικούς αναβάτες και μοτοσυκλέτες, από την Ducati NCR900SS του Mike Hailwood έως την Yamaha R6 της MD Racing με την οποία ο Michael Dunlop πέτυχε τη 29η, ρεκόρ νίκη του στο TT, μοτοσυκλέτα που φέρει και το λογότυπο της ομάδας Carl Cox Motorsport, ως διαχρονικό υποστηρικτή του Michael Dunlop.

Carl Cox