Dakar 2019: Ενηλικιώθηκε το σερί! 18 χρόνια KTM!

Κι ο Price θα πάρει το prize…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/1/2019

Ήταν ένα φοβερό Dakar, ένας δύσκολος αγώνας για όλες τις ομάδες, που όμως χαρακτηρίστηκε καταστροφικός για την Honda, εξίσου άτυχος για την Yamaha ενώ ταλαιπώρησε και τους αναβάτες της KTM, όχι όμως αντίστοιχα με τους υπόλοιπους, Τεράστια εμπειρία ως ομάδα συνολικά, άψογη συνεργασία μεταξύ τους με ανθρώπους και μηχανικούς που χρόνια κερδίζουν έχοντας βρει την καλύτερη συνταγή. Κι αυτό, μαζί με την εξαιρετική δουλειά που έχουν καταφέρει να κάνουν εξελίσσοντας τις μοτοσυκλέτες τους είναι ο συνδυασμός που κανείς δεν μπορεί να προσεγγίσει, τουλάχιστον ούτε και φέτος κατάφεραν! Η KTM για άλλη μία φορά είναι η νικήτρια του Dakar, για άλλη μία φορά ο ανταγωνισμός δεν ήταν αρκετός για εκείνους, τουλάχιστον όχι ο εξωτερικός καθώς ο μόνος στο τέλος που θα μπορούσε να πάρει σπάσει το σερί από την KTM ήταν η… Husqvarna!

παρά λίγο....

Και δεν ήταν πως δεν προσπάθησε να το κάνει, ο Quintanilla δεν θα άφηνε με τίποτα να του φύγει η νίκη, όχι όταν είχε ένα λεπτό διαφοράς από εκείνη! Όποιος κι αν ήταν δεν θα σταματούσε, ακόμη κι αν αυτό θα σήμαινε πως θα έσπαγε ένα τέτοιο σερί. Η πίεση όμως για την πολυπόθητη νίκη ίσως να ήταν αυτή που τον οδήγησε σε ένα λάθος πολύ νωρίς σήμερα, πέφτοντας και χτυπώντας το πόδι του. Ο Χιλιανός όμως έσφιξε τα δόντια, όπως είπε πριν λίγο στον τερματισμό, και αψηφώντας τον πόνο όρμησε για το καλύτερο δυνατό ψαλιδίζοντας την διαφορά και φτάνοντας στο τέλος λίγο πιο κάτω από τα είκοσι λεπτά πίσω από τον Price που πήρε την νίκη και τον φετινό τίτλο…

Ο Price δεν ήθελε να ρισκάρει, απαλλαγμένος από τον εξωτερικό ανταγωνισμό με μόνους πίσω του σε χρόνο τους συναθλητές τους στην δεμένη ομάδα της KTM, όρμησε με σύνεση σήμερα στην εκκίνηση. Τελευταία φορά που κέρδισε στο Dakar ήταν το 2016 και ήξερε ακριβώς πόσο γλυκό είναι το συναίσθημα ώστε να μην θέλει να το χάσει! Ο παλιότερος αναπληρωματικός της Honda, η φετινή αποκάλυψη, ο JI. CORNEJO FLORIMO βρισκόταν στο κατόπι του, αλλά φυσικά με το φιάσκο της Honda, το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να του κλέψει την νίκη του σκέλους, και πράγματι έφτασε κοντά. Ο Price, έτσι για να ευθυμήσουμε, είχε ήδη εξασφαλίσει και το άλλο έπαθλο με μία δεύτερη θέση, όμως φυσικά πήγαινε για τον φετινό τίτλο στο δυσκολότερο Rally του κόσμου. Με την KTM να έχει κάνει όλα όσα χρειαζόντουσαν για να τα καταφέρει κι αυτή την φορά, το τελικό αποτέλεσμα είναι ομαδική δουλειά και όχι ατομική. Ο Price είναι ο μεγάλος νικητής και μαζί του όλη η KTM.

Όποιος βρίσκεται στην πρώτη θέση και μάλιστα για τόσο καιρό, συγκεντρώνει τόσο τον θαυμασμό, όσο και τον φθόνο. Και μάλιστα όσο περισσότερο παραμένει στην πρώτη θέση, τόσο ο θαυμασμός έρχεται σε δεύτερη θέση και ο φθόνος στην πρώτη. Σε κάθε περίπτωση όμως η KTM είναι δικαιωματικά στην πρώτη θέση, κερδίζοντας το Rally με τον μόνο τρόπο που γίνεται: Έχοντας τον συνδυασμό μίας δεμένης ομάδας, εξελιγμένης μοτοσυκλέτας και εκπληκτικούς αναβάτες!

Ετικέτες

Σκοτώθηκε ο Jorge Brandao, Πορτογάλος αναβάτης στο Rally du Maroc

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο αλλά οι γιατροί δεν τα κατάφεραν
Σκοτώθηκε ο Jorge Brandao, Πορτογάλος αναβάτης στο Rally du Maroc
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/10/2025

Ο 47χρονος Πορτογάλος αναβάτης, Jorge Brandao συμμετείχε για δεύτερη φορά στο Rally του Μαρόκο υπό την αιγίδα της FIM και κομμάτι των διεθνών διοργανώσεων Rally.

Στο 5ο σκέλος του Rally, στο 214ο χιλιόμετρο, ο Jorge είχε μία άσχημη πτώση σημαίνοντας συναγερμό στην διοργάνωση.

Η ομάδα διασώσεων προσέγγισε το σημείο και ξεκίνησε την διαδικασία των πρώτων βοηθειών ενώ παράλληλα διοργανώθηκε και η μεταφορά του με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Erfoud που έφτασε σε κρίσιμη κατάσταση.

Δυστυχώς οι προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν εν ζωή ήταν άκαρπες και λίγο μετά το μεσημέρι ο Jorge εξέπνευσε.

Ο Jorge συμμετείχε στο Rally του Μαρόκο για να συμπληρώσει τις απαιτούμενες συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις που απαιτούνται για την συμμετοχή στο Dakar αλλά και για να προπονηθεί για τον σκληρότερο αγώνα του κόσμου.

Τον Ιούλιο ο Jorge είχε κερδίσει το Baja Aragon, ένα σημαδιακό έπαθλο για εκείνον καθώς πριν λίγα χρόνια είχε τραυματιστεί σοβαρά στον ίδιο αγώνα και παρά λίγο να σταματήσει για πάντα να αγωνίζεται.

Ήταν έμπειρος αναβάτης που είχε τον σεβασμό της τοπικής του κοινότητας.΄ταν Ήτρα

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.