ADAC Junior Cup KTM

Διπλή νίκη ο Κορωνάκης!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

2/10/2017

Πριν από μερικούς μήνες, είχατε διαβάσει εδώ, για την προσπάθεια δύο νέων αναβατών να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αγώνες στο εξωτερικό. Τότε, τον περασμένο Ιούλιο, είχαμε συναντήσει από κοντά στην πίστα του Sachsenring τον Βασίλη Κορωνάκη και τον Κυριάκο Λιούτα, μαζί με τον team manager της KTM Skourtas Racing Center, τον πρωταθλητή Σάκη Σκούρτα, οι οποίο συμμετείχαν στον θεσμό του ADAC Junior Cup KTM. Δύο πράγματα μας είχαν εντυπωσιάσει από την επαφή με τους νεαρούς αναβάτες: Η ταπεινότητα και οι επιδόσεις τους. Είναι οι δύο αρετές που σε συνδυασμό με το ταλέντο και τη δουλειά μπορούν να κάνουν την διαφορά, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο.

Η επιβεβαίωση των παραπάνω ήρθε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν η ομάδα με αναβάτη τον Βασίλη Κορωνάκη συμμετείχε στον αγώνα του θεσμού που διεξήχθη στο Assen, στα πλαίσια του αγώνα για το Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbikes (BSB). Τότε στο βρεγμένο Sachsenring ο Βασίλης είχε τερματίσει δεύτερος εκπλήσσοντας τους πάντες με την ταχύτητα και τον έλεγχο πάνω στο KTM RC390. Τώρα, στο επίσης βρεγμένο Assen έκανε τους πάντες να παραμιλάνε, παίρνοντας δύο νίκες στον διπλό αγώνα για το Junior Cup και με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο.

Την πρώτη μέρα, ξεκινώντας από την δεύτερη σειρά εκκίνησης, ο νεαρός Κερκυραίος συμπλήρωσε τον πρώτο γύρο έχοντας διαφορά σχεδόν 5 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο (!), ενώ κάποια στιγμή στον αγώνα η διαφορά ξεπέρασε και τα δέκα δευτερόλεπτα. Από εκεί και πέρα ήταν απλώς θέμα στρατηγικής και ωριμότητας στην οδήγηση του Βασίλη, δύο στοιχεία που ο Σάκης Σκούρτας έχει εμφυσήσει πλήρως στον αναβάτη του, και τερμάτισε πρώτος με διαφορά σε έναν αγώνα που διακόπηκε με κόκκινη σημαία. Την δεύτερη μέρα,με στεγνή πλέον την πίστα, ο Κορωνάκης αντιμετώπισε πιο δυνατό ανταγωνισμό δίνοντας σκληρές μάχες, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον εμποδίσει να δει για δεύτερη φορά πρώτος την καρό σημαία.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο Κορωνάκης έμπαινε για πρώτη φορά στην πίστα του Assen, ενώ ήταν και μόλις η δεύτερη φορά, μετά το Sachsenring Που αγωνίστηκε στην βροχή!

Ετικέτες

Alpe Adria, Slovakia Ring: Νίκες για Βεντούρα και Φουρθιώτη – Άτυχοι οι Καρακώστας και Παπαγεωργίου

Η ελληνική αποστολή είχε αρκετές ατυχίες στον 5ο γύρο του θεσμού
ventouras
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Κοινό γύρο είχαν τα πρωταθλήματα Alpe Adria και BMU στην πίστα Slovakia Ring το περασμένο Σαββατοκύριακο με αρκετές ελληνικές συμμετοχές που σημαδεύτηκαν από επιτυχίες, αλλά και ατυχίες της τελευταίας στιγμής.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU ήταν σαφώς καλύτερες.

SSP 300

Ο 13χρονος Αντώνης Βεντούρας είχε πάρει την pole position στην κατηγορία. Στον πρώτο αγώνα ο Έλληνας αναβάτης τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον βασικό του αντίπαλο Tashan Oguz. Στον δεύτερο αγώνα ο νεαρός αναβάτης κέρδισε και έτσι παρέμεινε στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας, έναν μόλις γύρο πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Sportbike / Junior Sportbike

Στην κατηγορία Junior Sportbike συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης και η Τόνια Κορρέ. Ο Καπούνταλης τερμάτισε 2ος και η Κορρέ 4η στον πρώτο αγώνα. Στον δεύτερο αγώνα, ο Καπούνταλης ήρθε 3ος και η Κορρέ 4η. Τα παραπάνω αποτελέσματα έφεραν τον Καπούνταλη στην δεύτερη θέση και την Κορρέ στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

korre

SSP 600/STK 600

Στην κατηγορία συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης και ο Διονύσης Μάρτης, καθώς ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου δεν ταξίδεψε στη Σλοβακία, αφού λίγο πριν τη πτήση του αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η περιπέτεια της υγείας του Παπαγεωργίου του στοίχισε και βαθμολογικά, αφού έχασε την πρωτοπορία της γενικής κατάταξης, όμως αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα και του ευχόμαστε περαστικά.

fourthiotis

Στην κατηγορία Stock, ο Φουρθιώτης τερμάτισε στην 10η θέση και στην κατηγορία 600NG o  Διονύσης Μάρτης τερμάτισε 5ος. Στον δεύτερο αγώνα ο Φουρθιώτης ήταν εξαιρετικός και κέρδισε τον αγώνα, με τον  Διονύση Μάρτη να τερματίζει 5ος. Με τη νίκη του αυτή, ο  Φουρθιώτης βρέθηκε στην δεύτερη θέση, 13 βαθμούς πίσω από τον Grsic Karlo.

CUP 1000

Στην συγκεκριμένη κατηγορία, είχαμε πολλές συμμετοχές, με μόνο μία ελληνική, αυτή του Γιώργου Παρασκευά. Και στους δύο αγώνες ο Παρασκευάς τερμάτισε στην 16η θέση.

wolf

STK 1000/SBK

Ο Δημήτρης Καρακώστας έφτασε στην Σλοβακία ως πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης της κατηγορίας STK 1000, όμως δεν αγωνίστηκε, αφού στις ελεύθερες δοκιμές η μοτοσυκλέτα του παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα που δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να ξεπεραστεί. Έτσι ο Καρακώστας έχασε και τους δύο αγώνες και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

karakostas