Οι Έλληνες του ADAC Junior Cup KTM

Μια αξιέπαινη προσπάθεια
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/7/2017

Ο Βασίλης Κορωνάκης κι ο Κυριάκος Λιούτας είναι δύο νέα παιδιά που αγαπούν τους αγώνες μοτοσυκλέτας και προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τα μεγαλύτερά τους όνειρα. Πριν καν κλείσουν την δεύτερη δεκαετία της ζωής τους έχουν ήδη "στην πλάτη" τους ένα πλούσιο αγωνιστικό βιογραφικό. Έχοντας συμμετάσχει σε διάφορους θεσμούς, κύπελλα και πρωταθληματικούς, άρπαξαν την ευκαιρία να κάνουν το επόμενο βήμα. Δεν είναι οι πρώτοι, ούτε θα είναι οι τελευταίοι που θα δοκιμάσουν την τύχη τους σε αγώνες του εξωτερικού, αλλά διαθέτουν αυτό που μέχρι στιγμής σπανίζει σε ανάλογες περιπτώσεις: την ταπεινότητα.

Αυτό ίσως έχει να κάνει γιατί αυτή τους η προσπάθεια γίνεται υπό την καθοδήγηση του γνωστού Έλληνα πρωταθλητή, Σάκη Σκούρτα. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ο Σάκης ήταν ένας αγωνιζόμενος που πέρα από τις αγωνιστικές του διακρίσεις ξεχώριζε για το ήθος του και το χαμηλό προφίλ. Ένας άνθρωπος προσιτός που δεν ξεχνούσε ποτέ να προσθέτει το απαραίτητο συστατικό στο ταλέντο του, για να φτάσει στην επιτυχία: την πολλή δουλειά. Αυτή την φιλοσοφία την έχει μεταδώσει και στους δύο αναβάτες που ανήκουν στην ομάδα ΚΤΜ Skourtas Racing Center, στον Βασίλη και τον Κυριάκο, κι είναι κάτι που το διαπιστώσαμε κι εμείς από πρώτο χέρι.

Διαθέτουν αυτό που μέχρι στιγμής σπανίζει σε ανάλογες περιπτώσεις: την ταπεινότητα

Τα έξοδα για δύο συμμετοχές σε αγώνες στο εξωτερικό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, ειδικά στο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, γι' αυτό και πολύ σωστά έχει γίνει ένα προσεκτικός προγραμματισμός και μια αυστηρή επιλογή για το πού θα συμμετέχουν τα δύο παιδιά, με την υποστήριξη πάντα της ΚΤΜ South East Europe S.A. Ο θεσμός του ADAC Junior Cup KTM, που διεξάγεται πάνω στη βάση των ενιαίων πρωταθλημάτων με ΚΤΜ RC 390, ήταν ό,τι καλύτερο για την συγκομιδή εμπειριών και ένας από τους αγώνες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν ήταν αυτός του Sachsenring που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του GP της Γερμανίας. Εμείς βρεθήκαμε στην πίστα της Σαξονίας καλεσμένοι της Motul για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα και βρεθήκαμε δίπλα στο ελληνικό team ζώντας από κοντά την προσπάθειά τους.

Η πρώτη συνάντηση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν της διεξαγωγή του αγώνα τους αμέσως μετά από τα δοκιμαστικά των GP. Η βροχή είχε πλημμυρίσει τα paddock και οι μοτοσυκλέτες έμοιαζαν να επιπλέουν κάτω από τις τέντες. Ήταν λογικό να υπάρχει αυξημένο άγχος αλλά το χαμόγελο ήταν καλά στερεωμένο στα χείλη των δύο παιδιών. Την προηγούμενη μέρα, ο Κορωνάκης είχε κάνει τον όγδοο χρόνο στα δοκιμαστικά και ο Λιούτας τον 29ο. Όπως μας είπε ο Σκούρτας στην συνέντευξη πριν τον αγώνα, η διαφορά αυτή οφείλεται στο ότι ο Λιούτας είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης και προπονήσεων για σχεδόν τέσσερις μήνες, γιατί όλο αυτό το διάστημα –ως ο μικρότερος της παρέας- προετοιμαζόταν για να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις! Αν μη τι άλλο, ένα μεγάλο μπράβο είναι το λιγότερο που αξίζει σε ένα νεαρό παιδί τόσο ώριμο που ξέρει να βάζει προτεραιότητες και να αναγνωρίζει ότι η παιδεία και η μόρφωση δεν γίνεται να παραγκωνιστούν. Οι οδηγίες του Σάκη Σκούρτα ήταν στη σωστή κατεύθυνση όπως είναι αναμενόμενο, αλλά το σημαντικό είναι αλλού: Ο τρόπος που μίλαγε στα παιδιά και η ηρεμία που τους μετέδιδε ήταν σπουδαιότερα κι από τις ίδιες τις οδηγίες. Άλλωστε, όπως είπε κι ο Κορωνάκης στην κουβέντα μας, "ο Σάκης είναι ο πατέρας μας μέσα στην πίστα".

Δείτε εδώ το βίντεο με την συνέντευξη του Σαββάτου

Αργότερα την ίδια μέρα, οι δύο Έλληνες αναβάτες έκαναν δύο αναγνωριστικούς γύρους πριν στηθούν στην σχάρα της εκκίνησης. Ο Βασίλης πρόλαβε να πει στον πατέρα του που τον συνόδευσε στην Γερμανία, ότι παρά τη βροχή και το νερό πάνω στην άσφαλτο "η πίστα κράταγε σαν τσίχλα". Αμέσως μετά την εκκίνηση ο Βασίλης έστριψε δεύτερος (!) και λίγους γύρους μετά πέρασε μπροστά. Από την άλλη, η μοτοσυκλέτα του Κυριάκου αντιμετώπιζε προβλήματα, καθώς είχαν περάσει νερά στον κινητήρα και δεν δούλευε σωστά. Λίγο πριν το τέλος, ο Βασίλης πέρασε στην δεύτερη θέση όπου και τερμάτισε, σημειώνοντας μια τεράστια επιτυχία, την ίδια ώρα που ο Κυριάκος παλεύοντας με τα προβλήματα κατάφερε να τερματίσει στην 31η θέση. Την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί, όταν και ξανασυναντηθήκαμε, ο Βασίλης μου έλεγε ότι αν είχε σκεφτεί πιο ψύχραιμα και δεν είχε περάσει τον αντίπαλό του αλλά τον άφηνε μπροστά για να κάνει την επίθεσή του στο τέλος, ίσως να ήταν αυτός που θα έβλεπε πρώτος την καρό σημαία. Άλλη μια καταφανής απόδειξη ωριμότητας και σωστού τρόπου σκέψης από ένα τόσο νέο αναβάτη και αγωνιζόμενο, που δεν μπορεί να μην πιστωθεί στον μέντορά του, Σάκη Σκούρτα, ο οποίος μάλιστα μου εκμυστηρεύθηκε πως όση ώρα παρακολουθούσε τον αγώνα κι έβλεπε τον Βασίλη να παλεύει στην κορυφή, είχε περισσότερο άγχος κι απ' όταν έτρεχε ο ίδιος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα…

Το βίντεο με την συνέντευξη του Σάκη Σκούρτα και των δύο αναβατών την επόμενη μέρα του αγώνα

Ο στόχος επετεύχθη. Οι εμπειρίες που συνέλλεξαν πολύτιμες και το κίνητρο για την συνέχεια ακόμη μεγαλύτερο. Επόμενο σταθμός η πίστα, κατά πάσα πιθανότητα, η πίστα του Brno, με τις ευχές όλων μας για μια ανάλογη και καλύτερη συνέχεια στα δύο παιδιά!

Ετικέτες

Πωλείται το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner

Από Γερμανό dealer, λίγο κάτω από το μισό εκατομμύριο ευρώ
Ducati GP8 Stoner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/2/2023

Σε πρώτο επίπεδο η είδηση είναι πως ο Γερμανός dealer Limbächer & Limbächer GmbH πουλά το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner, ζητώντας 460.000 ευρώ. Σε δεύτερο είναι πως ο ίδιος dealer είχε ξαναβάλει τη μοτοσυκλέτα σε αγγελία πριν δυο χρόνια.

Είτε εδώ και δυο χρόνια δεν μπορεί να βρεθεί αγοραστής για τη μοτοσυκλέτα, είτε ο προηγούμενος αγοραστής την πούλησε και πάλι στον ίδιο dealer -απίθανο μας φαίνεται-, είτε ο Limbacher έχει βρει τη φωλιά με τα Desmosedici RR του Stoner.

Όπως και να έχει, η αγγελία αφορά στη μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνίστηκε το 2008 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ο Casey Stoner, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κερδίσει το 2007, με την εξαιρετικά δύσκολη GP7. Ήταν τη χρονιά που οι εταιρείες καπνού ήταν ακόμα μεγάλοι χορηγοί των εταιρειών, αν και σε πολλές χώρες υπήρχε και τότε απαγόρευση διαφήμισης του χορηγού Marlboro της Ducati, με αποτέλεσμα οι χώροι του χορηγού (πλαϊνά της μοτοσυκλέτας και εκατέρωθεν της ζελατίνας του φαίρινγκ) να είναι κενά, ή να έχουν μοτίβο που να θυμίζει barcode. 

Η Πρωταθλήτρια GP7 είχε κινητήρα V4 800 κ.εκ., με απόδοση και τελική ταχύτητα που ξεπερνούσε κατά πολύ τον ανταγωνισμό, ενώ υστερούσε πολύ στις στροφές, και μόνο ο εξαιρετικά ταλαντούχος Stoner -με βοήθεια από το παρελθόν του στους αγώνες Flat Track-, κατάφερε όχι μόνο να οδηγεί θεαματικά, ντριφτάροντας παντού, όχι μόνο να νικήσει στη σέλα της, αλλά να πάρει και τον Παγκόσμιο Τίτλο του 2007 τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν!

GP8

Για την αποφυγή των κουνημάτων του GP7, το GP8 είχε αλλαγές στο πλαίσιο, ενώ διατηρούσε το δεσμοδρομικό σύστημα των 16 βαλβίδων του, με βελτιωμένη απόδοση σε μεσαίες και ψηλές στροφές. Και στο κινέζικο GP του 2008, η μοτοσυκλέτα σημείωσε τελική ταχύτητα 343.2 χλμ/ώρα!

Stoner GP8

Το 2008, ο Casey Stoner πήρε 6 νίκες, 11 βάθρα και 9 pole positions, για να τερματίσει 2ος στην τελική κατάταξη πίσω από τον Valentino Rossi -που πήρε τον 6ο Παγκόσμιο Τίτλο του-, με την Limbächer & Limbächer GmbH να αναφέρει πως οι 4 νίκες του Stoner πραγματοποιήθηκαν με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα που πωλείται. Συγκεκριμένα ο Casey Stoner κέρδισε με το GP8 της αγγελίας το βρετανικό GP στο Donington, το Ολλανδικό GP του Assen, το Γερμανικό GP του Sachsenring και το ισπανικό GP της Valencia.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα της αγγελίας, ΕΔΩ.

Ετικέτες