Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ανανέωσε ο Albert Cabestany με την GasGas

Στόχος η υπεράσπιση του τίτλου και η εξέλιξη του ΤΧΕ

Από τη στιγμή που η KTM εξαγόρασε την GasGas, η εταιρεία έχει δεχτεί αρκετή “βοήθεια” με πολλούς αναβάτες της αυστριακής εταιρείας να φορούν τα χρώματά της. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι ο Glenn Coldenhoff που θα την εκπροσωπεί στα MXGP μαζί με τους Längenfelder Simon και Jeremy Sydow στην MX2. Στο WESS Enduro World Championship ο Taddy Blazusiak έχει αναλάβει να αναδείξει την GasGas περισσότερο, ενώ τον ίδιο ρόλο έχει και η Laia Sanz στα Rally.

Τώρα, η GasGas ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Albert Cabestany στο Trial-E Cup, καθώς πέρσι κατέκτησαν παρέα τον τίτλο. Ο 39χρονος Ισπανός έχει τεράστια εμπειρία στο Trial και στα 21 χρόνια της καριέρας του έχει βρεθεί πάνω από 80 φορές στο βάθρο, σημειώνοντας μάλιστα εννέα νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πέρσι, κέρδισε και τους δύο αγώνες του Trial-E Cup και μαζί με την GasGas θα εξελίξουν το ηλεκτρικό TXE με στόχο να παραμείνουν στη κορυφή του φετινού κυπέλλου, που μεγάλωσε και αποτελείται πλέον από τρεις αγώνες.

Σε δηλώσεις του ο Cabestany ανέφερε: “Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας στην κατάκτηση του φετινού κυπέλλου μαζί με την GasGas. Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ με το ΤΧΕ το 2019 και κατάλαβα πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε περισσότερο τις δυνατότητές του και να το βελτιώσουμε, ανεβάζοντας τον πήχη για το 2020. Θα είναι μια πολύ διασκεδαστική χρονιά, στην προσπάθειά μου να υπερασπιστώ τον τίτλο και να φέρω το τέταρτο κύπελλο στην GasGas.”

Ο Manager της GasGas Factory Racing Team, Josep Alonso, ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος και θεωρεί πως ο Cabestany αποτελεί σημείο αναφοράς για το άθλημα, τόσο λόγω της πολυετούς καριέρας του όσο και της εμπειρίας του στα ηλεκτρικά Trial. “Θα προσπαθήσουμε παρέα να υπερασπιστούμε τον τίτλο στο Trial-E Cup και να εξελίξουμε περισσότερο την ΤΧΕ”, είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Alonso. Με τόσα πολλά διάσημα ονόματα να "συσπειρώνονται" στην GasGas, το μόνο σίγουρο είναι πως το 2020 η εταιρεία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλά πρωταθλήματα.