Η ΚΤΜ ενδυναμώνει την Gas Gas σε παγκόσμιο επίπεδο

Τρεις ηχηρές μεταγραφές αναβατών σε MX, Enduro και Rally
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

14/11/2019

Η είδηση της εξαγοράς του 60% των μετοχών της Gas Gas από την KTM, δημιούργησε μια σειρά από εύλογα ερωτηματικά για τον σκοπό που έχει αυτή η επιχειρηματική κίνηση από το αυστριακό εργοστάσιο. Ακούστηκαν πολλές λογικές απαντήσεις, αλλά καμία από μόνη της δεν αρκεί για να μας δώσει μια πλήρη εικόνα. Κάποιοι είπαν πως η KTM προσπαθεί να γίνει μονοπώλιο στο χώρο της off-road αγοράς και η κυρίαρχη θέση της Gas Gas στο trial θα συμπληρώσει ένα κομμάτι που δεν έχει καλύψει η γκάμα της KTM και της Husqvarna. Ειδικά το ηλεκτρικό trial της Gas Gas που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TrialE θεωρείται πως έχει κορυφαία τεχνολογία και πως μόνο γι΄αυτό την αγόρασε η KTM.

Χθες όμως ήρθε μία νέα είδηση που δείχνει πως η KTM έχει εντελώς διαφορετικά πλάνα για την Gas Gas και όχι μόνο δεν θέλει να την περιορίσει στον χώρο του trial, αλλά την ενισχύει με εντυπωσιακό τρόπο σε όλα τα σημαντικά παγκόσμια πρωταθλήματα off-road. Τρία κορυφαία ονόματα αναβατών της KTM πάνε στην Gas Gas το 2020. O Glenn Coldenhoff στο MXGP, ο Taddy Blazusiak στο WESS Enduro World Championship και η Laia Sanz στα Rally θα φοράνε τα χρώματα των εργοστασιακών ομάδων της Gas Gas.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε εργοστασιακή ομάδα της Gas Gas στο MXGP κι αυτό θα γίνει με εμφατικό τρόπο, αφού αναβάτες θα είναι ο Glenn Coldenhoff και ο Ivo Monticelli. Το 2019 ο Glenn Coldenhoff ήταν τρίτος στην κατάταξη των MXGP και είχε κερδίσει στην κατηγορία του στους δύο τελευταίους αγώνες. Ουσιαστικά η KTM αναβάθμισε την ιδιωτική ομάδα Standing Construct σε εργοστασιακή της Gas Gas. Όπως δήλωσε ο Glenn Coldenhoff: Όταν με πήρε τηλέφωνο ο μάναζερ της ομάδας και μου είπε τα νέα, αμέσως ενθουσιάστηκα. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για μένα η αναβάθμιση της ομάδας σε εργοστασιακό επίπεδο και η υποστήριξη που θα έχω από ένα μεγάλο εργοστάσιο με τεχνογνωσία”.

Ο Taddy Blazusiak δεν χρειάζεται συστάσεις και η αγωνιστική του καριέρα είναι ταυτισμένη με την KTM στο Enduro και Extreme Enduro. Πρόκειται για ένα από τα πιο “βαριά” ονόματα στο χώρο και η μεταπήδησή του στην Gas Gas αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο τις προθέσεις της KTM. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετέχω σε αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Gas Gas. Βρίσκομαι στην ΚΤΜ από… πάντα και γνωρίζω τις ικανότητες και την δυναμική που θα έχει το νέο εγχείρημα.”

Όμως και στα Rally, η Laia Sanz είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί για το branding της Gas Gas. Η Laia Sanz έχει κερδίσει το παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial γυναικών και τα τελευταία δέκα χρόνια που ασχολείται με τα Rally και το Enduro έχει καταφέρει να τερματίσει 9η στο Dakar το 2015 και να είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα αναβάτρια στα στατιστικά της FIM στο Dakar.

Όλα αυτά ταιριάζουν άψογα μεταξύ τους, όπως η ίδια δήλωσε: Από τη στιγμή που μου ανακοίνωσαν τις αποφάσεις για την Gas Gas, όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πρέπει να τρέξουμε ώστε να ετοιμάσουμε τη μοτοσυκλέτα για το Dakar του 2020. Έχουμε κίνητρο, η μοτοσυκλέτα δείχνει υπέροχη και θα είμαστε σε υψηλούς ρυθμούς προετοιμασίας έως τον Ιανουάριο. Η Gas Gas είναι γνωστή για τις trial μοτοσυκλέτες της και αυτό συνδέεται με την δική μου αγωνιστική πορεία ως αναβάτρια Trial. Η σελίδα αλλάζει και στόχος μου είναι να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά ως μέρος αυτού του νέου ταξιδιού της Gas Gas.”

Οι δηλώσεις του προέδρου του αγωνιστικού τμήματος της KTM κυρίου Robert Jonas, δίνουν ανάγλυφη εικόνα για την επιλογή των αναβατών και την δημιουργία των εργοστασιακών ομάδων: ”Η Gas Gas είναι μία ακόμη συναρπαστική ιστορία για το αγωνιστικό τμήμα της ΚΤΜ. Είναι ένα ισχυρό και αναγνωρισμένο όνομα, οπότε υπάρχει ενθουσιασμός για να δούμε μέχρι  πού μπορούμε να το φτάσουμε. Όταν αποφασίσαμε να βάλουμε την Gas Gas για πρώτη φορά στα MXGP η επιλογή της ομάδας Standing Construct και των αναβατών της ήταν αυτονόητη. Η ομάδα του Tim Mathys έχει γνώσεις και πάθος και αυτό φάνηκε το 2019. Η Laia Sanz έχει προϊστορία με την Gas Gas και τα Rally και ήταν η φυσική επιλογή για να επαναφέρει στην κορυφή του Dakar την Gas Gas. Θα είναι η ιδανική πρέσβειρα της εταιρείας, μέσα και έξω από τους αγώνες. Επίσης είναι φανταστικό που έχουμε μαζί μας έναν αναβάτη με το αγωνιστικό προφίλ και τον επαγγελματισμό του Taddy Blazusiak. Γενικά πρέπει να πω πως πιέσαμε όσο μπορούσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να δώσουμε στην Gas Gas μια νέα ισχυρή αγωνιστική εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο.”         

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: