Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU 2023, 3ος γύρος - Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου οι Έλληνες αναβάτες

Ο ελληνικός εθνικός ύμνος ακούστηκε στην πίστα της Τσεχίας
BMU 2023
Από το

motomag

17/7/2023

Στο Brno στις 15 και 16 Ιουλίου φιλοξενήθηκε ο 3ος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (Balkan Road Racing Championship) με τους Έλληνες αγωνιζόμενους να μας χαρίζουν στιγμές περηφάνειας μετά τις νίκες που πέτυχαν.

Ο 3ος γύρος του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας BMU 2023 (5ος και 6ος αγώνας της σεζόν), ο οποίος διοργανώθηκε μαζί με τον 3ο γύρο του Πρωταθλήματος Alpe Adria στη διάσημη πίστα της Τσεχίας, στο Brno, στις 15 και 16 Ιουλίου, προσέλκυσε αναβάτες από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσα στις πολυάριθμες συμμετοχές είχαμε και 3 Έλληνες αγωνιζόμενους οι οποίοι έλαβαν μέρος στις κατηγορίες SSP300, SSP και SBK. Οι Έλληνες αναβάτες που βρέθηκαν στο Brno ήταν οι Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (SSP300), Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (SSP), και Δημήτρης Καρακώστας (SBK).

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων αναβατών στον αγώνα του Σαββάτου - 5ος αγώνας του BMU 2023

BMU 2023

Οι 3 Έλληνες συμμετέχοντες “ρίχτηκαν” στη μάχη του Σαββάτου στις εκάστοτε κατηγορίες, με τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο να είναι ο πρώτος που θα δοκίμαζε τον ανταγωνισμό στην πίστα του Brno. Ο Μαυρόπουλος είχε δύσκολο έργο καθώς λόγω βλάβης στο κιβώτιο ταχυτήτων στις κατατακτήριες δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ανταγωνιστικό χρόνο, και ως εκ τούτου ξεκίνησε τον αγώνα του Σαββάτου από την τελευταία, 26η θέση του grid. Ο νεαρός αγωνιζόμενος έκανε εξαιρετική εκκίνηση κερδίζοντας αρκετές θέσεις στην εκκίνηση αλλά και στη συνέχεια, σε μια συνεχή άνοδο στη γενική κατάταξη. Η αντεπίθεση διαρκείας είχε εν τέλει αποτέλεσμα καθώς ο Μαυρόπουλος όχι μόνο ολοκλήρωσε τον αγώνα του Σαββάτου στην έβδομη θέση της γενικής αλλά κατάφερε να βρεθεί και στην πρώτη θέση στην κατηγορία SSP300 για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα!

BMU 2023

Επόμενη στάση στην κατηγορία SSP, όπου εκεί ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου έκανε την δική του προσπάθεια ανάμεσα σε 29 συμμετέχοντες. Ο Παπαγεωργίου εκκινούσε από την έκτη θέση του grid και αυτό του έδινε βάσιμες ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα του Σαββάτου. Έχοντας ανταγωνιστικό ρυθμό σε όλο τον αγώνα κατάφερε να βρίσκεται στην μάχη της κορυφής, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού στην τρίτη θέση για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Καρακώστας έδωσε και αυτός τη δική του μάχη στον αγώνα του Σαββάτου στην κατηγορία SBK. O Καρακώστας ξεκινούσε από την όγδοη θέση στην εκκίνηση, ενώ στον αγώνα του Σαββάτου τερμάτισε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ την ίδια στιγμή κέρδισε την κατηγορία του για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων οδηγών στον αγώνα της Κυριακής - 6ος αγώνας του BMU 2023

BMU 2023

Οι 3 ελληνικές συμμετοχές είχαν και δεύτερη ευκαιρία ώστε να διακριθούν στην πίστα του Brno, την Κυριακή 16 Ιουλίου στον έκτο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας BMU 2023. Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε και πάλι με την κατηγορία SSP300, με τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο να ξεκινά και πάλι από την τελευταία θέση του grid -λόγω της βλάβης του κιβωτίου στις χρονομετρημένες δοκιμές. Παρολαυτά o Μαυρόπουλος έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, όπου με καταπληκτική εκκίνηση κέρδισε αρκετές θέσεις, ενώ κατάφερε μέχρι το τέλος του αγώνα να αναρριχηθεί στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης και στην πρώτη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Το σημαντικό είναι πως ο Έλληνας οδηγός έφυγε από την Τσεχία με 50 βαθμούς, κάτι που σημαίνει πως ηγείται της κατάταξης στο Πρωτάθλημα BMU 2023 στην κατηγορία SSP300 έχοντας 119 βαθμούς.

BMU 2023

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου είχε και αυτός ακόμη μία ευκαιρία για να μαζέψει αρκετούς βαθμούς για την κούρσα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Εκκινώντας από την έκτη θέση του grid έμεινε για ακόμη μία φορά στις πρώτες θέσεις του βάθρου κυνηγώντας τη διάκριση, η οποία και ήρθε, καθώς ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος Alpe Adria, ενώ πέτυχε και μία δεύτερη θέση όσον αφορά το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Με αυτά του τα αποτελέσματα βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας SSP, έχοντας 112 βαθμούς.

Τα αξιόλογα αποτελέσματα της Ελληνικής αποστολής συμπλήρωσε ο Δημήτρης Καρακώστας ο οποίος αγωνιζόταν στην κατηγορία SBK. Ο Καρακώστας στον αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την όγδοη θέση, βελτιώνοντας συνεχώς τον ρυθμό του κατάφερε να κερδίσει αρκετές θέσεις. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Έλληνα αγωνιζόμενο να πανηγυρίζει ακόμη μία νίκη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας και να τερματίζει ταυτόχρονα στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, φέυγοντας από το Brno με 50 βαθμούς στο... σακούλι, που μεταφράζεται στην πρώτη θέση της κατηγορίας SBK στο BMU 2023 με 130 βαθμούς.

Ο επόμενος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στην Κροατία και συγκεκριμένα στην πίστα Grobnik, στις 5 και 6 Αυγούστου.

BMU 2023BMU 2023BMU 2023
Ετικέτες

Ανανέωση συνεργασίας FIM με τη διοργανώτρια του X-Trial έως το 2029

Σε σταθερή τροχιά εξέλιξης συνεχίζει η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial
X-Trial
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

20/3/2026

Η FIM ανακοίνωσέ την ανανέωση της συνεργασίας της με την διοργανώτρια εταιρεία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial (indoor), Esdeux που συνεχίζει την παγκόσμια επέκταση του αθλήματος επενδύοντας στη νέα γενιά αναβατών.

Η FIM ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με την Esdeux (S2), που θα συνεχίσει την προώθηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial της FIM για τα επόμενα τρία χρόνια, έως και το 2029, με δυνατότητα επέκτασης για δύο ακόμη σεζόν.

Η γαλλική εταιρεία, υπό την καθοδήγηση του Bernard Estripeau που με την πολυετή του εμπειρία βρίσκεται στα ηνία του θεσμού από το 2021, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και την παγκόσμια προβολή του indoor trial.

X-Trial

Σε ανοδική πορεία

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το X-Trial έχει διευρύνει σημαντικά την απήχησή του, με αγώνες να φιλοξενούνται σε νέες χώρες και ηπείρους. Το αγωνιστικό format έχει εξελιχθεί, δίνοντας μεγαλύτερη ένταση και θεαματικότητα, ενώ το ημερολόγιο του θεσμού επεκτάθηκε, φτάνοντας τους έντεκα γύρους (συμπεριλαμβάνοντας τον ακυρωμένο γύρο της Λισαβώνας και το X-Trial des Nations) τη φετινή σεζόν.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ένταξη νέων, ανερχόμενων αναβατών δίπλα στα καθιερωμένα ονόματα, διασφαλίζοντας τη συνέχεια και το μέλλον του θεσμού, ενώ η στρατηγική παρουσία στα social media έχει επίσης συμβάλει στην αύξηση του παγκόσμιου κοινού του X-Trial.

Η εμπειρία του Estripeau

Ο Bernard Estripeau δεν είναι νέος στο χώρο. Από τον πρώτο αγώνα Indoor Trial που διοργάνωσε στην Τουλούζη πριν από σχεδόν 43 χρόνια, έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία, με περισσότερες από 400 διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η πορεία αυτή αντικατοπτρίζεται και στη σημερινή εικόνα του X-Trial, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο θεαματικές, αλλά και φιλικές προς το κοινό, κατηγορίες του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

X-Trial

Ο ίδιος ο Bernard Estripeau δήλωσε, "θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τη FIM για την εμπιστοσύνη που συνεχίζει να μου δείχνει με αυτή την ανανέωση. Τα τελευταία πέντε χρόνια καταφέραμε να εισάγουμε ένα πιο δυναμικό αγωνιστικό format, να εντάξουμε νέους αναβάτες και να φέρουμε το X-Trial σε νέες χώρες. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας θέαμα υψηλού επιπέδου και κάνοντας το άθλημα ακόμη πιο ελκυστικό παγκοσμίως."

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas, πρόσθεσε πως, "τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την Esdeux να αναπτύσσει σταθερά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε αυτή τη συνεργασία και είμαι βέβαιος ότι, με τον Bernard Estripeau στο τιμόνι, το άθλημα θα συνεχίσει να εξελίσσεται."

Το μέλλον του X-Trial

Με την ανανέωση αυτή της συμφωνίας, το FIM X-Trial World Championship εξασφαλίζει σταθερότητα και συνέχεια σε μια περίοδο ανάπτυξης, ενισχύοντας τη διεθνή του παρουσία και επενδύοντας τόσο στο θέαμα όσο και στους αναβάτες της επόμενης γενιάς.

Το X-Trial μοιάζει να έχει βρει τη σωστή συνταγή, με τεχνική πρόκληση, εντυπωσιακές διαδρομές και ένα format που κρατά το ενδιαφέρον των θεατών, με το μοναδικό στοιχείο που δείχνει να λείπει, να είναι η ανταγωνιστικότητα!

Bernard Estripeau