Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU 2023, 3ος γύρος - Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου οι Έλληνες αναβάτες

Ο ελληνικός εθνικός ύμνος ακούστηκε στην πίστα της Τσεχίας
BMU 2023
Από το

motomag

17/7/2023

Στο Brno στις 15 και 16 Ιουλίου φιλοξενήθηκε ο 3ος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (Balkan Road Racing Championship) με τους Έλληνες αγωνιζόμενους να μας χαρίζουν στιγμές περηφάνειας μετά τις νίκες που πέτυχαν.

Ο 3ος γύρος του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας BMU 2023 (5ος και 6ος αγώνας της σεζόν), ο οποίος διοργανώθηκε μαζί με τον 3ο γύρο του Πρωταθλήματος Alpe Adria στη διάσημη πίστα της Τσεχίας, στο Brno, στις 15 και 16 Ιουλίου, προσέλκυσε αναβάτες από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσα στις πολυάριθμες συμμετοχές είχαμε και 3 Έλληνες αγωνιζόμενους οι οποίοι έλαβαν μέρος στις κατηγορίες SSP300, SSP και SBK. Οι Έλληνες αναβάτες που βρέθηκαν στο Brno ήταν οι Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (SSP300), Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (SSP), και Δημήτρης Καρακώστας (SBK).

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων αναβατών στον αγώνα του Σαββάτου - 5ος αγώνας του BMU 2023

BMU 2023

Οι 3 Έλληνες συμμετέχοντες “ρίχτηκαν” στη μάχη του Σαββάτου στις εκάστοτε κατηγορίες, με τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο να είναι ο πρώτος που θα δοκίμαζε τον ανταγωνισμό στην πίστα του Brno. Ο Μαυρόπουλος είχε δύσκολο έργο καθώς λόγω βλάβης στο κιβώτιο ταχυτήτων στις κατατακτήριες δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ανταγωνιστικό χρόνο, και ως εκ τούτου ξεκίνησε τον αγώνα του Σαββάτου από την τελευταία, 26η θέση του grid. Ο νεαρός αγωνιζόμενος έκανε εξαιρετική εκκίνηση κερδίζοντας αρκετές θέσεις στην εκκίνηση αλλά και στη συνέχεια, σε μια συνεχή άνοδο στη γενική κατάταξη. Η αντεπίθεση διαρκείας είχε εν τέλει αποτέλεσμα καθώς ο Μαυρόπουλος όχι μόνο ολοκλήρωσε τον αγώνα του Σαββάτου στην έβδομη θέση της γενικής αλλά κατάφερε να βρεθεί και στην πρώτη θέση στην κατηγορία SSP300 για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα!

BMU 2023

Επόμενη στάση στην κατηγορία SSP, όπου εκεί ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου έκανε την δική του προσπάθεια ανάμεσα σε 29 συμμετέχοντες. Ο Παπαγεωργίου εκκινούσε από την έκτη θέση του grid και αυτό του έδινε βάσιμες ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα του Σαββάτου. Έχοντας ανταγωνιστικό ρυθμό σε όλο τον αγώνα κατάφερε να βρίσκεται στην μάχη της κορυφής, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού στην τρίτη θέση για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Καρακώστας έδωσε και αυτός τη δική του μάχη στον αγώνα του Σαββάτου στην κατηγορία SBK. O Καρακώστας ξεκινούσε από την όγδοη θέση στην εκκίνηση, ενώ στον αγώνα του Σαββάτου τερμάτισε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ την ίδια στιγμή κέρδισε την κατηγορία του για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων οδηγών στον αγώνα της Κυριακής - 6ος αγώνας του BMU 2023

BMU 2023

Οι 3 ελληνικές συμμετοχές είχαν και δεύτερη ευκαιρία ώστε να διακριθούν στην πίστα του Brno, την Κυριακή 16 Ιουλίου στον έκτο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας BMU 2023. Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε και πάλι με την κατηγορία SSP300, με τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο να ξεκινά και πάλι από την τελευταία θέση του grid -λόγω της βλάβης του κιβωτίου στις χρονομετρημένες δοκιμές. Παρολαυτά o Μαυρόπουλος έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, όπου με καταπληκτική εκκίνηση κέρδισε αρκετές θέσεις, ενώ κατάφερε μέχρι το τέλος του αγώνα να αναρριχηθεί στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης και στην πρώτη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Το σημαντικό είναι πως ο Έλληνας οδηγός έφυγε από την Τσεχία με 50 βαθμούς, κάτι που σημαίνει πως ηγείται της κατάταξης στο Πρωτάθλημα BMU 2023 στην κατηγορία SSP300 έχοντας 119 βαθμούς.

BMU 2023

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου είχε και αυτός ακόμη μία ευκαιρία για να μαζέψει αρκετούς βαθμούς για την κούρσα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Εκκινώντας από την έκτη θέση του grid έμεινε για ακόμη μία φορά στις πρώτες θέσεις του βάθρου κυνηγώντας τη διάκριση, η οποία και ήρθε, καθώς ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος Alpe Adria, ενώ πέτυχε και μία δεύτερη θέση όσον αφορά το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Με αυτά του τα αποτελέσματα βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας SSP, έχοντας 112 βαθμούς.

Τα αξιόλογα αποτελέσματα της Ελληνικής αποστολής συμπλήρωσε ο Δημήτρης Καρακώστας ο οποίος αγωνιζόταν στην κατηγορία SBK. Ο Καρακώστας στον αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την όγδοη θέση, βελτιώνοντας συνεχώς τον ρυθμό του κατάφερε να κερδίσει αρκετές θέσεις. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Έλληνα αγωνιζόμενο να πανηγυρίζει ακόμη μία νίκη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας και να τερματίζει ταυτόχρονα στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, φέυγοντας από το Brno με 50 βαθμούς στο... σακούλι, που μεταφράζεται στην πρώτη θέση της κατηγορίας SBK στο BMU 2023 με 130 βαθμούς.

Ο επόμενος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στην Κροατία και συγκεκριμένα στην πίστα Grobnik, στις 5 και 6 Αυγούστου.

BMU 2023BMU 2023BMU 2023
Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες