Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU 2023, 3ος γύρος - Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου οι Έλληνες αναβάτες

Ο ελληνικός εθνικός ύμνος ακούστηκε στην πίστα της Τσεχίας
BMU 2023
Από το

motomag

17/7/2023

Στο Brno στις 15 και 16 Ιουλίου φιλοξενήθηκε ο 3ος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (Balkan Road Racing Championship) με τους Έλληνες αγωνιζόμενους να μας χαρίζουν στιγμές περηφάνειας μετά τις νίκες που πέτυχαν.

Ο 3ος γύρος του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας BMU 2023 (5ος και 6ος αγώνας της σεζόν), ο οποίος διοργανώθηκε μαζί με τον 3ο γύρο του Πρωταθλήματος Alpe Adria στη διάσημη πίστα της Τσεχίας, στο Brno, στις 15 και 16 Ιουλίου, προσέλκυσε αναβάτες από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσα στις πολυάριθμες συμμετοχές είχαμε και 3 Έλληνες αγωνιζόμενους οι οποίοι έλαβαν μέρος στις κατηγορίες SSP300, SSP και SBK. Οι Έλληνες αναβάτες που βρέθηκαν στο Brno ήταν οι Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (SSP300), Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (SSP), και Δημήτρης Καρακώστας (SBK).

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων αναβατών στον αγώνα του Σαββάτου - 5ος αγώνας του BMU 2023

BMU 2023

Οι 3 Έλληνες συμμετέχοντες “ρίχτηκαν” στη μάχη του Σαββάτου στις εκάστοτε κατηγορίες, με τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο να είναι ο πρώτος που θα δοκίμαζε τον ανταγωνισμό στην πίστα του Brno. Ο Μαυρόπουλος είχε δύσκολο έργο καθώς λόγω βλάβης στο κιβώτιο ταχυτήτων στις κατατακτήριες δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ανταγωνιστικό χρόνο, και ως εκ τούτου ξεκίνησε τον αγώνα του Σαββάτου από την τελευταία, 26η θέση του grid. Ο νεαρός αγωνιζόμενος έκανε εξαιρετική εκκίνηση κερδίζοντας αρκετές θέσεις στην εκκίνηση αλλά και στη συνέχεια, σε μια συνεχή άνοδο στη γενική κατάταξη. Η αντεπίθεση διαρκείας είχε εν τέλει αποτέλεσμα καθώς ο Μαυρόπουλος όχι μόνο ολοκλήρωσε τον αγώνα του Σαββάτου στην έβδομη θέση της γενικής αλλά κατάφερε να βρεθεί και στην πρώτη θέση στην κατηγορία SSP300 για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα!

BMU 2023

Επόμενη στάση στην κατηγορία SSP, όπου εκεί ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου έκανε την δική του προσπάθεια ανάμεσα σε 29 συμμετέχοντες. Ο Παπαγεωργίου εκκινούσε από την έκτη θέση του grid και αυτό του έδινε βάσιμες ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα του Σαββάτου. Έχοντας ανταγωνιστικό ρυθμό σε όλο τον αγώνα κατάφερε να βρίσκεται στην μάχη της κορυφής, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού στην τρίτη θέση για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Καρακώστας έδωσε και αυτός τη δική του μάχη στον αγώνα του Σαββάτου στην κατηγορία SBK. O Καρακώστας ξεκινούσε από την όγδοη θέση στην εκκίνηση, ενώ στον αγώνα του Σαββάτου τερμάτισε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ την ίδια στιγμή κέρδισε την κατηγορία του για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων οδηγών στον αγώνα της Κυριακής - 6ος αγώνας του BMU 2023

BMU 2023

Οι 3 ελληνικές συμμετοχές είχαν και δεύτερη ευκαιρία ώστε να διακριθούν στην πίστα του Brno, την Κυριακή 16 Ιουλίου στον έκτο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας BMU 2023. Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε και πάλι με την κατηγορία SSP300, με τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο να ξεκινά και πάλι από την τελευταία θέση του grid -λόγω της βλάβης του κιβωτίου στις χρονομετρημένες δοκιμές. Παρολαυτά o Μαυρόπουλος έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, όπου με καταπληκτική εκκίνηση κέρδισε αρκετές θέσεις, ενώ κατάφερε μέχρι το τέλος του αγώνα να αναρριχηθεί στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης και στην πρώτη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Το σημαντικό είναι πως ο Έλληνας οδηγός έφυγε από την Τσεχία με 50 βαθμούς, κάτι που σημαίνει πως ηγείται της κατάταξης στο Πρωτάθλημα BMU 2023 στην κατηγορία SSP300 έχοντας 119 βαθμούς.

BMU 2023

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου είχε και αυτός ακόμη μία ευκαιρία για να μαζέψει αρκετούς βαθμούς για την κούρσα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Εκκινώντας από την έκτη θέση του grid έμεινε για ακόμη μία φορά στις πρώτες θέσεις του βάθρου κυνηγώντας τη διάκριση, η οποία και ήρθε, καθώς ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος Alpe Adria, ενώ πέτυχε και μία δεύτερη θέση όσον αφορά το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Με αυτά του τα αποτελέσματα βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας SSP, έχοντας 112 βαθμούς.

Τα αξιόλογα αποτελέσματα της Ελληνικής αποστολής συμπλήρωσε ο Δημήτρης Καρακώστας ο οποίος αγωνιζόταν στην κατηγορία SBK. Ο Καρακώστας στον αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την όγδοη θέση, βελτιώνοντας συνεχώς τον ρυθμό του κατάφερε να κερδίσει αρκετές θέσεις. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Έλληνα αγωνιζόμενο να πανηγυρίζει ακόμη μία νίκη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας και να τερματίζει ταυτόχρονα στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, φέυγοντας από το Brno με 50 βαθμούς στο... σακούλι, που μεταφράζεται στην πρώτη θέση της κατηγορίας SBK στο BMU 2023 με 130 βαθμούς.

Ο επόμενος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στην Κροατία και συγκεκριμένα στην πίστα Grobnik, στις 5 και 6 Αυγούστου.

BMU 2023BMU 2023BMU 2023
Ετικέτες

FIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των Πρωταθλητών

58 χρυσά μετάλλια για τους πρωταθλητές των Αγώνων Ταχύτητας, Motocross, Trial, Enduro, Cross Country Rallies και Track Racing δόθηκαν στα FIM Awards 2023
motomag FIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των Πρωταθλητών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Με επιτυχία διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό κέντρο ACC του Λίβερπουλ τα FIM Awards με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές της FIM να παραλαμβάνουν τα βραβεία τους υπό το ένθερμο χειροκρότημα 700 καλεσμένων.

Η διάσημη διοργάνωση η οποία τη φετινή χρονιά μεταδιδόταν δωρεάν μέσω του FIM-MOTO.TV είχε ως παρουσιαστές τους Barbara Pedrotti, James Toseland, Rachel Stringer και Matthew Roberts ενώ ο πρόεδρος της FΙΜ Jorge Viegas ήταν αυτός που καλωσόρισε τους προσκεκλημένους. Στην τελετή εκτός από τους πρωταθλητές οι οποίοι θα βραβευόντουσαν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από 119 εθνικές ομοσπονδίες, διοργανωτές και συνεργάτες της FIM καθώς και άνθρωποι της βιομηχανίας της μοτοσυκλέτας και των αγώνων. Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή των FIM Environment Trophy - Misano Green Circuit: The sustainability of events (Ιταλία), FIM Fair Play Trophy - The Distinguished Gentleman's Ride (Αυστραλία) και FIM Trophy for the Future - MotoStudent International Competition (Ισπανία). Εν συνεχεία δόθηκαν τα μετάλλια για τoυς θεσμούς Circuit Racing, με τους Todd Ellis (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sidecar Rider), Emmanuelle Clement (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Sidecar Passenger), Karel Hanika (Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Endurance), Mattia Casadei (Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoE), Jeffrey Buis (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport 300), Nicolò Bulega (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport)- Ángel Piqueras García (Παγκόσμιος Πρωταθλητής JuniorGP), Jaume Masiá (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3) και Pedro Acosta (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2), να ανεβαίνουν στη σκηνή για να παραλάβουν τα βραβεία τους.

FIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των Πρωταθλητών

Στη συνέχεια, οι θρύλοι του Motocross Dave Thorpe και Livia Lancelot έδωσαν τα βραβεία για το Motocross. Οι Aki Pihlaja (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Snowcross), Dani Heitink (Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM 85cc Junior Motocross), Mathis Valin (Παγκόσμιος Πρωταθλητής 125cc Junior Motocross), Andrea Adamo (Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 Motocross), Marvin Vanluchene (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sidecar Motocross Rider), Nicolas Musset (Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Sidecar Motocross Passenger), Marc-Reiner Schmidt (Παγκόσμιος Πρωταθλητής S1GP SuperMoto), Max Anstie (Παγκόσμιος Πρωταθλητής SX2 Supercross), έλαβαν τα μετάλλια τους ενώ αισθητές ήταν οι απουσίες των Ken Roczen (Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSX Supercross) και Courtney Duncan (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Women's Motocross). Ο αναπληρωτής πρόεδρος της FIM Ignacio Verneda και ο διευθυντής της Επιτροπής Trial της FIM Thierry Michaud απένειμαν στη συνέχεια τα μετάλλια στην κατηγορία Trial στους Emma Bristow (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Trial Γυναικών), Toni Bou (Παγκόσμιος Πρωταθλητής X-Trial), Billy Green (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial2) και George Hemingway (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial3).

FIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των Πρωταθλητών

Επόμενη βράβευση για τους πρωταθλητές του Enduro από τον Σύμβουλο της FIM Françoise Emery και τον Διευθυντή της Επιτροπής Enduro της FIM John Collins. Οι Billy Bolt (Παγκόσμιος Πρωταθλητής SuperEnduro), Kevin Cristino (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Youth Enduro), Jed Etchells (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Junior Enduro), Jane Daniels (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Enduro Γυναικών), Brad Freeman (Παγκόσμιος Πρωταθλητής E3 Enduro), Steve Holcombe (Παγκόσμιος Πρωταθλητής E2 Enduro), Josep Garcia (Παγκόσμιος Πρωταθλητής E1 Enduro), Manuel Lettenbichler (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Hard Enduro) και Mitch Brightmore (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Junior Hard Enduro) παρέλαβαν χαρούμενοι τα μετάλλια τους. Στη συνέχεια έφτασε η σειρά των πρωταθλητών για τους αγώνες ταχύτητας με τους Barry Briggs (παλιό αγωνιζόμενο) και Armando Castagna (Διευθυντής της Επιτροπής Αγώνων ταχύτητας της FIM), να βραβεύουν  τους Rasmus Karlsson (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Speedway Youth - SGP3), Mateusz Cierniak (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Speedway Under 21 - SGP2), Martin Haarahiltunen (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ice Speedway), Martin Smolinski (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Long Track), Ervin Krajčovič (Παγκόσμιο Πρωταθλητή FIM Flat Track).

FIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των Πρωταθλητών

Ο Jorge Viegas επέστρεψε στη σκηνή για να δώσει τα μετάλλια των ομάδων. Η Μεγάλη Βρετανία παρέλαβε το μετάλλιο Trial des Nations γυναικών, η Ισπανία τα Trial des Nations ανδρών, International Six Days' of Enduro ανδρών και γυναικών, η Αμερική το Long Track of Nations, η Πολωνία τα Speedway of Nations Under 21 (SoN2) και FIM Speedway World Cup, με την Γαλλία να λαμβάνει τα μετάλλια για τα International Six Days' of Enduro Junior World Trophy, FIM Junior SuperMoto of Nations, FIM SuperMoto of Nations και FIM Motocross of Nations. Ο François Ribeiro (Promoter της FIM) έδωσε τα μετάλλια για την κατηγορία Endurance, στους Niccolò Canepa, Marvin Fritz και Karel Hanika (Παγκόσμιους Πρωταθλητές FIM Endurance) και στην ομάδα τους FIM Endurance Team - YART Yamaha (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Endurance). Η τελευταία βράβευση της βραδιάς έγινε και πάλι από τον Jorge Viegas στους Luciano Benavides (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally-Raid), Toni Bou (Παγκόσμιος Πρωταθλητής TrialGP), Steve Holcombe (Παγκόσμιος Πρωταθλητής EnduroGP), Bartosz Zmarzlik (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Speedway Grand Prix), Jorge Prado (Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP), Alvaro Bautista (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike) και Francesco Bagnaia (Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP), με τους εν λόγω πρωταθλητές να κερδίζουν το μεγαλύτερο χειροκρότημα της βραδιάς.

FIM

Μετά το τέλος των FIM Awards 2023 o Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas δήλωσε: "Τα βραβεία της FIM είναι πάντα μια πολύ ιδιαίτερη περίσταση, και απόψε το Λίβερπουλ προστέθηκε στις μεγάλες διοργανώσεις αυτής της εκδήλωσης με την υποστήριξη της Εθνικής Ομοσπονδίας της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι τόσο μοναδικό να έχουμε τόσους πολλούς από τους πρωταθλητές μας μαζί σε ένα μέρος και την ίδια στιγμή, είναι κάτι που εκτιμήθηκε θερμά από όλους όσους ήταν παρόντες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε άτομο που συνέβαλε με οποιονδήποτε τρόπο στο να γίνει η φετινή σεζόν τόσο επιτυχημένη, απόψε ήταν ο τέλειος τρόπος για να την γιορτάσουμε και να την κλείσουμε. Ήδη σχεδιάζουμε και προετοιμαζόμαστε για να κάνουμε το 2024 ακόμη καλύτερο."

FIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των ΠρωταθλητώνFIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των ΠρωταθλητώνFIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των Πρωταθλητών

 

Ετικέτες