E-XBike: Νέος θεσμός στα MXGP!

Κύππελο με ηλεκτρικά ποδήλατα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

1/4/2019

Τα τελευταία χρόνια που η ηλεκτρική τεχνολογία έχει σημειώσει αλματώδη πρόοδο, η FIM γίνεται όλο και πιο δραστήρια στην δημιουργία κυπέλλων που χρησιμοποιούν οχήματα αυτής της τεχνολογίας. Μετά το πέρας της καταστροφικής φωτιάς που έκαψε τα Moto-E κατά τη διάρκεια των δοκιμών τους στην πίστα της Jerez, αναγάκζοντας την διοργάνωση να ορίσει νέες ημερομηνίες για την διεξαγωγή του κυπέλλου, η FIM συνεχίζει ακάθεκτη να προωθεί και να στηρίζει την ηλεκτρική τεχνολογία. Στην προκείμενη περίπτωση, έχουμε την θεσμοθέτηση ενός νέου κυπέλλου στα πλαίσιa του παγκοσμίου πρωταθλήματος MXGP, που θα διεξάγεται με ηλεκτρικά ποδήλατα. Στο Δελτίου Τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έναρξή του.

Δελτίο Τύπου

VALKENSWAARD (Ολλανδία) 31 Μαρτίου 2019 – Η Youthstream βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ένα ολοκαίνουργιο event και όραμα για το μέλλον των αγώνων! Μαζί με την FIM και τους κατασκευαστές ηλεκτρικών ποδηλάτων, η Youthstream θα φιλοξενήσει το πρώτο στην ιστορία κύπελλο της FIM E-Xbike, που θα κάνει το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια του γύρου στην Imola του MXGP πρωταθλήματος τον Αύγουστο.

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο γύρο της Ολλανδίας του MXGP πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του εθνικού και παγκόσμιου Τύπου, για την ανακοίνωση του νέου αγώνα των ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Imola –μήκους 1.550 μέτρων- μετά το πρόγραμμα των κατατακτήριων των MXGP του Σαββάτου, της 17ης Αυγούστου.

Ο πρόεδρος της Youthstream, κ.Giuseppe Luongo σε δηλώσεις του είπε: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το νέο Project με την FIM και την ευχαριστούμε, ιδίως τον πρόεδρό της κ.Jorge Viegas για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και την ευκαιρία που μας έδωσε στην ανάπτυξη αυτού του νέου αθλήματος, όπου θα είναι πρόκληση και συνάμα πολύ ενδιαφέρον. Ο στόχος μας είναι να αναπτύξουμε το FIM E-X Bike παγκόσμιο κύπελλο για όλους τους πελάτες και αναβάτες που θέλουν να απολαύσουν τους αγώνες σε μια δύσκολη πίστα ενώπιων ενός τεράστιου πλήθους, με μια πολύ καλή τηλεοπτική κάλυψη.”

Ο αγώνας, που θα αποτελείται από ένα σκέλος, θα περιέχει μια μαζική εκκίνηση, με τον συνδυασμό των κατηγοριών των αντρών και γυναικών όπου θα αγωνίζονται για 30 λεπτά συν έναν γύρο, αλλά θα βαθμολογούνται ξεχωριστά. Ο αγώνας θα είναι ανοιχτός για οποιονδήποτε έχει ηλεκτρικό ποδήλατο. Το project αναπτύχθηκε με την πλήρη υποστήριξη της Youthstream, όπως εξηγεί ο CEO κ. Giuseppe Luongo λέγοντας: “Η Youthstream θα χρησιμοποιήσει όλους τους πόρους που διαθέτει στην τηλεόραση και τα μέσα επικοινωνίας για να προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το νέο αγώνισμα. Το πρώτο FIM E-XBike παγκόσμιο κύπελλο θα προβληθεί ζωντανά στις OTT πλατφόρμες μας, στο MXGP-TV.com και στην σελίδας μας στο Facebook, όπου έχει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ακόλουθους”.

Ο Jorge Viegas που έχει εκλεχθεί ως ο νέος πρόεδρος της FIM, έλαβε μέρος στην συνέντευξη κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στα MXGP και ενθουσιασμένος δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος όπου η FIM αρχίζει να προσφέρει αγώνες για ηλεκτρικά ποδήλατα. Το πρώτο FIM E-XBike παγκόσμιο κύπελλο θα επιτρέψει σε μια νέα γενιά αναβατών να λάβει μέρος σ’ αυτούς τους συναρπαστικούς αγώνες. Χάρη στην υποστήριξη των Youthstream και Infront, της ιταλικής ομοσπονδίας και της πίστας της Imola, η FIM θα μπορεί να προσφέρει στο κοινό που θα έρθει στο MXGP της Ιταλίας, την ευκαιρία να ανακαλύψει ένα νέο είδος ανταγωνισμού. Για την FIM αποτελεί μια επανάληψη της ιστορίας επειδή οι πρώτες μοτοσυκλέτες είχαν βασιστεί σε ποδηλατικά πλαίσια με την προσθήκη ενός κινητήρα. Τα τελευταία χρόνια η ηλεκτρική τεχνολογία έχει εξελιχθεί αρκετά και είμαστε πεπεισμένοι πως το FIΜ E-XBike παγκόσμιο κύπελλο θα αποτελέσει για τους κατασκευαστές μιας εξαιρετική πλατφόρμα για την περαιτέρω εξέλιξή της. Στο Βέλγιο, στην πίστα του Metet MX στις 9 Ιουνίου, θα διοργανωθεί μια σύσκεψη των διάφορων κατασκευαστών ηλεκτρικών ποδηλάτων σε συνδιασμό με έναν άλλο διοργανωτή αγώνων ηλεκτρικών ποδηλάτων υπό την εξουσία της FMB”.

Ετικέτες

Red Bull KTM Factory Racing: Αυτή είναι η ομάδα για το Dakar Rally 2026

Πάει για την 21η πορτοκαλί νίκη με τον περσινό νικητή Daniel Sanders και τους Luciano Benavides και Edgar Canet
KTM Rally Dakar 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/12/2025

Μετά από μια δυνατή σεζόν στο W2RC, η Red Bull KTM Factory Racing μπαίνει στη μάχη για τη νίκη στο ερχόμενο Dakar με στόχο την υπεράσπιση της νίκης της με τρεις αναβάτες που συνδυάζουν εμπειρία, ταχύτητα και ταλέντο.

Η Red Bull KTM Factory Racing παρουσίασε επίσημα την ομάδα που θα παραταχθεί στο Dakar Rally 2026, έχοντας στις αποσκευές της μια εντυπωσιακή σεζόν 2025, στην οποία κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid (W2RC). Η ομάδα ρίχνει στο πεδίο μάχης τον παγκόσμιο πρωταθλητή Daniel Sanders, τον σταθερά ανερχόμενο Luciano Benavides και τον Edgar Canet, ο οποίος ανεβαίνει για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία RallyGP.

KTM Rally Dakar 2026

Daniel Sanders: Ο πρωταθλητής που θέλει να το ξανακάνει

Ο Daniel Sanders φτάνει στη Σαουδική Αραβία ως ο απόλυτος κυρίαρχος του 2025: νικητής τεσσάρων από τους πέντε γύρους του W2RC και μόλις ο δεύτερος αναβάτης στην ιστορία που ηγήθηκε του Dakar από την πρώτη ως την τελευταία ειδική. Με αυτοπεποίθηση και χωρίς αλλαγές στο σετάρισμα της μοτοσυκλέτας του, ο Αυστραλός δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

KTM Rally Dakar 2026

Luciano Benavides: Πιο ώριμος και δυνατός από ποτέ

Ο Αργεντινός, αδερφός του δις νικητή Dakar Kevin Benavides, ολοκλήρωσε το 2025 με σταθερά υψηλές επιδόσεις και το καλύτερο Dakar της καριέρας του, τερματίζοντας τέταρτος. Παρότι ένας τραυματισμός τον έβγαλε εκτός του Rallye du Maroc, έχει επιστρέψει πλέον σε πλήρη φόρμα. Με ανανεωμένη ψυχολογία και συγκέντρωση, στοχεύει στο βάθρο του Dakar 2026.

KTM Rally Dakar 2026

Edgar Canet: Το νέο αίμα στην κορυφή

Το νεότερο μέλος της ομάδας, ο Ισπανός Edgar Canet, ανεβαίνει στην RallyGP μετά από μια εντυπωσιακή χρονιά όπου κατέκτησε τον τίτλο στο Rally2 World Cup. Με ήδη καταγεγραμμένες top-10 γενικές επιδόσεις και γεμάτος ενέργεια, ο Canet ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στους κορυφαίους.

KTM Rally Dakar 2026

Υπό την καθοδήγηση του Team Manager Andreas Hölzl, η ομάδα δοκιμάζει στη Βόρεια Αφρική, δουλεύοντας σε λεπτομέρειες όπως η ρύθμιση της μοτοσυκλέτας, τα roadbooks και οι τακτικές πλοήγησης. Το Dakar 2026 θα ανοίξει και το ημερολόγιο του W2RC, με την KTM να στοχεύει εκ νέου στην κορυφή του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

KTM Rally Dakar 2026

Dakar Rally 2026

Η 48η διοργάνωση θα διεξαχθεί από 3 έως 17 Ιανουαρίου 2026, με εκκίνηση και τερματισμό στη Yanbu στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Η διαδρομή των περίπου 8.000 km περιλαμβάνει νέο τερέν στη δυτική και κεντρική Σαουδική Αραβία, ενώ για πρώτη φορά το μοντέρνο Dakar δεν θα περάσει από την έρημο της αραβικής χερσονήσου Empty Quarter. Οι αναβάτες θα αντιμετωπίσουν δύο μαραθώνιες ειδικές χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια και με μοναδική ημέρα ανάπαυσης την 10η Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Riyadh.

KTM Rally Dakar 2026