MotoE Cup: Αναδιάρθρωση ημερολογίου 2019

Με δύο διπλούς αγώνες
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/3/2019

Μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στα paddock της Jerez κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών της MotoE, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και ο εξοπλισμός τους έγιναν παρανάλωμα με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο το πότε θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας του κυπέλλου. Οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς που δημιουργήθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη κι ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Μέχρι πρότινος, η FIM είχε αναφέρει πως το κύπελλο θα πραγματοποιηθεί κανονικά αλλά θα χρειαστεί η αλλαγή του προγράμματος, ώστε να προλάβει η Energica -που είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής- να κατασκευάσει εκ νέου όλες τις μοτοσυκλέτες και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την συντήρηση και φόρτισή τους. 

Τώρα η MotoE επιστρέφει δυναμικά με τις επίσημες δοκιμές να πραγματοποιούνται τον Ιούνιο, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη η πίστα που θα τις φιλοξενήσει, ενώ το πρόγραμμα με τις νέες ημερομηνίες των αγώνων δόθηκε στην δημοσιότητα. Στις αρχές του Ιουλίου θα έχουμε την έναρξη του κυπέλλου όπου θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις πίστες, εκ των οποίων στις δύο θα έχουμε διπλούς αγώνες, ενώ στη Valencia θα γίνει η ολοκλήρωσή του.

 

Πρόγραμμα αγώνων

Πίστα
Χώρα
Ημ/νία
Sachsenring
Γερμανία
5-7 Ιουλίου
Red Bull Ring
Αυστρία
9-11 Αυγούστου
Misano*
Ιταλία
13-15 Σεπτεμβρίου
Valencia*
Ισπανία
15-17 Νοεμβρίου

*Διπλοί αγώνες

Ετικέτες

MotoGP: Σε ετοιμότητα ο Cal Crutchlow για το Grand Prix του Aragon

Eφεδρική λύση της LCR σε περίπτωση που ο Zarco δεν λάβει το πράσινο φως.
Crutchlow
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

21/8/2026

Ο Johann Zarco ετοιμάζεται για πρόωρη επιστροφή στη δράση, όμως η συμμετοχή του στο Aragon θα κριθεί από τον ιατρικό έλεγχο.

Η LCR Honda επιβεβαίωσε ότι ο Cal Crutchlow θα βρίσκεται κανονικά στο Aragon το επόμενο Σαββατοκύριακο ως εφεδρικός αναβάτης, καθώς η συμμετοχή του Johann Zarco παραμένει αβέβαιη.

Ο Γάλλος έχει μείνει εκτός δράσης για 100 ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό στους συνδέσμους του γονάτου του στο Grand Prix της Καταλονίας και αρχικά στόχευε να επιστρέψει στα MotoGP στον αγώνα του Misano, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η βελτίωση της κατάστασής του τις τελευταίες εβδομάδες επέτρεψε την επίσπευση της επιστροφής του, όμως ο Zarco θα πρέπει πρώτα να περάσει τον υποχρεωτικό ιατρικό έλεγχο στο Aragon και στη συνέχεια να διαπιστώσει στην πράξη την κατάσταση του τραυματισμένου γονάτου του πάνω στη Honda RC213V.

Για τον λόγο αυτό, η LCR Honda διατηρεί τον Crutchlow ως εφεδρική επιλογή. Ο Βρετανός είχε επιστρέψει από την αποχώρησή του για να αντικαταστήσει τον Zarco στους έξι τελευταίους αγώνες και θα παραμείνει διαθέσιμος σε περίπτωση που χρειαστεί να αγωνιστεί ξανά.

Ο Crutchlow είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της LCR Honda στα MotoGP, έχοντας πετύχει τρεις νίκες στην πλήρη καριέρα του στο πρωτάθλημα. Στις φετινές εμφανίσεις του ως αντικαταστάτης του Zarco, καλύτερη επίδοσή του ήταν η 16η θέση.

Εφόσον ο Zarco επιστρέψει κανονικά, θα πρέπει επίσης να εκτίσει ποινή δύο Long Lap στον επόμενο αγώνα του, καθώς κρίθηκε υπεύθυνος για το συμβάν στην πρώτη στροφή της Καταλονίας, όπου παρασύρθηκαν και οι Pecco Bagnaia και Luca Marini.

Ο 36χρονος Zarco τραυματίστηκε όταν το πόδι του μπλέχτηκε στον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας του Bagnaia.