Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoE Cup: Παραπαίει ο θεσμός

Ακυρώθηκε και ο αγώνας του Le Mans

Όπως είχατε διαβάσει και πριν από λίγες μέρες, η φωτιά που ξέσπασε στα πιτς της Jerez –και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις για το κύπελλο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της MotoE κατηγορίας- οδήγησε στην ακύρωση της διοργάνωσης του πρώτου αγώνα στην ίδια πίστα, ενώ λίγο αργότερα εκδόθηκε και δελτίο τύπου από την FIM, το οποίο έκανε λόγο για πραγματοποίηση τελικά του θεσμού, αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες.
Το τι προκάλεσε την φωτιά είναι ακόμη υπό διερεύνηση από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, αλλά σύμφωνα με την Dorna η φωτιά οφείλεται σε κάποιο βραχυκύκλωμα, για το οποίο δεν έχουν βρεθεί ακόμη τα αίτια. Ο σπινθήρας του βραχυκυκλώματος έκανε τις μπαταρίες του φορτιστή να πάρουν φωτιά, ενώ οι μοτοσυκλέτες δεν ήταν συνδεδεμένες σε αυτόν. Παρ' όλα αυτά και οι 18 μοτοσυκλέτες, μαζί με τον εξοπλισμό των ομάδων καταστράφηκαν, με αποτέλεσμα οι τεχνικοί και οι ομάδες να οδηγηθούν σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ξεκινήσουν οι αγώνες το συντομότερο δυνατό.
Σήμερα όμως οι διοργανωτές ενημέρωσαν πως μετά τον αγώνα της Jerez που ήταν προγραμματισμένος για τις 5 Μαΐου,  ακυρώνεται και ο αγώνας του Le Mans, που αποτελούσε το δεύτερο event στο αγωνιστικό ημερολόγιο της MotoE για τις 19 Μαΐου. Πλέον, βάσει του αρχικού προγραμματισμού, οι εναπομείναντες αγώνες είναι στο Sachsenrin στις 7 Ιουλίου, στο Red Bull Ron στις 11 Αυγούστου και στο Misano στις 15 Σεπτεμβρίου. Προφανώς οι διοργανωτές να κοιτούν τώρα και άλλες ημερομηνίες και άλλες πίστες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους αγώνες της MotoE, με τέσσερις πιθανές επιλογές: Το Assem, το Brno, το Silverstone και την Aragon. Όπως και να έχει όμως, η εκκίνηση της κατηγορίας δεν πρόκειται να γίνει πριν τον Ιούνιο.