Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

IOMTT 2019: Σκοτώθηκε ο Daley Mathison

Το φετινό IOMTT είχε το πρώτο του θύμα

Νεκρός ανασύρθηκε ο 27χρονος Daley Mathison, μετά από πτώση στον τρίτο γύρο του IOMTT στον αγώνα των Superbike. Ο νεαρός Daley από το Stockton on Tees, μία μικρή πόλη στο Durham, αγωνιζόταν με την Penz13.com και BMW μοτοσυκλέτα στα Superbike, αλλά συμμετείχε και στις υπόλοιπες κατηγορίες με Yamaha και Kawasaki. Ο Daley ήθελε φέτος να πάρει μέρος σε όλους τους αγώνες του Isle of Man μαζεύοντας το δυνατόν περισσότερους πόντους, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια, μέχρι και πέρσι, έπαιρνε μέρος στον αγώνα των ηλεκτρικών και μάλιστα με αξιώσεις. Φέτος είχε στόχο να κάνει την επάνοδο μετά το διάλειμμα με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Ο Daley Mathison ήταν ο 34ος πιο γρήγορος αναβάτης όλων των εποχών στο Isle of Man, μία επίδοση που τον κατέτασσε πολύ ψηλά στους ανερχόμενους. Φέτος θα έτρεχε με πανεπιστημιακή πρωτότυπη μοτοσυκλέτα βοηθώντας στην εξέλιξή της, αν τελικά δεν εξασφάλιζε αγωνιστική υποστήριξη.

Μόλις 3,5 χιλιόμετρα από την έναρξη του τρίτου γύρου, ο Daley έχασε τον έλεγχο στην Snugborough, έχοντας ξεκινήσει 19ος τον αγώνα και διατηρώντας καλό ρυθμό. Τόσοι, 19 συνολικά, είναι και οι αγώνες TT που έχει πάρει μέρος ξεκινώντας το 2013. Μετρούσε 14 τερματισμούς, 3 βάθρα κι αρκετές διακρίσεις.

Η σύζυγός του Natalie ήταν συντετριμμένη και σε μία δήλωση στα social media, αρκέστηκε να πει πως ο Daley είναι πλέον στην γειτονιά των αγγέλων. Η τελευταία εικόνα που έχει, είναι εκείνη ενός χαμογελαστού άνδρα χαρούμενου και γεμάτου ζωή, με περηφάνεια σε αυτό που κάνει.

Αυτή είναι και η εικόνα όλων στο Isle of Man και στον μικρόκοσμό του όπου όλες οι ομάδες μιλούν και χαιρετιούνται στα paddock. Ο Daley ήταν αρκετά γνωστός για την ευδιάθετη προσωπικότητά του και την θετική ενέργεια που έδινε σε όλους.

Ο Carl Fogarty δήλωσε πως οι σκέψεις του είναι με την οικογένεια του παθιασμένου για την ζωή Daley.

Συλλυπητήρια στην γυναίκα του, την μικρή του κόρη, την οικογένειά του, τους φίλους και την ομάδα του.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξει άλλη τέτοια είδηση…