IOMTT 2019: Σκοτώθηκε ο Daley Mathison

Το φετινό IOMTT είχε το πρώτο του θύμα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/6/2019

Νεκρός ανασύρθηκε ο 27χρονος Daley Mathison, μετά από πτώση στον τρίτο γύρο του IOMTT στον αγώνα των Superbike. Ο νεαρός Daley από το Stockton on Tees, μία μικρή πόλη στο Durham, αγωνιζόταν με την Penz13.com και BMW μοτοσυκλέτα στα Superbike, αλλά συμμετείχε και στις υπόλοιπες κατηγορίες με Yamaha και Kawasaki. Ο Daley ήθελε φέτος να πάρει μέρος σε όλους τους αγώνες του Isle of Man μαζεύοντας το δυνατόν περισσότερους πόντους, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια, μέχρι και πέρσι, έπαιρνε μέρος στον αγώνα των ηλεκτρικών και μάλιστα με αξιώσεις. Φέτος είχε στόχο να κάνει την επάνοδο μετά το διάλειμμα με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Ο Daley Mathison ήταν ο 34ος πιο γρήγορος αναβάτης όλων των εποχών στο Isle of Man, μία επίδοση που τον κατέτασσε πολύ ψηλά στους ανερχόμενους. Φέτος θα έτρεχε με πανεπιστημιακή πρωτότυπη μοτοσυκλέτα βοηθώντας στην εξέλιξή της, αν τελικά δεν εξασφάλιζε αγωνιστική υποστήριξη.

Μόλις 3,5 χιλιόμετρα από την έναρξη του τρίτου γύρου, ο Daley έχασε τον έλεγχο στην Snugborough, έχοντας ξεκινήσει 19ος τον αγώνα και διατηρώντας καλό ρυθμό. Τόσοι, 19 συνολικά, είναι και οι αγώνες TT που έχει πάρει μέρος ξεκινώντας το 2013. Μετρούσε 14 τερματισμούς, 3 βάθρα κι αρκετές διακρίσεις.

Η σύζυγός του Natalie ήταν συντετριμμένη και σε μία δήλωση στα social media, αρκέστηκε να πει πως ο Daley είναι πλέον στην γειτονιά των αγγέλων. Η τελευταία εικόνα που έχει, είναι εκείνη ενός χαμογελαστού άνδρα χαρούμενου και γεμάτου ζωή, με περηφάνεια σε αυτό που κάνει.

Αυτή είναι και η εικόνα όλων στο Isle of Man και στον μικρόκοσμό του όπου όλες οι ομάδες μιλούν και χαιρετιούνται στα paddock. Ο Daley ήταν αρκετά γνωστός για την ευδιάθετη προσωπικότητά του και την θετική ενέργεια που έδινε σε όλους.

Ο Carl Fogarty δήλωσε πως οι σκέψεις του είναι με την οικογένεια του παθιασμένου για την ζωή Daley.

Συλλυπητήρια στην γυναίκα του, την μικρή του κόρη, την οικογένειά του, τους φίλους και την ομάδα του.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξει άλλη τέτοια είδηση…   

Ετικέτες

Can-Am - Κέρδισε το 6ο της Rally Dakar

Απόλυτη πρωταγωνίστρια στις κατηγορίες T3 Lightweight Prototype και T4 Modified Production
Can-Am Dakar 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/1/2023

H Can-Am ήταν ο μεγάλος νικητής στα Side by Side οχήματα του Rally Dakar 2023, καθώς όχι μόνο κέρδισε και τις 2 κατηγορίες (T3 & T4) που εμπίπτουν τα συγκεκριμένα οχήματα, αλλά οι αναβάτες της κατέλαβαν τις 5 από τις συνολικά 6 θέσεις των δύο βάθρων!

Συγκεκριμένα, τα πληρώματα των Austin Jones και Seth Quintero της Red Bull Can-Am Factory Team κατέλαβαν τις θέσεις 1 και 2 στην κατηγορία T3, οδηγώντας Can-Am Maverick X3, ενώ στην T4 ο Eryk Goczal με την Energylandia South Racing Can-Am team, επίσης με Maverick X3 κέρδισε τον αγώνα, για να γίνει ο νεότερος νικητής του Rally Dakar, σε ηλικία μόλις 18 ετών! Πίσω από τον Goczal, στη δεύτερη θέση της T4, τερμάτισε ο Rokas Baciuska της Red Bull Factory Can-Am και τρίτος ο Marek Goczal κάνοντας podium-lockout για την Can-Am.

Πολύ καλή ήταν και η αναλογία τερματισμού για την Can-Am, καθώς από τα 26 οχήματα της τερμάτισαν τα 25.

Can-Am Dakar 2023

Στο Dakar 2023 στην T3 αρχικά τέθηκε επικεφαλής ο Francisco “Chaleco” Lopez (ένα από τα μεγάλα φαβορί, κι αυτός με Maverick), όμως κατόπιν έχασε την πρώτη θέση από τον Seth Quintero την τρίτη ημέρα, όπου με τη βροχή κόλλησε σε ένα ποτάμι. Λίγο αργότερα, ο Quintero έχασε κι αυτός την πρωτιά λόγω τεχνικών προβλημάτων, με τον Jones να τίθεται πρώτος γενικής την 11η μέρα του αγώνα, για να παραμείνει εκεί μέχρι τη σημαία του τερματισμού. Κάθε μέλος της Red Bull Can-Am Factory Team στην κατηγορία T3 πήρε τουλάχιστον μια νίκη σε ημέρα του αγώνα, για ένα σύνολο 6 νικών και 13 τερματισμών στην πρώτη τριάδα στον αγώνα.

Can-Am Dakar 2023

O αγώνας της Τ4 ξεκίνησε με μάχες από την αρχή, μεταξύ του Baciuska και του rookie Eryk Goczal, μάχες που κράτησαν μέχρι και τον τερματισμό. Ο Eryk πήρε νίκες την πρώτη και την τέταρτη ημέρα, με τον Baciuska να απαντά με νίκες την πέμπτη και την έβδομη. Ο Baciuska κράτησε την πρωτιά στη γενική κατάταξη μέχρι και την τελευταία ημέρα, όπου όμως ο νεαρός Goczal τον πέρασε και πήρε τη νίκη

Ετικέτες