Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Isle of Man TT: Ο McGuinness σκέφτεται να αποσυρθεί!

Απόρροια της ακύρωσης του αγώνα για το 2021

Όταν έσκασε η "βόμβα" στα τέλη του περασμένου μήνα, σχετικά με την ακύρωση του Isle of Man TT και για το 2021, δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα… Μπορεί τα νέα από την άφιξη των εμβολίων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού να έχουν φέρει μια νότα αισιοδοξίας, αλλά τα υφιστάμενα στοιχεία και η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, δεν αφήνει περιθώρια για ευοίωνες σκέψεις. Ακόμη και στο πιο αισιόδοξο σενάριο με την μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, θα ήταν αδύνατο να προλάβει να διοργανωθεί ο αγώνας του 2021.

Σαφώς αυτό είναι λυπηρό για όλους εμάς που αγαπάμε τους αγώνες, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την απογοήτευση που νιώθουν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι, οι οποίοι ρισκάρουν τα πάντα προκειμένου να αγωνιστούν στο ΤΤ, κάθε χρόνο. Αυτή η ανακοίνωση για την ακύρωση του αγώνα το 2021 οδήγησε τον 23 φορές νικητή του ΤΤ, John McGuinness, να δηλώσει στο "Manx Radio" ότι σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί από τους αγώνες.

"Θα είμαι 50 ετών όταν θα έχω ξανά την δυνατότητα να δω τη θέα στο Bray Jill πάνω από τη σέλα ενός αγωνιστικού superbike και δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να συμβεί", είπε ο θρύλος του ΤΤ. "Μας επηρεάζει όλους, είναι ο τρόπος ζωής μου και το μόνο που θέλω να κάνω. Το περιβάλλον γύρω μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι χορηγοί, ακόμη και η μοτοσυκλέτα μου, θα είναι εκεί αν θελήσω να τρέξω. Αλλά μια διετία είναι πολύς χρόνος…"

 Ο McGuinness έσπευσε να διευκρινίσει όμως ότι δεν έχει πάρει καμία οριστική απόφαση, λέγοντας ότι όλοι οι αναβάτες θα είναι βαθιά απογοητευμένοι και θα τους λείψει υπερβολικά το ΤΤ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αγώνας θα επιστρέψει πιο δυναμικός το 2022. Είπε επίσης ότι το 2021 θα ήταν η 100η του εκκίνηση στον θρυλικό αγώνα και θα ήθελε πολύ να φτάσει αυτό το ορόσημο, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2022.

Στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε και για το μέλλον του ΙΟΜΤΤ γενικότερα, λέγοντας ότι τον ανησυχεί ιδιαίτερα το τι πρόκειται να συμβεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά "αν το Isle of Man δεν χρειαστεί το ΤΤ μετά από μια διετία, υπάρχει πιθανότητα να μην το ξαναχρειαστεί ποτέ; Δεν ξέρω, αλλά ειλικρινά ελπίζω ότι αυτό το διάλλειμα θα μεγαλώσει την προσμονή".

Μέχρι στιγμής πάντως, το καθεστώς στο Isle of Man των απαγορεύσεων σε ό,τι αφορά τα ταξίδια βρίσκεται στο επίπεδο "4", με το ανώτατο όριο να είναι το "5" (ταξίδι μόνο για πολύ σημαντικούς λόγους). Όπως συμβαίνει παντού με τα μέτρα κατά της πανδημίας, όλοι αυτοί οι περιορισμοί αναθεωρούνται διαρκώς και προσαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία.