Ο Βασίλης Παντελεάκης και φέτος στην επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event

Θα αγωνιστεί στην πίστα Guadix της Ισπανίας από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου
Motomag Ο Βασίλης Παντελεάκης και φέτος στην επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/9/2023

Ο Βασίλης Παντελεάκης θα προσπαθήσει να κυνηγήσει και φέτος το όνειρο της συμμετοχής στο Red Bull MotoGP Rookies CUP 2024, ωστόσο για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει άλλους 120 περίπου αναβάτες οι οποίοι θέλουν και αυτοί με τη σειρά τους να μπουν στην τελική επιλογή αναβατών.

Ο Βασίλης Παντελεάκης είχε δοκιμάσει την τύχη του και το 2022 στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event στην πίστα της Modena, με τον νεαρό αναβάτη να μην περνά στην τελική προεπιλογή των οκτώ αναβατών οι οποίοι θα αγωνίζονταν στο Red Bull Rookies Cup το 2023. Προερχόμενος φυσικά από μία χώρα που κάνει λίγα για να βοηθήσει αναβάτες στο εξωτερικό, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψηφίους που αν μη τι άλλο έχουν ανώτερες υποδομές από εμάς. Ωστόσο η ικανότητα δεν κρύβεται για αυτό και φέτος ο Παντελεάκης επιλέχθηκε στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event ώστε να κυνηγήσει το όνειρο της πρόκρισης στο Red Bull Rookies Cup 2024. Ο Έλληνας αναβάτης θα προσπαθήσει στην πίστα Gaudix της Ισπανίας στις αρχές του Οκτωβρίου να βρεθεί στην τελική οκτάδα η οποία θα του δώσει το πολυπόθητο εισιτήριο.

Ο Βασίλης Παντελεάκης δήλωσε: “Με μεγάλη χαρά θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι μόλις έλαβα την πρόσκληση από το RedBull Moto Gp rookies cup να λάβω μέρος στην παγκόσμια επιλογή αναβατών για το 2023. Η επιλογή των καλύτερων αναβατών θα γίνει στην πίστα του Guadix στην Ισπανία από τις 2 έως 4 Οκτωβρίου. Εκεί θα βάλω τα δυνατά μου να είμαι μέσα στους 8-10 καλύτερους αναβάτες που επιλέγονται από τους 120 περίπου που θα λάβουν μέρος και να πραγματοποιήσω το μεγάλο μου όνειρο να συμμετάσχω το 2024 στο Redbull MotoGP rookies cup. Πάμε δυνατά Ελλάδα.”

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και σε κάθε περίπτωση είναι ήδη ένας από τους μεγάλους αναβάτες της χώρας μας.

Panteleakis

 

Ετικέτες

Honda HRC-8ωρο Suzuka: Με Johann Zarco και Takumi Takahashi στον ιαπωνικό αγώνα αντοχής

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση και για τον τρίτο αναβάτη
Honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/6/2025

Στον αγώνα αντοχής Suzuka 8 Hours που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνική πίστα στις 3 Αυγούστου θα συμμετέχει η εργοστασιακή ομάδα της Honda που δεν θα μπορούσε να λείπει ανακοινώνοντας τους δύο από τους τρεις αναβάτες που θα συμμετέχουν με την ιαπωνική εταιρεία, τους Johann Zarco και Takumi Takahashi.

Αυτή θα είναι η 46η έκδοση του ιστορικού αγώνα και η Honda στοχεύει στην 31η νίκη της. Για τον λόγο αυτό επέλεξε τους Johann Zarco και Takumi Takahashi, οι οποίοι μαζί με τον Teppei Nagoe αποτελούσαν την περσυνή ομάδα που κέρδισε τον ιστορικό αγώνα. Ακόμη βέβαια η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει κάνει γνωστό τον τρίτο αναβάτη που θα συμμετέχει στον 8ωρο της 3ης Αυγούστου. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι το δίδυμο αυτό θα επιδιώξει να επαναλάβει την περσυνή επιτυχία με τον Takahashi να είναι μέλος της ομάδας που κέρδισε και το 2023, οπότε φέτος θα προσπαθήσει να πετύχει την τρίτη νίκη στη σειρά για την Honda HRC.

Suzuka

Ο Johann Zarco δήλωσε “ Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στις 8 Ώρες Suzuka ως μέλος της Honda HRC φέτος. Ανυπομονώ να συμμετάσχω και πάλι σε αυτόν τον παραδοσιακό και διάσημο αγώνα και να συναντήσω όλους τους οπαδούς στην Ιαπωνία. Θα μεταφέρω την καλή μου δυναμική από το MotoGP στη Suzuka, και θα στοχεύσω στη νίκη μαζί με τον ομόσταυλό μου. Τα λέμε στη Suzuka”"

Από την μεριά του ο Takumi Takahashi δήλωσε “Φέτος θα συμμετάσχω και πάλι στις 8 ώρες της Suzuka με τη Honda HRC. Ο αγώνας θα είναι πολύ σκληρός με τον ανταγωνισμό από ισχυρές ομάδες EWC, τρεις εργοστασιακές ομάδες και κορυφαίες ομάδες από το All Japan Championship. Θα επιδιώξω μια τέταρτη συνεχόμενη νίκη ως Honda HRC με τον ομόσταυλό μου, ο οποίος έχει κερδίσει στο παρελθόν τις 8 ώρες της Suzuka. Ελπίζω ότι θα υποστηρίξετε τη Honda HRC χειροκροτώντας μας με πάθος”