Ο Βασίλης Παντελεάκης και φέτος στην επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event

Θα αγωνιστεί στην πίστα Guadix της Ισπανίας από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου
Motomag Ο Βασίλης Παντελεάκης και φέτος στην επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/9/2023

Ο Βασίλης Παντελεάκης θα προσπαθήσει να κυνηγήσει και φέτος το όνειρο της συμμετοχής στο Red Bull MotoGP Rookies CUP 2024, ωστόσο για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει άλλους 120 περίπου αναβάτες οι οποίοι θέλουν και αυτοί με τη σειρά τους να μπουν στην τελική επιλογή αναβατών.

Ο Βασίλης Παντελεάκης είχε δοκιμάσει την τύχη του και το 2022 στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event στην πίστα της Modena, με τον νεαρό αναβάτη να μην περνά στην τελική προεπιλογή των οκτώ αναβατών οι οποίοι θα αγωνίζονταν στο Red Bull Rookies Cup το 2023. Προερχόμενος φυσικά από μία χώρα που κάνει λίγα για να βοηθήσει αναβάτες στο εξωτερικό, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψηφίους που αν μη τι άλλο έχουν ανώτερες υποδομές από εμάς. Ωστόσο η ικανότητα δεν κρύβεται για αυτό και φέτος ο Παντελεάκης επιλέχθηκε στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event ώστε να κυνηγήσει το όνειρο της πρόκρισης στο Red Bull Rookies Cup 2024. Ο Έλληνας αναβάτης θα προσπαθήσει στην πίστα Gaudix της Ισπανίας στις αρχές του Οκτωβρίου να βρεθεί στην τελική οκτάδα η οποία θα του δώσει το πολυπόθητο εισιτήριο.

Ο Βασίλης Παντελεάκης δήλωσε: “Με μεγάλη χαρά θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι μόλις έλαβα την πρόσκληση από το RedBull Moto Gp rookies cup να λάβω μέρος στην παγκόσμια επιλογή αναβατών για το 2023. Η επιλογή των καλύτερων αναβατών θα γίνει στην πίστα του Guadix στην Ισπανία από τις 2 έως 4 Οκτωβρίου. Εκεί θα βάλω τα δυνατά μου να είμαι μέσα στους 8-10 καλύτερους αναβάτες που επιλέγονται από τους 120 περίπου που θα λάβουν μέρος και να πραγματοποιήσω το μεγάλο μου όνειρο να συμμετάσχω το 2024 στο Redbull MotoGP rookies cup. Πάμε δυνατά Ελλάδα.”

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και σε κάθε περίπτωση είναι ήδη ένας από τους μεγάλους αναβάτες της χώρας μας.

Panteleakis

 

Ετικέτες

FIM Endurance World Championship 2024 - Οι 24 ώρες του Le Mans εναρκτήριος αγώνας του Πρωταθλήματος

Για πρώτη φορά οι οπαδοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το EWC μέσω της πλατφόρμας all-action EWC
motomag FIM Endurance World Championship: Οι 24 ώρες του Le Mans εναρκτήριος αγώνας του πρωταθλήματος το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/9/2023

Η 47η έκδοση του διάσημου αγώνα αντοχής 24h Le Mans θα αποτελέσει τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής για το 2024, με ομάδες και αναβάτες να δίνουν την πρώτη αγωνιστική παράσταση της νέας χρονιάς από τις 18 έως τις 21 Απριλίου.

Το πλήρες αγωνιστικό ημερολόγιο του EWC για το 2024 θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω, ωστόσο οι υπεύθυνοι του θεσμού ανακοίνωσαν πως από την επόμενη χρονιά οι λάτρεις των αγώνων αντοχής θα έχουν τη δυνατότητα μέσω της πλατφόρμας all-action EWC να παρακολουθούν κάθε αγώνα του Πρωταθλήματος χωρίς να χάνουν λεπτό από την δράση εντός πίστας.

Ο Jean-Baptiste Ley, διευθυντής του EWC ανέφερε: "Οι 24 ώρες του Le Mans δεν είναι μόνο μια καθιερωμένη διοργάνωση, που διεξάγεται σε έναν θρυλικό χώρο και έχει ισχυρή φήμη παγκοσμίως, αλλά ο διοργανωτής του αγώνα, Automobile Club de l'Ouest, εργάζεται ακούραστα για να προσφέρει ένα φανταστικό θέαμα και μια φανταστική εμπειρία για τους θεατές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μαζί τους και μετράμε ήδη αντίστροφα τις ημέρες για την έναρξη της διοργάνωσης".

EWC
Ετικέτες