O Mason Klein υπογράφει με την Kove Moto για το Dakar 2024!

Αναβάτης που μπορεί να κερδίσει το ράλι, με την κινέζικη εταιρεία
O Mason Klein θα αγωνιστεί στο Dakar 2024 με την KOVE
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/11/2023

Στο ντεμπούτο του στο Rally Dakar το 2022, ο Αμερικανός Mason Klein είχε εντυπωσιάσει άπαντες, τερματίζοντας 9ος με την BAS World KTM Racing Team, ενώ στο Dakar 2023 πάλευε για τη νίκη μέχρι που μια διπλή άσχημη πτώση την 9η μέρα τον ανάγκασε να εγκαταλείψει λίγο μετά. Για το 2024, σε μια μεταγραφή-σοκ ο Klein αλλάζει στρατόπεδο, και από την Πρωταθλήτρια αυστριακή μοτοσυκλέτα μεταβαίνει στην νεοεισερχόμενη κινέζικη Kove που έκανε το ντεμπούτο της το 2023!

Μετά τον τραυματισμό του στο Dakar του 2023, ο νεαρός Αμερικανός αναβάτης αναζητούσε μοτοσυκλέτα για να τερματίσει το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα W2RC, ενώ δεν είχε κάποια πρόταση για το επόμενο Dakar…

Κάπου εδώ η Kove έκανε την κίνηση της, την ίδια στιγμή που άλλες εργοστασιακές ομάδες είχαν αρνηθεί μια θέση στον Klein, και πρόσφερε τη δυνατότητα στον Αμερικανό να αγωνιστεί στο Dakar με τη μοτοσυκλέτα της και πλήρη υποστήριξη, με την δική του ομάδα, δίπλα στους εργοστασιακούς αναβάτης της εταιρείας!

Mason Klein KOVE

Θυμίζουμε πως ο Klein το 2022 ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα ταλέντα, μετά την 9η θέση του στο Dakar και τον τίτλο της κατηγορίας Rally2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα W2RC. Όμως μετά τον τραυματισμό του το 2023, οι ομάδες του γύρισαν την πλάτη, μέχρι που πήρε πρωτοβουλία ο παθιασμένος με τη μοτοσυκλέτα Πρόεδρος της Kove, Xue Zhang, για να του δώσει μοτοσυκλέτα και υποστήριξη.

Ο Klein θα οδηγήσει στη σέλα της Kove 450 Rally EX του 2024, και θα έχει την πλήρη υποστήριξη του εργοστασίου, αλλά με το δικό του πρόγραμμα και τη δική του ομάδα.

Mason Klein: “Νομίζω πως η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη για νίκη. Δεν θα έπαιρνα μέρος στο Dakar αν δεν στόχευα στη νίκη. Η πρώτη δεκάδα είναι εύκολη, τον στόχο αυτό τον πετύχαμε ήδη. Η μητέρα μου μου λέει ‘τερμάτισε μόνο, αυτό έχει σημασία’, αλλά το 2023 της είχα πει πως ήθελα μια θέση στην πρώτη δεκάδα και το καταφέραμε, έτσι αυτή τη φορά λέω πως θέλω τη νίκη!”

Mason Klein KOVE

Η Kove πήρε μέρος στο Dakar για πρώτη φορά το 2023, καταφέρνοντας να δει τη σημαία του τερματισμού και με τους τρεις αναβάτες της. Τώρα, το 2024 φέρνει στο Dakar την αναβαθμισμένη μοτοσυκλέτα της -που είδαμε στην EICMA-, η οποία σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας είναι “ελαφρύτερη, λεπτότερη και πιο δυνατή”.

Mason Klein KOVE

Τέλος, να θυμίσουμε τις δηλώσεις του Προέδρου της Kove για το εξαιρετικά φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα στόχων του για το Dakar: “την πρώτη χρονιά να τερματίσουμε και να μάθουμε από την εμπειρία μας (σσ. επετεύχθη), τη δεύτερη χρονιά να έχουμε τουλάχιστον έναν αναβάτη στο TOP-20 της τελικής κατάταξης (σσ. ο στόχος για το 2024), την τρίτη χρονιά να μπούμε στο TOP-10, την τέταρτη χρονιά βάθρο, και την πέμπτη να κερδίσουμε τον αγώνα!”

Ανυπομονούμε να δούμε αν το “σνομπάρισμα” του Klein από τις μεγάλες εργοστασιακές ομάδες μετουσιωθεί στο πολυτιμότερο δώρο για την Kove

IOMTT 2023: Road to Victory, επεισόδιο 1 - Ο θρίαμβος του Peter Hickman, σε συναρπαστική σειρά βίντεο της FHO Racing [VIDEO]

Με πλάνα από ολόκληρη την προετοιμασία της ομάδας, τις συζητήσεις με τους μηχανικούς, δηλώσεις των αναβατών και φυσικά On-board εικόνες από το ΤΤ
Road to Victory, episode 1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2023

Η σειρά βίντεο με τίτλο "Road to Victory" αφηγείται την ιστορία της ομάδας Monster Energy by FHO Racing BMW Motorrad στο Isle of Man TT 2023, εκεί όπου το αστέρι της FHO, Peter Hickman σημείωσε έναν ακόμα θρίαμβο με 4 νίκες και νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου καβάλα στη Superstock μοτοσυκλέτα του.

Με τη βοήθεια της κάμερας μπαίνουμε πίσω από τα παρασκήνια, για να παρακολουθήσουμε με λεπτομέρεια ολόκληρη την πορεία της FHO στο TT του 23, με δηλώσεις όλων των συντελεστών, από τους αναβάτες Josh Brookes και Peter Hickman, τους μηχανικούς, μέχρι και την ιδιοκτήτρια της ομάδας, Faye Ho. Μια συναρπαστική εκ των έσω ματιά, που έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον κόσμο των MotoGP / WSBK, όπου ομάδες και αναβάτες κρατούν όσο γίνεται τις κάμερες μακριά τους. Πόσο σπάνιο και πόσο μαγικό είναι να ανοίγεται στους φαν του ΤΤ ο απόλυτος κυρίαρχος της Road Racing σκηνής του σήμερα, Peter Hickman, με τέτοια αφοπλιστική αμεσότητα, απλότητα και ειλικρίνια, λες και μιλά σε μια παρέα φίλων...

Στο πρώτο επεισόδιο ο Josh και ο Peter εξηγούν την επιθυμία τους να αγωνιστούν στη θρυλική ορεινή διαδρομή του Isle of Man, και τι τους ελκύει στον αγώνα. Κατόπιν παρακολουθούμε τα συμβάντα της εβδομάδας των δοκιμαστικών, και την προετοιμασία για τους πρώτους αγώνες Superbike και Superstock. 

Το επεισόδιο 2 έρχεται σύντομα.