O Mason Klein υπογράφει με την Kove Moto για το Dakar 2024!

Αναβάτης που μπορεί να κερδίσει το ράλι, με την κινέζικη εταιρεία
O Mason Klein θα αγωνιστεί στο Dakar 2024 με την KOVE
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/11/2023

Στο ντεμπούτο του στο Rally Dakar το 2022, ο Αμερικανός Mason Klein είχε εντυπωσιάσει άπαντες, τερματίζοντας 9ος με την BAS World KTM Racing Team, ενώ στο Dakar 2023 πάλευε για τη νίκη μέχρι που μια διπλή άσχημη πτώση την 9η μέρα τον ανάγκασε να εγκαταλείψει λίγο μετά. Για το 2024, σε μια μεταγραφή-σοκ ο Klein αλλάζει στρατόπεδο, και από την Πρωταθλήτρια αυστριακή μοτοσυκλέτα μεταβαίνει στην νεοεισερχόμενη κινέζικη Kove που έκανε το ντεμπούτο της το 2023!

Μετά τον τραυματισμό του στο Dakar του 2023, ο νεαρός Αμερικανός αναβάτης αναζητούσε μοτοσυκλέτα για να τερματίσει το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα W2RC, ενώ δεν είχε κάποια πρόταση για το επόμενο Dakar…

Κάπου εδώ η Kove έκανε την κίνηση της, την ίδια στιγμή που άλλες εργοστασιακές ομάδες είχαν αρνηθεί μια θέση στον Klein, και πρόσφερε τη δυνατότητα στον Αμερικανό να αγωνιστεί στο Dakar με τη μοτοσυκλέτα της και πλήρη υποστήριξη, με την δική του ομάδα, δίπλα στους εργοστασιακούς αναβάτης της εταιρείας!

Mason Klein KOVE

Θυμίζουμε πως ο Klein το 2022 ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα ταλέντα, μετά την 9η θέση του στο Dakar και τον τίτλο της κατηγορίας Rally2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα W2RC. Όμως μετά τον τραυματισμό του το 2023, οι ομάδες του γύρισαν την πλάτη, μέχρι που πήρε πρωτοβουλία ο παθιασμένος με τη μοτοσυκλέτα Πρόεδρος της Kove, Xue Zhang, για να του δώσει μοτοσυκλέτα και υποστήριξη.

Ο Klein θα οδηγήσει στη σέλα της Kove 450 Rally EX του 2024, και θα έχει την πλήρη υποστήριξη του εργοστασίου, αλλά με το δικό του πρόγραμμα και τη δική του ομάδα.

Mason Klein: “Νομίζω πως η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη για νίκη. Δεν θα έπαιρνα μέρος στο Dakar αν δεν στόχευα στη νίκη. Η πρώτη δεκάδα είναι εύκολη, τον στόχο αυτό τον πετύχαμε ήδη. Η μητέρα μου μου λέει ‘τερμάτισε μόνο, αυτό έχει σημασία’, αλλά το 2023 της είχα πει πως ήθελα μια θέση στην πρώτη δεκάδα και το καταφέραμε, έτσι αυτή τη φορά λέω πως θέλω τη νίκη!”

Mason Klein KOVE

Η Kove πήρε μέρος στο Dakar για πρώτη φορά το 2023, καταφέρνοντας να δει τη σημαία του τερματισμού και με τους τρεις αναβάτες της. Τώρα, το 2024 φέρνει στο Dakar την αναβαθμισμένη μοτοσυκλέτα της -που είδαμε στην EICMA-, η οποία σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας είναι “ελαφρύτερη, λεπτότερη και πιο δυνατή”.

Mason Klein KOVE

Τέλος, να θυμίσουμε τις δηλώσεις του Προέδρου της Kove για το εξαιρετικά φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα στόχων του για το Dakar: “την πρώτη χρονιά να τερματίσουμε και να μάθουμε από την εμπειρία μας (σσ. επετεύχθη), τη δεύτερη χρονιά να έχουμε τουλάχιστον έναν αναβάτη στο TOP-20 της τελικής κατάταξης (σσ. ο στόχος για το 2024), την τρίτη χρονιά να μπούμε στο TOP-10, την τέταρτη χρονιά βάθρο, και την πέμπτη να κερδίσουμε τον αγώνα!”

Ανυπομονούμε να δούμε αν το “σνομπάρισμα” του Klein από τις μεγάλες εργοστασιακές ομάδες μετουσιωθεί στο πολυτιμότερο δώρο για την Kove

Olympia Rally 2024, ημέρα 4η - Ταχύτερος ο Ard Vermeulen που βρίσκεται και 1ος γενικής

Απαιτητική διαδρομή 280 χλμ, που έφερε πολλές εγκαταλείψεις
Olympia Rally 2024, 4η μέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Η Ημέρα 4 του Olympia Rally ήταν μια ακόμη συναρπαστική διαδρομή σηματοδοτώντας το δεύτερο και μέρος του μαραθώνιου stage. Οι αναβάτες ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο και επέστρεψαν στο bivouac στην Αρχαία Ολυμπία περνώντας από το Ζεμενό, την Κυλλήνη, το όρος Ζήρια, τη λίμνη Στυμφαλία, τη λίμνη Δόξα, τα Ζαρέλια, το Πλανητέρο, την Κλειτορία, τον ποταμό Λάδωνα, τον ποταμό Ερύμανθο και το δάσος Φολόης.

Η απαιτητική διαδρομή των 280 χλμ άφησε το σημάδι της, αναγκάζοντας πολλούς αναβάτες να εγκαταλείψουν, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του Olympia Rally.

Πρώτος που ολοκλήρωσε το σκέλος ήταν ο #42 Ard Vermeulen (NL), με τον #302 Dennis Schans (NL) στη δεύτερη θέση και τον #310 Martin Kalt (CHE) να συμπληρώνει την τριάδα.

Φέτος, στο Olympia Rally συμμετέχουν δύο Έλληνες αναβάτες, ο #45 Χρήστος Πελούσης και η #18 Πολυτίμη Κυριακοπούλου, οι οποίοι βρίσκονται σε έντονη μάχη για την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

Olympia Rally 2024, 4η μέρα

Γενική Κατάταξη μετά την Ημέρα 4:

1. #42 Ard Vermeulen (NL)

2. #41 Ad Jansen (NL)

3. #302 Dennis Schans (NL)

Την 5η ημέρα, οι αναβάτες θα αναμετρηθούν στο SS5 Γορτυνία – Νεμούτα.

Ετικέτες