Πωλήθηκε σε δημοπρασία η BMW M 1000 RR με την οποία ο Peter Hickman θριάμβευσε στο Isle of Man TT 2022

Σε τιμή που ξεπέρασε τα αναμενόμενα
Peter Hickman's BMW M 1000 RR sold
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/4/2023

Στη δημοπρασία Spring Stafford Sale που έγινε στις 22 Απριλίου του 2023 από τον οίκο Bonhams, πωλήθηκε μεταξύ άλλων και η αγωνιστική M 1000 RR με την οποία ο Peter Hickman θριάμβευσε στο Isle of Man Tourist Trophy του 2022, στην τιμή των 112.700 βρετανικών λιρών, ήτοι 127.143 ευρώ με την πιο πρόσφατη ισοτιμία.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που βγήκε σε δημοπρασία νικηφόρα μοτοσυκλέτα της προηγούμενης χρονιάς του Isle of Man TT, με τον Hickman να έχει κερδίσει μαζί της τους τίτλους των κατηγοριών Superbike & Senior TT του 2022, ενώ καθώς μιλάμε για τη μοτοσυκλέτα του μεγαλύτερου αστέρα της τρέχουσας Road Racing σκηνής Peter Hickman, η  κίνηση της ιδιοκτητριας της ομάδας, Faye Ho, επιβραβεύτηκε με έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες του οίκου Bonhams. Συγκεκριμένα, η M 1000 RR αναμενόταν να πωληθεί μεταξύ 80 και 100.000 βρετανικές λίρες, δηλαδή μεταξύ 91.000-113.500 ευρώ, όμως τελικά ξεπέρασε τις υψηλότερες προσδοκίες σχεδόν κατά 14.000 ευρώ. Παρόλα αυτά η τελική τιμή στην οποία πωλήθηκε κρίνεται αρκετά λογική, και το μεγαλύτερο κέρδος της Ho θα λέγαμε βρίσκεται στη δημοσιότητα που έλαβε η εν λόγω δημοπρασία.

Peter Hickman's BMW M 1000 RR sold

Κι αν αναρωιτέστε γιατί θεωρούμε την τιμή λογική, λάβετε υπόψη σας πως μια "απλή" M 1000 RR παραγωγής κοστίζει στη Βρετανία 30.640 λίρες, δηλαδή 34.560 ευρώ, όμως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει τεχνικές βελτιώσεις που την ανεβάζουν σε επίπεδο WorldSBK, έχοντας μεταξύ άλλων εργοστασιακό κινητήρα 7.1, αγωνιστικά προετοιμασμένο από τη BMW Motorrad, φιλοτροκούτι της FHO Racing Team, ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου Akrapovic, ψαλίδι Suter, κορυφαίες αναρτήσεις της Ohlins, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ 24 λίτρων και συμπλέκτη της STM. Προσθέστε και τη συλλεκτική αξία της μοτοσυκλέτας λόγω της σφραγίδας που άφησε στο ΤΤ μαζί της ο Hickman και καταλαβαίνετε το σκεπτικό μας.

Ως επιπλέον νότες αυθεντικότητας η μοτοσυκλέτα πωλήθηκε με τα μυγάκια στο φαίρινγκ και το πίσω ελαστικό με τα σημάδια από το burnout του Hickman λίγο πριν ανέβει στο βάθρο.

Μετά από αίτημα του νέου ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας, ο οίκος Bonhams δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του.

BMW Βαγιανέλης

Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Μετά το Hellas Rally, σειρά έχει το Baja Aragon

Οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari δίνουν το παρών στο Teruel
Aprilia - Baja Aragon
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2024

Η Aprilia Tuareg Racing βρίσκεται στο Teruel της Ισπανίας, για να λάβει μέρος στο ιστορικό rally Baja Aragón, που διεξάγεται από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, γιορτάζοντας την τεσσαρακοστή του έκδοση το 2024.

Οι Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτό το rally raid, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Motorally και του Africa Eco Race.

Το Baja Aragón θα είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο δοκιμών για τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τους μοναδικούς Ιταλούς αναβάτες στην εκκίνηση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν σε αυτό το ράλι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα.

Aprilia Baja Aragon

Ο αγώνας διεξάγεται σε μία δύσκολη διαδρομή με σκληρή και πετρώδη επιφάνεια, ξεκινώντας με έναν πρόλογο 18 χιλιομέτρων την Παρασκευή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης. Η πιο απαιτητική ημέρα θα είναι το Σάββατο, με μία ειδική διαδρομή 520 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ειδική διαδρομή των 350 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

JACOPO CERUTTI: "Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, πολύ δημοφιλής, τον οποίο πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το τερέν, σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό λόγω της ζέστης, αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει καλά σε αυτές τις συνθήκες. Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω να διασκεδάσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα."

FRANCESCO MONTANARI: "Όντας η πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, δεν ξέρουμε πραγματικά τι να περιμένουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε αναβάτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο Dakar, για το οποίο έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για να δω το επίπεδό μας."

Ετικέτες