Rally Dakar 2021: Πανωλεθρία Yamaha – Έσπασαν όλοι οι κινητήρες πλην ενός!

Αποδεκατίστηκαν, έμεινε μόνο ο Van Beveren!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/1/2021

Θλίψη πραγματική για τον Ross Branch, τον άνθρωπο που είχε βάλει τα κλάματα προσπαθώντας να ξεμπλοκάρει την αλυσίδα του, όταν μετά από πτώση στο 7ο σκέλος μαζεύτηκε και μπλόκαρε στο εμπρός γρανάζι της μετάδοσης. Σήμερα έσπασε ο κινητήρας του.

Όταν στο 7ο σκέλος έπεσε και έχασε 40 λεπτά, ο Branch ήταν ο πιο γρήγορος με Yamaha και έπαιζε μπροστά, στις πρώτες θέσεις σταθερά, για αυτό και σε video της διοργάνωσης που προσπαθεί να ξεμπλοκάρει την αλυσίδα και δεν μπορεί, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, τον κατακλύζει το συναίσθημα.

Το Rally Dakar είναι αυτό ακριβώς, ένας αγώνας με τεράστιο βάρος και για το σώμα και για το πνεύμα και η προετοιμασία για αυτές τις ημέρες είναι ετήσια, οι αναβάτες αυτού του επιπέδου περνούν όλο το χρόνο οδηγώντας Rally και κάνοντας προπόνηση. Είναι απολύτως λογικό να μην μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του λοιπόν, όταν χάνει 40 λεπτά από κάτι τέτοιο και αν μη τι άλλο δείχνει την σοβαρή επένδυση που έχει κάνει στον αγώνα αυτό.

Ούτε που μπορούμε να φανταστούμε λοιπόν το μέγεθος της απογοήτευσης που πρέπει να έχει αυτή την στιγμή ο Branch εγκαταλείποντας από πρόβλημα στον κινητήρα!

Εχθές ο Franco Caimi, το άλλο στοίχημα της Yamaha για φέτος, είχε διαρροή λαδιού και τελικά εγκατέλειψε τον αγώνα.

Στο μεταξύ έσπασε και ο κινητήρας του Jamie McCanney και σήμερα ήρθε το μεγαλύτερο χτύπημα για την Yamaha, με την βλάβη του κινητήρα στην μοτοσυκλέτα του Branch.

Μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε την κατάφορη αδικία της διοργάνωσης και της FIM που όχι μόνο έβαλαν νερωμένη βενζίνη στην Yamaha του Andrew Short αλλά και δεν ακύρωσαν το σκέλος, όπως εξηγήσαμε τους λόγους που πιστεύουμε πως αυτό έπρεπε να γίνει.

Με αυτό τον τρόπο η Yamaha έχει μείνει μόνο με τον Van Beveren στο Rally και που σήμερα πηγαίνει καλύτερα, αλλά εχθές είχε αφήσει την τελευταία θέση της δεκάδας για την Hero στο σκέλος, με την Sherco να μπαίνει μάλιστα δέκατη στην γενική κατάταξη!

 

UPDATE:

Δεν έμεινε ούτε ένας! Έσπασε και ο κινητήρας του Van Beveren!

Ετικέτες

Η BMW Motorrad Motorsport παρουσιάζει τις αγωνιστικές της ομάδες

Ενόψει της έναρξης του Motul WSBK 2026, η BMW συνοψίζει τις αγωνιστικές ομάδες της που βασίζονται στα M 1000 RR και S 1000 RR.
bmw motorrad
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/2/2026

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WSBK) η ομάδα άλλαξε φέτος και τους δύο αναβάτες της, καλωσορίζοντας τον Ιταλό Danilo Petrucci και τον Πορτογάλο Miguel Oliveira, οι οποίοι πήραν τις θέσεις των Toprak Razgatlioglu, που προωθήθηκε στο MotoGP μετά από δύο τίτλους με τη BMW στο WSBK, και του Michael Van Der Mark.

bmw motorrad

Ο Van Der Mark άφησε πίσω το WSBK, όχι όμως και τη γερμανική εταιρεία, καθώς μετακινήθηκε παράλληλα σε μιαν άλλη M 1000 RR, αυτή της BMW Motorrad World Endurance Team που δηλώνει στόχο της την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Endurance, EWC.

 

bmw motorrad

Μαζί του στο πρωτάθλημα Αντοχής θα είναι οι Markus Reiterberger (Γερμανία) και Steven Odendaal (Νότια Αφρική), ενώ ο Εσθονός Hannes Soomer συνεχίζει ως αναπληρωματικός της παραπάνω τριάδας.

bmw motorrad

Μια ακόμη ομάδα για το EWC 2026 είναι η AutoRace Ube Racing Team με τον Naomichi Uramoto που διακρίθηκε πέρυσι με τη BMW στο ιαπωνικό πρωτάθλημα και ο οποίος πλαισιώνεται από τον έμπειρο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή WSBK και EWC Sylvain Guintoli και τον Hannes Soomer, όταν δεν είναι απαραίτητος στην πρώτη ομάδα της BMW.

bmw motorrad

Στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, MotoAmerica, η ομάδα OrangeCat Racing κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της κατηγορίας Superstock το 2025 και φέτος ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών της βουτώντας στα δύσκολα της κορυφαίας κατηγορίας Superbike ως επίσημη εργοστασιακή ομάδα BMW Motorrad Motorsport Official Team USA. Υπό τις οδηγίες του διευθυντή Jeff Connors, η ομάδα θα έχει δύο Αμερικανούς αναβάτες, τους Sean Dylan Kelly και Jayson Uribe.

bmw motorrad

Τέλος, η BMW έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα Road Racing με δύο πασίγνωστους Άγγλους αναβάτες, τους Davey Todd και Peter Hickman οι οποίοι θα αγωνιστούν σε φημισμένους αγώνες, όπως οι Isle of Man Tourist Trophy και Northwest 200 με την ομάδα που οι ίδιοι ίδρυσαν, 8TEN Racing, ενώ θα συμμετάσχουν και στο αγγλικό πρωτάθλημα BSB (British SuperBike Championship).

Ετικέτες