Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Rally Dakar 2021: Πανωλεθρία Yamaha – Έσπασαν όλοι οι κινητήρες πλην ενός!

Αποδεκατίστηκαν, έμεινε μόνο ο Van Beveren!

Θλίψη πραγματική για τον Ross Branch, τον άνθρωπο που είχε βάλει τα κλάματα προσπαθώντας να ξεμπλοκάρει την αλυσίδα του, όταν μετά από πτώση στο 7ο σκέλος μαζεύτηκε και μπλόκαρε στο εμπρός γρανάζι της μετάδοσης. Σήμερα έσπασε ο κινητήρας του.

Όταν στο 7ο σκέλος έπεσε και έχασε 40 λεπτά, ο Branch ήταν ο πιο γρήγορος με Yamaha και έπαιζε μπροστά, στις πρώτες θέσεις σταθερά, για αυτό και σε video της διοργάνωσης που προσπαθεί να ξεμπλοκάρει την αλυσίδα και δεν μπορεί, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, τον κατακλύζει το συναίσθημα.

Το Rally Dakar είναι αυτό ακριβώς, ένας αγώνας με τεράστιο βάρος και για το σώμα και για το πνεύμα και η προετοιμασία για αυτές τις ημέρες είναι ετήσια, οι αναβάτες αυτού του επιπέδου περνούν όλο το χρόνο οδηγώντας Rally και κάνοντας προπόνηση. Είναι απολύτως λογικό να μην μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του λοιπόν, όταν χάνει 40 λεπτά από κάτι τέτοιο και αν μη τι άλλο δείχνει την σοβαρή επένδυση που έχει κάνει στον αγώνα αυτό.

Ούτε που μπορούμε να φανταστούμε λοιπόν το μέγεθος της απογοήτευσης που πρέπει να έχει αυτή την στιγμή ο Branch εγκαταλείποντας από πρόβλημα στον κινητήρα!

Εχθές ο Franco Caimi, το άλλο στοίχημα της Yamaha για φέτος, είχε διαρροή λαδιού και τελικά εγκατέλειψε τον αγώνα.

Στο μεταξύ έσπασε και ο κινητήρας του Jamie McCanney και σήμερα ήρθε το μεγαλύτερο χτύπημα για την Yamaha, με την βλάβη του κινητήρα στην μοτοσυκλέτα του Branch.

Μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε την κατάφορη αδικία της διοργάνωσης και της FIM που όχι μόνο έβαλαν νερωμένη βενζίνη στην Yamaha του Andrew Short αλλά και δεν ακύρωσαν το σκέλος, όπως εξηγήσαμε τους λόγους που πιστεύουμε πως αυτό έπρεπε να γίνει.

Με αυτό τον τρόπο η Yamaha έχει μείνει μόνο με τον Van Beveren στο Rally και που σήμερα πηγαίνει καλύτερα, αλλά εχθές είχε αφήσει την τελευταία θέση της δεκάδας για την Hero στο σκέλος, με την Sherco να μπαίνει μάλιστα δέκατη στην γενική κατάταξη!

 

UPDATE:

Δεν έμεινε ούτε ένας! Έσπασε και ο κινητήρας του Van Beveren!

Tags: