Rally Dakar 2021: Πανωλεθρία Yamaha – Έσπασαν όλοι οι κινητήρες πλην ενός!

Αποδεκατίστηκαν, έμεινε μόνο ο Van Beveren!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/1/2021

Θλίψη πραγματική για τον Ross Branch, τον άνθρωπο που είχε βάλει τα κλάματα προσπαθώντας να ξεμπλοκάρει την αλυσίδα του, όταν μετά από πτώση στο 7ο σκέλος μαζεύτηκε και μπλόκαρε στο εμπρός γρανάζι της μετάδοσης. Σήμερα έσπασε ο κινητήρας του.

Όταν στο 7ο σκέλος έπεσε και έχασε 40 λεπτά, ο Branch ήταν ο πιο γρήγορος με Yamaha και έπαιζε μπροστά, στις πρώτες θέσεις σταθερά, για αυτό και σε video της διοργάνωσης που προσπαθεί να ξεμπλοκάρει την αλυσίδα και δεν μπορεί, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, τον κατακλύζει το συναίσθημα.

Το Rally Dakar είναι αυτό ακριβώς, ένας αγώνας με τεράστιο βάρος και για το σώμα και για το πνεύμα και η προετοιμασία για αυτές τις ημέρες είναι ετήσια, οι αναβάτες αυτού του επιπέδου περνούν όλο το χρόνο οδηγώντας Rally και κάνοντας προπόνηση. Είναι απολύτως λογικό να μην μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του λοιπόν, όταν χάνει 40 λεπτά από κάτι τέτοιο και αν μη τι άλλο δείχνει την σοβαρή επένδυση που έχει κάνει στον αγώνα αυτό.

Ούτε που μπορούμε να φανταστούμε λοιπόν το μέγεθος της απογοήτευσης που πρέπει να έχει αυτή την στιγμή ο Branch εγκαταλείποντας από πρόβλημα στον κινητήρα!

Εχθές ο Franco Caimi, το άλλο στοίχημα της Yamaha για φέτος, είχε διαρροή λαδιού και τελικά εγκατέλειψε τον αγώνα.

Στο μεταξύ έσπασε και ο κινητήρας του Jamie McCanney και σήμερα ήρθε το μεγαλύτερο χτύπημα για την Yamaha, με την βλάβη του κινητήρα στην μοτοσυκλέτα του Branch.

Μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε την κατάφορη αδικία της διοργάνωσης και της FIM που όχι μόνο έβαλαν νερωμένη βενζίνη στην Yamaha του Andrew Short αλλά και δεν ακύρωσαν το σκέλος, όπως εξηγήσαμε τους λόγους που πιστεύουμε πως αυτό έπρεπε να γίνει.

Με αυτό τον τρόπο η Yamaha έχει μείνει μόνο με τον Van Beveren στο Rally και που σήμερα πηγαίνει καλύτερα, αλλά εχθές είχε αφήσει την τελευταία θέση της δεκάδας για την Hero στο σκέλος, με την Sherco να μπαίνει μάλιστα δέκατη στην γενική κατάταξη!

 

UPDATE:

Δεν έμεινε ούτε ένας! Έσπασε και ο κινητήρας του Van Beveren!

Ετικέτες

Ασία: Ατύχημα στο πρωτάθλημα ARRC με έναν νεκρό αναβάτη

Πτώση για τον Awhin Sanjaya που χτυπήθηκε από άλλες μοτοσυκλέτες
cover
Από το

motomag

17/12/2025

Ο Ινδονήσιος αναβάτης Awhin Sanjaya απεβίωσε μετά από πτώση που είχε κατά τη διάρκεια αγώνα με δίχρονα παπιά του Asia Road Racing Championship (ARRC).

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025, στον τελικό του Sumatra Cup Prix (SCP) στο Zabaq National Circuit στο Tanjung Jabung Timur της επαρχίας Jambi. Ο Sanjaya συμμετείχε στην κατηγορία Standard 125 κυβικών Open 2-Stroke Duck.

Σε αυτά τα πρωταθλήματα οι μάχες είναι πολύ έντονες και οι αναβάτες δεν κάνουν “πίσω” με τίποτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Awhin Sanjaya είχε επαφή με άλλον αναβάτη, έπεσε και χτυπήθηκε από τις μοτοσυκλέτες που ακολουθούσαν.

Ο Awhin Sanjaya θεωρούνταν ένας από τους πιο ταλαντούχους αναβάτες της Ινδονησίας και είχε κατακτήσει αρκετούς τίτλους σε εθνικές διοργανώσεις.