Rally Dakar 2021: Έσπασε ο κινητήρας της Yamaha του Caimi

Έγινε κατά την διάρκεια του Μαραθώνιου
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/1/2021

Πισωγύρισμα για την Yamaha στο Dakar που μετά την χθεσινή πτώση του Branch που δεν τραυματίστηκε αλλά έχασε 40 λεπτά μέχρι να επισκευάσει την μοτοσυκλέτα του, καθώς ήρθε σήμερα η οριστική εγκατάλειψη του Caimi.

Ο Caimi ήταν αρκετά ψηλά, στην 17η θέση γενικής που για τα φετινά δεδομένα είναι αρκετά καλή επίδοση, αν σκεφτεί κανείς πως η πρώτη πεντάδα δεν ξεχωρίζει καθόλου και η πρώτη δωδεκάδα μπορεί να δώσει βάθρο σε ένα μόλις σκέλος με βάση την διαφορά στους χρόνους. Μόλις εχθές ο Caimi ενημέρωνε πως η μοτοσυκλέτα έφτασε αρκετά καλά και δεν χρειαζόταν πολλούς ελέγχους κατά την διαδικασία του Μαραθωνίου που οι αναβάτες εκτελούν μόνοι τους το service. Σήμερα όμως 282 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση, η μοτοσυκλέτα εγκαταλείπει από μηχανική βλάβη που ήταν αδύνατο να επισκευάσει στο σημείο και ο Caimi προωθήθηκε στην κατασκήνωση με ελικόπτερο.

Τώρα το στοίχημα της Yamaha στο φετινό Dakar είναι ο Branch, κι ευτυχώς για την ομάδα είναι ταχύτερος μέχρι στιγμής από τον Caimi τερματίζοντας σήμερα 11ος και μπροστά από τον Van Beveren…

Ετικέτες

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες