Τραυματισμός θέτει εκτός Dakar 2026 τον James Hillier που τρέχει στο Isle of Man TT

Ο νικητής του Isle of Man TT εγκαταλείπει πρόωρα μετά από πτώση
Hillier Dakar DNF
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/1/2026

Ο James Hillier αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Rally Dakar 2026, ύστερα από τραυματισμό που υπέστη στο 3ο σκέλος του Dakar, βάζοντας πρόωρο τέλος στη φετινή του προσπάθεια.

Ο Βρετανός αναβάτης, νικητής ενός αγώνα Isle of Man TT, συμμετείχε φέτος για τρίτη φορά στο Dakar, ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη του εγκατάλειψη. Στο ντεμπούτο του το 2023 είχε υποστεί εξάρθρωση ώμου στο 6ο σκέλος, αλλά κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει, ενώ το 2025 ολοκλήρωσε τον αγώνα παρά το κάταγμα στη μύτη από πτώση ήδη στο πρώτο σκέλος.

Στην εκκίνηση του φετινού Dakar, ο Hillier κατετάγη 52ος στον πρόλογο του Σαββάτου και 59ος στο 1ο σκέλος της Κυριακής. Ωστόσο, περίπου στο 250ό χιλιόμετρο της ειδικής, είχε πτώση που του προκάλεσε οξύ πόνο στο χέρι. Παρότι κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό, μετά τον αγώνα διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί κάταγμα ακριβώς κάτω από τον ώμο, γεγονός που τον ανάγκασε να αποσυρθεί άμεσα από τη συνέχεια του Dakar 2026.

Στο Dakar του 2023 ο Hillier αγωνίστηκε με GasGas, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια συμμετέχει με Kove 450 Rally.

Παρότι έγινε γνωστός από τους αγώνες ταχύτητας, ο Hillier έχει ξεκινήσει με trial ενώ για να μπορεί να πάρει μέρος στο πρώτο του Dakar, σημαίνει πως θα έπρεπε να είχε δηλώσει συμμετοχές σε άλλα Rally, οπότε η εμπειρία του στο χώμα και συγκεκριμένα στο οικοσύστημα των Rally δεν είναι μικρή, το αντίθετο.

FIM MotoJunior, Jerez: Ο Βασίλης Παντελεάκης από ατυχία δεν πήρε τον πρώτο του βαθμό [Video]

Άτυχος στην Jerez με σύγκρουση και εγκατάλειψη
panteleakis
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/7/2026

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoJunior στη πίστα της Jerez με την ελληνική συμμετοχή του Βασίλη Παντελεάκη με την ομάδα VP3 Racing Team by Illusion Racing.

Ο Παντελεάκης κατέλαβε στα χρονομετρημένα τη 16η θέση, απέχοντας ενάμιση δευτερόλεπτο από την κορυφή, δείχνοντας έτσι πως είναι σε καλή κατάσταση.

Στον αγώνα ξεκίνησε λοιπόν από την 16η θέση όμως, πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, ένας αναβάτης έχασε τα φρένα και έπεσε από πίσω του με αποτέλεσμα να στείλει τον Έλληνα αναβάτη στην αμμοπαγίδα με κατεστραμμένη πίσω ζάντα.

Στην συνέχεια βγήκε κόκκινη σημαία στον αγώνα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Παντελεάκη και την ομάδα του να επισκευάσουν τη μοτοσυκλέτα και να είναι έτοιμοι για την επανεκκίνηση του αγώνα.

Στη νέα εκκίνηση ο Παντελεάκης άρχισε και πάλι από τη 16η θέση, όμως μετά την πρώτη στροφή βρέθηκε στην 22η, ενώ από τον τρίτο γύρο ξεκίνησε συνεχόμενα προσπεράσματα που τον έφεραν ξανά 16ο. Ωστόσο στα μέσα του πέμπτου γύρου ο αγώνας διακόπηκε εκ νέου με κόκκινη σημαία και ολοκληρώθηκε πρόωρα. Έτσι ο Έλληνας αναβάτης δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, πάντως ο ρυθμός του δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoJunior θα διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου στην πίστα Magny-Cours της Γαλλίας. Ο αγώνας του Βασίλη Παντελεάκη προβάλλεται από τα αθλητικά κανάλια της COSMOTE TV αλλά και στο κανάλι του πρωταθλήματος στο Youtube.