TrialGP 2025, 6ος γύρος Η.Π.Α: Έκανε την έκπληξη ο Gabriel Marcelli και κέρδισε τον Toni Bou

Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν θα κριθεί τελικά το πρωτάθλημα
Marcelli
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/7/2025

Ο 6ος γύρος του 2025 Hertz FIM Trial World Championship ολοκληρώθηκε με άλλη μια δραματική ημέρα στο LeGrand Reynolds Horseman's Area στο Exeter του Rhode Island στο TrialGP των ΗΠΑ, όπου ο Gabriel Marcelli (Montesa) πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και κατέκτησε την πρώτη του γενική νίκη.

Στην έκτη του σεζόν στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών, ο Marcelli πήρε μία μεγάλη νίκη επί του team-mate του και υπερασπιστή του τίτλου Toni Bou (Montesa), ο οποίος, αφού έχασε τη συνολική νίκη της ημέρας για μόλις δεύτερη φορά σε δώδεκα εκκινήσεις αυτή τη σεζόν, πρέπει τώρα να περιμένει μέχρι τον τελευταίο γύρο - το TrialGP της Μεγάλης Βρετανίας - στις αρχές Σεπτεμβρίου για να στεφθεί πρωταθλητής. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Busto James (GASGAS), ενώ πιο πίσω, τέταρτος ήρθε ο Canales Martos Alex (Montesa Talent School) και πέμπτος ο Grattarola Matteo (Beta).

Ο Marcelli δήλωσε “Είμαι πανευτυχής. Επιτέλους, επιτέλους κέρδισα και είμαι πολύ χαρούμενος. Οδηγούσα καλά χθες, αλλά έκανα λάθη και ήξερα ότι μπορούσα να τα πάω καλύτερα και σήμερα τα πήγα καλύτερα".

Ο Bou είναι φυσικά πρωτοπόρος με διαφορά 79 βαθμούς από τον δεύτερο Jaime Busto (GASGAS) και θα πρέπει να περιμένει έως τον τελευταίο αγώνα της σεζόν για να στεφθεί και τυπικά πρωταθλητής. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των πρώτων δέκα αναβατών.

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

BOU Toni

REPSOL HONDA HRC

475

2

BUSTO Jaime

GASGAS FACTORY RACING

396

3

MARCELLI Gabriel

REPSOL HONDA HRC

364

4

GRATTAROLA Matteo

BETA FACTORY TRIAL TEAM

298

5

GELABERT ROURA Aniol

 

258

6

PEACE Jack

 

257

7

CANALES MARTOS Alex

MONTESA TALENT SCHOOL

209

8

DUFRESE Hugo

 

163

9

SUAREZ JAMBRINA Pablo

MONTESA TALENT SCHOOL

132

10

CASALES Jorge

 

44

 

Αντώνης Βεντούρας: Κατέκτησε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία CFMOTO 300

Τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες μέσα σε δύο ημέρες για τον νεαρό αναβάτη
ventouras
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/10/2025

Ο Αντώνης Βεντούρας συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU, προσθέτοντας δύο ακόμα νίκες στο ενεργητικό του. Στου δύο τελευταίους αγώνες του θεσμού, ο 13χρονος αναβάτης από την Ελλάδα ξεκίνησε δυναμικά από την pole position και κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία του μέχρι το τέλος και στους δύο αγώνες, κατακτώντας έτσι το πρωτάθλημα στην κατηγορία CFMOTO 300.

Μάλιστα οι νίκες του ήταν άνετες, καθώς στον πρώτο αγώνα τερμάτισε με 11 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο και στον δεύτερο αγώνα η διαφορά ήταν 10 δευτερόλεπτα.

Μετά τον πρώτο αγώνα, ο Αντώνης δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου. Ήταν ένας ωραίος αγώνας με διαφορά από τον δεύτερο 11 δευτερόλεπτα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στηρίζουν – την ομάδα μου Arp racing academy τους χορηγούς μου και την οικογένειά μου. Συνεχίζουμε δυνατά για τον αυριανό αγώνα όπου θα κριθεί ο τίτλος”.

Ο Έλληνας αναβάτης συμμετείχε επίσης και στην κατηγορία SSP300, κάνοντας ντεμπούτο με μία Yamaha R3, κατακτώντας την καρό σημαία και στους δύο αγώνες. Μάλιστα ήταν ο μόνος αναβάτης που “γύρισε” κάτω από 1:25.

Σε δηλώσεις του μετά την απονομή, ο Αντώνης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του “Μπήκα με στόχο απλώς να προπονηθώ στα SSP300 και κατέληξα να πανηγυρίζω μια νίκη που δεν πίστευα. Όταν είδα την καρό σημαία, τα συναισθήματα με κατέκλυσαν”.

Η νίκη αυτή σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην αγωνιστική του καριέρα, καθώς από τη νέα σεζόν θα συμμετάσχει πλήρως στην κατηγορία SSP300, συνεχίζοντας να αποδεικνύει ότι το μέλλον του ανήκει.

Οι υποστηρικτές του:

@kukosthesummerbar @carorder.gr @kalamaki.gonia @cafenacional_athens @7th_sensetattoo  @kgavalascars @g.passembly @papastavrou_shops   @greekfightingchampionship @rider.graphics @saintbarber2018 @elastikaparadisis @mouratisgp  @garbes_delivery_services @epic_fight_club_ @mpratakos_cfmoto @lemathmoto @coralhotelathens @almira_shipyard @epiplasilas.gr @pita_status @sports_academy88