Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα Speedway στην Πολωνία - Video
O Βρετανός αναβάτης Charles Wright μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τραυματιστεί σοβαρά
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
15/9/2023
Σε αγώνα Speedway στην Πολωνία, ο Βρετανός αναβάτης Charles Wright έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει με δύναμη στις προστατευτικές μπαριέρες με τον ίδιο να τραυματίζεται πολύ σοβαρά.
Ο Wright, που αγωνιζόταν για την ομάδα Sparta Wroclaw, κατά τη διάρκεια του αγώνα Speedway στην Πολωνία, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του καθώς το εμπρός ελαστικό του ακούμπησε στο πίσω τροχό ενός άλλου αναβάτη με αποτέλεσμα ο Βρετανός αναβάτης να πέσει με δύναμη πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες. Ο Charles Wright μετά το ατύχημα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Wroclaw με τον ίδιο να έχει σπάσει την κλείδα αλλά και να έχει πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, στο στήθος και στο χέρι. Αν και ο ίδιος πονάει αρκετά η κατάσταση στου είναι σταθερή σύμφωνα με τους γιατρούς.
Ο Charles Wright, ο οποίος βοήθησε πέρυσι την ομάδα του Belle Vue Aces να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην SGB Premiership, τη φετινή χρονιά ήταν εντυπωσιακός καθώς κέρδισε μέσα στην πατρίδα του το Πρωτάθλημα αναβατών SGB Championship.
Alpe Adria, Βουλγαρία: Πρωταθλητές οι Καπούνταλης και Φουρθιώτης – Τι έκαναν οι Έλληνες
Αυλαία είχαμε λοιπόν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria
Από τον
Παύλο Καρατζά
28/9/2026
Στη νέα πίστα της Βουλγαρίας, A1 Motor Park πραγματοποιήθηκε ο έκτος και τελευταίος γύρος του Ευρωπαϊκού ΠρωταθλήματοςAlpe Adria που ήταν διπλός και γινόταν παράλληλα με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU. Ο αγώνας είχε και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον με αρκετές συμμετοχές, αλλά και με δύο εστεμμένους πρωταθλητές.
Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria και τους δύο αγώνες που πραγματοποιήθηκαν, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις τους στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU ήταν σαφώς καλύτερες.
SSP 300
Ο 14χρονος αναβάτης ΑντώνηςΒεντούρας αν και πήγε στην Βουλγαρία ως πρωτοπόρος της κατηγορίας, δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του Alpe Adria, αφού ο αρκετά μεγαλύτερός ηλικιακά του TashanOguz κατάφερε το απόλυτο και κατέκτησε την πρώτη θέση της γενικής. Βέβαια, υπάρχουν και καλά νέα, αφού ο Έλληνας αναβάτης κατέκτησε τον τίτλο στην αντίστοιχη κατηγορία του BMU και στέφθηκεΒαλκανιονίκης, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει.
Sportbike / Junior Sportbike
Στην κατηγορία Junior Sportbike συμμετείχαν ο ΚωνσταντίνοςΚαπούνταλης και η ΤόνιαΚορρέ. Ο Καπούνταλης πήρε δύο νίκες και κατέκτησε τον τίτλο της κατηγορίας, ενώ η Κορρέ τερμάτισε δεύτερη και τρίτη στους δύο αγώνες και κατέκτησε την δεύτερη θέση της Junior Sportbike, με τους αναβάτες μας να κάνουν το 1-2.
SSP 600/STK 600
Στα SSP 600, ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου δεν είχε ταξιδέψει στη Σλοβακία για τον προηγούμενο γύρο, αφού είχε μία περιπέτεια υγείας και έτσι πήγε στη Βουλγαρία σαν δεύτερος στη γενική κατάταξη, πίσω από τον από τον Αυστριακό Baumgartner Benjamin. Ο Παπαγεωργίου κατέκτησε μία νίκη και μία δεύτερη θέση, καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη.
Στην κατηγορία STK 600 συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, που με μία δεύτερη και μία τρίτη θέση κατάφερε να πάρει τον τίτλο και να στεφθεί πρωταθλητής για το 2026.
CUP 1000
Στην συγκεκριμένη κατηγορία, είχαμε δύο ελληνικές συμμετοχές, αυτές του ΧαράλαμπουΨυχογιού και του ΓιώργουΠαρασκευά. Ο Ψυχογιός τερμάτισε 7ος στο πρώτο αγώνα και 3ος στον δεύτερο αγώνα. Για τα αποτελέσματα του Ψυχογιού και τουΠαρασκευά στο Βαλκανικό θα ακολουθήσει ξεχωριστό άρθρο.