Yamaha-Andrea Locatelli: Ανανέωση συμβολαίου στο Π.Π. Superbike

Με την Pata Maxus Yamaha για δύο ακόμη χρόνια ο 28χρονος Ιταλός
Andrea Locatelli ΠΠ Superbike 2025
Από το

motomag

27/5/2025

Η Yamaha και ο Andrea Locatelli θα συνεχίσουν μαζί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike για ακόμη δύο σεζόν, καθώς ο Ιταλός αναβάτης υπέγραψε νέο συμβόλαιο για το 2026 και το 2027.

Με τη νέα συμφωνία, ο Locatelli θα φτάσει τις έξι και επτά συνεχόμενες χρονιές στην κορυφαία κατηγορία με ιαπωνικό εργοστάσιο, ενισχύοντας περαιτέρω τη μακροχρόνια σχέση του με την Pata Maxus Yamaha.

Αυτή τη στιγμή, ο 28χρονος βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του WorldSBK, έχοντας ξεκινήσει τη σεζόν με τις καλύτερες επιδόσεις του μέχρι σήμερα με την R1. Έχει ήδη τρεις παρουσίες στο βάθρο, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης του νίκης στο TT Circuit Assen.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα με την Yamaha για άλλα δύο χρόνια. Είμαι με την Yamaha πολλά χρόνια πλέον, και πιστεύω στην ομάδα, στους ανθρώπους της και θέλω να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί, γιατί αισθάνομαι πως μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Οι άνθρωποι της Yamaha πιστεύουν σε μένα και αυτό είναι σημαντικό. Ο στόχος μας θα είναι να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να εξελισσόμαστε, όπως κάνουμε φέτος. Και φυσικά, πριν από το 2026, επικεντρωνόμαστε στο να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το 2025!”

Andrea Locatelli Yamaha WorldSBK 2025

Ο Niccolò Canepa, υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της Yamaha Motor Europe, δήλωσε: “Ο Andrea είναι μαζί μας εδώ και έξι χρόνια και έχει γίνει πραγματικό μέλος της οικογένειας Yamaha Racing. Οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές από την πρώτη του χρονιά στο WorldSBK και κάθε χρονιά δείχνει συνεχή πρόοδο. Το βλέπουμε ξεκάθαρα και φέτος, όπου έχει κάνει σημαντικό βήμα και καθιερώθηκε ως ο κορυφαίος αναβάτης της Yamaha στο πρωτάθλημα, αλλά και ως σταθερός διεκδικητής του βάθρου.”

“Το να τον κρατήσουμε στην ομάδα ήταν προτεραιότητα για εμάς, καθώς στοχεύουμε στο επόμενο επίπεδο με την R1 στο WorldSBK. Με αυτή τη συμφωνία, ο Andrea γίνεται ένας από τους μακροβιότερους αναβάτες της Yamaha στην ιστορία του WorldSBK.”

Η ανανέωση της συνεργασίας έρχεται σε μια κομβική στιγμή για τη Yamaha, η οποία φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει την ανοδική της πορεία έχοντας στις τάξεις της τον αναβάτη που πλέον γνωρίζει καλύτερα την ιαπωνική ομάδα από οποιονδήποτε άλλον.

Dakar 2026: Πτώση Sanders! Χάνει το προβάδισμα! Οι αναβάτες της Honda σταμάτησαν να τον βοηθήσουν! [VIDEO]

Άνοιγε τον αγώνα την στιγμή της πτώσης
Dakar 2026: Πτώση Sanders! Χάνει το προβάδισμα! Οι αναβάτες της Honda σταμάτησαν να τον βοηθήσουν!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/1/2026

Ο Sanders έκανε σήμερα αυτό που ξέρει καλύτερα, να πηγαίνει ταχύτερα όλων έχοντας 6 λεπτά προβάδισμα στην γενική κατάταξη, έναντι του Brabec, ενώ τόνιζε εχθές στο πρώτο σκέλος του δεύτερου Μαραθωνίου που διανύουμε τώρα, πως χρειάζεται προσοχή και στρατηγική για τις τελευταίες ημέρες του Dakar.

Στόχος του να γράψει σερί νίκες κάτι που η KTM, η εταιρεία με το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του Dakar, έχει χρόνια να δει.

Ο στόχος αυτός δέχτηκε πριν λίγο ένα ισχυρό πλήγμα αλλά είναι ακόμη νωρίς για να ξέρουμε αν έχει τελείως χαθεί.

Στο 138χλμ ο Sanders έπεσε στους αμμόλοφους, με διαφορά το καλύτερο τερέν για εκείνον, σύμφωνα με δική του δήλωση, πέρσι στο MOTO.

Ο Brabec σταμάτησε σύντομα για να δει αν είναι καλά και χρειάζεται κάτι για να συνεχίσει, αποδεικνύοντας ότι το Rally αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Στο VIDEO δεν φαίνεται να σταματά και ο Schareina, που αναφέρεται από την διοργάνωση πως θα λάβει τον χρόνο που έχασε βοηθώντας τον Sanders να σηκωθεί μαζί με τον Brabec. Ούτε φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ο Sanders ο οποίος μάλιστα ξεκινά και πιο γρήγορα από τον Brabec. Γεγονός είναι πως ο κορυφαίος αναβάτης της KTM είχε μαζί του τουλάχιστον μία από τις δύο Honda που τον καταδίωκαν, να τσεκάρουν αν χρειάζεται κάτι για να συνεχίσει!

 

 

Ο Sanders μετά την πτώση του δεν συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, τουλάχιστον για τα πρώτα τριάντα χιλιόμετρα μετά την πτώση του. Ακολουθεί τα ίχνη του Benavides και εκεί που φαίνεται πως θα καταφέρει να κρατήσει έναν καλό ρυθμό που δεν θα τον αφήσει πολύ πίσω, πλέον χάνει περισσότερο χρόνο.

Μέχρι στιγμής τα πράγματα δείχνουν πως ο Sanders παλεύει να κρατήσει ρυθμό μετά την πτώση. Είτε είναι εξαιτίας τραυματισμού, είτε προβλήματος στην μοτοσυκλέτα του, αυτή την στιγμή ο αναβάτης της KTM έχει χάσει αρκετό χρόνο.

dakar_sanders_2026