MotoGP – Με μία τελικά απουσία ξεκινάνε τα δοκιμαστικά στο Κατάρ

Εκτός πίστας θα βρίσκεται ο Morbidelli, με τον Raul Fernandez που είχε 3 κατάγματα, να παίρνει εν τέλει το πράσινο φως
motomagMotoGP – Με μία τελικά απουσία ξεκινάνε τα δοκιμαστικά στο Κατάρ
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/2/2024

Ο Raul Fernandez, ο οποίος είχε υποστεί τρία κατάγματα κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών στη Μαλαισία, πήρε τελικά το πράσινο φως για να συμμετάσχει και σε αυτά του Κατάρ, με 21 από τους 22 συνολικά αναβάτες να δοκιμάζουν για τελευταία φορά τις νέες τους μοτοσυκλέτες στις 19-20 Φεβρουαρίου, πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν στις 8-10 Μαρτίου.

Η νέα μεταγραφή της Prima Pramac, Franco Morbidelli, θα ταξιδέψει μεν μέχρι την Ντόχα, περιορίζοντας όμως την επαγγελματική του εμπλοκή στις δημόσιες σχέσεις και τις φωτογραφήσεις. Το ατύχημα που είχε κατά τα δοκιμαστικά των Motul WSBK στην πίστα του Portimao, λίγο πριν από τα αντίστοιχα του MotoGP στην Μαλαισία, του στερεί τη συμμετοχή και στις δεύτερες δοκιμές, αφού κατόπιν ιατρικής συμβουλής αποφάσισε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι και το πρώτο GP.

Όσον αφορά τώρα τον αναβάτη της Trackhouse Aprilia, Raul Fernandez, φαίνεται ότι θα συμμετέχει κανονικά μετά το highside που είχε στη Sepang, στον τρίτο γύρο των δοκιμαστικών. Αν και ο αρχικός έλεγχος στο ιατρικό κέντρο της πίστας, του είχε δώσει τότε το πράσινο φως να συνεχίσει, ο ίδιος δεν κατάφερε να ανέβει ξανά στη σέλα της μοτοσυκλέτας του.

Η επιστροφή του στην Ισπανία συνοδεύτηκε από μία σειρά εξετάσεων. Εκεί, διαπιστώθηκε ότι δυστυχώς για τον ίδιο, η πτώση του δεν του άφησε μόνο μελανιές, καθώς οι γιατροί είδαν ότι είχε και τρία κατάγματα. Δύο εξ αυτών στη λεκάνη και ένα στο ισχίο. Λίγο πριν αναχωρήσει για την Ντόχα, ο Fernandez υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία, η οποία έκρινε ασφαλή τη συμμετοχή του στα τελευταία δοκιμαστικά πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν. 

MotoGP – Με μία τελικά απουσία ξεκινάνε τα δοκιμαστικά στο Κατάρ

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται αρκετά θετική για τον ίδιο, καθώς η μόνη επαφή που είχε με την RS-GP του 23 -με την οποία θα αγωνιστεί ο ίδιος, αντί για τη μοτοσυκλέτα του 24- ήταν στην πίστα της Valencia, όπου διεξήχθησαν τα τελευταία δοκιμαστικά του 2023, μετά τον αγώνα στην ίδια πίστα που έριξε την αυλαία του Πρωταθλήματος. Εκεί ο Ισπανός είχε δηλώσει ικανοποιημένος από τη μοτοσυκλέτα του. Όμως στη Sepang κατάφερε να κάνει μόνο τρεις γύρους, καθώς οι πόνοι δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει. Έτσι, μένουν οι δύο μέρες στο Κατάρ, με την πρώτη να ξεκινάει σήμερα 19/2 στις 2:00 μ.μ. (ώρα Κατάρ).

Ο 23χρονος Ισπανός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φυσιοθεραπευτές του, Jaime και Nacho, δίνοντας τα εύσημα και στο Quironprevencion MotoGP Health Center, που αντικατέστησε πέρυσι την Clinica Mobile. Όπως τόνισε, ο συνήθης χρόνος αποθεραπείας από τέτοιου είδους τραυματισμούς είναι 4-5 εβδομάδες, ενώ ο ίδιος σε διάστημα σχεδόν δύο εβδομάδων θα βρεθεί και πάλι στην σέλα ενός πρωτότυπου MotoGP.

MotoGP – Με μία τελικά απουσία ξεκινάνε τα δοκιμαστικά στο Κατάρ

Πρωταρχικός του στόχος είναι να δει πώς θα τα πάει με το πόδι του, καθώς ξέρει ότι μπορεί να οδηγήσει μοτοσυκλέτα, όμως με τα πρωτότυπα των MotoGP με την κτηνώδη δύναμη, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο τον Fernandez, μία αλλαγή στην προπόνησή του μέσα στον χειμώνα, βελτίωσε σημαντικά την φυσική του κατάσταση. Τίποτα όμως δεν μπορεί να κριθεί, μέχρι να ανέβει στη MotoGP μοτοσυκλέτα του, για να δει στην πράξη τα αποτελέσματα και το κατά πόσο αποδίδουν οι αλλαγές αυτές.

Έτσι τουλάχιστον οι 21 από τους 22 συνολικά αναβάτες θα καταφέρουν να βρεθούν στην Ντόχα για το τελευταίο δοκιμαστικό, που θα τους βοηθήσουν να μπουν στο κλίμα της αγωνιστικής σεζόν που έρχεται.

Ετικέτες

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου!

Η αυλαία του BMU 2024 άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο
motomagΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/4/2024

Η έναρξη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος 2024 στις Σέρρες, είδε τον δις Πρωταθλητή Βαλκανίων Κωσταντίνο Μαυρόπουλο να σημειώνει νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία SSP300, ενώ ο Έλληνας Πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία και στους δύο αγώνες, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική του σεζόν.

Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ο οποίος φέτος αγωνίζεται και στο ιταλικό Πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, κατάφερε να δώσει το παρόν στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου στις 12-14 Απριλίου διεξήχθη ο πρώτος γύρος του BMU 2024. Εκεί συμμετείχε με μία Yamaha R3 στην κατηγορία SSP300, όπου με το εντυπωσιακό οδηγικό του στυλ κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ γύρου της κατηγορίας, το οποίο είχε κάνει ο ίδιος τη σεζόν του 2023.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Αν και τα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12/4, ένα απρόοπτο συμβάν με λάδια που είχαν χυθεί στην πίστα ανάγκασε σε μεταφορά τους για το Σάββατο 13/4. Εκεί ο Dinos31, κατά κόσμον Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, σημείωσε χρόνο 1:23.699, 0,133 δέκατα πιο κάτω από το 1:23.832 στα δεύτερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά πέρυσι, βάζοντας το όνομά του για δεύτερη φορά στην λίστα των ταχύτερων γύρων στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο εντυπωσιακός του χρόνος, για τα δεδομένα της κατηγορίας κυβισμού στην οποία αγωνίζεται, τον έφερε με άνεση στην pole position για τον πρώτο αγώνα που ακολούθησε το Σάββατο. Εκεί, μετά από μία δυνατή μάχη με τον Mert Konuk, ο οποίος έλαβε μάλιστα και προειδοποίηση για επικίνδυνη οδήγηση, ο Ντίνος κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία. Τρίτος ήρθε ο Voinea Mihai Alexandru. Ίδιο το σκηνικό και στον δεύτερο αγώνα, την Κυριακή, με τον Konuk να μένει πίσω από τον Μαυρόπουλο, ο οποίος κατάφερε να κάνει το απόλυτο 2 στα 2.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο ίδιος ο Ντίνος δεν παρέλειψε μετά την επιτυχία του αυτή να ευχαριστήσει τόσο την ομάδα του @arpacademy, αλλά και τους χορηγούς του @dimosthenismavropoulos, @motodynamicsgr, @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas, @sambacoffeeroasters, @motoholicsgr, @motodiktio, @motod1rect, @yamaha_spiliotis1_official, @pirelli, @intramoto, @motoaccessgr, @extraproducts.tasoulis, @rider.graphics, @mouratisgp, @almoraplus και @chocomaxcroissant.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρουΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου