BMW - Οι Sylvain Guintoli και Bradley Smith νέοι αναβάτες εξέλιξης της M 1000 RR

Με στόχο την κορυφή σε Motul WSBK και FIM EWC
motomagBMW – Οι Sylvain Guintoli και Bradley Smith μαζί της ως αναβάτες εξέλιξης
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

11/12/2023

Η BMW Motorsport μεγαλώνει την αγωνιστική της οικογένεια, προσθέτοντας στους κόλπους της τον Γάλλο Sylvain Guintoli και τον Βρετανό Bradley Smith, που με την εμπειρία τους σε διάφορα Παγκόσμια Πρωταθλήματα θα βοηθήσουν τους Βαυαρούς ως αναβάτες εξέλιξης της εργοστασιακής M 1000 RR.

Για το 2024 η BMW ενέταξε στην εργοστασιακή της ομάδα τον Πρωταθλητή του 2021 στα Motul WSBK, Toprak Razgatlioglu, ο οποίος έχει ήδη δοκιμάσει τη νέα του μοτοσυκλέτα. Τώρα οι Βαυαροί εμπλουτίζουν την ομάδα τους με νέους αναβάτες εξέλιξης, στοχεύοντας να βρεθεί στην κορυφή τόσο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WSBK, όσο και στο EWC.

Ξεκινώντας από τον 41χρονο Guintoli, ο Γάλλος έχει καταφέρει να στεφθεί δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, στα WSBK το 2014 και στο FIM EWC το 2021, ενώ έχει θητεύσει και στα MotoGP, και μεταξύ άλλων έχει εκτελέσει χρέη αναβάτη εξέλιξης για τη Suzuki. Εκτός της εξέλιξης της εργοστασιακής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, ο Γάλλος θα συμμετέχει με την ομάδα της BMW Motorrad στο FIM EWC 2024, με τους υπόλοιπους αναβάτες της ομάδας να μην έχουν ανακοινωθεί.

BMW – Οι Sylvain Guintoli και Bradley Smith μαζί της ως αναβάτες εξέλιξης

Από την άλλη, ο 33χρονος Smith είναι γνωστός από την καριέρα του στα MotoGP. Ξεκίνησε το 2006 στην κατηγορία των 125 κυβικών, ενώ το 2011 μεταπήδησε στη Moto2 κατηγορία. Δύο χρόνια αργότερα, το 2013 ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία, όπου παρέμεινε ενεργός μέχρι και το 2020. Επιπλέον, το 2015 ο Βρετανός νίκησε τον 8ωρο αγώνα της Suzuka, ενώ πλέον αναλαμβάνει τον ρόλο του αναβάτη εξέλιξης για την BMW.

Ο Guintoli δήλωσε χαρούμενος για τη νέα του δουλειά, χαρακτηρίζοντας την εργασία που του έχει ανατεθεί ως συναρπαστική, ενώ όπως είπε ανυπομονεί να ξεκινήσει καθώς πιστεύει ότι θα απολαύσει τη νέα BMW M 1000 RR. Από την πλευρά του ο Smith θεωρεί μεγάλο προνόμιο να αποτελεί μέλος της ομάδας εξέλιξης της BMW Motorrad, δηλώνοντας ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να βοηθήσει τους τέσσερις εργοστασιακούς αναβάτες της BMW στα WSBK να είναι ανταγωνιστικοί, διεκδικώντας το Πρωτάθλημα. 

Ετικέτες

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου!

Η αυλαία του BMU 2024 άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο
motomagΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/4/2024

Η έναρξη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος 2024 στις Σέρρες, είδε τον δις Πρωταθλητή Βαλκανίων Κωσταντίνο Μαυρόπουλο να σημειώνει νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία SSP300, ενώ ο Έλληνας Πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία και στους δύο αγώνες, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική του σεζόν.

Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ο οποίος φέτος αγωνίζεται και στο ιταλικό Πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, κατάφερε να δώσει το παρόν στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου στις 12-14 Απριλίου διεξήχθη ο πρώτος γύρος του BMU 2024. Εκεί συμμετείχε με μία Yamaha R3 στην κατηγορία SSP300, όπου με το εντυπωσιακό οδηγικό του στυλ κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ γύρου της κατηγορίας, το οποίο είχε κάνει ο ίδιος τη σεζόν του 2023.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Αν και τα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12/4, ένα απρόοπτο συμβάν με λάδια που είχαν χυθεί στην πίστα ανάγκασε σε μεταφορά τους για το Σάββατο 13/4. Εκεί ο Dinos31, κατά κόσμον Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, σημείωσε χρόνο 1:23.699, 0,133 δέκατα πιο κάτω από το 1:23.832 στα δεύτερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά πέρυσι, βάζοντας το όνομά του για δεύτερη φορά στην λίστα των ταχύτερων γύρων στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο εντυπωσιακός του χρόνος, για τα δεδομένα της κατηγορίας κυβισμού στην οποία αγωνίζεται, τον έφερε με άνεση στην pole position για τον πρώτο αγώνα που ακολούθησε το Σάββατο. Εκεί, μετά από μία δυνατή μάχη με τον Mert Konuk, ο οποίος έλαβε μάλιστα και προειδοποίηση για επικίνδυνη οδήγηση, ο Ντίνος κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία. Τρίτος ήρθε ο Voinea Mihai Alexandru. Ίδιο το σκηνικό και στον δεύτερο αγώνα, την Κυριακή, με τον Konuk να μένει πίσω από τον Μαυρόπουλο, ο οποίος κατάφερε να κάνει το απόλυτο 2 στα 2.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο ίδιος ο Ντίνος δεν παρέλειψε μετά την επιτυχία του αυτή να ευχαριστήσει τόσο την ομάδα του @arpacademy, αλλά και τους χορηγούς του @dimosthenismavropoulos, @motodynamicsgr, @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas, @sambacoffeeroasters, @motoholicsgr, @motodiktio, @motod1rect, @yamaha_spiliotis1_official, @pirelli, @intramoto, @motoaccessgr, @extraproducts.tasoulis, @rider.graphics, @mouratisgp, @almoraplus και @chocomaxcroissant.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρουΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου