Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Moto Guzzi V85TT: Παρουσιάζεται στην Σαρδηνία

Το οδηγούμε τις επόμενες ημέρες

Βρισκόμαστε στην Σαρδηνία όπου ετοιμαζόμαστε να οδηγήσουμε το νέο Moto Guzzi V85TT, ένα «κλασσικό εντούρο» όπως το ονομάζει η Moto Guzzi. Με την έννοια enduro βέβαια εννοούν αυτό που εμείς λέμε on-off, όχι πως έφτιαξε το V85 για να κυνηγήσει Gas Gas, Beta κτλ στα μονοπάτια!

«Έχουμε ξεφύγει σε όγκο και ιπποδυνάμεις σε αυτή την κατηγορία» ξεκίνησαν λέγοντας στην παρουσίαση του νέου μοντέλου. «Για αυτό και είναι η κατάλληλη εποχή να συστήσουμε το V85TT στο ευρύ κοινό…» Σίγουρα αυτή η πρόταση θα βρει πολλούς που την ασπάζονται, όπως σίγουρα το V85TT απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό που ζητούσε μία ελαφριά Adventure μοτοσυκλέτα με κλασσική εμφάνιση. Η Moto Guzzi εμπνεύστηκε από την ιστορία της για να φτιάξει το V85TT, κυρίως από το V65TT που στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ενσάρκωνε το δικό της όνειρο στην φρενίτιδα της εποχής με τα Rally και φυσικά το Paris-Dakar!

Πολύπλευρη λοιπόν, η πρώτη προσέγγιση της Moto Guzzi στις μεσαίες on-off μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Τις επόμενες ημέρες οδηγούμε το Moto Guzzi V85TT στην Σαρδηνία, για να δούμε πόσα από αυτά που λέει η Moto Guzzi ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ για εμάς εδώ στο MOTO, αυτή η πρώτη επαφή μαζί του θα γίνει σε δρόμους γνώριμους. Στις ίδιες διαδρομές έχουμε δοκιμάσει μεγαλύτερες και ταχύτερες on-off κι έτσι οι συγκρίσεις θα είναι και αναπόφευκτες και άμεσες, επιβεβαιώνοντας ή όχι, την διάθεση της εταιρίας να φτιάξει μία μοτοσυκλέτα που θα έχει απευθείας συγκρίσιμους αντιπάλους, όσο και άλλους που θα τους ορίζει ο καθένας με βάση τα δικά του ζητούμενα για μία On-off μοτοσυκλέτα…