Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Mega συγκριτικό enduro 350! [video]

Οδηγούμε τα Beta, Honda, Husqvarna, KTM και Sherco της μεσαίας κατηγορίας

Όταν μιλάμε για συγκριτικό του ΜΟΤΟ μιλάμε για ένα απόλυτο συγκριτικό σε όλα τα επίπεδα, έτσι όπως έχουν εκπαιδευτεί οι αναγνώστες μας να διαβάζουν. Ένα συγκριτικό με πλήρη ανάλυση, στοιχεία και δυναμομετρήσεις, κάτι που ισχύει και για τη μεγάλη συγκριτική δοκιμή enduro της μεσαίας κατηγορίας των 350cc. Οδηγήσαμε τα Beta RR350 Racing, Honda CRF450RX, Husqvarna FE350, KTM EXC-F 350 και Sherco SE-F 300 στο φυσικό τους περιβάλλον για να σχηματίσουμε και να μεταφέρουμε μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη άποψη, την οποία τώρα σας την μεταφέρουμε και με εικόνα, στο αναλυτικό και γεμάτο θέαμα βίντεο από το συγκριτικό.

Η μεσαία κατηγορία των enduro, αποτελεί αυτή την στιγμή την πιο hot κατηγορία, η οποία ουσιαστικά μονοπωλεί το ενδιαφέρον των εντουράδων, απευθυνόμενη ως επί το πλείστον στους χομπίστες αναβάτες, αλλά και σε μια μεγάλη μερίδα αγωνιζομένων. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, το δικό μας team αναβατών απαρτίστηκε από την… αφρόκρεμα του "είδους", με πανελλήνιους πρωταθλητές και έμπειρους αγωνιζόμενους, όπως ο Παναγιώτης Κακολύρης, ο Ηλίας Κυριλής και φυσικά ο "δικός" μας Κίμων Καράμπελας.

Και όπως είναι αυτονόητο, πέρα από την τεχνική ανάλυση και την δοκιμή στην πράξη, αναπόσπαστο στοιχείο του συγκριτικού είναι η δυναμομέτρηση και των πέντε μοτοσυκλετών, μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα -καθώς στην περίπτωση των enduro χρειάζονται αντίστοιχες αλλαγές ελαστικών- αλλά απολύτως απαραίτητη για την πλήρη τεκμηρίωση του τεστ.

Αντίστοιχα οι μοτοσυκλέτες "παρέλασαν" και από τη ζυγαριά του ΜΟΤΟ προκειμένου να διαπιστώσουμε την αλήθεια των αριθμών και για το πραγματικό τους βάρος, ενώ η οδηγική σύγκριση έγινε σε μια από τις χαρακτηριστικότερες τεχνικές εντουροδιαδρομές πάνω από τα Μέγαρα, με μια πλούσια εναλλαγή συνθηκών και ποιότητας εδάφους και φυσικά με ένα απαιτητικό πιστάκι, προσομοίωσης ειδικής enduro.

Απολαύστε το "χορταστικό" βίντεο από το συγκριτικό των πέντε enduro της μεσαίας κατηγορίας και οδηγείστε μαζί μας στις σέλες των Beta, KTM, Honda, Husqvarna και Sherco!

FULL ENDURO Shoot-Out: BETA RR350 - Honda CR400RX - Husqvarna FE350 - KTM EXC-F 350 Sherco SE-F300F