Δοκιμή: Husqvarna FS 450 Supermoto by Wolf Racing team

Διασκεδάζοντας στην πίστα Wolf/Motul στη Σπάρτη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/9/2018

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και εκείνη η Δευτέρα στα μέσα του καυτού Ιουλίου ξεκίνησε πραγματικά υπέροχα. Το πρόγραμμα για εμάς ήταν αρκετά βαρύ εκείνη την ημέρα, καθώς έπρεπε να βρεθούμε στην Σπάρτη, στην πίστα που διαχειρίζεται η Wolf-Motul Racing Team. Εκεί μας περίμεναν τρεις μοτοσυκλέτες της Husqvarna, καθώς o Γιώργος Παρασκευάς πέρα από την αγωνιστική ομάδα και την λειτουργία της πίστας στην Σπάρτη, έχει ενταχθεί και στο επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων της Husqvarna. Το Vitpilen 701 που θα έχουμε πλήρες τεστ σε επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ, καθώς και αυτή η αγωνιστική FS 450 είναι μοτοσυκλέτες που ανήκουν στην Wolf-Motul Racing team.

Μετά την οδήγηση μέσα στην πίστα, θα παίρναμε το Vitpilen 701 και το Svartpilen 401 θα  συνεχίζαμε νότια για την ολοκλήρωση της φωτογράφησης εντός και εκτός δρόμου.

Με το φως του ηλίου να δύει μετά τις εννέα τον Ιούλιο, δεν ήταν παράξενο που εκείνη την Δευτέρα η δουλειά τράβηξε έως αργά.

 Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεσαι ενέργεια και καλή διάθεση για να βγάλεις την δουλειά και το FS 450 φρόντισε από πολύ νωρίς το πρωί να γεμίζει με ατελείωτες ποσότητες αδρεναλίνης το αίμα μας.

Είχαμε πολλά χρόνια να οδηγήσουμε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό supermoto και μάλιστα μέσα σε μια από τις καλύτερες πίστες καρτ στην Ελλάδα. Σχεδόν είχαμε ξεχάσει πόσο φανταστικές είναι στην οδήγηση αυτές οι πανάλαφρες μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες με τους 60 ίππους στον τροχό, τα slick ελαστικά και το κοφτερό στήσιμο του πλαισίου.

Πραγματικά είναι δύσκολο να κάνεις συγκρίσεις με τα “τύπου-supermoto” που βγάζουν πινακίδα και βασίζονται σε μοτοσυκλέτες on-off.

Την διαφορά δεν την κάνουν οι τροχοί των 17”, ούτε η πρόσφυση των slick ελαστικών. Όλη η μαγεία των αγωνιστικών supermoto όπως αυτή η Husqvarna FS 450 είναι στην αμεσότητα και την ακρίβεια που εκτελούν τις εντολές του αναβάτη τους.

Στις πρώτες στροφές παραλίγο να κάνουν επιτόπια μανούβρα, μέχρι να συνηθίσουμε το απίστευτα άμεσο εμπρός σύστημα. Οι αναρτήσεις της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας είναι βελτιωμένες και ρυθμισμένες ειδικά για αυτή την πίστα. Οπότε η σταθερότητα  για την οποία είναι διάσημα τα πλαίσια των Husky συνδυαζόταν με τις σωστές αποσβέσεις των αναρτήσεων και τον άριστο έλεγχο της μετατόπισης των φορτίων κατά την επιτάχυνση και την επιβράδυνση. Ο μονόδρομος συμπλέκτης και το αγωνιστικό traction control θα βάλουν σε τάξη τον πίσω τροχό αν χρειαστεί, όμως αυτή η μοτοσυκλέτα πατάει με τόση σιγουριά πάνω στην άσφαλτο που δεν δείχνει να τα έχει ανάγκη.

Ο πολύστροφος αγωνιστικός κινητήρας πυροβολεί ακατάπαυστα στις ευθείες και ανεβάζει σαν τρελός στροφές, όμως και πάλι, περισσότερο σε εκπλήσσει με την γραμμική παροχή της δύναμης και την αίσθηση απόλυτου ελέγχου που σου δίνει.

Έχει περάσει αρκετός και ρός από την ημέρα που κατεβήκαμε από την σέλα του FS 450, αλλά ακόμα δυσκολευόμαστε να την βγάλουμε από το μυαλό μας…

 

MV Agusta Enduro Veloce - VIDEO παρουσίαση της τρικύλινδρης με τον καλύτερο ήχο

Μόλις ήρθε στην Ελλάδα
MV Agusta Enduro Veloce - VIDEO παρουσίαση της τρικύλινδρης με τον καλύτερο ήχο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/7/2024

Η MV Agusta Enduro Veloce μόλις ήρθε στην Ελλάδα και το κοινό την υποδέχτηκε πριν λίγες ημέρες με μία μεγαλοπρεπή εκδήλωση, μαζί με την ειδική και ιδιαίτερα ακριβή έκδοση, την LXP Orioli.

Σε αναμονή της δοκιμής της σε ελληνικό έδαφος, η παρουσίασή της από τους δρόμους της Σαρδηνίας όπου την οδηγήσαμε διεξοδικά, σε ένα χορταστικό νέο VIDEO του MOTO:

Παρακολουθείστε την παρουσίασή της: