HSBK 2020: Ο 4ος αγώνας μας έδωσε τους Πρωταθλητές Ελλάδας! [φωτο-video]

Χωρίς ανατροπές στα προγνωστικά
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/10/2020

Αυλαία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας σε μία περίοδο γενικά δύσκολη και ειδικά για αγώνες σχεδόν τοξική, με τον 4ο και τελευταίο αγώνα όμως να ολοκληρώνεται ομαλά -σε γενικές γραμμές- δίχως να μας δίνει ανατροπή στους Πρωταθλητές και Κυπελλούχους που περιμέναμε:

ΘΕΟ∆ΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – Κυπελλούχος OPEN για πρώτη φορά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΤΣΟΣ – Πρωταθλητής RACING για 7η φορά

ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΩΝ/ΝΟ Πρωταθλητής SS300 και ΝΕΩΝ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ – Πρωταθλητής SUPERSPORT για δεύτερη φορά

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ – Πρωταθλητής SUPERBIKE για πρώτη φορά

 

Ο καιρός έκανε μία αλλαγή στα μέσα της διεξαγωγής του αγώνα των Superbike με δυνατό αέρα και πτώση θερμοκρασίας που δυσκόλεψε τους αναβάτες, και λιγότερο τα Supermoto που ακολουθούσαν ενώ ήταν καλοδεχούμενη αλλαγή για των αγώνα regularity των κλασικών που ακολουθούσε στο τέλος. Σήμερα γιορτάζοντας και την ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, πραγματοποιήθηκε και μία πρόσχαρη παρέμβαση από τις Moto Femmes Hellas να κάνουν γύρους αφύπνισης. Λίγα πράγματα έχουν βέβαια να κάνουν όλα αυτά με τους αγώνες, ιδιαίτερα στο αυστηρό πλαίσιο κανονισμών που ακολουθείται τώρα, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν μία όμορφη εικόνα οι 50 κλασικές που μπήκαν στην πίστα, στην εντέλεια όλες τους, με τους αναβάτες πλήρως εξοπλισμένους, όπως αντίστοιχα ήταν και όλες οι κυρίες της Moto Femmes Hellas, δίνοντας γιορταστική νότα στο HSBK και τον αγώνα του SupermotoCup.

Στο ίδιο πνεύμα και η επίσκεψη του Υπουργού κ.Αυγενάκη αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, που έκανε και γύρο θριάμβου με την Supersport κατηγορία πάνω σε ένα Ducati Streetfighter V4. Η επίσκεψη ήταν μία πρωτοβουλία της ΑΜΟΤΟΕ και θα μπορούσε κανείς να την προσπεράσει, ως τυπική και μαρκετινίστικη κίνηση, αλλά καλό είναι να δούμε την ουσία: Στην πράξη είχαμε για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έναν Υπουργό Αθλητισμού να επισκέπτεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, πόσο μάλλον να συνομιλεί με αρκετούς αναβάτες. Ο κ.Αυγενάκης έδωσε και την καρό σημαία στην Supersport κατηγορία, σηματοδοτώντας άλλο ένα πρωτάθλημα για τον Καρακώστα πριν κάνει γύρους στην πίστα με όλους μαζί τους αναβάτες.

HSBK 2020 3ος αγώνας: Ημέρα ανατροπών και πρωταθλητών!

Παρακολούθησε τον αγώνα και δήλωσε πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει μείνει πολύ καιρό «μόνος» χωρίς έμπρακτη βοήθεια που είναι δυσανάλογα αντίστροφο με το πάθος που διακρίνει, και είδε σήμερα από κοντά. Δεσμεύθηκε να γίνουν περισσότερα για τους αγώνες μοτοσυκλέτας και κυρίως για τους χώρους που διεξάγονται οι αγώνες μοτοσυκλέτας. Ξέρουμε όλοι μας πόση δυσπιστία μας γεννά μία τέτοια δήλωση, και του το μεταφέραμε συμφωνώντας και ο ίδιος. Για αυτό και δεν ήθελε να δώσει συνέχεια, λέγοντας πως υπάρχει πλέον διάθεση για αλλαγή στο Υπουργείο Αθλητισμού, που δεν υπήρχε παλιότερα. Ενώ έβαλε στόχο να επισκεφτεί άμεσα και την πίστα των Σερρών. Τονίσαμε πως όλα τα αθλήματα έχουν έξοδα για τους αθλητές, αλλά συγκεκριμένα οι αγώνες μοτοσυκλέτας ξεκινούν με ένα πολύ υψηλό «καπέλο», κι εκεί επανέλαβε πως μπορούν ταυτόχρονα να αποφέρουν και έσοδα, έσοδα που η χώρα χάνει αυτή την στιγμή και έχει στόχο να κάνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να δημιουργηθούν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τους αθλητές, να μειώσουν μελλοντικά το κόστος ή να αγωνίζονται με ακόμη καλύτερες συνθήκες. Έδειξε να εννοεί -τουλάχιστον την πρόθεση- για όλα τα παραπάνω, που είναι κάτι αρκετά περισσότερο από αυτό που έχουμε δει έως τώρα.

Ξεκινώντας με τα Superbike, ο 4ος αγώνας έφερε ξανά στο προσκήνιο τον Σωτήρη Μπεγνή που πήρε μία ξεκάθαρη νίκη από την Pole Position. Ο Παπαγγέλου έκανε λάθος στην εκκίνηση χάνοντας αρκετό χρόνο και καταλήγοντας στο τέλος του grid με τον Συνιώρη να παίρνει την δεύτερη θέση και τον Σωτήρη να ανοίγει αμέσως την ψαλίδα με μικρή διαφορά ασφαλείας. Ο Παπαγγέλου πέρασε γρήγορα από Μαρκεσίνη και Βάμβα και άρχισε να πλησιάζει τον Συνιώρη.

Ο Σάκης όμως δεν ήταν ο χθεσινός εαυτός του, ούτε και εκείνος που είχαμε δει στους δύο πρώτους αγώνες. Η ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα του δεν είχε προλάβει να ολοκληρωθεί ούτε και στον πρώτο αγώνα, με τα ηλεκτρονικά να είναι ο μεγάλος μπελάς. Ένας μπελάς που μετά τον χθεσινό, 3ο αγώνα του Σαββάτου, έγινε ξαφνικά μικρότερος. Οι τελευταίες αλλαγές ήταν πολύ πιο κοντά σε εκείνο που ήθελε και δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον Παπαγγέλου να πάρει το πρωτάθλημα περνώντας τον.

Από την άλλη ο Παπαγγέλου δεν πήγε με πρόγραμμα να κάνει αγώνα τακτικής, όπως ο ίδιος είπε, και καθώς του αρέσει να αγωνίζεται δεν θα καθόταν πίσω να περιμένει την στέψη απλά βαθμολογικά. Αν δεν είχε κάνει το λάθος στην εκκίνηση μάλλον θα κυνηγούσε την πρωτιά όπως και εχθές. Η μοτοσυκλέτα του όμως έμενε εμφανώς πίσω από την Yamaha του Σάκη στην μεγάλη ευθεία, ενώ και στα φρένα της 6ης σήμερα ο Συνιώρης ήταν καλύτερος από εχθές. Τελικά βήμα – βήμα ο Παπαγγέλου βρέθηκε στην έξοδο της 6ης στροφής αρκετά κοντά ώστε να κάνει την κίνηση στην πίσω ευθεία περνώντας μπροστά στο τελευταίο κομμάτι της πίστας που είναι αρκετά γρήγορος. Ο Συνιώρης όμως κράτησε τα φρένα για την πρώτη στροφή αρκετά βαθιά και μπήκε ξανά μπροστά. Άλλη μία φορά θα έπαιζαν με παρόμοιο τρόπο οι δυο τους με τον Σάκη να κράτα στο τέλος την δεύτερη θέση. Στο μεταξύ η θερμοκρασία είχε πέσει αισθητά και υπήρχαν δυνατές ριπές αέρα που ταλαιπωρούσαν τους αναβάτες από την 5η στροφή και σε όλη την ευθεία. Για αυτό τον λόγο ο Μπεγνής ανέβηκε για έναν γύρο στο ένα λεπτό, συνεχίζοντας το 0:59 αμέσως μετά, με τους υπόλοιπους δύο να γράφουν πιο σταθερούς χρόνους πλησιάζοντάς τον αρκετά. Όχι τόσο όσο χρειαζόταν για να απειληθεί βέβαια.

Ο Συνιώρης άνοιξε τελικά την διαφορά από τον Παπαγγέλου και η μάχη για την δεύτερη θέση σταμάτησε. Ο Παπαγγέλου οδηγούσε γρήγορα, δεν έκοψε, αλλά κάθε κίνηση για μάχη από εδώ και πέρα είχε αδικαιολόγητο ρίσκο απέναντι σε ένα διαφορετικό από εχθές Συνιώρη, όσο μάλιστα πλησίαζαν τον Μπεγνή. Για αυτό και κράτησε την τρίτη θέση, μένοντας κοντά στους άλλους δύο. Ο Μαρκεσίνης κατέβηκε κι αυτός στο 0:59 πριν αλλάξει η θερμοκρασία και έμενε χαμηλά στο ένα λεπτό οδηγώντας σταθερά στον αγώνα, με τους Βάμβα και Δέσκα να κάνουν μικρές διακυμάνσεις στους χρόνους τους, οδηγώντας όμως πάρα πολύ καλά, χωρίς λάθη.

Ο Μπεγνής πήρε την καρό σημαία, ακολουθούμενος από τον Συνιώρη και τον Παπαγγέλου ο οποίος άμεσα στέφθηκε επάξια πρωταθλητής. Του αξίζει γιατί έχει κάνει πάρα πολύ προετοιμασία και με μοτοσυκλέτα αρκετά παλαιότερη κατάφερε να έχει τους χρόνους των υπολοίπων και μάλιστα να κερδίζει κιόλας, όπως έγινε εχθές.

 

Στην Supersport ο κλασικός Καρακώστας που δεν θέλει να μας δίνει θέαμα: Έφυγε μπροστά και σε απόσταση από τους υπόλοιπους πήρε και την νίκη, πήρε και το πρωτάθλημα τερματίζοντας με σούζα. Με την απουσία Παπαγεωργίου που δεν κατάφερε να επιδιορθώσει το χθεσινό τεχνικό πρόβλημα για το οποίο εγκατέλειψε κιόλας δύο γύρους πριν το τέλος, ο σημερινός αγώνας αναμενόταν βαρετός από την στιγμή που ο Καρακώστας έφυγε μπροστά. Την κατάσταση έσωσε το νεαρός Παπανικολάου, το λαμπρό μέλλον: Πάλεψε με τον Τριντή που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον περάσει κανείς και στο τέλος τα κατάφερε! Ξαφνικά βλέπαμε αγώνα στα 600σια εξαιτίας του Παπανικολάου! Βέβαια η εκκίνηση ήταν παρακινδυνευμένη παρόλο που δεν σήκωσε σούζα όπως εχθές. Κράτησε τα φρένα βγήκε εκτός γραμμής και έχασε για λίγο την συγκέντρωσή του. Ευτυχώς τρέχουν και τα Supermoto και έχουν καθαρίσει λίγο περισσότερο την Κ1 από αυτό που είναι συνήθως μιας και μπαίνουν εκεί πολλοί μαζί και αμέσως μετά στρίβουν κόβοντας την πίστα στην μέση, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε όλο το πλάτος της Κ1… Κάπως έτσι βρήκε και ο Καρακώστας πρόσφυση τελείως στην εξωτερική, αποφεύγοντας και την πτώση, και τον Παπανικολάου μαζί. Βέβαια ο νεαρός Χρήστος αντιμετώπιζε προβλήματα με το σασμάν και δεν ήταν μία στιγμή απερισκεψίας. Ευτυχώς κατάφερε να προσαρμόσει τον εαυτό του στα καινούρια δεδομένα του κιβωτίου και να βρεθεί γρήγορα να κυνηγά τον Τριντή.

Δοκίμασε αρκετές φορές μία γραμμή σαν του Παπαγεωργίου στην Κ1, βάζοντας την μούρη στην εσωτερική με τον Τριντή να κρατά όλες τις φορές την θέση του. Αμέσως μετά ο έμπειρος αναβάτης ακολουθούσε αμυντικές γραμμές και μαζί και την «μυστική» συνταγή για την Κ5 που θα αποκαλύψει λέει σε όλους, μόλις αποφασίσει να αποσυρθεί. Όχι στα κοντά δηλαδή. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει διαφορά στην ευθεία, ιδιαίτερα από την στιγμή που η μοτοσυκλέτα του πιο ελαφριού Παπανικολάου δεν τον βοηθούσε να πιάσει τον Τριντή. Δοκιμάζοντας διάφορες προσεγγίσεις στην Κ1, μετρώντας τις δυνάμεις του αντιπάλου του για αρκετούς γύρους ο Παπανικολάου άρχισε να επιδεικνύει προσαρμοστικότητα αντίστροφα της εμπειρίας του στην κατηγορία.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα κρατά τα φρένα για την 6η και μπαίνει μπροστά στον Τριντή με τρόπο που ο παλαιότερος δεν το περίμενε. Από εχθές η στροφή αυτή δεν τον θέλει, και ο Παπαγεωργίου εκεί τον πέρασε πριν χαλάσει η μοτοσυκλέτα του. Η μοτοσυκλέτα του Παπανικολάου όμως κρατιέται ακμαία και εκείνος αμέσως φεύγει ένα μήκος μπροστά ώστε στην μεγάλη ευθεία κρατά την διαφορά του από τον τρίτο. Επάξια λοιπόν παίρνει την δεύτερη θέση στον αγώνα, έχοντας καταφέρει να προσπεράσει το πρόβλημα με την πρώτη σχέση του κιβωτίου αλλά και να διαβάσει την κατάλληλη γραμμή αλλά και στιγμή για να διεκδικήσει και να πάρει την προσπέραση. Ο Τριντής δεν είναι εύκολος αντίπαλος, στην πράξη είναι από τους πλέον δύσκολους να περάσεις, οπότε περιμένουμε στο μέλλον ακόμη περισσότερα από τον Παπανικολάου!

 

Στην OPEN όλοι περίμεναν τον Θεοδωρόπουλο να κάνει αυτό που ξέρει, να κερδίσει δηλαδή με χρόνους που λίγο ακόμη και έπαιζαν για βάθρο στην Superbike και με ταχύτερο γύρο ακριβώς στο λεπτό, δεν είναι υπερβολή. Πήρε την μεγάλη νίκη με ευκολία με δεύτερο τον Μπούρο και τρίτο τον Καρυώτη που επίσης οδήγησαν εξαιρετικά σταθερά, με τον Μπούρο κοντά σε χρόνους με τον πρώτο από τον 9ο γύρο και μετά. Η διαφορά όμως είχε ήδη γίνει στην αρχή.

Στην Racing, SS300 και ΝΕΟΥΣ, ο Παργινός δεν είχε τα χθεσινά προβλήματα και έμεινε επικεφαλής του αγώνα παίρνοντας μία σίγουρη νίκη με απόσταση από τον δεύτερο Λεφεβρ ο οποίος όμως είναι πάντα απολαυστικός να παρακολουθείς οδηγώντας εξαιρετικά. Εγκατέλειψε ο Λάσκαρης δυστυχώς. Ταυτόχρονα ο Γερακιανάκης πήρε ξανά την νίκη με τον Περιστερά που έχει πάρει από εχθές τα Πρωταθλήματα να βγαίνει εκτός πίστας και να ξανά μπαίνει αμέσως μετά, αλλά σε απόσταση πλέον και κάπως απογοητευμένος. Όπως του έλεγε και ο Κώστας Πολίτης, ο βετεράνος αναβάτης, οι γρήγοροι είναι εκείνοι που πέφτουν και για να το λέει αυτός κάτι θα ξέρει! Ο Γερακιανάκης οδηγούσε εξαιρετικά το κιταρισμένο Yamaha R3 και είναι και αυτός ένας από τους αναβάτες που θέλουμε να βλέπουμε πιο συχνά στους αγώνες και σε μεγαλύτερες κατηγορίες! Ο Παναγιώτης Κόκκινος, η Δήμητρα Λαδά και η Κωνσταντίνα Κοράκη συμπλήρωσαν την λίστα των συμμετοχών ολοκληρώνοντας τον αγώνα κάθε κατηγορίας.

Με τον αγώνα αυτό, τον 4ο κατά σειρά, το HSBK καταφέρνει να ολοκληρωθεί με τους αναβάτες, αλλά και όλους μας να λέμε πάλι καλά που έγινε καθώς πέρασε από πολλές δοκιμασίες και έφτασε πολλές στιγμές στην κόψη του ξυραφιού να μην γίνει. Η καινούρια διοργάνωση, που είναι καινούρια στην νέα εποχή του Πρωταθλήματος αλλά έχει τεράστια εμπειρία στους αγώνες, πρέπει να πάρει θετικό πρόσημο συνολικά για την ομαλή ροή που υπήρξε. Δοκιμάστηκε σε πολύ αντίξοες συνθήκες και σε εποχή που σε άλλα αγωνίσματα βλέπουμε τους διοργανωτές να λιγοψυχούν και να μην παίρνουν το ρίσκο για αγωνιστικές ημέρες που χωρίς θεατές μπορεί να τους φέρουν αντιμέτωπους με σημαντικές οικονομικές ζημιές. Μόνο αυτό να αναγνωρίσει κανείς και είναι αρκετό, παρόλο που συνολικά τα πράγματα κύλισαν και πολύ ομαλά. Ελπίζουμε σε μία νέα αγωνιστική σεζόν χωρίς μάσκες, περιορισμούς κτλ…

 

A/A
ΑΘΛΗΤΗΣ-ΧΟΡΗΓΟΙ-ΣΩΜ.
ΜΟΤΟ
ΧΡΟΝΟΣ
∆ΙΑΦ.
ΤΑΧ. ΓΥΡΟΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN
1
87
ΘΕΟ∆ΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
YAMAHA R1 10
22:19.293
22 Laps
01:00.019
APOLLO RENT A CAR-WAFFLA MANIAC-MICHELI
ΦΙ.Α.Μ.
2
99
ΜΠΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
APRILIA RSV10
22:30.224
00:10.931
01:00.549
CHRISTOU RACING TEAM
Α.Μ.ΛΕ.Χ   Α.Σ.
3
17
ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝ∆ΑΣ
SUZUKI GSXR 1
22:43.694
00:24.401
01:01.361
ΑΡΤΕΜΙΣ
4
46
ΤΣΙΓΟΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
KAWASAKI ZX1
23:21.480
01:02.187
01:02.998
ESA - SPECTRO RACING TEAM - MOTO BK KOU
ΑΡΤΕΜΙΣ
5
11
ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ
YAMAHA R1 10
23:21.538
01:02.245
01:02.794
LAGOS ΤΕΑΜ - ΧΤΙΣΗΜΟ ΠΕΤΡΑΣ
ΦΙ.Α.Μ.
6
34
ΚΛΑ∆ΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
SUZUKI GSXR 1
22:34.776
21 Laps
01:02.935
TEAM BOUSTAS.NET PIZZA PROJECT RHODES
ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
7
204
ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
SUZUKI GSXR 1
22:58.733
00:23.957
01:03.832
ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ
ΦΙ.Α.Μ.
8
45
ΠΙΛΙΚΙΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
TRIUMPH DAYT
23:20.945
20 Laps
01:07.760
ΑΦΟΙ Σ. ΠΙΛΙΚΙΓΚΟΥ
ΦΙΛ.Μ.A.
9
40
ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
YAMAHA R6 60
23:21.391
00:00.446
01:07.740
ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ ERMAX-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΦΙ.Α.Μ.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ RACING
1
31
ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝ∆ΡΕΑΣ
ARPILIA   RSW 250
27:49.160
26 Laps
01:02.387
WHEEL CITY .   INTER CAR  .    RS 200
ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛ
2
42
ΛΕΦΕΒΡ ΑΝ∆ΡΕΑΣ
ΥΑΜΑΗΑ ΤΖ 250
28:35.660
00:46.500
01:05.014
SHOEI-SIDI-IXS- TZORTZOPOULOS
ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛ
3
74
ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
HONDA RSW 250
27:50.395
24 Laps
01:06.803
BAXEVANIS.RESTO.PERISTERAS.SINANIS.GOL
ΦΙ.Α.Μ.
4
16
ΕΪΠΟΓΛΟΥ ΒΕΛΗΣ
Suzuki rgv 250
28:01.883
00:11.488
01:07.938
Cannabis Shop Kos MOTO STRATOS RACING
ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
5
48
ΤΣΟΥΡΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
YAMAHA TZ 125
28:44.706
22 Laps
01:13.751
ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ RACING-SP SPILIOTIS BERING
ΑΡΤΕΜΙΣ
6
73
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Suzuki RGV 250
29:00.783
00:16.077
01:16.396
Moto Gas Thessaloniki. RCTC.gr
ΑΡΗΣ
Non Class. Laps under 75% of the 1 First : 20 Laps DSQ
7
18
ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
YAMAHA TZ 250
3:36.193
3 Laps
01:09.619
YAMAHA ΞΕΝΑΚΗΣ ΜΟΤΟ ΚΟΛΟΣΣΟΣ SERVICE Τ
ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SS 300
1
35
ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Yamaha R3
28:37.150
26 Laps
01:04.539
YAMAHA ΜΟΤΟ∆ΥΝΑΜΙΚΗ - MAD BIKES
ΑΡΗΣ
2
41
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΩΝ/ΝΟ
YAMAHA R3
28:44.588
00:07.438
01:04.578
YAMAHA-REPSOL-SHOEI
ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛ
3
36
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
KTM-RC 390
27:54.943
23 Laps
01:11.552
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MUSES ΣΚΟΠΕΛΟ.SKOURTAS MOTO
Μ.Α.Ο.K.
Non Class. Laps under 75% of the 1 First : 18 Laps DSQ
2
77
ΛΑ∆Α ∆ΗΜΗΤΡΑ-ΧΑΡΙΚΛΕ
KTM RC 390
7:39.422
6 Laps
01:15.296
KTM-ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ-SINIORIS RACING-BIKEIT-S
ΑΡΤΕΜΙΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ
1
35
ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Yamaha R3
16:25.863
15 Laps
01:04.539
YAMAHA ΜΟΤΟ∆ΥΝΑΜΙΚΗ - MAD BIKES
ΑΡΗΣ
2
41
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΩΝ/ΝΟ
YAMAHA R3
16:46.192
15 Laps
01:04.578
YAMAHA-REPSOL-SHOEI
ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛ
3
357
ΚΟΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Yamaha R3
16:56.491
13 Laps
01:15.703
RESPOL HELLAS-MOTO KORAKIS-MADNESS MOT
ΑΡΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SUPERBIKE
1
1
ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
YAMAHA-MRG Y
27:45.712
28 Laps
00:57.894
MRG.GIANNAKOPOULOS.MICHELIN.SPILIOTIS.
Σ.Μ.Α.ΣΑΛΑΜΙΝΑ
2
95
ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟ∆ΟΣΙΟΣ
Yamaha YZF R1
27:47.952
00:02.240
00:58.915
BEL-RAY DUNLOP ZenOne Racing
ΦΙ.Α.Μ.
3
42
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ
Sbk 1000
27:56.095
00:10.383
00:58.801
TEAMBOUSTASNET,MOTOBOXPIPERIGOS,MICHEL
ΦΙ.Α.Μ.
4
61
ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
YAMAHA R1 10
28:23.509
00:37.797
00:59.919
ΦΙ.Α.Μ.
5
17
ΒΑΜΒΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ
KAWASAKI ZX1
28:42.958
00:57.246
01:00.550
FRAGOSARP-ARPACADEMY-KAWASAKIHELLAS-UR
Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ
6
59
∆ΕΣΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
YAMAHA YZF-R
28:46.690
01:00.978
01:00.666
ΑΡΤΕΜΙΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SUPERSPORT
1
1
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ
HONDA CBR 600
26:00.138
26 Laps
00:58.864
SARAKAKIS/BETABET/PIRELLI/MOTO MONKEY/
ΑΡΗΣ
2
27
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
SS600 600
26:04.576
00:04.438
00:59.095
Michelin Autohaus Politis Racetech Pap
Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ
3
44
ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
HONDA CBR 600
26:08.879
00:08.741
00:59.673
LOGOTHETISMOTOJET-MICHELIN-TASOULIS EX
ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ.
4
337
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
CBR 600
26:17.508
00:17.370
00:59.663
Wheelmaster, Xrysostomio Rockbar, Sips
ΦΙ.Α.Μ.
5
36
ΧΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
KAWASAKI ZX6R 600
26:59.138
24 Laps
01:05.308
ESA - SPECTRO RACING TEAM - MOTO BK KO
ΑΡΤΕΜΙΣ
Non Class. Laps under 75% of the 1 First : 20 Laps
DSQ
6
33
ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
SIFNAIOS RACING 600
4:16.031
4 Laps
01:02.600
SHOEI,IXS,SIDI,SIFNAIOS
ΛΕ.Μ.Α.Ν.
DNS
7
75
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ
ΥΑΜΑΗΑ R6 600
 
 
 
YAMAHAΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,DUNLOP,PERISTERAS,C
ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ.

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)