Η βραδιά των πρωταθλητών 2019 – Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι της Ελλάδας

Τελετή στα πρότυπα της FIM
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/2/2020

Μετά τις απονομές των πρωταθλητών και των κυπελλούχων, που στην ταχύτητα υπήρξε και η γκρίνια πως ξεχάστηκε μιας και δεν έγινε στον τελευταίο αγώνα αλλά αργότερα, η ΑΜΟΤΟΕ διοργάνωσε φέτος και μία απονομή για τους πρώτους, για τους νικητές των αγωνιστικών θεσμών 2019. Ακριβώς όπως κάνει και η FIM για τους παγκόσμιους δηλαδή, όπως συμβαίνει και σε άλλα εθνικά πρωταθλήματα. Μία εκδήλωση βραβεύοντας τους πρωταθλητές και κυπελλούχος σε όλα τα αθλήματα μοτοσυκλέτας.

Βασική ανησυχία του προέδρου της ΑΜΟΤΟΕ, έως και λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ήταν αν θα υπάρξει απαρτία από τους τιμωμένους, κι ευτυχώς η ανησυχία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε. Όχι μόνο αυτό, αλλά στην συνέχεια της εκδήλωσης οι άνθρωποι της ΑΜΟΤΟΕ δέχτηκαν παρουσία μας τα συγχαρητήρια ορισμένων που υπήρξαν σκληροί επικριτές τους στην πορεία του 2019. Όχι τόσο γιατί γλυκάθηκε κάποιος πρωταθλητής με το μετάλλιο και τον πάπυρο που έλαβε, αλλά διότι αισθάνθηκαν πως η ομοσπονδία κάνει πράγματα για εκείνους παράλληλα με τις κινήσεις που έχουν γίνει για τις επόμενες αγωνιστικές σεζόν, βλέποντας έτσι πλέον πιο θετικά το αγωνιστικό μέλλον.

Αντίστοιχα ευχάριστη έκπληξη βίωσαν και όσοι έλαβαν τιμητική διάκριση για την συνεισφορά τους στα αθλήματα μοτοσυκλέτας. Άνθρωποι που με προσωπικό κόστος έχουν αγωνιστεί ή μάλιστα αγωνίζονται ακόμη κερδίζοντας μάλιστα και Ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως στην περίπτωση του Παπαφιλίππου που είναι πρώτος στην Ευρώπη στην κατηγορία Top Fuel του Dragster. Η βράβευσή του στην χώρα του, λειτουργεί στην προκειμένη περίπτωση θεραπευτικά, επουλώνοντας την πικρία του να σε αναγνωρίζουν ως πρώτο δύο χρονιές συνεχόμενα στην Ευρώπη αλλά να μην βραβεύεσαι στην χώρα σου.

Μία πολύ σωστή κίνηση λοιπόν από την πλευρά της ΑΜΟΤΟΕ που μάλιστα έχει στόχο να την συνεχίσει κάθε χρόνο καθώς αθέατοι και άγνωστοι στο ευρύ κοινό, υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό. Κι ευτυχώς υπάρχουν και νέοι που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό…

Στους τιμώμενους και στους πρωταθλητές δόθηκε και η ευκαιρία να πουν δύο λόγια τόσο για την πορεία τους, όσο και για την χρονιά που πέρασε, με την πλειοψηφία να ευχαριστεί την οικογένεια, τους χορηγούς και την ομοσπονδία. Αποδεικνύοντας πως όπως συμβαίνει με τους αγώνες μοτοσυκλέτας σε όλο τον κόσμο, αν δεν έχεις στήριξη και μάλιστα οικονομική, από την οικογένειά σου, πρωταθλητής δεν γίνεσαι εύκολα.

Η βραδιά ξεκίνησε με καλωσόρισμα από την Γενική Γραμματέα ΑΜΟΤΟΕ κα Μαρία Τσεσμελή, που έδωσε τον λόγο στον παρουσιαστή της εκδήλωσης Δημήτρη Διατσίδη και ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου ΑΜΟΤΟΕ κου Στέλιου Κορέλη. Αμέσως μετά απονεμήθηκε από τον πρόεδρο τιμητική βράβευση στον Δημήτρη Παπανδρέου για την συνολική του συνεισφορά, καλώντας τον να παραμείνει στην εξέδρα του αμφιθεάτρου για να παραδώσει τις βραβεύσεις και στους πρωταθλητές της ταχύτητας. Πριν γίνει αυτό όμως, ο κ. Γιάννης Τζωρτζόπουλος, ένας αναβάτης με την μεγαλύτερη συνεχή παρουσία στους αγώνες, που έχει συνδράμει -και συνεχίζει- τον αγωνιστικό χώρο με χορηγίες και έμπρακτη υποστήριξη, τιμήθηκε για την συνολική του προσφορά στους αγώνες.

Σειρά είχε ο 11χρος Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, ένας από τους καλύτερους αναβάτες της χώρας τώρα που βάζει τις βάσεις για το μέλλον. Εντυπωσίασε με την παρουσία του του και τον συγκροτημένο του λόγο του που φανερώνει παιδί με παιδεία και γερές βάσεις!

Πρωταθλητής Βαλκανίων, ο 15χρονος Χρήστος Παπανικολάου, είναι άλλο ένα από τα λαμπρά ονόματα που η Ελλάδα στηρίζεται τώρα αλλά και στο μέλλον. Σεμνός και μετρημένος, ο νεαρός Παπανικολάου είναι ακριβώς εκείνο που χρειαζόμαστε στους αγώνες ως χώρα.

Αμέσως μετά ακολούθησε η απονομή των κυπελλούχων και πρωταθλητών του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας 2019 ξεκινώντας από τον Στέφανο Δέσκα, Κυπελλούχο στην OPEN

Ακολούθησε ο Γιώργος Γερακιανάκης, Κυπελλούχος SS300

Ο Θωμάς – Αθανάσιος Σκούρτας, Πρωταθλητής ΝΕΩΝ

Ο Λέανδρος Ντότσικας Πρωταθλητής Racing, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί

Ο Δημήτρης Καρακώστας, Πρωταθλητής Supersport

Και ο Σωτήρης Μπεγνής Πρωταθλητής Superbike

Στην συνέχεια ο κ. Κορέλης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Καρέτσο Λευτέρη για τα 12 Πανελλήνια Πρωταθλήματα motocross, 4 πρωταθλήματα Scrambler και την συνολική του συνεισφορά σε όλους τους αγώνες, των trial συμπεριλαμβανομένων. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, σεμνός και πρόσχαρος. Ο κ. Καρέτσος συνέχισε τις απονομές και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross και Super Moto, αφού πρώτα παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Κουζή, για τα 12 πανελλήνια πρωταθλήματα και την συνολική του συνεισφορά στους αγώνες

Βραβεύτηκε ο Κυπελλούχος Quad, κ. Βασίλειος Τριανταφύλλου, ο Σπύρος Μητρόπουλος Κυπελλούχος Senior, ο Βασίλειος Πακαταρίδης, Πρωταθλητής OPEN, ο Σωτήριος Φωτάκης Πρωταθλητής ΜΧ65, ο Καμαρινός Παυλόπουλος Πρωταθλητής ΜΧ85, ο Αντώνης Σάγμαλης Πρωταθλητής ΜΧ2Τ, ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς πρωταθλητής ΜΧ2, ο Ιωνάννης Τουρατζίδης Πρωταθλητής ΜΧ1, ο Αλέξανδρος Κούρος Κυπελλούχος Νέων Αγωνιζομένων και ο Ιωάννης Κωνσταντινάκος Κυπελλούχος Racing OPEN.

Στην συνέχεια η ΑΜΟΤΟΕ τίμησε τον Θανάση Χούντρα για την ιστορική και γεμάτη διακρίσεις διαδρομή του στους αγώνες Enduro, ο οποίος παρέμεινε στην σκηνή, τόσο για να παραδώσει τιμητική πλακέτα στον Βασίλη Σιαφαρίκα, όσο και για να απονείμει τις βραβεύσεις στους πρωταθλητές Enduro. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας με την σειρά του μοιράστηκε τα σημεία της αγωνιστικής του πορείας έως τώρα, όντας πολύχρονη και συνεχή η παρουσία του στους αγώνες Enduro και όχι μόνο, μιας και έχει δοκιμάσει πρακτικά όλα τα αγωνίσματα μοτοσυκλέτας.

Κλήθηκαν για βραβεύσεις, ο Μιχάλης Μιμίκος Πρωταθλητής ES που λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε να παρευρεθεί, ο Γρηγόρης Καρίμαλης Πρωταθλητής EJ, ο Βασίλης Σιαφαρίκας πρωταθλητής E3, ο Αλέξιος Ζώρας πρωταθλητής Ε2 και EGP, και ο Παναγιώτης Κακολύρης Πρωταθλητής Ε1.

 

Ακολούθησε τιμητική βράβευση για τους αγώνες Dragster στους Γιώργο Γκόσιο, Χαράλαμπο Μπουσίνη και Φίλιππο Παπαφιλίππου. Κυπελλούχος Drag Junior ο Άγγελος Καρδάσης, Πρωταθλητής MiniPro και ProZ ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Πρωταθλητής Super Pro ο Δημήτριος Πετρίδης, Πρωταθλητής Real Stret ο Νεκτάριος Πετράκης, Πρωταθλητής Street 2 ο Λουκάς Κουζουλόγλου, Πρωταθλητής Pro Street 1 ο Γιώργος Χατζηαυγουστόγλου, Πρωταθλητής Pro Street1 ο Θεόδωρος Καψίμαλης, Πρωταθλητής True Street 9,0 o Γεράσιμος Κονταξής, Πρωταθλητής True Street 9,3 ο Στέλιος Καζδαγλης, και Πρωταθλητής Super Street ο Γεώργιος Μιχαηλίδης

Δείτε μία συλλογή με 150 φωτογραφίες - Η Βραδιά των Πρωταθλητών 2019

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: