Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας 2ος αγώνας Σέρρες: Νίκες δίχως μεγάλες ανατροπές

Αγώνες με πολλές συμμετοχές λόγω BMU

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/7/2021

Δικαιωματική, από εχθές, νίκη Συνιώρη για το Ελληνικό πρωτάθλημα από δεύτερος γενικής αλλά πιο κοντά στον Choy αυτή την φορά και με έντονη μάχη με τον Grozev Ivan που ήταν τρίτος γενικής. Δεύτερος στο ελληνικό πρωτάθλημα και τέταρτος γενικής ο Σωτήρης Μπεγνής ο οποίος όμως έκανε τον ταχύτερο χρόνο και μάλιστα ήταν και ο μόνος αναβάτης που κατέβηκε κάτω από το 1:20 έστω και οριακά. Χθες ο μοναδικός που έκανε 1:19 ήταν ο Choy σήμερα και κάτω από το δυνατό ήλιο ο Σωτήρης κατάφερε να κάνει ταχύτερο γύρο χωρίς όμως να περάσει μπροστά. Αρχικά ο Συνιώρης ήταν τρίτος γενικής με τον Grozev να κλείνει κάθε ανοικτή πόρτα και να μην αφήνει περιθώρια για προσπέραση για αυτό και ο Σάκης δημιούργησε την ευκαιρία μόνος του με ένα πολύ δυνατό και καθαρό προσπέρασμα. Βάζοντας τον Grozev ανάμεσα σε αυτόν και τον Μπεγνή μπορεί να δημιούργησε ένα τοίχο προστασίας αλλά χωρίς να μπορεί να στηριχτεί σε αυτόν καθώς δεν είχε ούτε μία στιγμή την ευκαιρία να χαλαρώσει ρυθμό. Με έναν καθαρό και αψεγάδιαστο αγώνα μέχρι το τέλος πήρε την νίκη που την χρωστά στον ίδιο από εχθές, κατά τον πρώτο αγώνα. Ο Λευτέρης Πίππος ήταν έκτος γενικής και τρίτος στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως και εχθές με τον Δημήτρη Παπαγγέλου τέταρτο. Παραμένοντας στην κατάταξη του ελληνικού πρωταθλήματος, πέμπτος ο Ευθυμίου Βασίλης, έκτος ο Θεοδωρόπουλος Χαράλαμπος και έβδομος ο Κωστάρας Αναστάσιος.

Στα Supersport ο Καρακώστας πήρε την νίκη και ταυτόχρονα τον καλύτερο χρόνο, έχοντας τον Παπαγεωργίου συνέχεια μία ανάσα πίσω του σε όλο τον αγώνα, μία κοντινή απόσταση που αποτυπώθηκε ακόμη και στον ταχύτερο χρόνο: 1:21.207 για τον Καρακώστα και 1:21.214 για τον Παπαγεωργίου. Ο Παπαγεωργίου είχε και το πρόσθετο καύσιμο από την χθεσινή πτώση του για την οποία τελικά τιμωρήθηκε ο Καρακώστας, ακυρώνοντας την νίκη του. Σήμερα ευτυχώς δεν δόθηκε οποιαδήποτε συνέχεια πέρα από την συνεχή πίεση του Παπαγεωργίου ο οποίος και αγωνιζόταν με πόνο στον ώμο, συνέπεια του χθεσινού συμβάντος. Τρίτος ο Γερακιανάκης, δεύτερη φορά στο βάθρο φέτος για τον νεαρό αγωνιζόμενο που δείχνει οδηγική συνέπεια και αποκτά εμπειρία γρήγορα. Τέταρτος ο Μενέλαος Κοντογιάννης και πέμπτος ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος που να σημειωθεί πως ήταν δέκατος γενικής σε σύνολο 14 συμμετοχών στην κατηγορία και αγωνίζεται από… πριν γεννηθούν αρκετοί από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες!

Στην Open την νίκη πήρε ο Καριώτης σε έντονο συναγωνισμό με τον Μπούρο που έκανε ταχύτερο χρόνο συνεχίζοντας την μεταξύ τους διαμάχη από εχθές και με διαφορά μπροστά από τους υπόλοιπους. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αγγελακόπουλος Μάρκος. Τέταρτος ο Παπαντριαφύλλου Ανδρέας, πέμπτος ο Κλαδογέννης Ιωάννης, έκτος ο Τσιγονάκης Ιωάννης, έβδομος ο Ιγνατιάδης Κωνσταντίνος, όγδοος ο Σεϊτης Εμμανουήλ, ένατος ο Ριγόπουλος Ιωάννης, στην δέκατη θέση ο Πέτρου Μάριος και DNF ο Στάγκος Γεώργιος με τον Μηχάλη Κύριο να αποτελεί μόνος του την Senior.

Στην Racing ο Αρναουτάκης Αλέξανδρος πήρε μία μεγάλη νίκη έχοντας εχθές την δεύτερη θέση και κάνοντας σήμερα ταχύτερο χρόνο και με σημαντική διαφορά από όλους. Δεύτερος ο Λεφέβρ Ανδρέας, τρίτος ο Στάμου Βασίλειος, τέταρτος ο Λάσκαρης Αντώνιος, πέμπτος ο Εϊπόγλου Βελής, έκτος ο Παπαντωνίου Δημοσθένης, έβδομος ο χθεσινός νικητής Γεώργιος Κίτσος, όγδοος ο Σακελλαρίου Κωνσταντίνος και εκτός ο Παργινός Ανδρέας.

Στην SSP300 όγδοος γενικής και πρώτος για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Παναγιώτης Κόκκινος, ακολουθούμενος από τον Αγανάνη Δημήτριο όπως και εχθές με την Δήμητρα Λαδά από την 12 θέση γενικής, να συμπληρώνει την τρίτη θέση για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι πλούσιες συμμετοχές του BMU, που σχεδόν άγγιξαν τις εκατό, έδωσαν μία εικόνα πληρότητας που λείπει από το ελληνικό πρωτάθλημα όπου υπάρχουν κατηγορίες που ανεβαίνεις βάθρο απλά με την εμφάνισή σου.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μανωλίτσης - Pinhole Studio

 

Δείτε φωτογραφίες από τις απονομές:

ΑΜΟΤΟΕ: Νέο πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2023

Μαζί με αλλαγή στον κανονισμό
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/5/2023

Μετά την ακύρωση του προγραμματισμένου αγώνα για το ΠΠΤΜ 2023 στην Τρίπολη, η ΑΜΟΤΟΕ έβγαλε νέα ανακοίνωση με το ανανεωμένο πρόγραμμα 5 αγώνων (2 διπλούς, 1 μονό), ενώ καταργείται και ο περιορισμός της προπόνησης του 11ημέρου

Σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ το ΠΠΤΜ 2023 θα ξεκινήσει όπως προγραμματιζόταν, μετά την ακύρωση του αγώνα της Τρίπολης στις 22-23 Απριλίου, το τριήμερο 9-10-11 Ιουνίου, με τον διπλό αγώνα στις Σέρρες, ταυτόχρονα με τον πρώτο από τους δύο αγώνες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος (BMU RR).

Ο επόμενος αγώνας θα είναι πάλι διπλός και θα διεξαχθεί επίσης στις Σέρρες, όπου είναι και το δεύτερο ραντεβού του BMU RR of Nations με την πίστα των Σερρών, στις 13-14-15 Οκτωβρίου.

Όπως βλέπουμε όμως, στο νέο πρόγραμμα της ΑΜΟΤΟΕ, εξακολουθεί να υπάρχει η πίστα της Τρίπολης, για την οποία έχουμε ήδη γράψει τους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση του αγώνα. Η ημερομηνία παραμένει ως είχε και αφορά το δεύτερο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, στις 11-12 του μήνα, ενώ το Σωματείο που θα αναλάβει την διεξαγωγή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, σε αντίθεση με τις άλλες δύο περιπτώσεις.

Όσον αφορά τώρα στην αλλαγή του κανονισμού, στην οποία προχώρησε η ΑΜΟΤΟΕ, έχει να κάνει με τη δυνατότητα των αγωνιζόμενων να προπονούνται πριν τον αγώνα. Πιο αναλυτικά, μέχρι τώρα ίσχυε περιορισμός 11 ημερών για την προπόνησή τους, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να απέχουν από αυτή για τουλάχιστον δύο Κυριακές πριν αυτή του αγώνα. Πλέον, ο κανονισμός αυτός καταργείται, χωρίς να τίθεται άλλο χρονικό όριο, για το μέχρι πότε πριν από κάθε αγώνα μπορούν να προπονούνται οι αγωνιζόμενοι.