Billy Bolt Undefeated - 49λεπτο φιλμ φόρος τιμής για τον τίτλο στο SuperEnduro 2024 [VIDEO]

Εφτά γύροι, εφτά νίκες για τον ανίκητο Βρετανό που ακόμα αναζητά αντίπαλο
Billy Bolt Undefeated
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/4/2024

Ο τίτλος του εργοστασιακού αναβάτη της Husqvarna στο SuperEnduro 2024 ήταν τουλάχιστον θεαματικός, αφού ο Bolt βγήκε νικητής και στους εφτά γύρους του Πρωταθλήματος -εξού και ο τίτλος “undefeated” / ανίκητος στον τίτλο. Τώρα η ομάδα του ανέβασε στο διαδίκτυο ένα χορταστικό βίντεο που αποτίει φόρο τιμής στη θριαμβευτική σεζόν με πλάνα μέσα και έξω από τις πίστες.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον Bolt καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, από την προπόνηση του πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, στους αγώνες και τελικά στην κατάκτηση του τίτλου, καταγράφοντας τις νίκες αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε. Θυμίζουμε πως ο Βρετανός τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τον 3ο γύρο στη Γερμανία, όμως παρόλα αυτά συνέχισε να αγωνίζεται, κερδίζοντας και τραυματισμένος!

Hard Enduro, Γαλλία – Αρχή στο νέο πρωτάθλημα με νίκη Lettenbichler και οργανωτικά μπερδέματα [Video]

Για μια φορά ακόμη ο πρωταθλητής Hard Enduro, Lettenbichler, επικράτησε του πρωταθλητή Super Enduro, Billi Bolt
Manuel Lettenbichler
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/4/2026

Με τον αγώνα 24 MX Alestrem στην πόλη Saint Martin de Valgalgues της νότιας Γαλλίας ξεκίνησε το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro. Ως αναμενόταν εξαρχής, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του ήταν δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές, ο Manuel Lettenbichler της ΚΤΜ που κυριαρχεί στο άθλημα αυτό και ο Billy Bolt της Husqvarna που έρχεται από την κατάκτηση του indoor Super Enduro.

Στον Πρόλογο του αγώνα, ο οποίος εν πολλοίς καθόρισε τους 100 αναβάτες που θα λάμβαναν μέρος στον κυρίως αγώνα από τις εκατοντάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή – με πολλούς Γάλλους ερασιτέχνες να μη χάνουν την ευκαιρία – ήταν ο Bolt αυτός που πήρε την πρωτιά, μπροστά από τους αδελφούς Brightmore και τις GASGAS τους, με δεύτερο τον Mitch και τρίτο τον Ashton.

Στον αγώνα ωστόσο ο Lettenbichler ήταν αυτός που οδήγησε ως τη νίκη, κατακτώντας την πρώτη θέση με μικρή διαφορά από τον δεύτερο, Bolt. Το βάθρο του αγώνα συμπλήρωσε ο Teodor Kabakchiev (Sherco).

Billy Bolt
Billy Bolt (Husqvarna)

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από ένα μπέρδεμα με τη διαδρομή, καθώς μια πολύ δυνατή νεροποντή που έπεσε το βράδυ προ του κυρίως αγώνα οδήγησε σε τροποποίηση της διαδρομής του λόγω ασφαλείας. Ωστόσο κάποιοι λίγοι αναβάτες μπερδεύτηκαν με την αλλαγή, γεγονός που αποδείχθηκε εκ των υστέρων πως έγινε χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Έτσι στο τέλος οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να βγάλουν εκτός ένα κομμάτι του αγώνα και να υπολογίσουν τα τελικά αποτελέσματα ως τον 2ο γύρο του 8ου κομματιού της διαδρομής (CP8), δηλαδή ως το σημείο που κάποιοι αναβάτες ακολούθησαν λάθος δρόμο. Συνεπεία αυτής της διόρθωσης, ο Mitch Brightmore που ήταν αρχικά τρίτος στο βάθρο, υποχώρησε στην 6η θέση και το έπαθλο της θέσης πήγε στον Βούλγαρο Kabakchiev.

Επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro είναι ο αγώνας Extreme XL Lagares στην Πορτογαλία, από 1 ως 3 Μαΐου.

Ετικέτες