FIM ISDE 2022, 4η ημέρα - Αλματώδης άνοδος της ελληνικής ομάδας!

Μπροστά, οι Βρετανοί δείχνουν να ελέγχουν τον αγώνα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/9/2022
Μέσα σε μία μέρα, στο FIM International Six Days Enduro 2022, η ελληνική Εθνική Ομάδα ανέβηκε πέντε ολόκληρες θέσεις, από την 18η στην 13η θέση, μια πραγματικά εντυπωσιακή επίδοση! Μπροστά, οι Βρετανοί πήραν μία ακόμα νίκη ημέρας, και δείχνουν να ελέγχουν τον αγώνα.
 
Την τέταρτη ημέρα του ISDE, οι Βρετανοί πήραν την τρίτη νίκη τους για τον φετινό αγώνα στο Le Puy-En-Velay της Γαλλίας, ενώ έχουν διαφορά 4 λεπτών και 10 δευτερολέπτων από τους δεύτερους Ισπανούς. Τρίτη είναι η ομάδα της Ιταλίας, 4 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα πίσω από τους πρώτους, τέταρτη η ομάδα της Γαλλίας, 8 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα πίσω από τη Βρετανία, και η πρώτη πεντάδα κλείνει με την ομάδα των Η.Π.Α., 13 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα πίσω από τους ηγέτες της γενικής βαθμολογίας.
 
Όσον αφορά στη εξαιρετικά απαιτητική διαδρομή, αυτή ήταν μια επανάληψη της διαδρομής της τρίτης ημέρας, με μήκος 220 χιλιομέτρων, ενώ τα χαρμόσυνα νέα ήταν πως η ελληνική Εθνική Ομάδα βρέθηκε από την 18η στην 13η θέση!
 
Στους αναβάτες, ταχύτερος όλων ήταν το αστέρι του φετινού ISDE, δηλαδή ο Ισπανός Josep Garcia, δεύτερος βρέθηκε ο Βρετανός Nathan Watson και τρίτος ήταν ο Ιταλός Andrea Verona.
 
Από τους Έλληνες, ο Δημήτρης Βαρσάμης τερμάτησε στην 117η γενικής, ο Παναγιώτης Κακολύρης 107 πρώτος από τους Έλληνες, ο συντάκτης του ΜΟΤΟ Κίμωνας Καράμπελας 111ος και ο Γιάννης Χασάπης στην 137 σε μία πολύ καλή επίδοση ως ομάδα. 
 
Το ίδιο ευχάριστα ήταν όμως τα νέα και για την ελληνική ομάδα που συμμετέχει στην κατηγορία Λεσχών (CLUB), καθώς οι Απόστολος Zβιντερίκος, Παναγιώτης Ζαφειρίου και Γιώργος Πισιμάνης ανέβηκαν από την 90η θέση στη θέση 82!
 

Φωτογραφίες: Pole Position Communication / Dario Agrati

EnduroGP – Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοίγει και για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Μερικές εβδομάδες πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν του παγκοσμίου Enduro, ανακοινώθηκε η ένταξη ηλεκτρικών μοτοσυκλετών σε αυτό
stark varg
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/3/2026

Μετά τα SuperEnduro, Hard Enduro και Trial, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro ανακοινώνει πως ανοίγει τους κανονισμούς του για να συμπεριλάβουν και Electric Power Vehicles (EPV), δηλαδή αμιγώς ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Αυτές θα είναι δεκτές στις τρεις βασικές κατηγορίες του πρωταθλήματος, Ε1 (2T/4T έως 250cc), Ε2 (4T από 255 ως 450cc) και Ε3 (2Τ άνω των 255cc και 4Τ άνω των 450cc), ωστόσο δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στις υπόλοιπες - Women’s Enduro, Junior Women’s Enduro, Junior, Youth και Enduro Open.

Η απόδοση των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών θα πρέπει να συνάδει με τα δεδομένα της κατηγορίας που θα δώσουν το παρόν και αυτό θα ελέγχεται μέσω ενός επίσημου συστήματος καταγραφής δεδομένων (data logger) που θα επιβεβαιώνει πως ο ηλεκτροκινητήρας απέδιδε στη διάρκεια του αγώνα όπως ορίζουν οι κανονισμοί:  μέγιστη ένταση ρεύματος 100A (Αμπέρ) για την Ε1, 125A στην Ε2 και χωρίς όριο στην E3.

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες θα φορούν number plates με λευκό υπόβαθρο και μαύρους αριθμούς, ενώ στο πάνω μέρος τους θα έχουν μια λωρίδα με το χρώμα της κατηγορίας στην οποία συμμετέχουν.

Το ερώτημα φυσικά είναι αν μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα έχει την αυτονομία να βγάλει ολόκληρο αγώνα enduro και η απάντηση είναι λογικότατα “όχι”. Η λύση στο θέμα αυτό θα δίνεται με αλλαγές μπαταριών, κάτι που οι κανονισμοί προβλέπουν στα σημεία ανεφοδιασμού και σέρβις.

Oι μηχανικοί επιτρέπεται να συνδράμουν τον αναβάτη στις αλλαγές μπαταριών, εφόσον ακολουθούν τους ειδικούς κανονισμούς της FIM για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες – βρείτε τους εδώ.

Προβλέπεται επίσης μια αφοσιωμένη Pit Lane για αλλαγή μπαταριών σε κάθε Special Test, διαδικασία που δεν θα επιβαρύνει με επιπλέον χρόνο τον αναβάτη.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καταγεγραμμένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στην επίσημη λίστα συμμετοχών του πρωταθλήματος EnduroGP 2026, το οποίο ξεκινά στις 10-12 Απριλίου με το GP της Ιταλίας.

Λογικά περιμένουμε τη Stark Future να εμφανιστεί αργά ή γρήγορα, θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κατασκευαστών στο παγκόσμιο SuperEnduro 2026.