FIM SuperEnduro - Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025

Μόνο Παγκόσμιο δεν το λες... καθώς όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη
motomag FIM SuperEnduro – Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/5/2024

Η FIM μαζί με την πολωνική εταιρεία SportUP η οποία θα είναι ο διοργανωτής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SuperEnduro για τα επόμενα δέκα χρόνια, ανακοίνωσαν το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2025, με όλους τους αγώνες να διεξάγονται στην Ευρώπη.

Φυσικά το πρώτο που θα ρωτήσει κάποιος είναι για ποιο λόγο αποκαλείται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μιλάμε καθώς όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Γηραιά Ήπειρο... βλέπετε η FIM αρέσκεται να κολλάει τον τίτλο "Παγκόσμιο" σε όλες τις διοργανώσεις της, ώστε να μην αφήσει κενό σε κάποιον άλλο διοργανωτή. Όπως και να έχει, η νέα αγωνιστική σεζόν θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου 2024 στο Gliwice της Πολωνίας.

Στη συνέχεια οι δύο επόμενοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του νέου έτους, με τον δεύτερο γύρο να πραγματοποιείται στις 4 Ιανουαρίου στην Γερμανία, ενώ στις 18 Ιανουαρίου ο θεσμός θα βρεθεί στην Cluj-Napoca της Ρουμανίας. Την 1η Φεβρουαρίου, οι αναβάτες του SuperEnduro θα ταξιδέψουν στο Łódź της Πολωνίας ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα πραγματοποιηθεί ο 5ος γύρος της χρονιάς στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Μετά από ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων, ο θεσμός θα επιστρέψει στις 1η Μαρτίου στο Newcastle του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM SuperEnduro να διεξάγεται στις 8 Μαρτίου στο Liévin της Γαλλίας.

Ο Tomek Gagat, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας SportUP, δήλωσε: "Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να πάρουμε τους οπαδούς του SuperEnduro για μια βόλτα μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι. Η SportUP θέλει να αναπτύξει και να προβάλει περισσότερο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro, οπότε ανυπομονούμε για τη νέα χρονιά”.

Ο John Collins, Διευθυντής Enduro της FIM, πρόσθεσε: "Το επόμενο έτος θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro της FIM. Χάρη στον νέο διοργανωτή -SportUP- ο θεσμός θα προσφέρει συγκινήσεις, δράση και ψυχαγωγία στους οπαδούς του αθλήματος”.

Αναλυτικά το ημερολόγιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος FIM SuperEnduro για το 2025

  • 14 Δεκεμβρίου 2024 - Gliwice / PreZero - Arena - Πολωνία - PZM 
  • 4 Ιανουαρίου - Riesa / WT Energiesysteme Arena - Γερμανία - DMSB
  • 18 Ιανουαρίου - Cluj-Napoca / BTArena - Ρουμανία - FRM
  • 1 Φεβρουαρίου - Lodz / Atlas Arena - Πολωνία - PZM
  • 8 Φεβρουαρίου - Βουδαπέστη / MVM Dome - Ουγγαρία - MAMS
  • 1 Μαρτίου - Newcastle / Utilita Arena - Μεγάλη Βρετανία - ACU
  • 8 Μαρτίου - Liévin / Arena Stade Couvert - Γαλλία - FFM
FIM SuperEnduro – Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025

 

Ετικέτες

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

Για πρώτη φορά δικύλινδρη On-Off μοτοσυκλέτα τερματίζει στη Silver κατηγορία και τη δεύτερη ημέρα
motomag Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/7/2024

Η δεύτερη ημέρα του Red Bull Romaniacs κατά κοινή ομολογία δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο η χθεσινή ωστόσο η βραδινή βροχή που έπεσε έκανε το τερέν αρκετά γλιστερό. Τις συνθήκες αυτές εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Teodor Kabakchiev ο οποίος με το Sherco SE 300 κατάφερε να είναι ο νικητής της ημέρας ανεβαίνοντας παράλληλα στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο χαμένος της δεύτερης ημέρας όπως φάνηκε ήταν ο πρωτοπόρος του αγώνα, Manuel Lettenbichler. O αναβάτης της ΚΤΜ είχε το δύσκολο έργο να ανοίγει τον δρόμο ξεκινώντας πρώτος, κάτι το οποίο δεν τον βοήθησε όπως φάνηκε. Το ΚΤΜ 300 EXC δυσκολευόταν να βρει πρόσφυση στα γλιστερά ανηφορικά κομμάτια κάτι που σήμαινε πως έχανε συνεχώς χρόνο. Ταχύτερος όλων ήταν ο Kabakchiev ο οποίος με το Sherco SE 300 κατάφερε να εκμεταλλευτεί την σειρά εκκίνησης καθώς ξεκινούσε πέμπτος.

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

Έχοντας καλύτερη πρόσφυση και ταχύτερο ρυθμό από όλους o Kabakchiev τερμάτισε τη δεύτερη ημέρα στην πρώτη θέση κερδίζοντας ταυτόχρονα τρεις θέσεις, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Τρίτος τόσο στη γενική όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν ο Mario Roman με το Sherco SE 300. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Michael Walkner με GASGAS EC 300, με τον Wade Young να συμπληρώνει την πεντάδα με GASGAS 300.

Ιστορία στο Red Bull Romaniacs γράφει ο Pol Tarres με το Yamaha Tenere 700. O γιγαντόσωμος αναβάτης της ιαπωνικής εταιρείας έγινε ο πρώτος αναβάτης ο οποίος τερμάτισε τη δεύτερη ημέρα του Red Bull Romaniacs με δικύλινδρη On-Off μοτοσυκλέτα στην κατηγορία Silver. O Tarres -που πέρυσι είχε συμμετάσχει στην πιο εύκολη κατηγορία Bronze- δίνει μάχη στα δύσκολα εδάφη της Ρουμανίας απέναντι στα ελαφριά αγωνιστικά Enduro, φιγουράροντας στην 41η θέση της κατηγορίας του.

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

Καλά κύλησε η ημέρα και για τις ελληνικές συμμετοχές. Οι Δημήτριος Καζάκης (Silver), Λεωνίδας Λεοντιάδης (Bronze), Κωνσταντίνος Δημητρίου (Iron), Δημήτρης Μάργος (Iron), Βασίλης Στεργιόπουλος (Iron), Μιχάλης Κεφερλής (Iron) και Παναγιώτης Κώτσος (Atom) τερμάτισαν χωρίς απρόοπτα με τους ίδιους να προετοιμάζονται για τη συνέχεια του αγώνα.

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

 

Ετικέτες