ISDE 2023, Αργεντινή - Πρωταθλήτρια η ομάδα των Η.Π.Α., με τον Ισπανό Josep Garcia να κατακτά την τρίτη σερί ατομική νίκη του

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας κέρδισε την κατηγορία Junior
ISDE Αργεντινής 2023 – Πρωταθλήτρια ομάδα η Αμερική, με τον Ισπανό Josep Garcia να κατακτά την τρίτη σερί ατομική νίκη στον αγώνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/11/2023

Το ενενηκοστό έβδομο ISDE το οποίο διεξήχθη στην Αργεντινή πέρασε στην ιστορία με την εθνική ομάδα των Η.Π.Α. να κερδίζει τον τίτλο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, με την εθνική ομάδα της Γαλλίας να κερδίζει την κατηγορία Junior, ενώ ο Josep Garcia κατάφερε να κερδίσει την τρίτη σερί νίκη του σε ISDE σε ατομικό επίπεδο.

Και τις έξι ημέρες του αγώνα, οι Η.Π.Α. με τους Taylor Robert (KTM), Johnny Girroir (KTM), Dante Oliveira (KTM) και Cole Martinez (Honda) κυριαρχούσαν στις διαδρομές της Αργεντινής δείχνοντας ξεκάθαρα πως δεν επρόκειτο να χάσουν τον φετινό τίτλο. Κάπως έτσι, η ομάδα των Η.Π.Α. κατάφερε με εκπληκτική εμφάνιση να κερδίσει όλες τις διαδρομές, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα την τρίτη νίκη της στο ISDE, με τον Taylor Robert να ανακοινώνει κατόπιν πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Γαλλία, με τους περσινούς πρωταθλητές Βρετανούς να συμπληρώνουν το βάθρο. Παράλληλα, οι Η.Π.Α. κέρδισαν και στις γυναίκες για τέταρτη φορά στην ιστορία, με τις Brandy Richards (KTM), Korie Steede (KTM) και Rachel Gutish (GASGAS) να κρατούν πίσω τους την ομάδα της Αυστραλίας και της Λατινικής Αμερικής.

ISDE Αργεντινής 2023 – Πρωταθλήτρια ομάδα η Αμερική, με τον Ισπανό Josep Garcia να κατακτά την τρίτη σερί ατομική νίκη στον αγώνα

Όσον αφορά την κατηγορία FIM Junior World Trophy, η εθνική ομάδα της Γαλλίας κατέκτησε τον τίτλο, με την ομάδα της Αμερικής να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Η εθνική ομάδα της Σουηδίας στα πρώτα στάδια του αγώνα κρατούσε την πρωτοπορία ωστόσο στο τέλος υποχώρησε στην τρίτη θέση. Τρομερή εμφάνιση στην Αργεντινή σε ατομικό επίπεδο έκανε o Josep Garcia (KTM). Ο Ισπανός με ανατροπή κατάφερε την τελευταία ημέρα του αγώνα να κερδίσει τους μεγάλους τους αντιπάλους Andrea Verona (GASGAS) και Dante Oliveira (KTM), κατακτώντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο ISDE.

ISDE Αργεντινής 2023 – Πρωταθλήτρια ομάδα η Αμερική, με τον Ισπανό Josep Garcia να κατακτά την τρίτη σερί ατομική νίκη στον αγώνα

Στην κατηγορία Club Team Award στην οποία είχαμε και το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του Albert Pos, τη νίκη σε επίπεδο ομάδων κατάκτησε η ομάδα XC Gear με αναβάτες τους Josh Toth (GASGAS), Ryan Surratt (Honda) και Austin Serpa (KTM), με τον Josh Toth ταυτόχρονα να κερδίζει την ατομική νίκη στην κατηγορία Club Team Award.

ISDE Αργεντινής 2023 – Πρωταθλήτρια ομάδα η Αμερική, με τον Ισπανό Josep Garcia να κατακτά την τρίτη σερί ατομική νίκη στον αγώνα

Ετικέτες

Hard Enduro World Championship 2025: - Ο Billy Bolt νικά τον Lettenbichler στον 3ο γύρο του Abestone

Ο Βρετανός της Husqvarna Factory Racing επιστρέφει στην κορυφή με ένα τέλειο αγωνιστικό τριήμερο στην Ιταλία
finish_fim_hewc_2025_rnd3_v_2526.jpg
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

8/9/2025

Στην τρίτη στάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2025, ο Billy Bolt επικράτησε του Mani Lettenbichler σε μια μάχη που έγραψε ιστορία, κατακτώντας προκριματικά, sprint και τον κυρίως αγώνα για ένα αψεγάδιαστο Σαββατοκύριακο

Το Abestone Hard Enduro στην Ιταλία θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη του Billy Bolt, ο Βρετανός αναβάτης της Husqvarna ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας δεύτερο τον κυρίαρχο των τελευταίων ετών, αναβάτη της Red Bull KTM Mani Lettenbichler.

HEWC Rnd3

Παρά τις συνεχόμενες επιτυχίες του Γερμανού φέτος σε Erzberg, Romaniacs και τους δύο πρώτους γύρους του HEWC, ο Bolt έδειχνε όλο και πιο κοντά στο επίπεδό του και στην Ιταλία το απέδειξε νικώντας σε όλα τα σκέλη του τριημέρου παίρνοντας τη μεγάλη μάχη στον τελικό.

HEWC Rnd3

Ο αγώνας της Κυριακής εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ, με τον Bolt και τον Lettenbichler να οδηγούν ώμο με ώμο για πάνω από δύο ώρες, αφήνοντας τον υπόλοιπο συναγωνισμό δυο λεπτά πίσω. Τελικά, στο τελευταίο γύρο, ο Bolt κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και να κρατηθεί μέχρι τον τερματισμό, μόλις λίγα μέτρα μπροστά από τον Γερμανό.

HEWC Rnd3

“Κέρδισα προκριματικά, sprint και τελικό… τι να πω; Δεν αισθανόμουν πολύ καλά όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά δούλεψα σκληρά και απέφυγα τα λάθη. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, πιέσαμε συνεχώς και είμαι χαρούμενος που ξαναβρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο κάνοντας τη ζωή του Mani δύσκολη”, δήλωσε ο Bolt με το χαμόγελο του νικητή.

HEWC Rnd3

Από την πλευρά του, ο Lettenbichler παραδέχθηκε: “Τι αγώνας! Πηγαίναμε μπρος-πίσω συνεχώς. Ο Bill οδήγησε εξαιρετικά, αξίζει συγχαρητήρια. Είχαμε καιρό να δώσουμε τέτοια μάχη. Σχεδόν τον είχα στην τελευταία κατηφόρα, προσπάθησα να του κόψω την διαδρομη αλλά είναι… βαριά περίπτωση να τον σπρώξεις! Νομίζω αποδείξαμε ότι είμαστε οι κορυφαίοι του αθλήματος”.

HEWC Rnd3

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Mitch Brightmore της X-Grip Racing, που ξεπέρασε πτώση της πρώτης μέρας και τερμάτισε αρκετά μπροστά από τον James Moore, ο οποίος σημείωσε την καλύτερη επίδοσή του στο HEWC, αφήνοντας πέμπτο τον “παλιό” Graham Jarvis.

HEWC Rnd3

Αντίθετα, μερικά μεγάλα ονόματα έμειναν εκτός. Ο Mario Roman, που είχε ανέβει στο βάθρο στα sprint, αντιμετώπισε ηλεκτρικά προβλήματα από την εκκίνηση και εγκατέλειψε.

HEWC Rnd3

Ο τρίτος γύρος του HEWC μας χάρισε έναν από τους πιο έντονους αγώνες της σεζόν και έδειξε πως η μάχη Bolt–Lettenbichler μόνο ολοκληρωμένη δεν είναι.