ISDE 2023, Αργεντινή - Πρωταθλήτρια η ομάδα των Η.Π.Α., με τον Ισπανό Josep Garcia να κατακτά την τρίτη σερί ατομική νίκη του

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας κέρδισε την κατηγορία Junior
ISDE Αργεντινής 2023 – Πρωταθλήτρια ομάδα η Αμερική, με τον Ισπανό Josep Garcia να κατακτά την τρίτη σερί ατομική νίκη στον αγώνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/11/2023

Το ενενηκοστό έβδομο ISDE το οποίο διεξήχθη στην Αργεντινή πέρασε στην ιστορία με την εθνική ομάδα των Η.Π.Α. να κερδίζει τον τίτλο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, με την εθνική ομάδα της Γαλλίας να κερδίζει την κατηγορία Junior, ενώ ο Josep Garcia κατάφερε να κερδίσει την τρίτη σερί νίκη του σε ISDE σε ατομικό επίπεδο.

Και τις έξι ημέρες του αγώνα, οι Η.Π.Α. με τους Taylor Robert (KTM), Johnny Girroir (KTM), Dante Oliveira (KTM) και Cole Martinez (Honda) κυριαρχούσαν στις διαδρομές της Αργεντινής δείχνοντας ξεκάθαρα πως δεν επρόκειτο να χάσουν τον φετινό τίτλο. Κάπως έτσι, η ομάδα των Η.Π.Α. κατάφερε με εκπληκτική εμφάνιση να κερδίσει όλες τις διαδρομές, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα την τρίτη νίκη της στο ISDE, με τον Taylor Robert να ανακοινώνει κατόπιν πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Γαλλία, με τους περσινούς πρωταθλητές Βρετανούς να συμπληρώνουν το βάθρο. Παράλληλα, οι Η.Π.Α. κέρδισαν και στις γυναίκες για τέταρτη φορά στην ιστορία, με τις Brandy Richards (KTM), Korie Steede (KTM) και Rachel Gutish (GASGAS) να κρατούν πίσω τους την ομάδα της Αυστραλίας και της Λατινικής Αμερικής.

ISDE Αργεντινής 2023 – Πρωταθλήτρια ομάδα η Αμερική, με τον Ισπανό Josep Garcia να κατακτά την τρίτη σερί ατομική νίκη στον αγώνα

Όσον αφορά την κατηγορία FIM Junior World Trophy, η εθνική ομάδα της Γαλλίας κατέκτησε τον τίτλο, με την ομάδα της Αμερικής να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Η εθνική ομάδα της Σουηδίας στα πρώτα στάδια του αγώνα κρατούσε την πρωτοπορία ωστόσο στο τέλος υποχώρησε στην τρίτη θέση. Τρομερή εμφάνιση στην Αργεντινή σε ατομικό επίπεδο έκανε o Josep Garcia (KTM). Ο Ισπανός με ανατροπή κατάφερε την τελευταία ημέρα του αγώνα να κερδίσει τους μεγάλους τους αντιπάλους Andrea Verona (GASGAS) και Dante Oliveira (KTM), κατακτώντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο ISDE.

ISDE Αργεντινής 2023 – Πρωταθλήτρια ομάδα η Αμερική, με τον Ισπανό Josep Garcia να κατακτά την τρίτη σερί ατομική νίκη στον αγώνα

Στην κατηγορία Club Team Award στην οποία είχαμε και το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του Albert Pos, τη νίκη σε επίπεδο ομάδων κατάκτησε η ομάδα XC Gear με αναβάτες τους Josh Toth (GASGAS), Ryan Surratt (Honda) και Austin Serpa (KTM), με τον Josh Toth ταυτόχρονα να κερδίζει την ατομική νίκη στην κατηγορία Club Team Award.

ISDE Αργεντινής 2023 – Πρωταθλήτρια ομάδα η Αμερική, με τον Ισπανό Josep Garcia να κατακτά την τρίτη σερί ατομική νίκη στον αγώνα

Ετικέτες

FIM SuperEnduro - Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025

Μόνο Παγκόσμιο δεν το λες... καθώς όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη
motomag FIM SuperEnduro – Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/5/2024

Η FIM μαζί με την πολωνική εταιρεία SportUP η οποία θα είναι ο διοργανωτής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SuperEnduro για τα επόμενα δέκα χρόνια, ανακοίνωσαν το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2025, με όλους τους αγώνες να διεξάγονται στην Ευρώπη.

Φυσικά το πρώτο που θα ρωτήσει κάποιος είναι για ποιο λόγο αποκαλείται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μιλάμε καθώς όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Γηραιά Ήπειρο... βλέπετε η FIM αρέσκεται να κολλάει τον τίτλο "Παγκόσμιο" σε όλες τις διοργανώσεις της, ώστε να μην αφήσει κενό σε κάποιον άλλο διοργανωτή. Όπως και να έχει, η νέα αγωνιστική σεζόν θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου 2024 στο Gliwice της Πολωνίας.

Στη συνέχεια οι δύο επόμενοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του νέου έτους, με τον δεύτερο γύρο να πραγματοποιείται στις 4 Ιανουαρίου στην Γερμανία, ενώ στις 18 Ιανουαρίου ο θεσμός θα βρεθεί στην Cluj-Napoca της Ρουμανίας. Την 1η Φεβρουαρίου, οι αναβάτες του SuperEnduro θα ταξιδέψουν στο Łódź της Πολωνίας ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα πραγματοποιηθεί ο 5ος γύρος της χρονιάς στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Μετά από ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων, ο θεσμός θα επιστρέψει στις 1η Μαρτίου στο Newcastle του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM SuperEnduro να διεξάγεται στις 8 Μαρτίου στο Liévin της Γαλλίας.

Ο Tomek Gagat, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας SportUP, δήλωσε: "Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να πάρουμε τους οπαδούς του SuperEnduro για μια βόλτα μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι. Η SportUP θέλει να αναπτύξει και να προβάλει περισσότερο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro, οπότε ανυπομονούμε για τη νέα χρονιά”.

Ο John Collins, Διευθυντής Enduro της FIM, πρόσθεσε: "Το επόμενο έτος θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro της FIM. Χάρη στον νέο διοργανωτή -SportUP- ο θεσμός θα προσφέρει συγκινήσεις, δράση και ψυχαγωγία στους οπαδούς του αθλήματος”.

Αναλυτικά το ημερολόγιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος FIM SuperEnduro για το 2025

  • 14 Δεκεμβρίου 2024 - Gliwice / PreZero - Arena - Πολωνία - PZM 
  • 4 Ιανουαρίου - Riesa / WT Energiesysteme Arena - Γερμανία - DMSB
  • 18 Ιανουαρίου - Cluj-Napoca / BTArena - Ρουμανία - FRM
  • 1 Φεβρουαρίου - Lodz / Atlas Arena - Πολωνία - PZM
  • 8 Φεβρουαρίου - Βουδαπέστη / MVM Dome - Ουγγαρία - MAMS
  • 1 Μαρτίου - Newcastle / Utilita Arena - Μεγάλη Βρετανία - ACU
  • 8 Μαρτίου - Liévin / Arena Stade Couvert - Γαλλία - FFM
FIM SuperEnduro – Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025

 

Ετικέτες