Manuel Lettenbichler και KTM κερδίζουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro 2023

O δεύτερος συνεχόμενος τίτλοςγια τον Γερμανό αναβάτης
Manuel Lettenbichler - Πρωταθλητής Hard Enduro 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/10/2023

Παίρνοντας τη νίκη στο Hixpania Hard Enduro, ο Ο Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro 2023 έναν γύρο πριν το τέλος της σεζόν, υπερασπιζόμενος με επιτυχία τον τίτλο που είχε κερδίσει πέρυσι.

Αήττητος καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν 2023 του FIM Hard Enduro μέχρι στιγμής, ο “Mani” πέτυχε πέντε συνεχόμενες νίκες μαζί με την τελευταία νίκη του στην Ισπανία, και εξασφάλισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στο FIM Hard Enduro. Ήταν μια απίστευτη χρονιά για τον Mani – που ξεκίνησε με νίκη στο Xross Hard Enduro στη Σερβία. Στη συνεχεια, ο 25χρονος αναβάτης του KTM 300 EXC συνέχισε την κυριαρχία του με νίκες σε Red Bull Erzbergrodeo, Red Bull Romaniacs και Red Bull Outliers!

Στον πρόλογο του Hixpania ο Mani πήρε την τρίτη θέση, ενώ στον αγώνα της Κυριακής πέρασε μπροστά και δεν απειλήθηκε από κανένα.

Με τον τίτλο να έχει κριθεί, ο Lettenbichler θα συμμετάσχει τώρα χωρίς άγχος στον τελευταίο γύρο της σειράς - το GetzenRodeo στις αρχές Νοεμβρίου, επιδιώκοντας να ολοκληρώσει την τέλεια σεζόν του με νίκη στην πατρίδα του.

Lettenbichler

Προσωρινή κατάταξη - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro (μετά από 5 από τους 6 γύρους)

1. Manuel Lettenbichler (GER), KTM, 107 βαθμοί (Παγκόσμιος Πρωταθλητής)

2. Billy Bolt (GBR), Husqvarna, 81 βαθμοί

3. Trystan Hart (CAN), KTM, 73 πόντοι

4. Teodor Kabakchiev (BUL), KTM, 57 πόντοι

5. Mario Roman (ESP), Sherco, 56 πόντοι

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη

Αγωνιστική δράση η οποία ζωντανεύει μέσα από 500 φωτογραφίες!
motomag Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro & Κύπελλο Enduro στη Σπάρτη ήταν άρτια διοργανωμένος, με τους 83 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις ειδικές διαδρομές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι την πρώτη ημέρα ο Αλέξης Ζώρας (GASGAS), πήρε τη νίκη στην γενική και στην Ε2, με τους Παναγιώτη Κακολύρη (Beta) και Παναγιώτη Κουζή (Honda), να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη δεύτερη ημέρα του αγώνα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα με τον Κουζή να κερδίζει και τους Ζώρα και Κακολύρη να συμπληρώνουν το βάθρο της γενικής και της Ε2 κατηγορίας.

Ταυτόχρονα στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro. Στην C1 νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Ραυτόπουλος (Yamaha), με τους Μιχάλη Τράντζα (Honda) και Ναθαναήλ Κολεύρη (ΚΤΜ) να συμπληρώνουν το βάθρο. Στην C2, o Στέφανος Ζελέστης (Beta), ήταν ο νικητής με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Sherco) να κερδίζει στην κατηγορία C3. Οι Χριστόφορος Αποστολόπουλος (Beta) και Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Beta), πήραν τις νίκες στις κατηγορίες CS και CV, με τον Αλέξανδρο Γρούτσο (Yamaha) να κερδίζει στην κατηγορία Junior Sprint.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Σπάρτη – Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ

Απολαύστε όλες τις φωτογραφίες του 2ου και 3ου αγώνα ο οποίος έλαβε χώρα στη Σπάρτη!

Ετικέτες