Manuel Lettenbichler - Μετάβαση από το Hard στο SuperEnduro

Μετά από 2 συνεχόμενους Οutdoor τίτλους, ο Γερμανός στρέφεται στο Indoor Πρωτάθλημα
Manuel Lettenbichler - Στο SuperEnduro το 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/11/2023

Αφού κατέκτησε με την KTM τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro το 2022 και το 2023, ο Manuel Lettenbichler επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro το 2024, αγώνισμα στο οποίο έχει ήδη κατακτήσει έναν τίτλο, αν και στην κατηγορία Junior, το 2016.

Ο πρόσφατα εστεμμένος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Hard Enduro 2023 θα ανταλλάξει την ύπαιθρο με τους εσωτερικούς χώρους, καθώς προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της σειράς των επτά γύρων του FIM SuperEnduro, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία στις 25 Νοεμβρίου.

Ο Lettenbichler δεν είναι άγνωστος στο indoor enduro, αφού ο 25χρονος στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Junior SuperEnduro το 2016, ενώ κατόπιν αγωνίστηκε δύο ακόμα σεζόν ως ιδιώτης στην κατηγορία Prestige.

Ο Mani ήταν πανέτοιμος να αναλάβει τη σεζόν 2022 για λογαριασμό της Red Bull KTM και μάλιστα συμμετείχε στον εναρκτήριο γύρο στην Πολωνία, όπου εξασφάλισε ένα εξαιρετικό δεύτερο αποτέλεσμα. Δυστυχώς, ο οδηγός αγώνων KTM 350 EXC-F αναγκάστηκε να μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω της χειρουργικής επέμβασης που υποβλήθηκε στο γόνατό του.

Ο Lettenbichler έχασε επίσης τη σεζόν 2023 λόγω της δέσμευσής του στην ανάπτυξη του ολοκαίνουργιου μοντέλου KTM 300 EXC του 2024 - μια απόφαση που προφανώς απέδωσε καρπούς, με τον Γερμανό να κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro αγωνιζόμενος με τη δίχρονη μοτοσυκλέτα των Αυστριακών. Τώρα, λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της αήττητης σεζόν του στο hard enduro, στρέφει την προσοχή στο SuperEnduro.

Manuel Lettenbichler: "Η σεζόν 2023 Hard Enduro πήγε εκπληκτικά για μένα, αλλά τώρα κοιτάζω ήδη μπροστά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro 2024. Σίγουρα, οι αγώνες είναι πολύ διαφορετικοί από το hard enduro -για τους κλειστούς χώρους πρόκειται για σούπερ σύντομα και ιδιαίτερα απαιτητικά session. Θα είναι δύσκολο - θα είναι επίσης δύσκολο να νικήσεις τον Billy (Bolt), ο οποίος τα έχει καταφέρει εξαιρετικά, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό."

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro 2024 ξεκινά στη Γαλλία στις 25 Νοεμβρίου 2023. Ακολουθεί ο δεύτερος γύρος στην Πολωνία στις 6 Δεκεμβρίου, πριν από τους γύρους στη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία στις αρχές του 2024. Το Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον έβδομο και τελευταίο γύρο στις 2 Μαρτίου.

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Η ερώτηση είναι αν θα πάρει στη Μεγάλη Βρετανία ο Billy Bolt τον τίτλο... αήττητος!
motomag FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/2/2024

Για μια ακόμη φορά ο Billy Bolt έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro, με τον αναβάτη της Husqvarna Factory Racing να κυριαρχεί απόλυτα και στον έκτο και προτελευταίο γύρο του θεσμού που έλαβε χώρα στην Βουλγαρία. Ταυτόχρονα με τη νίκη του αυτή, ο Bolt βρίσκεται μία ανάσα από το να κατακτήσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του.

Ο Bolt σε αντίθεση με ότι μας είχε συνηθίσει στους προηγούμενους αγώνες αποφάσισε στη Βουλγαρία να ηγηθεί, εκτός από τους κύριους αγώνες και στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο αναβάτης της Husqvarna Factory Racing ήταν ταχύτερος όλων στη διαδικασία SuperPole κάτι το οποίο του έδωσε σαφές πλεονέκτημα στον πρώτο αγώνα της βραδιάς.

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Ο Bolt με το που έπεσαν οι ράμπες πήρε το Holeshot με το Husqvarna FE 350, και έγινε... καπνός. Ο αναβάτης της Husqvarna μεγάλωνε τη διαφορά του σε κάθε γύρο, για να περάσει τελικά την γραμμή του τερματισμού έχοντας περισσότερα από 8 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ), ο οποίος με τη σειρά του κράτησε με άνεση πίσω του τον Eddie Karlsson, με τον αναβάτη της Husqvarna να συμπληρώνει το τρίτο σκαλί του βάθρου στον πρώτο αγώνα στη Βουλγαρία.

Στον δεύτερο αγώνα καθώς η σειρά εκκίνησης ήταν αντίστροφη, ο Billy Bolt αποφάσισε να είναι αρκετά προσεκτικός ειδικά στους πρώτους γύρους, Ο αναβάτης της Husqvarna κατάφερε να μπει ταχύτατα στην δεκάδα ενώ λίγο αργότερα ο Bolt είχε φτάσει ήδη στην τρίτη θέση. Από και έπειτα είδαμε τον γνωστό Billy Bolt. Ο Βρετανός προσπέρασε τους δύο αναβάτες που ήταν μπροστά του τερματίζοντας στην πρώτη θέση έχοντας μάλιστα διαφορά 9 δευτερολέπτων από τον δεύτερο και πάλι Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ). Ο αναβάτης της αυστριακής εταιρείας δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να ανταγωνιστεί τον Bolt, με τον Lettenbichler να κάνει έναν μοναχικό αγώνα καθώς ο Dominik Olszowy (Rieju), ο οποίος ολοκλήρωσε τον δεύτερο αγώνα στην τρίτη θέση απείχε 7 δευτερόλεπτα από τον Lettenbichler.

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Ο τρίτος αγώνας στη Βουλγάρια είχε και πάλι… για μαντέψτε, τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Bolt εκτοξεύτηκε μπροστά αμέσως με το FE 350 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Ο αναβάτης της Husqvarna έκανε έτσι την απόλυτη εμφάνιση στη Βουλγαρία, κερδίζοντας τον αγώνα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά του στην κούρσα του Πρωταθλήματος από τον δεύτερο Jonny Walker στους 59 βαθμούς. Η έκτη συνεχόμενη νίκη του Bolt σημαίνει πως ο ίδιος βρίσκεται αγκαλιά με τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία στις 2 Μαρτίου. Στη δεύτερη θέση, 29 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bolt, βρέθηκε ο Will Hoare (Rieju), με τον Mitchell Brightmore (GASGAS) να συμπληρώνει το βάθρο στον τρίτο αγώνα της βραδιάς στη Βουλγαρία.

Μετά τη νίκη του ο Billy Bolt δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος γιατί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα είναι στην πατρίδα μου. Ανυπομονώ να δώσω μια παράσταση στο κοινό της πατρίδας μου και ελπίζω να κατακτήσω τον τίτλο."

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Αποτελέσματα - SuperEnduro 6ος γύρος, Βουλγαρία

Prestige

1. Billy Bolt (Husqvarna) 63 βαθμούς

2. Manuel Lettenbichler (KTM) 47 βαθμούς

3. Will Hoare (Rieju) 37 βαθμούς

4. Jonny Walker (Beta) 37 βαθμούς

5. Mitchell Brightmore (GASGAS) 35 βαθμούς

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

1. Billy Bolt (Husqvarna) 364 βαθμούς

2. Jonny Walker (Beta) 305 βαθμούς

3. Manuel Lettenbichler (KTM) 240 βαθμούς

4. Will Hoare (Rieju) 208 βαθμούς

5. Mitchell Brightmore (GASGAS) 191 βαθμούς

Enduro

 

Ετικέτες