Manuel Lettenbichler - Μετάβαση από το Hard στο SuperEnduro

Μετά από 2 συνεχόμενους Οutdoor τίτλους, ο Γερμανός στρέφεται στο Indoor Πρωτάθλημα
Manuel Lettenbichler - Στο SuperEnduro το 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/11/2023

Αφού κατέκτησε με την KTM τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro το 2022 και το 2023, ο Manuel Lettenbichler επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro το 2024, αγώνισμα στο οποίο έχει ήδη κατακτήσει έναν τίτλο, αν και στην κατηγορία Junior, το 2016.

Ο πρόσφατα εστεμμένος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Hard Enduro 2023 θα ανταλλάξει την ύπαιθρο με τους εσωτερικούς χώρους, καθώς προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της σειράς των επτά γύρων του FIM SuperEnduro, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία στις 25 Νοεμβρίου.

Ο Lettenbichler δεν είναι άγνωστος στο indoor enduro, αφού ο 25χρονος στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Junior SuperEnduro το 2016, ενώ κατόπιν αγωνίστηκε δύο ακόμα σεζόν ως ιδιώτης στην κατηγορία Prestige.

Ο Mani ήταν πανέτοιμος να αναλάβει τη σεζόν 2022 για λογαριασμό της Red Bull KTM και μάλιστα συμμετείχε στον εναρκτήριο γύρο στην Πολωνία, όπου εξασφάλισε ένα εξαιρετικό δεύτερο αποτέλεσμα. Δυστυχώς, ο οδηγός αγώνων KTM 350 EXC-F αναγκάστηκε να μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω της χειρουργικής επέμβασης που υποβλήθηκε στο γόνατό του.

Ο Lettenbichler έχασε επίσης τη σεζόν 2023 λόγω της δέσμευσής του στην ανάπτυξη του ολοκαίνουργιου μοντέλου KTM 300 EXC του 2024 - μια απόφαση που προφανώς απέδωσε καρπούς, με τον Γερμανό να κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro αγωνιζόμενος με τη δίχρονη μοτοσυκλέτα των Αυστριακών. Τώρα, λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της αήττητης σεζόν του στο hard enduro, στρέφει την προσοχή στο SuperEnduro.

Manuel Lettenbichler: "Η σεζόν 2023 Hard Enduro πήγε εκπληκτικά για μένα, αλλά τώρα κοιτάζω ήδη μπροστά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro 2024. Σίγουρα, οι αγώνες είναι πολύ διαφορετικοί από το hard enduro -για τους κλειστούς χώρους πρόκειται για σούπερ σύντομα και ιδιαίτερα απαιτητικά session. Θα είναι δύσκολο - θα είναι επίσης δύσκολο να νικήσεις τον Billy (Bolt), ο οποίος τα έχει καταφέρει εξαιρετικά, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό."

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro 2024 ξεκινά στη Γαλλία στις 25 Νοεμβρίου 2023. Ακολουθεί ο δεύτερος γύρος στην Πολωνία στις 6 Δεκεμβρίου, πριν από τους γύρους στη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία στις αρχές του 2024. Το Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον έβδομο και τελευταίο γύρο στις 2 Μαρτίου.

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη

Αγωνιστική δράση η οποία ζωντανεύει μέσα από 500 φωτογραφίες!
motomag Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro & Κύπελλο Enduro στη Σπάρτη ήταν άρτια διοργανωμένος, με τους 83 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις ειδικές διαδρομές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι την πρώτη ημέρα ο Αλέξης Ζώρας (GASGAS), πήρε τη νίκη στην γενική και στην Ε2, με τους Παναγιώτη Κακολύρη (Beta) και Παναγιώτη Κουζή (Honda), να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη δεύτερη ημέρα του αγώνα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα με τον Κουζή να κερδίζει και τους Ζώρα και Κακολύρη να συμπληρώνουν το βάθρο της γενικής και της Ε2 κατηγορίας.

Ταυτόχρονα στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro. Στην C1 νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Ραυτόπουλος (Yamaha), με τους Μιχάλη Τράντζα (Honda) και Ναθαναήλ Κολεύρη (ΚΤΜ) να συμπληρώνουν το βάθρο. Στην C2, o Στέφανος Ζελέστης (Beta), ήταν ο νικητής με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Sherco) να κερδίζει στην κατηγορία C3. Οι Χριστόφορος Αποστολόπουλος (Beta) και Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Beta), πήραν τις νίκες στις κατηγορίες CS και CV, με τον Αλέξανδρο Γρούτσο (Yamaha) να κερδίζει στην κατηγορία Junior Sprint.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Σπάρτη – Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ

Απολαύστε όλες τις φωτογραφίες του 2ου και 3ου αγώνα ο οποίος έλαβε χώρα στη Σπάρτη!

Ετικέτες