Manuel Lettenbichler - Μετάβαση από το Hard στο SuperEnduro

Μετά από 2 συνεχόμενους Οutdoor τίτλους, ο Γερμανός στρέφεται στο Indoor Πρωτάθλημα
Manuel Lettenbichler - Στο SuperEnduro το 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/11/2023

Αφού κατέκτησε με την KTM τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro το 2022 και το 2023, ο Manuel Lettenbichler επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro το 2024, αγώνισμα στο οποίο έχει ήδη κατακτήσει έναν τίτλο, αν και στην κατηγορία Junior, το 2016.

Ο πρόσφατα εστεμμένος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Hard Enduro 2023 θα ανταλλάξει την ύπαιθρο με τους εσωτερικούς χώρους, καθώς προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της σειράς των επτά γύρων του FIM SuperEnduro, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία στις 25 Νοεμβρίου.

Ο Lettenbichler δεν είναι άγνωστος στο indoor enduro, αφού ο 25χρονος στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Junior SuperEnduro το 2016, ενώ κατόπιν αγωνίστηκε δύο ακόμα σεζόν ως ιδιώτης στην κατηγορία Prestige.

Ο Mani ήταν πανέτοιμος να αναλάβει τη σεζόν 2022 για λογαριασμό της Red Bull KTM και μάλιστα συμμετείχε στον εναρκτήριο γύρο στην Πολωνία, όπου εξασφάλισε ένα εξαιρετικό δεύτερο αποτέλεσμα. Δυστυχώς, ο οδηγός αγώνων KTM 350 EXC-F αναγκάστηκε να μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω της χειρουργικής επέμβασης που υποβλήθηκε στο γόνατό του.

Ο Lettenbichler έχασε επίσης τη σεζόν 2023 λόγω της δέσμευσής του στην ανάπτυξη του ολοκαίνουργιου μοντέλου KTM 300 EXC του 2024 - μια απόφαση που προφανώς απέδωσε καρπούς, με τον Γερμανό να κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro αγωνιζόμενος με τη δίχρονη μοτοσυκλέτα των Αυστριακών. Τώρα, λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της αήττητης σεζόν του στο hard enduro, στρέφει την προσοχή στο SuperEnduro.

Manuel Lettenbichler: "Η σεζόν 2023 Hard Enduro πήγε εκπληκτικά για μένα, αλλά τώρα κοιτάζω ήδη μπροστά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro 2024. Σίγουρα, οι αγώνες είναι πολύ διαφορετικοί από το hard enduro -για τους κλειστούς χώρους πρόκειται για σούπερ σύντομα και ιδιαίτερα απαιτητικά session. Θα είναι δύσκολο - θα είναι επίσης δύσκολο να νικήσεις τον Billy (Bolt), ο οποίος τα έχει καταφέρει εξαιρετικά, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό."

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro 2024 ξεκινά στη Γαλλία στις 25 Νοεμβρίου 2023. Ακολουθεί ο δεύτερος γύρος στην Πολωνία στις 6 Δεκεμβρίου, πριν από τους γύρους στη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία στις αρχές του 2024. Το Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον έβδομο και τελευταίο γύρο στις 2 Μαρτίου.

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

Για πρώτη φορά δικύλινδρη On-Off μοτοσυκλέτα τερματίζει στη Silver κατηγορία και τη δεύτερη ημέρα
motomag Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/7/2024

Η δεύτερη ημέρα του Red Bull Romaniacs κατά κοινή ομολογία δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο η χθεσινή ωστόσο η βραδινή βροχή που έπεσε έκανε το τερέν αρκετά γλιστερό. Τις συνθήκες αυτές εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Teodor Kabakchiev ο οποίος με το Sherco SE 300 κατάφερε να είναι ο νικητής της ημέρας ανεβαίνοντας παράλληλα στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο χαμένος της δεύτερης ημέρας όπως φάνηκε ήταν ο πρωτοπόρος του αγώνα, Manuel Lettenbichler. O αναβάτης της ΚΤΜ είχε το δύσκολο έργο να ανοίγει τον δρόμο ξεκινώντας πρώτος, κάτι το οποίο δεν τον βοήθησε όπως φάνηκε. Το ΚΤΜ 300 EXC δυσκολευόταν να βρει πρόσφυση στα γλιστερά ανηφορικά κομμάτια κάτι που σήμαινε πως έχανε συνεχώς χρόνο. Ταχύτερος όλων ήταν ο Kabakchiev ο οποίος με το Sherco SE 300 κατάφερε να εκμεταλλευτεί την σειρά εκκίνησης καθώς ξεκινούσε πέμπτος.

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

Έχοντας καλύτερη πρόσφυση και ταχύτερο ρυθμό από όλους o Kabakchiev τερμάτισε τη δεύτερη ημέρα στην πρώτη θέση κερδίζοντας ταυτόχρονα τρεις θέσεις, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Τρίτος τόσο στη γενική όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν ο Mario Roman με το Sherco SE 300. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Michael Walkner με GASGAS EC 300, με τον Wade Young να συμπληρώνει την πεντάδα με GASGAS 300.

Ιστορία στο Red Bull Romaniacs γράφει ο Pol Tarres με το Yamaha Tenere 700. O γιγαντόσωμος αναβάτης της ιαπωνικής εταιρείας έγινε ο πρώτος αναβάτης ο οποίος τερμάτισε τη δεύτερη ημέρα του Red Bull Romaniacs με δικύλινδρη On-Off μοτοσυκλέτα στην κατηγορία Silver. O Tarres -που πέρυσι είχε συμμετάσχει στην πιο εύκολη κατηγορία Bronze- δίνει μάχη στα δύσκολα εδάφη της Ρουμανίας απέναντι στα ελαφριά αγωνιστικά Enduro, φιγουράροντας στην 41η θέση της κατηγορίας του.

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

Καλά κύλησε η ημέρα και για τις ελληνικές συμμετοχές. Οι Δημήτριος Καζάκης (Silver), Λεωνίδας Λεοντιάδης (Bronze), Κωνσταντίνος Δημητρίου (Iron), Δημήτρης Μάργος (Iron), Βασίλης Στεργιόπουλος (Iron), Μιχάλης Κεφερλής (Iron) και Παναγιώτης Κώτσος (Atom) τερμάτισαν χωρίς απρόοπτα με τους ίδιους να προετοιμάζονται για τη συνέχεια του αγώνα.

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

 

Ετικέτες