Manuel Lettenbichler - Τραυματίστηκε στο γόνατο, πάει για εγχείρηση

Ακόμα κι έτσι ο Γερμανός παραμένει το φαβορί για τον τίτλο του Hard Enduro 2024
Manuel Lettenbichler
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/6/2024

Ο δις Πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM, Manuel Lettenbichler τραυματίστηκε άσχημα στο γόνατο κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Τοσκάνη της Ιταλίας, και θα εγχειριστεί στις 18 Ιουνίου.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing δεν θα μπορέσει έτσι να συμμετάσχει στο επερχόμενο Xross Hard Enduro Rally -τον 3ο γύρο της χρονιάς.

Ο Lettenbichler έχει πάρει τις νίκες και στους δυο πρώτους αγώνες του 2024 (Valley’s Hard Enduro & Red Bull ErzbergRodeo), και προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος με 45 βαθμούς έναντι 32 του Mario Roman της Sherco και 29 του Wade Young της GASGAS.

Η KTM αναφέρει πως καθώς ο Lettenbichler προπονούνταν στην Ιταλία με το 300 EXC του, αναγκάστηκε κάποια στιγμή να βάλει απότομα το πόδι του στο έδαφος για να σώσει μια πτώση, με αποτέλεσμα να στρίψει το αριστερό του γόνατο, σκίζοντας τον μηνίσκο του!

Lettenbichler

Τώρα ο Mani θα μπει κάτω από το νυστέρι του Δρ. Unsin στο νοσοκομείο της Prien am Chiemsee στη Γερμανία, χάνοντας τον 3ο γύρο της σεζόν. Παρόλα αυτά, ο Γερμανός δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να επανέλθει στην δράση για τον 4ο γύρο του Hard Enduro 2024, το Red Bull Romaniacs στις 23-27 Ιουλίου.

Παρά τον τραυματισμό του, ο Lettenbichler παραμένει το μεγάλο φαβορί και για τον τίτλο του 24 στο Hard Enduro, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Γερμανός κέρδισε όλους τους αγώνες και στις 2 σεζόν (2022 και 2023) που πήρε το Πρωτάθλημα.

Ετικέτες

ISDE 2024 - Νικήτρια η Γαλλία, 63η στο Club Trophy η ελληνική ομάδα [VIDEO]

Στους αναβάτες νικητής για τέταρτη φορά ο Josep Garcia
Οι επιδόσεις της ελληνικής ομάδας στο ISDE 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/10/2024

Στα τελικά αποτελέσματα του FIM International Six Days Enduro 2024, που έλαβε χώρα στη Silleda της Ισπανίας, η Γαλλία πήρε τη νίκη στην κατηγορία World Trophy, η Σουηδία θριάμβευσε στη Junior, οι Η.Π.Α. διατήρησαν τον τίτλο στις γυναίκες, ενώ ο Josep Garcia ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της διοργάνωσης. Η ελληνική αποστολή με τους Ζβιντερίκο, Καρπέλη και Χασάπη τερμάτισε στη μέση της κατηγορίας Club Trophy, στην 63η από 124 ομάδες!

Η Γαλλία ήταν η μεγάλη νικήτρια της 98ης διοργάνωσης του ISDE στην κύρια κατηγορία World Trophy, με δεύτερη την ομάδα των Η.Π.Α. και τρίτη την Ισπανία.  Όλοι οι αναβάτες της Γαλλίας βρέθηκαν μέσα στην 15άδα, κάτι που καμία άλλη ομάδα δεν κατάφερε, κι έτσι πήραν μια μεγάλη νίκη.

Νικητής της Ε1 αλλά και της γενικής στους αναβάτες ήταν ο Ισπανός Josep Garcia, στην Ε2 ο Βρετανός Steve Holcombe, και στην Ε3 ο Γάλλος Leo Le Quere.

Στην κατηγορία Junior, η πρώτη τριάδα είχε ως εξής: Σουηδία, Γαλλία και Η.Π.Α., ενώ στις γυναίκες μετά τη νικήτρια ομάδα των Η.Π.Α. το βάθρο συμπλήρωσαν οι ομάδες της Αυστραλίας και της Σουηδίας.

Στην πολυπληθέστερη κατηγορία του ISDE, την Club Trophy, όπου συμμετείχε και η ελληνική ομάδα της ΕΔΙΛ από τη Μυτιλήνη με την υποστήριξη της ΑΜΟΤΟΕ, πρώτη ομάδα αναδείχθηκε η Team Italy, δεύτερη η GTBN και τρίτη η Moto Club Puy En Velay. Εδώ η HELLAS AMOTOE ENDURO EDIL με τον Απόστολο Ζβιντερίκο, τον Γρηγόρη Καρπέλη και τον Γιάννη Χασάπη τερμάτισε στην 63η θέση ανάμεσα στις 124 ομάδες. Συγχαρητήρια και στους τρεις Έλληνες αναβάτες!

Ετικέτες