Manuel Lettenbichler - Τραυματίστηκε στο γόνατο, πάει για εγχείρηση

Ακόμα κι έτσι ο Γερμανός παραμένει το φαβορί για τον τίτλο του Hard Enduro 2024
Manuel Lettenbichler
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/6/2024

Ο δις Πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM, Manuel Lettenbichler τραυματίστηκε άσχημα στο γόνατο κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Τοσκάνη της Ιταλίας, και θα εγχειριστεί στις 18 Ιουνίου.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing δεν θα μπορέσει έτσι να συμμετάσχει στο επερχόμενο Xross Hard Enduro Rally -τον 3ο γύρο της χρονιάς.

Ο Lettenbichler έχει πάρει τις νίκες και στους δυο πρώτους αγώνες του 2024 (Valley’s Hard Enduro & Red Bull ErzbergRodeo), και προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος με 45 βαθμούς έναντι 32 του Mario Roman της Sherco και 29 του Wade Young της GASGAS.

Η KTM αναφέρει πως καθώς ο Lettenbichler προπονούνταν στην Ιταλία με το 300 EXC του, αναγκάστηκε κάποια στιγμή να βάλει απότομα το πόδι του στο έδαφος για να σώσει μια πτώση, με αποτέλεσμα να στρίψει το αριστερό του γόνατο, σκίζοντας τον μηνίσκο του!

Lettenbichler

Τώρα ο Mani θα μπει κάτω από το νυστέρι του Δρ. Unsin στο νοσοκομείο της Prien am Chiemsee στη Γερμανία, χάνοντας τον 3ο γύρο της σεζόν. Παρόλα αυτά, ο Γερμανός δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να επανέλθει στην δράση για τον 4ο γύρο του Hard Enduro 2024, το Red Bull Romaniacs στις 23-27 Ιουλίου.

Παρά τον τραυματισμό του, ο Lettenbichler παραμένει το μεγάλο φαβορί και για τον τίτλο του 24 στο Hard Enduro, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Γερμανός κέρδισε όλους τους αγώνες και στις 2 σεζόν (2022 και 2023) που πήρε το Πρωτάθλημα.

Ετικέτες

Ο Jaime Busto σε αγώνα Enduro με Yamaha YZ250F

Ακόμα αβέβαιο το αγωνιστικό μέλλον του Ισπανού για το 2026
aime_busto_bassella
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/2/2026

Ένας από τους λίγους αναβάτες που αντιστέκονται στον Toni Bou στο Trial, ο Jaime Busto καβαλά μια στοκ Yamaha YZ250F για να τρέξει στο Bassella Xtreme Enduro.

Όντας πλέον χωρίς συμβόλαιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Trial, ο Busto είναι ελεύθερος να οδηγεί ό,τι θέλει και, όσο σκέφτεται εάν θα συμμετάσχει με ιδιωτική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM TrialGP 2026, “δανείστηκε” μια μοτοσυκλέτα από επίσημο συνεργάτη της Yamaha στην Ισπανία για να τρέξει στον αγώνα enduro της Bassella.

Λεφτά υπάρχουν…

Tο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro περνά κι αυτό μια περίοδο αναταράξεων, στο Trial όμως ένας από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές απέσυρε την εργοστασιακή συμμετοχή του στα πρωταθλήματα, αφήνοντας χωρίς συμβόλαιο και εργοστασιακή μοτοσυκλέτα έναν από τους ελάχιστους ανθρώπους στον πλανήτη που έχουν επικρατήσει απέναντι στον Toni Bou. Το συμβόλαιο του Busto με την GASGAS εξανεμίστηκε όταν ο αυστριακός όμιλος τερμάτισε το αγωνιστικό του πρόγραμμα στο τέλος του 2025.

aime_busto_bassella

Την επόμενη κιόλας μέρα, ο Jaime αγωνίστηκε στο X-Trial της Βαρκελώνης και τερμάτισε δεύτερος οδηγώντας μια GASGAS TXT 300 του 2017.

Ούτε η Sherco ούτε η Beta, οι δύο εταιρείες που ακούγονταν πιο έντονα, αποφάσισαν να τον υπογράψουν κι έτσι όλα δείχνουν πως θα δούμε τον Busto στο TrialGP με ιδιωτική ομάδα, πιθανότατα με GASGAS.

Καν’ το όπως ο Roman

Δεν είναι εύκολο να φανταστούμε έναν ιδιώτη αναβάτη να κερδίζει αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αν και στο Hard Enduro αυτό μοιάζει πιθανό φέτος, καθώς ο Mario Roman, που επέλεξε να χαράξει τον δικό του δρόμο - τερματίζοντας την πολυετή συνεργασία του με τη Sherco και δημιουργώντας τη δική του ομάδα για το HEWC - δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός με τη νέα Husqvarna.

Roman

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική προφανώς αλλά τόσο στο HEWC όσο και στο TrialGP παρατηρούμε την κυριαρχία λίγων αναβατών και τη δραματική συρρίκνωση της οικονομικής στήριξης πίσω τους.

Καλό και το Enduro

Ανεξαρτήτως των παραπάνω, ο Jaime Busto καβάλησε μια εντελώς stock YZ250F απλώς για να διασκεδάσει και να προσφέρει θέαμα στον αγώνα enduro της Bassella το περασμένο Σαββατοκύριακο στη κατηγορία Xtreme.

Στο αγωνιστικό σκέλος της Bassella, ο Jaime τερμάτισε έβδομος στον δεύτερο ημιτελικό του Xtreme Race. Στον τελικό βρισκόταν σε μάχη για το βάθρο με τον Alfredo Gomez, μέχρι που οι δύο αναβάτες είχαν επαφή, η αλυσίδα του Busto βγήκε και οι ελπίδες του για βάθρο χάθηκαν.

aime_busto_bassella

Τελικά τερμάτισε 10ος, 3 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα πίσω από την ΚΤΜ του νικητή Josep Garcia, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Teodor Kabakchiev με Sherco και ο Alfredo Gomez με Beta. Οι Eddie Karlsson με Stark και Francesc Moret Clota με Rieju συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Ο Marion Roman στο αγωνιστικό του ντεμπούτο με τη CFMOTO 450 MT, βρέθηκε πίσω από τους Gerard Farrés Güell (Macbor) και Kirian Mirabet (Honda), στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία Trail Media.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε σε ισπανικούς αγώνες όταν το πρόγραμμά του το επιτρέπει, έχοντας συμμετάσχει αρκετές φορές στο παρελθόν στη Bassella και στο Enduroc.

aime_busto_bassella

Ο Jaime Busto απολαμβάνει να αγωνίζεται σε enduro και motocross, αθλήματα πιο γρήγορα και πιο κοντά στο στυλ οδήγησης του, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το hard enduro.

Κάποτε είχε επιδιώξει μάλιστα να τρέξει και στο Ισπανικό Πρωτάθλημα Enduro, όμως αυτό δεν ήταν δυνατό λόγω της σύμπτωσης προγραμμάτων, είτε με το TrialGP, το X-Trial ή το Ισπανικό Πρωτάθλημα Trial. Φέτος όμως τίποτα δεν μοιάζει ξεκάθαρο ακόμα για τον Ισπανό, άρα δεν αποκλείεται να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα.

aime_busto_bassella