Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 4ος – Άγιοι Θεόδωροι: Σκληρός και όμορφος αγώνας!

Νίκη Κίμωνα Καράμπελα στην EnduroGP
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/11/2022

Ένας δύσκολος αγώνας πραγματικού Enduro με ωραίες διαδρομές και χρόνους σωστά υπολογισμένους για έμπειρους αναβάτες αναδείχτηκε ο 4ος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στους Αγίου Θεοδώρους.

Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η ύπαρξη αρκετών θεατών για τα δεδομένα του Enduro αλλά και το σύνολο των συμμετεχόντων που εξαιτίας του Κυπέλλου Ελλάδος και της εγγύτητας στην πρωτεύουσα, έδωσαν μία εικόνα από παλιές καλές εποχές.

Την νίκη στην EnduroGP πήρε ο πολυπρωταθλητής Ελλάδας και συντάκτης του ΜΟΤΟ, Κίμων Καράμπελας (#21 Husqvarna), ακολούθησε ο εξαιρετικά προπονημένος και έμπειρος Ζώρας Αλέξης (#301 BETA) με την τριάδα να κλείνει ο επίσης διεκδικητής του τίτλου στην Ε2 Κακολύρης Παναγιώτης (#3 BETA).

Ο Κουζής Παναγιώτης σε μία μεγάλη επιστροφή στο Enduro μετά από 11 χρόνια κατάφερε να κάνει τους υπόλοιπους να αγχωθούν για την θέση τους καθώς όχι απλά κυνήγησε τους πιο γρήγορους Έλληνες αναβάτες αλλά κατάφερε να πάρει και την θέση στο βάθρο, την οποία και έχασε εξαιτίας ποινής χρόνου. Από διπλά διασταυρωμένη μαρτυρία ήταν μία κίνηση του μεγάλου Έλληνα αθλητή για να μην επηρεάσει το κυνήγι του πρωταθλήματος αφαιρώντας πόντους από τους βασικούς διεκδικητές.

Ο αγώνας εξελίχθηκε ομαλά δίχως προβλήματα και ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς στο δύσκολο τερέν.

Ακολουθεί η βαθμολογία του EnduroGP και οι πρώτες φωτογραφίες των νικητών και θα επανέλθουμε με την βαθμολογία αναλυτικά καθώς και φωτογραφικό αφιέρωμα.

  

 

 

 

 

 

Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro