Red Bull Erzbergrodeo 2024 – Μοτοσυκλέτα προσγειώνεται πάνω στον Antoine Meo της Ducati [VIDEO]

Τυχερός στην ατυχία του καθώς γλύτωσε τα χειρότερα
motomag Red Bull Erzbergrodeo 2024 – Μοτοσυκλέτα προσγειώνεται πάνω στο Antoine Meo της Ducati [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/5/2024

Λίγο έλειψε η χθεσινή ημέρα του Red Bull Erzbergrodeo να είναι η τελευταία για τον Γάλλο πολυπρωταθλητή Enduro και αναβάτη της Ducati, Antoine Meo. Στο Mittas Rocket Ride -εναρκτήρια διαδικασία πριν τον Πρόλογο- o Μeo με το Ducati Desert X Rally στον προκριματικό γύρο στην προσπάθεια του να αποφύγει κάποιους αναβάτες που έπεσαν μπροστά του χρειάστηκε να αλλάξει γραμμή με τον ίδιο να δέχεται ένα χτύπημα εξ ουρανού.

Ναι καλά διαβάσατε ενώ ο Meo άλλαζε γραμμή ώστε να αποφύγει τους πεσμένους συναθλητές του, ήρθε ο Charlie Frost (Beta) με άλμα να προσγειωθεί άθελα του επάνω στο χέρι του Meo.

Ο αναβάτης της Ducati έπεσε κατάφερε και σηκώθηκε από την πεσμένη μοτοσυκλέτα του με τον ίδιο να μην έχει τραυματιστεί.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο Antoine Meo της Ducati, ο οποίος παρά το απρόοπτο που του συνέβη θα αγωνιστεί κανονικά στο Red Bull Erzbergrodeo 2024.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Enduro Life Media (@endurolife)

 

Ετικέτες

Kirian Mirabet, Bassella Race, Honda Transalp - On-Board βίντεο όχι για αγοραφοβικούς

Παλεύοντας ενάντια στη λάσπη και στα λούκια, μαζί με 1.200 ακόμα μοτοσυκλέτες!
Kirian Mirabet
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/2/2026

Ο Kirian Mirabet είναι ένας Καταλανός influencer / αγωνιζόμενος που έχει κάνει όνομα για τα εντυπωσιακά του ν βίντεο στα οποία συνήθως οδηγεί πέρα από τα όρια στο χώμα μεγάλες Adventure μοτοσυκλέτες τις οποίες έχει μετασκευάσει για enduro. Παρόλο που συνήθως καβαλά μια μετασκευασμένη Africa Twin, στο τελευταίο (On-Board) βίντεο του τον βλέπουμε να οδηγεί ένα σπέσιαλ Transalp 750 με ψηλό φτερό και τρακτερωτά ελαστικά στον πολυπληθή αγώνα Bassella Race του 2026. Απομακρύνετε τους αγοραφοβικούς από τις οθόνες, και απολαύστε λάσπη, ιδρώτα και “ανθρωπίλα”…

Συνήθως οι άνθρωποι παίρνουν τα βουνά για να απομακρυνθούν από τους ανθρώπους, να απολαύσουν τη φύση και να φιλοσοφήσουν για τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής. Όχι ο Kirian. Ούτε οι 1.200 συμμετέχοντες του Bassella Race, που όπως φαίνεται απολαμβάνουν το αγωνιστικό εντούρο… ο ένας πάνω στον άλλον.

Όπως αναφέρει ο Mirabet, ο ίδιος επέλεξε να ξεκινήσει τελευταίος στον αγώνα, για να έχει τα καλύτερα πλάνα από τη λαοθάλασσα των αγωνιζομένων, που ειδικά στην αρχή μέχρι να καθαρίσει η ήρα από το στάρι, τρώνε ένα μποτιλιάρισμα που θυμίζει τη γνωστή κίνηση στον Κηφισό.

Ο Mirabet έβαλε ένα σωρό κάμερες και μικρόφωνα πάνω του, ώστε να έχει πλάνα για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο μοντάζ, και το βίντεο είναι πραγματικά άριστο.

Μέσα σε καπνούς από τα δίχρονα “καθαρόαιμα”, τις λάσπες και τα βαθιά λούκια, ο Mirabet οδηγεί ακάθεκτος το Transalp του μέχρι τον τερματισμό,

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Καταλανός έπεσε σε έναν γκρεμό, ευτυχώς χωρίς μεγάλο βάθος, αλλά παρά την εξάντληση κατάφερε να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα και να τερματίσει 2ος στην κατηγορία του (Trail Race Media), ανάμεσα σε 30 συμμετοχές.

Transalp Mirabet

Αν αναρωτιέστε ποιες μετατροπές έκανε ο Mirabet για να καταφέρει να τερματίσει με το Transalp στον αγώνα Bassella, αυτές αφορούν στα εξής χοντρά -έχει και κάτι άλλα ψιλά που δεν τα αναφέρει: Ρύθμιση αναρτήσεων, ψηλό φτερό, διαφορετική εξάτμιση, και προστασίες για τις πτώσεις.

Απολαύστε παρακάτω τον Καταλανό με τη βαριά Adventure του στον αγώνα επιβίωσης ανάμεσα στους 1.200 συμμετέχοντες του Bassella Race, με τους περισσότερους εξ αυτών να οδηγούν αγωνιστικά enduro 250 και 450 κυβικών, και μαζί και οι κορυφαίοι “Παγκόσμιοι” Josep Garcia (νικητής), Kabakchiev, Gomez, Roman, κ.α.

Ετικέτες