Ducati Desert X Rally και Antoine Meo στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally

Στα χνάρια των Alessandro Botturi με το Tenere και του Jacopo Cerutti με το Tuareg
Antoine Meo & Ducati Desert X Rally
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/2/2024

Αυξάνονται οι εργοστασιακές συμμετοχές δικύλινδρων μοντέλων μοτοσυκλέτας στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally, το οποίο κέρδισε το 2023 ο Cerutti με το Aprilia Tuareg 660, μπροστά από τον Alessandro Botturi με το Yamaha Tenere 700. Για το 2024 εκεί θα δούμε και τον Γάλλο Antoine Meo -5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Enduro- καβάλα στο Ducati Desert X Rally.

Μετά την έναρξη δοκιμών και την είσοδο σε αγώνες Motocross του πρωτότυπου 450 της Ducati -με τους Alessandro Lupino και Antonio Cairoli-, το εργοστάσιο του Borgo Panigale ξεκινά την εμπλοκή του και με το Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally, για την ανάδειξη των δυνατοτήτων και φυσικά την προώθηση των πωλήσεων του Desert X Rally.

Antoine Meo & Ducati Desert X Rally

Θυμίζουμε πως Meo και Desert X Rally πρωταγωνίστησαν στον πρόλογο του Erzbergrodeo 2023, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου στις δικύλινδρες μοτοσυκλέτες -αν και δεν συμμετείχαν κατόπιν στον υπόλοιπο αγώνα.

Η έκδοση Rally του Desert X ξεχωρίζει από το μοντέλο βάσης χάρη στον πιο σκληροπυρηνικό Off-Road χαρακτήρα του, με αναρτήσεις Kayaba μεγαλύτερων διαδρομών, πιρούνι κλειστού φυσιγγίου, ψηλό φτερό μπροστά, προστατευτική ποδιά από σφυρήλατο carbon, k.a.

O Meo θα συμμετάσχει με την ομάδα CDP-EntrophyMotobike στην κατηγορία G-1000 του Motorally 2024, ενώ μια ακόμα Desert X Rally θα αγωνιστεί στην κατηγορία GPX με διαφορετικό αναβάτη κάθε φορά

Ετικέτες

Dakar 2026: Δεύτερη σερί νίκη για Theric και Kove στην Rally2! Τερμάτησε με 1 δευτερόλεπτο διαφορά από τους εργοστασιακούς της Honda!

Δύσκολα όμως θα σβήσει η μεγάλη διαφορά!
Dakar 2026: Δεύτερη σερί νίκη για Theric και Kove στην Rally2! Τερμάτησε με 1 δευτερόλεπτο διαφορά από τους εργοστασιακούς της Honda!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/1/2026

Από νωρίς φάνηκε σήμερα πως θα έχει επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το δίδυμο Neels Theric και KOVE που αγωνίζονται στην Rally2 κατηγορία.

Έχοντας ξεκινήσει από την κατασκήνωση μέσα στην έρημο στο πρώτο μαραθώνιο διήμερο χωρίς υποστήριξη μηχανικών, οι αναβάτες είχαν σήμερα, όπως θα δούμε όταν ολοκληρωθεί ο τερματισμός όλων, μία ενδιαφέρουσα ημέρα με δύσκολη πλοήγηση, όπως είπε και ο ίδιος ο Brabec.

Με μόλις ένα δευτερόλεπτο διαφοράς πίσω από τον εργοστασιακό αναβάτη της Honda και ένα από τα φαβορί για την φετινή νίκη, τερμάτισε ο Neels Theric, 7ος γενικής σε αυτό το σκέλος και πρώτος στην κατηγορία Rally2!

Ήταν μία δύσκολη ημέρα και γενικά ένα δύσκολο διήμερο όπου κυριάρχησε η αγωνία διαφύλαξης ελαστικών αλλά του mousse, από το οποίο καταστράφηκε η ημέρα του Canet, για παράδειγμα.

Μία ακόμη κινέζικη μοτοσυκλέτα του Αμερικανού Mason Klein, πήγε σήμερα πολύ καλά τερματίζοντας πίσω του αλλά σε απόσταση, όχι κολλητά με τον Brabec και μόλις 4 δευτερόλεπτα από τον Schareina, τον άλλο εργοστασιακό αναβάτη της Honda που κέρδισε τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ ο τέταρτος κατά σειρά στην κατηγορία εγκατέλειψε σήμερα από ελαστικό, δείχνοντας πόσο προσεκτική οδήγηση χρειαζόταν για να καταφέρει κανείς να οδηγήσει και γρήγορα αλλά προστατεύοντας και τα ελαστικά του!

Παρά τις νίκες του, θα είναι πολύ δύσκολο για τον Theric να καλύψει τον χαμένο χρόνο της πρώτης ημέρας αλλά και το πρόβλημα με το ελαστικό που ο ίδιος αντιμετώπισε, ευτυχώς πριν τον Μαραθώνιο.

Ακόμη και αν κερδίζει κάθε ημέρα για τις υπόλοιπες ημέρες, οι σχεδόν 4 ώρες διαφοράς που έχει μαζέψει, δεν μπορούν να σβήσουν εύκολα.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι νίκες αυτές στα σκέλη, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Kove, που καταγράφει για πρώτη φορά κάτι τέτοιο!

Ετικέτες