Antoine Meo, Ducati DesertX: Νικητές στον πρόλογο του Erzbergrodeo 2023 - Video

Αν συμμετείχαν στον αγώνα, θα είχαν ξεκινήσει από την 32η θέση γενικής
Antoine Meo, Ducati DesertX, Erzberg 2023
Από το

motomag

25/7/2023

Για να αναδείξει τις δυνατότητες του DesertX η Ducati συμμετείχε στον πρόλογο του Erzbergrodeo στην Αυστρία, με αναβάτη τον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Enduro, Antoine Meo, παίρνοντας μια εντυπωσιακή νίκη στα μεγάλα δικύλινδρα On-Off, και καταλαμβάνοντας παράλληλα την 32η θέση γενικής στην εκκίνηση.

Μια εκκίνηση που δεν πήρε ο Γάλλος στον αγώνα, γιατί στόχος του Borgo Panigale ήταν ο πρόλογος και μόνο. Έτσι δεν μπορέσαμε να δούμε αν θα μπορούσε να ξεπεράσει το επίτευγμα του Pol Tarres με το Yamaha Tenere 700 το 2022, όπου ο Ισπανός ήταν ο μόνος αναβάτης δικύλινδρης μοτοσυκλέτας που πήρε εκκίνηση στον αγώνα, καταφέρνοντας να φτάσει έως το checkpoint 17 από τα 27 του event.

Αν μείνουμε όμως στον πρόλογο, ο Meo ξεπέρασε -κατά πολύ- τον Tarres, αφού αμφότεροι μεν πήραν την πρώτη θέση στις δικύλινδρες μοτοσυκλέτες, όμως ο Meo τερμάτισε 32ος το 2023, ενώ ο Tarres 52ος το 2022.

Στο βίντεο της Ducati βλέπουμε την προετοιμασία που απαιτείται πριν από ένα τέτοιο σημαντικό αγώνα, τις δυσκολίες και την δουλειά που χρειάστηκε για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Σημειώστε πως ο Meo συμμετείχε και στον παράλληλο αγώνα Mitas Rocket Ride όπου ήρθε τέταρτος γενικής και πρώτος μεταξύ των δικύλινδρων συμμετοχών.

Στο Iron Road Prologue, το πρώτο στάδιο -πρόκριση του αγώνα συμμετείχαν 1.200 αναβάτες, από τους οποίους στο επόμενο στάδιο προκρίνονται οι 500. Εκεί ο Meo σημείωσε χρόνο 10:51:376, παίρνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των δικύλινδρων on-off μοτοσυκλετών που έλαβαν μέρος.

Για την επίτευξη του αποτελέσματος αυτού η Ducati είχε βελτιώσει το DesertX με αναβάθμιση αναρτήσεων της ΚΥΒ, για μεγαλύτερες διαδρομές, αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης Termignoni για λίγη ακόμα δύναμη, μεγαλύτερη ποδιά κινητήρα για καλύτερη προστασία, και ελαστικά Metzeler Six Days Extreme. Παράλληλα, το Centro Stile των Ιταλών χάρισε μια μοναδική βαφή στη μοτοσυκλέτα του Meo, με λευκό, κόκκινο και μαύρο χρώμα.

Θυμίζουμε πως ο Antoine Meo έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro τέσσερις χρονιές συνεχόμενα από το 2010 μέχρι το 2013 και άλλη μία το 2015, ενώ έχει πάρει την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supercross στα 125 κυβικά, το 2002. Έχει επίσης κατακτήσει το International Six Days Enduro με την γαλλική εθνική ομάδα, τις χρονιές 2009 και 2010. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται και δύο συμμετοχές στον θρυλικό αγώνα Dakar το 2016 και το 2018, με μία 7η και μία 4η θέση γενικής, αντίστοιχα με την ομάδα Red Bull KTM. Πλέον ο Meo είναι πρεσβευτής και αναβάτης εξέλιξης της Ducati.

Ετικέτες

EnduroGP, Φινλανδία: Νίκες για την ΚΤΜ στο Vierumäki με Verona και Garcia [VIDEO]

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο νεαρός Alex Puey στο βρεγμένο Super Test της Παρασκευής - Πάλι για την ΚΤΜ
EnduroGP Rnd 3
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

25/5/2026

Η άμμος, οι πέτρες και τα δασικά περάσματα του Γεωπάρκου του Salpausselkä δημιούργησαν ένα από τα πιο απαιτητικά Σαββατοκύριακα στον τρίτο γύρο της σεζόν, με τους εργοστασιακούς αναβάτες της KTM να κυριαρχούν και τα αποτελέσματα να κρίνονται κυριολεκτικά στα δευτερόλεπτα.

Η δράση στο Vierumäki ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής με το AKRAPOVIC Super Test, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό δυνατή βροχή και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Εκεί, ο νεαρός Ισπανός Alex Puey της WP Eric Auge έκανε τη μεγάλη έκπληξη, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο απέναντι σε όλες τις συμμετοχές του EnduroGP και πανηγυρίζοντας την πρώτη του συνολική νίκη σε Super Test.

EnduroGP Rnd 3

Πίσω του βρέθηκαν οι Zach Pichon και Andrea Verona, με τον Josep Garcia να περιορίζεται στην τέταρτη θέση, σε μια ημέρα όπου η βροχή επιδείνωνε συνεχώς τις συνθήκες της διαδρομής, κάνοντας αδύνατο για τους έμπειρους αναβάτες να χτυπήσουν τον χρόνο του νεαρού Ισπανού.

EnduroGP Rnd 3

Το Σάββατο, στην πρώτη πλήρη ημέρα αγώνα, οι Josep Garcia και Andrea Verona έδωσαν μια πραγματική μάχη σώμα με σώμα. Ο Garcia ξεκίνησε ιδανικά, κερδίζοντας τα τρία πρώτα tests και χτίζοντας προβάδισμα από τον πρώτο κιόλας γύρο. Ωστόσο, ο Verona ανέβασε ρυθμό στη συνέχεια, βρήκε καλύτερο ρυθμό στις ειδικές και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση στο τελευταίο Cross Test της ημέρας.

EnduroGP Rnd 3

Ο Ιταλός πήρε έτσι την πρώτη του συνολική νίκη για το 2026, επικρατώντας του ομόσταυλου του για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, με τον Zach Pichon να συμπληρώνει το βάθρο.

EnduroGP Rnd 3

Στην κατηγορία Youth, ο Valentin Mersin χάρισε στη Fantic μια σημαντική νίκη, ενώ έντονος ήταν ο ανταγωνισμός και στις κατηγορίες Junior, όπου συνεχίστηκε η δυνατή μάχη των νεαρών αναβατών σε όλο το τριήμερο.

EnduroGP Rnd 3

Την Κυριακή, ο Josep Garcia απάντησε άμεσα. Ο Ισπανός της KTM εμφανίστηκε αποφασισμένος από την αρχή της δεύτερης ημέρας και κατάφερε να πάρει τη νίκη στο EnduroGP, αφήνοντας δεύτερο τον Verona και τρίτο τον Steve Holcombe της Sherco.

EnduroGP Rnd 3

Η μάχη των δύο εργοστασιακών αναβατών της KTM εξελίχθηκε στο βασικό θέμα του αγώνα στη Φινλανδία, με τον Garcia να διατηρεί το προβάδισμα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, αλλά τον Verona να δείχνει ότι πλέον έχει βρει ρυθμό και μπορεί να διεκδικήσει επάξια τον τίτλο.

EnduroGP Rnd 3

Ο αγώνας του Vierumäki επιβεβαίωσε επίσης την εξαιρετική κατάσταση της αγωνιστικής ομάδας της KTM στο EnduroGP, καθώς οι εργοστασιακοί της αναβάτες Garcia και Verona μονοπώλησαν τις πρώτες θέσεις και στις δύο ημέρες, σε έναν γύρο που συνδύασε γρήγορα περάσματα, τεχνικά κομμάτια και ασταθείς καιρικές συνθήκες.

EnduroGP Rnd 3

To ραντεβού του EnduroGP ανανεώνεται για τις 12 με 14 Ιουνίου του 2026, στo Fafe της Πορτογαλίας για τον 4ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όπου οι Josep Garcia και Andrea Verona έχουν τις πρώτες δύο θέσεις με τον Pichon Zachary, Holcombe Steven και Brad Freeman να ολοκληρώνουν την πρώτη 5άδα, με 4 ακόμα γύρους να απομένουν.