Antoine Meo, Ducati DesertX: Νικητές στον πρόλογο του Erzbergrodeo 2023 - Video

Αν συμμετείχαν στον αγώνα, θα είχαν ξεκινήσει από την 32η θέση γενικής
Antoine Meo, Ducati DesertX, Erzberg 2023
Από το

motomag

25/7/2023

Για να αναδείξει τις δυνατότητες του DesertX η Ducati συμμετείχε στον πρόλογο του Erzbergrodeo στην Αυστρία, με αναβάτη τον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Enduro, Antoine Meo, παίρνοντας μια εντυπωσιακή νίκη στα μεγάλα δικύλινδρα On-Off, και καταλαμβάνοντας παράλληλα την 32η θέση γενικής στην εκκίνηση.

Μια εκκίνηση που δεν πήρε ο Γάλλος στον αγώνα, γιατί στόχος του Borgo Panigale ήταν ο πρόλογος και μόνο. Έτσι δεν μπορέσαμε να δούμε αν θα μπορούσε να ξεπεράσει το επίτευγμα του Pol Tarres με το Yamaha Tenere 700 το 2022, όπου ο Ισπανός ήταν ο μόνος αναβάτης δικύλινδρης μοτοσυκλέτας που πήρε εκκίνηση στον αγώνα, καταφέρνοντας να φτάσει έως το checkpoint 17 από τα 27 του event.

Αν μείνουμε όμως στον πρόλογο, ο Meo ξεπέρασε -κατά πολύ- τον Tarres, αφού αμφότεροι μεν πήραν την πρώτη θέση στις δικύλινδρες μοτοσυκλέτες, όμως ο Meo τερμάτισε 32ος το 2023, ενώ ο Tarres 52ος το 2022.

Στο βίντεο της Ducati βλέπουμε την προετοιμασία που απαιτείται πριν από ένα τέτοιο σημαντικό αγώνα, τις δυσκολίες και την δουλειά που χρειάστηκε για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Σημειώστε πως ο Meo συμμετείχε και στον παράλληλο αγώνα Mitas Rocket Ride όπου ήρθε τέταρτος γενικής και πρώτος μεταξύ των δικύλινδρων συμμετοχών.

Στο Iron Road Prologue, το πρώτο στάδιο -πρόκριση του αγώνα συμμετείχαν 1.200 αναβάτες, από τους οποίους στο επόμενο στάδιο προκρίνονται οι 500. Εκεί ο Meo σημείωσε χρόνο 10:51:376, παίρνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των δικύλινδρων on-off μοτοσυκλετών που έλαβαν μέρος.

Για την επίτευξη του αποτελέσματος αυτού η Ducati είχε βελτιώσει το DesertX με αναβάθμιση αναρτήσεων της ΚΥΒ, για μεγαλύτερες διαδρομές, αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης Termignoni για λίγη ακόμα δύναμη, μεγαλύτερη ποδιά κινητήρα για καλύτερη προστασία, και ελαστικά Metzeler Six Days Extreme. Παράλληλα, το Centro Stile των Ιταλών χάρισε μια μοναδική βαφή στη μοτοσυκλέτα του Meo, με λευκό, κόκκινο και μαύρο χρώμα.

Θυμίζουμε πως ο Antoine Meo έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro τέσσερις χρονιές συνεχόμενα από το 2010 μέχρι το 2013 και άλλη μία το 2015, ενώ έχει πάρει την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supercross στα 125 κυβικά, το 2002. Έχει επίσης κατακτήσει το International Six Days Enduro με την γαλλική εθνική ομάδα, τις χρονιές 2009 και 2010. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται και δύο συμμετοχές στον θρυλικό αγώνα Dakar το 2016 και το 2018, με μία 7η και μία 4η θέση γενικής, αντίστοιχα με την ομάδα Red Bull KTM. Πλέον ο Meo είναι πρεσβευτής και αναβάτης εξέλιξης της Ducati.

Ετικέτες

Ανέστης Ράδος: Επιστροφή στο βάθρο σε έναν από του πιο σκληρούς αγώνες των τελευταίων χρόνων

Δεύτερη θέση στο άνοιγμα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Scramble
Anestis Rados Fantic
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/2/2026

Η Fantic Motor Hellas με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοινώνει τη σπουδαία επιτυχία του Ανέστη Ράδου, ο οποίος κατέκτησε τη 2η θέση στον 1ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Scramble στην Καλαμπάκα, σε έναν απαιτητικό και σκληρό αγώνα.

Ο αγώνας διεξήχθη σε απαιτητικές συνθήκες, με τη διαδρομή να μετατρέπεται σε ένα ατελείωτο πεδίο λάσπης. Με ελάχιστη πρόσφυση, περιορισμένη ορατότητα και έντονη φυσική καταπόνηση. Σε τέτοιες συνθήκες, δοκιμάζονται η τεχνική, η ψυχραιμία και η μηχανική αξιοπιστία. Ο Ράδος όχι μόνο να ανταποκρίθηκε, αλλά πρωταγωνίστησε, αποδεικνύοντας τη δύναμη του χαρακτήρα του.

Rados

Η επιστροφή του στην κορυφή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά το πρόσφατο παρελθόν και τον σοβαρό τραυματισμό του, που απείλησε τη ζωή του και λίγο έλλειψε να σημάνει το τέλος μιας πολλά υποσχόμενης πορείας. Αντί γι’ αυτό, με πείσμα, πειθαρχία και αφοσίωση ο Ράδος επέστρεψε στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού.

Rados

Η Fantic Motor Hellas στάθηκε στο πλευρό του αναβάτη από την πρώτη στιγμή. Χωρίς καμία βεβαιότητα για το πώς θα ανταποκρινόταν μετά το ατύχημα, χωρίς δείγματα γραφής για την αγωνιστική του κατάσταση, επέλεξε να επενδύσει στον άνθρωπο και όχι μόνο στον αθλητή.

Anestis Rados Fantic

Στον αγώνα αυτό, η Fantic XXF 450 απέδειξε έμπρακτα την αξιοπιστία και την αγωνιστική της υπεροχή. Μέσα σε ακραία λάσπη, με συνεχείς εναλλαγές πρόσφυσης και θερμικής καταπόνησης, η μοτοσυκλέτα λειτούργησε άψογα, με το traction control ρυθμισμένο στο 5ο από τα 10 διαθέσιμα επίπεδα, προσφέροντας σταθερότητα, ελεγχόμενη δύναμη και απόλυτη αίσθηση ελέγχου. Όταν οι συνθήκες γίνονται εχθρικές, η ποιότητα δεν είναι πολυτέλεια, είναι απαιτούμενη.

Rados

Πέρα όμως από το αποτέλεσμα, η παρουσία του Ράδου με τα χρώματα της Fantic στέλνει ένα ισχυρότερο μήνυμα. Μόνο η αγάπη για το άθλημα, για τη ζωή, για την ομάδα μπορούσε να ωθήσει αυτή την επιστροφή. Αυτή ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε στροφή, κάθε γλίστρημα, κάθε επανεκκίνηση μέσα στη λάσπη.

Rados

Η Fantic Motor Hellas συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους αθλητές της, επενδύοντας σε ανθρώπους με αξίες, επιμονή και όραμα. Η 2η θέση του Ανέστη Ράδου είναι μόνο η αρχή μιας νέας διαδρομής που αποδεικνύει ότι όταν η πίστη συναντά την ποιότητα, το αποτέλεσμα δικαιώνει.

Οι πραγματικές νίκες δεν μετρώνται μόνο στο βάθρο αλλά στη διαδρομή μέχρι εκεί. Όπως κάθε χρόνο συνοδοιπόροι στη διαδρομή αυτή είναι οι χορηγοί των αγωνιστικών ομάδων της Fantic, η Drakos Engineering, Zulap, DND Racing Graphics. Επιπλέον από φέτος, η αξιοπιστία της Fantic, θα υποστηρίζεται από τα λιπαντικά της AMSOIL. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στην EnduroMX Parts για την άψογη υποστήριξη της ομάδας.