KTM: Αγόρασε ένα EXC 2025 και κέρδισε ταξίδι στο φετινό Red Bull Erzbergrodeo

Θα επιλεχθούν τρεις τυχεροί από όλον τον κόσμο έπειτα από κλήρωση
Erzbergrodeo KTM κλήρωση 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

23/4/2025

H KTM δίνει την ευκαιρία σε τρεις τυχερούς να ζήσουν τον κορυφαίο αγώνα Hard Enduro, εκ των έσω, με ξεναγό τον Mani Lettenbichler!

Ειδικότερα η αυστριακή εταιρεία δίνει την ευκαιρία σε αναβάτες από όλο τον κόσμο να κερδίσουν μια VIP εμπειρία στο Red Bull Erzbergrodeo 2025 με τη αγορά ενός 2025 ΚΤΜ EXC έχοντας πρόσβαση οπουδήποτε είναι δυνατό κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Από 16 Απριλίου έως 16 Μαΐου, όποιος αγοράσει ένα οποιοδήποτε KTM EXC 2025 σε χώρες πληρούν τα κριτήρια -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ως χώρα της ΕΕ-, μπορεί να συμπληρώσει online την σχετική φόρμα και να λάβει μέρος σε μια παγκόσμια κλήρωση για ένα ταξίδι στον πιο σκληρό μονοήμερο Hard Enduro αγώνα στον πλανήτη.

Erzbergrodeo KTM κλήρωση 2025

Καθένας από τους τρεις τυχερούς που θα βγουν από την κλήρωση των Αυστριακών  θα λάβει 2 VIP Gold Passes για το Red Bull Erzbergrodeo (29 Μαΐου – 1 Ιουνίου), μαζί με μια μοναδική “παρασκηνιακή” εμπειρία που επιμελείται η KTM Factory Racing.

Το πακέτο περιλαμβάνει:
-2x VIP Gold Passes για το Red Bull Erzbergrodeo
-Διαμονή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης
-Βόλτα με ελικόπτερο πάνω από το "Iron Giant"
-Ιδιωτική ξενάγηση στο Erzberg με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Hard Enduro Mani Lettenbichler
-Συνάντηση με αστέρες της KTM Factory Racing και τον Carson Brown
-Αποκλειστική πρόσβαση στα φορτηγά της KTM Factory Racing Enduro και Dakar

Από πανοραμικές εναέριες απόψεις, μέχρι προσωπικές στιγμές με θρύλους της KTM, το βραβείο σε βάζει στην καρδιά της δράσης.
Οι νικητές θα πρέπει να κανονίσουν μόνοι τους τα ταξίδια προς και από την εκδήλωση. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΤΜ για όλες τις λεπτομέρειες.

 

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες