Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Μεγάλη φωτιά στην πίστα της Αργεντινής – Καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις

Αμφίβολη η διεξαγωγή του αγώνα

Στις 23:00 το βράδυ τοπική ώρα, ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη ακόμη αιτία στις εγκαταστάσεις του Termas De Rio Hondo στην Αργεντινή. Η φωτιά εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα εξαιτίας των δυνατών ανέμων και το έργο της πυροσβεστικής ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Ωστόσο οι πρώτες, πρωινές, εκτιμήσεις έκαναν λόγο για σοβαρές ζημιές που ωστόσο δεν έχουν επεκταθεί ιδιαίτερα. Δυστυχώς αυτές οι εκτιμήσεις δεν επαληθεύτηκαν. Η καταστροφή στην πίστα της Αργεντινής είναι τεράστια.

Υπολογίζεται πως πάνω από το 80% των εγκαταστάσεων έχει χαθεί οριστικά με πρώτο τον χώρο των box, τα paddock, οι VIP χώροι, το press room και οι χώροι αναμετάδοσης. Η ζημιά μόνο από εκεί υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια Ευρώ, αλλά ευτύχημα είναι πως δεν υπάρχει απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Στο φετινό πρόγραμμα των αγώνων η Αργεντινή ήταν εντός, αναμένοντας επιβεβαίωση ημερομηνίας, ωστόσο οι εκτιμήσεις όσο περνά η ώρα αναφέρουν πως θα είναι θαύμα να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση για την φετινή σεζόν!

Εντός των εγκαταστάσεων φιλοξενούνταν και το μουσείο μοτοσυκλέτας Juan Manuel Fancio που επίσης οι αρχικές εκτιμήσεις το ήθελαν ανέπαφο αλλά δυστυχώς η εικόνα αυτή την στιγμή είναι πως έχει επηρεαστεί από την φωτιά και αναμένεται έκθεση ζημιών για τις μοτοσυκλέτες που είχε μέσα. Θα είναι το δεύτερο μουσείο μοτοσυκλέτας που καταστρέφεται μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Πιθανός αντικαταστάτης για τον γύρο της Αργεντινής, είναι η πίστα-δημόσιος δρόμος, που έχει δημιουργηθεί στην Ινδονησία. Ένα εκπληκτικό εγχείρημα όπου δρόμοι ανοικτοί στην κυκλοφορία έχουν κατασκευαστεί με προδιαγραφές πίστας MotoGP, που σημαίνει πως έχουν και τον απαραίτητο χώρο γύρο τους, και δεσμεύονται μόνο για τις ημέρες του αγώνα.

Θυμηθείτε ποια είναι η νέα πίστα-δρόμος της Ινδονησίας