MotoGP & WSBK Ινδονησία 2021: Έκλεισε ο αγώνας σε δημόσιο δρόμο!

Το είχαμε γράψει τον περασμένο Νοέμβριο!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/2/2019

Οριστικοποιήθηκε η ένταξη ενός αγώνα σε δημόσιο δρόμο στην Ινδονησία, τόσο για τα MotoGP όσο και για τα MOTUL WSBK με έναρξη το 2021! Το επίθετο δημόσιος χωρά βέβαια τεράστια εξήγηση, κι αν πιάνετε αυτή την είδηση από τώρα, είναι αναγκαίο να διαβάσετε πρώτα ολόκληρο το ιστορικό αυτής της απόφασης και το εύρος των εργασιών που θα γίνουν σε κάτι που θα φτιαχτεί ως μία κανονική πίστα κι απλά θα χρησιμοποιείται από την κυκλοφορία τον υπόλοιπο χρόνο. Εν συντομία λοιπόν, πρόκειται για δρόμους ανοικτούς στην κυκλοφορία που θα κατασκευαστούν όμως με προδιαγραφές πίστας, προσφέροντας τα τεράστια περιθώρια ασφαλείας που απαιτούν οι αγωνιζόμενοι στα MotoGP που φυσικά σημαίνει πως θα υπάρχουν τόσο οι βοηθητικοί δρόμοι, όσο και οι αμμοπαγίδες και όλα τα προστατευτικά. Παράλληλα ένας τεράστιος χώρος, κατασκευασμένος για αυτό το σκοπό, θα φιλοξενεί τα paddock ενώ τα περισσότερα δωμάτια των ιδιωτικών αλλά και των προς ενοικίαση κατοικιών και δωματίων, θα έχουν οπτική πρόσβαση στον αγώνα, φέρνοντας μία εμπειρία τύπου Μονακό.

Πρακτικά λοιπόν, ο Ezpeleta δεν βγαίνει ψεύτης όταν το 2014 δήλωνε στην Σιγκαπούρη πως τα MotoGP αποκλείεται να επιστρέψουν σε δημόσιο δρόμο. Ναι τον υπόλοιπο χρόνο θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα των κατοίκων το νέου τουριστικού χωριού, αλλά οι δρόμοι αυτοί κατασκευάζονται από την αρχή, όπως και ολόκληρο το ξενοδοχειακό συγκρότημα και το σύμπλεγμα των μόνιμων κατοικιών που αυτό προσφέρει, με βάση να φιλοξενήσουν τις ταχύτερες μοτοσυκλέτες του κόσμου. Τυχεροί λοιπόν όχι εκείνοι που θα κυκλοφορούν με ενοικιασμένα αυτοκίνητα προς τις σουίτες τους, αλλά όσοι εγκατασταθούν στις μόνιμες κατοικίες που τώρα κατασκευάζονται και θα οδηγούν εκεί όλο το χρόνο…

Θυμηθείτε - MotoGP: Επιστροφή σε δημόσιους δρόμους! Δυνατή υποψηφιότητα Ινδονησίας
Πιο δυνατό από ποτέ αυτό ενδεχόμενο

Η νέα ημι-μόνιμη πίστα θα πιάνει μπόλικο χώρο από τα 1.3010 στρέμματα στα οποία εκτείνεται το τουριστικό συγκρότημα Mandalika. Πρόκειται για μία παραθαλάσσια έκταση στα νότια του νησιού Lombok, το οποίο είναι ο εξίσου όμορφος γείτονας της πασίγνωστης νήσου Bali, αν και πολύ λιγότερο αξιοποιημένος τουριστικά. Όλα αυτά τα σχέδια, η δημιουργία ενός τεράστιου resort που να συνδυάζει και πίστα αγώνων, και η συζήτηση για την ένταξη της Ινδονησίας στο πρόγραμμα δεν είναι φυσικά καινούρια κατάσταση. Έχουν ξεκινήσει χρόνια τώρα, με πρώτη –επίσημη- ανακοίνωση το 2017, αναθέρμανση αρχές του προηγούμενο έτους και οριστικοποίηση στα τέλη του 2018, όπως είχαμε γράψει, με τελική ανακοίνωση σήμερα. Αναλυτικές δηλώσεις της Dorna και της κατασκευαστικής αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Η ένταξη της Ινδονησίας είναι κρίσιμο στάδιο για τα MotoGP και την παγκόσμια θέση της μοτοσυκλέτας γενικότερα, κι αυτό γιατί πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αγορές από μόνη της, ενώ έχει και έντονη εξαγωγική δραστηριότητα από την στιγμή που εκεί έχουν εγκαταστήσει εργοστάσια αρκετοί κατασκευαστές μοτοσυκλετών. Η Dorna για χρόνια τώρα θέλει να προσθέσει έναν αγώνα στην χώρα με τα πολλά νησιά και τις πολλές μοτοσυκλέτες, αλλά η διαφθορά και η πολιτική αστάθεια έχουν αποτρέψει όλα τα σχέδια.

MotoGP σε δημόσιους δρόμους!
Το σχέδιο της Dorna

Σκεφτείτε πως είχαν φτάσει να συζητούν την επέκταση μίας πίστας που οι εγκαταστάσεις της είναι λιγότερες από την πίστα που έχουμε εμείς στις Σέρρες και που μπορεί πλήρως να εξυπηρετεί τις ελληνικές ανάγκες – και με το παραπάνω- αλλά απέχει πολύ από το να φιλοξενήσει τα MotoGP. Κι όμως συζητούσαν αυτό το ενδεχόμενο, πριν κάθε έρευνα που διεξήγαγαν τους οδηγήσει στο ίδιο συμπέρασμα: Πως τα αεροπλάνα που θα προσγειωθούν εκεί φορτωμένα με τα MotoGP, μπορεί να μείνουν καθηλωμένα έως ότου καταβληθούν υπέρογκες μίζες… Παράλληλα η εκάστοτε κυβέρνηση της Ινδονησίας δεν ήταν καθόλου βέβαιο πως θα σεβόταν το συμβόλαιο της Dorna με την πίστα. Όλα αυτά όμως ξεπερνιούνται όμως αν γίνουν σε ένα μέρος που η κυβέρνηση δεν έχει δικαιοδοσία με ένα γειτονικό αεροδρόμιο που το διαχειρίζονται Ευρωπαίοι…Να λοιπόν τα υλικά με τα οποία δέθηκε η συνταγή πίσω από την συμφωνία για την ένταξη της Ινδονησίας στο πρόγραμμα των αγώνων!

Οι όποιες αντιδράσεις των ντόπιων κατοίκων κάμφθηκαν με δύο τρόπους. Πρώτα δόθηκε η επιβεβαίωση πως μία από τις γειτονικές παραλίες της δαντελωτής ακτής, η ομορφότερη του νησιού, θα παραμείνει ανεπηρέαστη από κάθε δραστηριότητα του resort πέρα των ήπιων εγκαταστάσεων για τους λουόμενους, και φυσικά πως θα δοθεί προτεραιότητα στις προσλήψεις των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, που θα αρχίσουν να λειτουργούν εντός του θέρετρου.

Για εμάς, τους θεατές, μία νέα πίστα είναι καλή ανανέωση στο πρόγραμμα των MotoGP όπως κι ένας αγώνας παραπάνω, καθώς το όριο που είχε θέσει η Dorna εξακολουθεί να μην έχει ξεπεραστεί. Παράλληλα δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα προσωρινής πίστας αλλά σε δρόμους και εγκαταστάσεις που από την αρχή να έχουν σχεδιαστεί με αυτό τον σκοπό, ώστε να δικαιολογείται η όποια επιφυλακτικότητα. Η κεντρική ευθεία θα είναι για παράδειγμα ο δρόμος που θα πατήσεις πρώτον από όλους, αν σαν τουρίστας οδηγήσεις προς το θέρετρο κάποια στιγμή που δεν θα έχει αγωνιστική δράση, κι αυτό έχει πολύ καιρό να συμβεί στην ιστορία των MotoGP, ταυτόχρονα όμως, ποτέ δεν είχε γίνει και με αυτό τον τρόπο…

Ετικέτες

MotoGP 2024, Barcelona, P1 - Ο γερόλυκος Aleix Espargaro ταχύτερος όλων με νέο ρεκόρ πίστας!

Μόλις 6ος ο Jorge Martin… 12ος ο Marc Marquez που για 2ο συνεχόμενο GP πηγαίνει Q1
Aleix Espargaro
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Αν τα FP1 εξελίχθηκαν χωρίς εκπλήξεις, το αντίθετο συνέβη με τα P1, όπου ο Aleix Espargaro έδωσε ρέστα, καταφέρνοντας να γράψει νέο ρεκόρ πίστας, καπαρώνοντας την πρώτη θέση! Καθόλου άσχημα για έναν αναβάτη που μόλις ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τους αγώνες. Χλιαρό αποτέλεσμα η 6η θέση για τον Martin, εξαιρετική η 9η θέση για τον Alex Rins της Yamaha, και… πάλι στα Q1 βρέθηκε ο Marc Marquez που τερμάτισε μόλις 12ος!

Με ήλιο διεξήχθησαν τα ελεύθερα δοκιμαστικά FP1 των 45 λεπτών, με ήλιο και τα P1 της μιας ώρας.

KTM

Στην έναρξη των P1 οι αναβάτες ξεκίνησαν κατευθείαν με χρόνους στο 1:39, με τους Binder, Miller (!) και Quartararo να γράφουν τους πρώτους ταχύτερους χρόνους.

Λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά και έχουμε την πρώτη πτώση για σήμερα, με τον Binder να πέφτει θεαματικά στην 1 έχοντας και τους δυο τροχούς στον αέρα και τη μοτοσυκλέτα στριμμένη, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει. Παρά την πτώση του Binder, εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως για την ώρα 3 μοτοσυκλέτες του Pierer Group (Miller με 1:39.212, Binder, Acosta) κάνουν το 1-2-3 στην κορυφή!

Τρία λεπτά αργότερα πέφτει και ο Quartararo στην 5, χάνοντας τον μπροστινό τροχό, και αυτός χωρίς να χτυπήσει. Παρά την πτώση του ο Γάλλος έχει καταφέρει να σημειώσει τον 4ο ταχύτερο χρόνο μέχρι στιγμής.

Δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη των P1, και οι Jorge Martin και Marc Marquez που ήταν ταχύτεροι στα FP1 βρίσκονται στις θέσεις 9 και 6, με τον Πρωταθλητή Bagnaia να είναι 8ος.

Από τους αναβάτες ιαπωνικών μοτοσυκλετών ο Quartararo είναι "αλλού" αφού βρίσκεται στην 4η θέση, με δεύτερο τον ομόσταυλό του Alex Rins στην... 17η θέση, με καλύτερα τοποθετημένο αναβάτη Honda τον Nakagami που είναι 18ος.

Με 39 λεπτά να απομένουν, ο Binder πέφτει ΞΑΝΑ, στην 2, λίγα μέτρα μετά το μέρος που έπεσε πριν λίγο! Ο Νοτιοαφρικανός συνεχίζει έτσι να μαζεύει πτώσεις, στοιχείο που χαρακτηρίζει τα τελευταία GP του... τι σημαίνει αυτό για τα P1 στη Βαρκελώνη; Πως μετά από 2 συνεχόμενες πτώσεις ο Binder δεν έχει μοτοσυκλέτα να συνεχίσει για την ώρα! Θα καταφέρουν οι μηχανικοί να του ετοιμάσουν μια από τις χτυπημένες RC16 για να συνεχίσει;

Τρία λεπτά αργότερα πέφτει και ο Digia. Οι χρόνοι στην κουρφή δεν αλλάζουν, καθώς σχεδόν όλοι οι αναβάτες για την ώρα γυρίζουν με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά τους, σε προσομοίωση των τελικών σταδίων του αγώνα.

Marc

Είκοσι τέσσερα λεπτά απομένουν και ο Marc Marquez βγαίνει στην πίστα με φρέσκα μαλακά ελαστικά να προλάβει τους υπόλοιπους στην προσπάθεια του να γράψει έναν καλό χρόνο που θα τον βάλει απευθείας στα P2. Θυμάστε το 2023; Όταν ο Ισπανός έπρεπε να πάρει στο κατόπι αναβάτες ευρωπαϊκών εργοστασίων για να καταφέρει να κόψει δευτερόλεπτα και να πετύχει μια αξιοπρεπή τοποθέτηση στη σχάρα εκκίνησης;

Ο πρώτος γύρος του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν είναι γρήγορος, ενώ ο Marquez βγαίνει και εκτός ορίων με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο -κακός έτσι κι αλλιώς- χρόνος του. Στον 2ο γύρο, ο Marquez δείχνει να βρίσκει τον ρυθμό του, για να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 5ος, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον ταχύτερο χρόνο του Miller. Δεν καταφέρνει όμως να κάνει κάτι καλύτερο και μπαίνει ξανά στα pits. Τον Marquez ακολουθούν και οι υπόλοιποι αναβάτες, που έχουν βγει στην πίστα με φρέσκες γόμες, κόβοντας δευτερόλεπτα από τους καλύτερους χρόνους τους.

Πρώτος ανεβαίνει ο Vinales με 1:39.184, με τον Digia να γράφει τον 3ο ταχύτερο χρόνο, με τον Miller να είναι πλέον 2ος.

Κι ο Vinales δεν σταματά εκεί, αφού ρίχνει κι άλλο τον χρόνο του, για να γράψει χρόνο 1:39.121, διατηρώντας την πρωτιά.

Rins

Εντωμεταξύ, απροσδόκητα καλός είναι ο χρόνος του Alex Rins, με τον αναβάτη της Yamaha να συμπληρώνει στη Βαρκελώνη 200 GP, χρόνος που φέρνει τον Ισπανό στην 5η θέση για την ώρα!

Σειρά τώρα έχει ο Aleix Espargaro να εντυπωσιάσει, σημειώνοντας χρόνο 1:39.031, ανεβαίνντας 1ος, με 2ο τον Vinales και την Aprilia να κάνει το 1-2!

Martin

Θα μπορέσει ο Jorge Martin να ξεπεράσει το δίδυμο της Aprilia; Τι ερώτηση... φυσικά και το κάνει, με τον αναβάτη της Prima Pramac να γυρίζει στο 1:38.879, για να βρεθεί εκείνος 1ος. Και συνεχίζει να κόβει δευτερόλεπτα, για να βελτιώσει τον χρόνο του, γράφοντας 1:38.793, μια ανάσα από το ρεκόρ πίστας του Pecco Bagnaia.

Pecco

Δέκα λεπτά απομένουν για την καρό σημαία και ο Pecco Bagnaia περνά από το πουθενά 2ος, πριν τον αφήσει 3ο ο... Morbidelli.

Και κάπου εδώ έχουμε τη 2η πτώση του Digia, ο οποίος ευτυχώς δεν χτυπά.

Και οι μοτοσυκλέτες του Pierer Group που στην αρχή είχαν κάνει το 1-2-3; Όγδοος ο Miller, στη δέκατη θέση ο Binder, δωδέκατος ο Acosta -περιμένετε όμως γιατί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Θα καταφέρει ο νεαρός αναβάτης της GASGAS να μπει στην 10άδα; Όχι μόνο τα καταφέρνει, αλλά 8 λεπτά πριν το τέλος γράφει τον 2ο ταχύτερο χρόνο!

Πολύ πίσω βρίσκονται οι Ιάπωνες κατασκευαστές, με ταχύτερο όλων τον Quartararo στην 14η θέση 6 λεπτά πριν το τέλος. Ο Fabio όμως δεν το αφήνει έτσι, και συνεχίζει τις προσπάθειες, για να σκαρφαλώσει στην 11η θέση με 4 λεπτά να απομένουν για το τέλος.

Τρία λεπτά πριν το τέλος και έχουμε αλλαγές στην κορυφή, όπου ο Aleix Espargaro περνά 1ος γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας με 1:38.562, δεύτερος είναι ο Miller, τρίτος ο Martin, τέταρτος ο Acosta, πέμπτος ο Morbidelli και οι χρόνοι συνεχίζουν να πέφτουν!

Aleix

Τα P1 τελειώνουν και η πρώτη δεκάδα έχει ως εξής:

1. Aleix Espargaro, Aprilia 1:38.562

2. Brad Binder, KTM

3. Pedro Acosta, GASGAS

4. Francesco Bagnaia, Ducati

5. Jack Miller, KTM

6. Jorge Martin, Ducati

7. Enea Bastianini, Ducati

8. Franco Morbidelli, Ducati

9. Alex Rins, Yamaha

10. Maverick Vinales, Aprilia

Κι ο Marc Marquez; Μόλις 12ος ο Ισπανός, που για 2ο συνεχόμενο GP θα πρέπει να περάσει από τα Q1 για να διεκδικήσει μια από τις 2 θέσεις για τα Q2!

Εξαιρετική η επίδοση του Alex Rins στην 9η θέση, που τον κάνει τον ταχύτερο αναβάτη ιαπωνικής μοτοσυκλέτας με διαφορά, με τον Quartararo να τερματίζει στην 14η θέση.

Zarco

Πολύ χειρότερα εξελίχθηκαν τα πράγματα για τη Honda με ταχύτερος αναβάτη του εργοστασίου τον Johann Zarco στην 19η θέση, με την Repsol Honda να βρίσκεται στις θέσεις 21 (Mir) και 22 (Marini)...

Ετικέτες