Rossi και μετά το 2018;

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/9/2016

Η σκέψη και μόνο ότι πλησιάζει η στιγμή που ο Valentino Rossi θα εγκαταλείψει τους αγώνες, προκαλεί ανατριχίλα σ' ολόκληρο το φιλοθεάμον κοινό, ανεξάρτητα αν ανήκουν σ' αυτούς που τον υποστηρίζουν ή σ' αυτούς που δεν θέλουν να τον βλέπουν. Ο Γιατρός, κατά γενική ομολογία, πέρα του ότι είναι συνυφασμένος με τα GP, είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την εικόνα του πρωταθλήματος και εκτόξευσε στα ύψη την δημοτικότητα των MotoGP.
Ήδη έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την "επόμενη μέρα" και την επίδραση που θα έχει σ' ολόκληρο το θεσμό μια τέτοια κίνηση, με δεδομένο μάλιστα ότι το συμβόλαιο του Rossi λήγει το 2018 (μετά την ανανέωση που υπέγραψε στην αρχή της σεζόν για δύο ακόμη χρόνια με την Movistar Yamaha).
Μια πρόσφατη συνέντευξη όμως του Silvano Galbusera, του αρχιμηχανικού του Γιατρού, αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας. Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχέδια του Rossi, απάντησε ότι έχει πολλές επιφυλάξεις για το αν θα σταματήσει ο Rossi στα επόμενα δύο χρόνια. Θεωρεί πολύ πιθανό να συνεχίσει και ότι είναι ακόμη σε πολύ υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο.
Το σχόλιο όμως που προήλθε από τον ίδιο τον Rossi αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες, καθώς σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Galbusera, είπε πως "Συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Και μόνο που σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα σταματήσω, με πιάνει παράνοια!"
Ο Rossi το 2018 θα γίνει 40 ετών κι αυτό δεν είναι κάτι που το περνάει "στο ντούκου". "Θα είναι λίγο ντροπιαστικό να τρέχω μετά τα 40, θα πρέπει να το σκεφτώ λίγο…" δήλωσε χαριτολογώντας.

Voge SR450X – Άνοιξαν οι προπαραγγελίες με έκπτωση ανάλογη της προκαταβολής – Πότε προβλέπονται παραδόσεις

Νέο δικύλινδρο σκούτερ της Voge με crossover σχεδίαση
voge sr450x
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του κοινού στην πρόσφατη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Metropolitan Expo, το νέο Voge SR450X έχει ήδη τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω του. Στην έκθεση η Mototrend το έδειξε για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος και ανακοίνωσε την τιμή με την οποία θα διατεθεί στη χώρα μας: 6.795 ευρώ.

Εκεί επίσης έγινε για πρώτη φορά γνωστό πως οι προπαραγγελίες για το νέο σκούτερ θα άνοιγαν μέσα στον Απρίλιο, με τις πρώτες παραδόσεις να προβλέπονται για τον Σεπτέμβριο, ενώ ανακοινώθηκε και η προσφορά για όσους σπεύσουν να προπαραγγείλουν, με έκπτωση ισόποση της προκαταβολής με εύρος από 100 ως 500 ευρώ.

Τηρώντας τις εξαγγελίες που έκανε στην έκθεση η Mototrend, λίγο πριν το τέλος το Απρίλη άνοιξε η διαδικασία μέσω της ιστοσελίδα voge.gr/preorder-sr450x.

Το SR450X ξεχωρίζει πρωτίστως χάρη στον δικύλινδρο οκταβάλβιδο κινητήρα 398 cc και 43 hp με crossover/adventure σχεδίαση, κυλώντας σε τροχούς 17 ιντσών μπροστά και 14 πίσω – συνδυασμός που εξασφαλίζει μοτοσυκλετιστικής διάστασης μπροστινή ζάντα, με τον πίσω τροχό να εξασφαλίζει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, ικανό για δύο κράνη.

Το νέο σκούτερ της Voge απολαμβάνει επίσης πλουσιότατο πακέτο εξοπλισμού, ο οποίος περιλαμβάνει έγχρωμη TFT οθόνη επτά ιντσών με συνδεσιμότητα, κάμερες καταγραφής εμπρός και πίσω, ΑΒS, TCS, TPMS, ραντάρ ανίχνευσης τυφλού σημείου με ειδοποίηση σύγκρουσης, προβολείς ομίχλης, keyless σύστημα εκκίνησης/ενεργοποίησης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα, προστατευτικά κάγκελα, προστατευτικές χούφτες, αντιολισθητικά πατάκια αλουμινίου, USB θύρα φόρτισης και χειρόφρενο.