Rossi και μετά το 2018;

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/9/2016

Η σκέψη και μόνο ότι πλησιάζει η στιγμή που ο Valentino Rossi θα εγκαταλείψει τους αγώνες, προκαλεί ανατριχίλα σ' ολόκληρο το φιλοθεάμον κοινό, ανεξάρτητα αν ανήκουν σ' αυτούς που τον υποστηρίζουν ή σ' αυτούς που δεν θέλουν να τον βλέπουν. Ο Γιατρός, κατά γενική ομολογία, πέρα του ότι είναι συνυφασμένος με τα GP, είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την εικόνα του πρωταθλήματος και εκτόξευσε στα ύψη την δημοτικότητα των MotoGP.
Ήδη έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την "επόμενη μέρα" και την επίδραση που θα έχει σ' ολόκληρο το θεσμό μια τέτοια κίνηση, με δεδομένο μάλιστα ότι το συμβόλαιο του Rossi λήγει το 2018 (μετά την ανανέωση που υπέγραψε στην αρχή της σεζόν για δύο ακόμη χρόνια με την Movistar Yamaha).
Μια πρόσφατη συνέντευξη όμως του Silvano Galbusera, του αρχιμηχανικού του Γιατρού, αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας. Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχέδια του Rossi, απάντησε ότι έχει πολλές επιφυλάξεις για το αν θα σταματήσει ο Rossi στα επόμενα δύο χρόνια. Θεωρεί πολύ πιθανό να συνεχίσει και ότι είναι ακόμη σε πολύ υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο.
Το σχόλιο όμως που προήλθε από τον ίδιο τον Rossi αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες, καθώς σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Galbusera, είπε πως "Συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Και μόνο που σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα σταματήσω, με πιάνει παράνοια!"
Ο Rossi το 2018 θα γίνει 40 ετών κι αυτό δεν είναι κάτι που το περνάει "στο ντούκου". "Θα είναι λίγο ντροπιαστικό να τρέχω μετά τα 40, θα πρέπει να το σκεφτώ λίγο…" δήλωσε χαριτολογώντας.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρατεύεται στο κυνήγι ανασφάλιστων οχημάτων - Θα ελέγχει και τις ενστάσεις

Δύο νέες υπηρεσίες σε Αττική και Μακεδονία συστήνει η ΑΑΔΕ
asfaleia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/8/2026

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, συστήνονται δύο νέα ειδικά Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων στις Μονάδες Ειδικών Οικονομικών Ελέγχων Αττικής και Μακεδονίας, τα οποία θα αναλάβουν να εξετάζουν τις ενστάσεις για τα ανασφάλιστα ΙΧ πιο οργανωμένα και με ενιαία ροή.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής “Διασταυρωτικοί Έλεγχοι” στο Gov.gr εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα γραφεία αυτά θα ελέγχουν την πληρότητα και τη νομιμότητα των ενστάσεων, θα εισηγούνται για κάθε υπόθεση και θα καταχωρούν τις αποφάσεις στο πληροφοριακό σύστημα διασταυρωτικών ελέγχων οχημάτων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου.

Η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) έρχεται επικουρικά να συνδράμει στην ταχύτερη διαδικασία των ελέγχων αυτών, ωστόσο η τελική απόφαση θα προκύπτει από άνθρωπο.

Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα ΤΝ θα επεξεργάζεται τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση προκειμένου να σχηματίσει μια τεκμηριωμένη εισήγηση σχετικά με την αποδοχή ή απόρριψη της ένστασης. Η εισήγηση θα περιλαμβάνει πρόταση αξιολόγησης, δείκτη εμπιστοσύνης και αιτιολόγηση σε φυσική γλώσσα, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας το έργο των ελεγκτών.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της ένστασής τους μέσω της εφαρμογής, ενώ όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας θα λαμβάνουν σχετική ενημέρωση και μέσω SMS ή email.

Στην ουσία λοιπόν δεν αλλάζει κάτι ουσιώδες, παρά μόνο η διαδικασία που ακολουθείται. Μιας και ο αριθμός των σχετικών παραβάσεων αναμένεται να πολλαπλασιαστεί ραγδαία με τη χρήση των νέων έξυπνων καμερών με ΤΝ – οι οποίες έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης πινακίδας και αυτόματης διασταύρωσης για πολλές υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του οχήματος, όπως τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλιση – οι άνθρωποι που θα αναλάβουν να ελέγξουν τις ενστάσεις ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε έναν τεράστιο όγκο δουλειάς και η ΤΝ μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στο ξεσκαρτάρισμά τους.