Rossi και μετά το 2018;

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/9/2016

Η σκέψη και μόνο ότι πλησιάζει η στιγμή που ο Valentino Rossi θα εγκαταλείψει τους αγώνες, προκαλεί ανατριχίλα σ' ολόκληρο το φιλοθεάμον κοινό, ανεξάρτητα αν ανήκουν σ' αυτούς που τον υποστηρίζουν ή σ' αυτούς που δεν θέλουν να τον βλέπουν. Ο Γιατρός, κατά γενική ομολογία, πέρα του ότι είναι συνυφασμένος με τα GP, είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την εικόνα του πρωταθλήματος και εκτόξευσε στα ύψη την δημοτικότητα των MotoGP.
Ήδη έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την "επόμενη μέρα" και την επίδραση που θα έχει σ' ολόκληρο το θεσμό μια τέτοια κίνηση, με δεδομένο μάλιστα ότι το συμβόλαιο του Rossi λήγει το 2018 (μετά την ανανέωση που υπέγραψε στην αρχή της σεζόν για δύο ακόμη χρόνια με την Movistar Yamaha).
Μια πρόσφατη συνέντευξη όμως του Silvano Galbusera, του αρχιμηχανικού του Γιατρού, αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας. Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχέδια του Rossi, απάντησε ότι έχει πολλές επιφυλάξεις για το αν θα σταματήσει ο Rossi στα επόμενα δύο χρόνια. Θεωρεί πολύ πιθανό να συνεχίσει και ότι είναι ακόμη σε πολύ υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο.
Το σχόλιο όμως που προήλθε από τον ίδιο τον Rossi αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες, καθώς σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Galbusera, είπε πως "Συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Και μόνο που σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα σταματήσω, με πιάνει παράνοια!"
Ο Rossi το 2018 θα γίνει 40 ετών κι αυτό δεν είναι κάτι που το περνάει "στο ντούκου". "Θα είναι λίγο ντροπιαστικό να τρέχω μετά τα 40, θα πρέπει να το σκεφτώ λίγο…" δήλωσε χαριτολογώντας.

Πρόστιμο 150.000 ευρώ σε βενζινάδικο που είχε ξανά πιαστεί για πειραγμένους μετρητές

Για ακόμη μία φορά σφάλμα σε συστήματα μέτρησης καυσίμων εντόπισε η Διεύθυνση Ανάπτυξης
antlia
Από το

motomag

2/1/2026

Συνολικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Αττικής σε πρατήριο καυσίμων στα Άνω Λιόσια, ύστερα από έλεγχο που αποκάλυψε ότι προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τους οδηγούς ανακαλύπτοντας σφάλματα στους μετρητές καυσίμων.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις:

Με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 1615698/29-12-2025 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Δυτικής Αττικής επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικά εκατόν πενήντα χιλιάδων  ευρώ (150.000,00€)  στην εταιρεία  «ΒΣ ΟΙΛ Ε.Ε. ή VS OIL Ε.Ε.», στα Άνω Λιόσια, διότι κλιμάκιο ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής-Δ/νση Ανάπτυξης Κ.Τ. Αθηνών σε συνεργασία με κλιμάκια ελέγχων  της  Ασφάλειας Αττικής, της ΑΑΔΕ/ΕΛΥΤ και της Δ.Α.Ο.Ε. διαπίστωσαν καταδολίευση των συστημάτων μέτρησης/μετρητών ποσότητας καυσίμων κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ. 1 του Ν. 4177/2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων “τρώει” πρόστιμο για σφάλμα στους μετρητές καυσίμων, καθώς τον Σεπτέμβριο του είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της προστασίας των πολιτών από αθέμιτες πρακτικές στην αγορά καυσίμων.