Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Rossi και μετά το 2018;

Η σκέψη και μόνο ότι πλησιάζει η στιγμή που ο Valentino Rossi θα εγκαταλείψει τους αγώνες, προκαλεί ανατριχίλα σ' ολόκληρο το φιλοθεάμον κοινό, ανεξάρτητα αν ανήκουν σ' αυτούς που τον υποστηρίζουν ή σ' αυτούς που δεν θέλουν να τον βλέπουν. Ο Γιατρός, κατά γενική ομολογία, πέρα του ότι είναι συνυφασμένος με τα GP, είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την εικόνα του πρωταθλήματος και εκτόξευσε στα ύψη την δημοτικότητα των MotoGP.
Ήδη έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την "επόμενη μέρα" και την επίδραση που θα έχει σ' ολόκληρο το θεσμό μια τέτοια κίνηση, με δεδομένο μάλιστα ότι το συμβόλαιο του Rossi λήγει το 2018 (μετά την ανανέωση που υπέγραψε στην αρχή της σεζόν για δύο ακόμη χρόνια με την Movistar Yamaha).
Μια πρόσφατη συνέντευξη όμως του Silvano Galbusera, του αρχιμηχανικού του Γιατρού, αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας. Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχέδια του Rossi, απάντησε ότι έχει πολλές επιφυλάξεις για το αν θα σταματήσει ο Rossi στα επόμενα δύο χρόνια. Θεωρεί πολύ πιθανό να συνεχίσει και ότι είναι ακόμη σε πολύ υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο.
Το σχόλιο όμως που προήλθε από τον ίδιο τον Rossi αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες, καθώς σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Galbusera, είπε πως "Συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Και μόνο που σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα σταματήσω, με πιάνει παράνοια!"
Ο Rossi το 2018 θα γίνει 40 ετών κι αυτό δεν είναι κάτι που το περνάει "στο ντούκου". "Θα είναι λίγο ντροπιαστικό να τρέχω μετά τα 40, θα πρέπει να το σκεφτώ λίγο…" δήλωσε χαριτολογώντας.