10.000 ευρώ πρόστιμο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αθήνα

Είχε βενζίνη με περιεκτικότητα σε θείο άνω επιτρεπόμενου ορίου
Πρόστιμο σε πρατήριο
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/9/2024

Σε επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ σε πρατήριο της Αθήνας προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής καθώς πουλούσε βενζίνη με υψηλότερη συγκέντρωση θείου από το επιτρεπόμενο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, το πρόστιμο των 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στο πρατήριο υγρών καυσίμων "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ MOBIL Ε.Ε.", το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, αριθμός 161 στην Αθήνα.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε γιατί δείγμα βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων που λήφθηκε από υπαλλήλους του Δ’ Τελωνείου Επίβλεψης Συγκροτημάτων Πειραιά βρέθηκε "ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ" γιατί περιείχε θείο σε συγκέντρωση 29,3 mg/Kg αντί της μέγιστης επιτρεπόμενης τιμής των 10 mg/kg.

Εγκαίνια για τα πρώτα επίσημα ορεινά περάσματα - Στον δήμο Σουλίου στις 19-20 Σεπτεμβρίου

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους μοτοσυκλετιστές - Δείτε το διήμερο πρόγραμμα των εγκαινίων
Μοτοσυκλετιστικά Πάσα - Δήμος Σουλίου εγκαίνια 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

10/9/2026

Σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου, και τον χορηγό του έργου CFMOTO, η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΜΟΤ.Ο.Ε.) καλεί τους φίλους της μοτοσυκλέτας στα εγκαίνια των πρώτων επίσημα αναγνωρισμένων ορεινών περασμάτων στην Ελλάδα.

Διήμερο το πρόγραμμα των εγκαινίων των πρώτων επίσημα αναγνωρισμένων Μοτοσυκλετιστικών Πάσων (ορεινών περασμάτων) που θα πραγματοποιηθούν στον δήμο Σουλίου και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΜΟΤΟΕ έχει ως εξής:

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου – Παραμυθιά

-Συνάντηση γνωριμίας στο Σχολείο Βούλγαρη

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου - Σχολείο Βούλγαρη

-Ημέρα αφιερωμένη στον Μοτοσυκλετιστικό Τουρισμό: Έκθεση / παρουσιάσεις / προβολές /μουσική dj/ έκθεση & market τοπικών προϊόντων. Στον ελεύθερο χώρο μπροστά από το Σχολείο Βούλγαρη 

(https://maps.app.goo.gl/byB1Yae1GzFCSafd6)

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

-10:00 Εκκίνηση από Παραμυθιά για το Μοτοσυκλετιστικό Πάσο Παραμυθιάς όπου θα γίνουν τα εγκαίνια. Στην διαδρομή θα διασχίσουμε και το Μοτοσυκλετιστικό Πάσο Σουλίου – Αχέροντα.

-12:00 Τελετή και πρώτη επίσημη διέλευση. Μετά τα εγκαίνια θα συνεχίσουνε την διαδρομή για το Μοτοσυκλετιστικό Πάσο Πλακωτής και θα σταματήσουμε για φαγητό σε σημείο που θα σας ενημερώσουμε την Κυριακή πρωί

-Λήξη της εκδήλωσης

Η πρόσκληση απευθύνεται φυσικά σε όλους τους μοτοσυκλετιστές με τη ΜΟΤΟΕ να τονίζει ότι δεν υπάρχει κανενός είδους χρέωση για τη συμμετοχής τους.

δήμος Σουλίου - εγκαίνια Μοτοσυκλετιστικών Πάσων 2026