62χρονη Κινέζα αποκτά... κρυφά από την οικογένεια της δίπλωμα μοτοσυκλέτας και ξεκινά ταξίδι - όνειρο ζωής! [Βίντεο]

20.000 χιλιόμετρα σε 1 χρόνο με Honda CMX 500 Rebel και BMW C 400 GT, ταξιδεύοντας από τη Zhejiang μέχρι τη Lasha του Θιβέτ
motomag Η 62χρονη Κινέζα η οποία απέκτησε δίπλωμα μοτοσυκλέτας πριν ένα χρόνο και ταξιδεύει ανελλιπώς με τις μοτοσυκλέτες της [Βίντεο]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/10/2023

Η Κινέζα Liu Xueying η οποία βρίσκεται στην ηλικία των 62 ετών αποφάσισε πέρυσι να κάνει το νεανικό της όνειρο πραγματικότητα, αποκτώντας δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας και ξεκινώντας ταξίδι από την πόλη Huzhou της ανατολικής Κίνας μέχρι τη Lasha την διοικητική πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιφέρειας του Θιβέτ στη νοτιοδυτική Κίνα.

Το να μην εγκαταλείπεις τα όνειρα σου αναμφίβολα αποτελεί modus operandi για την Liu, με την 62χρονη να ζει εδώ και ένα χρόνο το νεανικό της μοτοσυκλετιστικό όνειρο. Η Κινέζα η οποία απέκτησε κρυφά από την οικογένεια της δίπλωμα για μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια ξεκίνησε για το πρώτο της ταξίδι με μοτοσυκλέτα από την πόλη Huzhou στην οποία κατοικεί μέχρι τη Lasha του Θιβέτ έχει ως τώρα διανύσει πάνω από 20.000 χιλιόμετρα.

Η Liu Xueying, σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βλέπουμε να δείχνει το δίπλωμα της με χαρά, ενώ στη συνέχεια ξεκινά να εξιστορεί τις μέχρι τώρα περιπέτειες με τις μοτοσυκλέτες της. Βάζουμε πληθυντικό διότι η Liu έχει χρησιμοποιήσει στα μέχρι τώρα ταξίδια της: ένα scooter BMW C 400 GT και ένα Honda CMX 500 Rebel. Η Liu από την ημέρα που πήρε στα χέρια της το δίπλωμα έχει διανύσει 20.000 χιλιόμετρα, ενώ σε ένα στιγμιότυπο του βίντεο τη βλέπουμε να δακρύζει από συγκίνηση καθώς αναφέρει πως κατάφερε να κάνει τελικά το όνειρο της πραγματικότητα. Η Κινέζα αναφέρει επιπρόσθετα ότι τα παιδιά της δεν έχουν ανέβει στη μοτοσυκλέτα της ώστε να τα πάει κάποια βόλτα, ενώ κάθε φορά που η Liu ετοιμάζεται για κάποιο ταξίδι εκείνα ανησυχούν. Η 62χρονη στο τέλος του αποσπάσματος αναφέρει πως δεν πρόκειται να σταματήσει τα ταξίδια της και πως σκοπεύει να γνωρίσει και άλλα μέρη της Κίνας παρέα με την μοτοσυκλέτα της.

Ετικέτες

Continental: Aumovio θα λέγεται το τμήμα Automotive που γίνεται ανεξάρτητη εταιρεία

Εισαγωγή και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο
Continental Aumovio νέα εταιρεία 2025
Από το

motomag

30/4/2025

Η Continental ανακοίνωσε στη διεθνή έκθεση Auto Shanghai 2025 τη μετονομασία του τομέα Automotive σε Aumovio, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την εταιρεία. 

Σας είχαμε ενημερώσει σχετικά για την πρόθεση της Continental να μετατρέψει τον τομέα Automotive σε νέα και ανεξάρτητη εταιρεία στα τέλη του 2024 (διαβάστε περισσότερα εδώ) και τώρα έρχεται ο γερμανικός κολοσσός να ανακοινώσει το “Aumovio” ως το νέο όνομα της ανεξάρτητης εταιρείας.

Η Aumovio θα συνχίσει να εστιάζει, να εξελίσσει και να δημιουργεί λύσεις software για οχήματα, αυτόνομη οδήγηση, αισθητήρες νέας γενιάς, “έξυπνα” φρένα και ψηφιακά cockpit. Ως τμήμα της Continental το 2024 απασχολούσε περίπου 92.000 εργαζόμενους ενώ ο τζίρος του έφτασε τα 19,4 δισ. ευρώ.

Aumovio

Ο Philipp von Hirschheydt, CEO της Continental Automotive και μέλος του Δ.Σ. της Continental, δήλωσε σχετικά: “Η Aumovio συμβολίζει την προσαρμοστικότητα, την ταχύτητα και την τεχνολογική υπεροχή. Είναι η απάντησή μας στις απαιτήσεις της νέας εποχής στην αυτοκίνηση”.

Η επιλογή του εδάφους της ανακοίνωσης δεν είναι τυχαία καθώς η Κίνα παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής της Continental. Με πάνω από 10.000 εργαζομένους και το 14% των παγκόσμιων πωλήσεων να προέρχεται από την ασιατική χώρα, η Aumovio δίνει έμφαση στη λογική "in the market for the market", παράγοντας και αναπτύσσοντας τεχνολογίες τοπικά. Στην Auto Shanghai, παρουσιάστηκαν νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως τα Luna και Astra, ειδικά σχεδιασμένα για την κινεζική αγορά.

Η εισαγωγή της Aumovio στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης αναμένεται τον Σεπτέμβριο 2025.