62χρονη Κινέζα αποκτά... κρυφά από την οικογένεια της δίπλωμα μοτοσυκλέτας και ξεκινά ταξίδι - όνειρο ζωής! [Βίντεο]

20.000 χιλιόμετρα σε 1 χρόνο με Honda CMX 500 Rebel και BMW C 400 GT, ταξιδεύοντας από τη Zhejiang μέχρι τη Lasha του Θιβέτ
motomag Η 62χρονη Κινέζα η οποία απέκτησε δίπλωμα μοτοσυκλέτας πριν ένα χρόνο και ταξιδεύει ανελλιπώς με τις μοτοσυκλέτες της [Βίντεο]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/10/2023

Η Κινέζα Liu Xueying η οποία βρίσκεται στην ηλικία των 62 ετών αποφάσισε πέρυσι να κάνει το νεανικό της όνειρο πραγματικότητα, αποκτώντας δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας και ξεκινώντας ταξίδι από την πόλη Huzhou της ανατολικής Κίνας μέχρι τη Lasha την διοικητική πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιφέρειας του Θιβέτ στη νοτιοδυτική Κίνα.

Το να μην εγκαταλείπεις τα όνειρα σου αναμφίβολα αποτελεί modus operandi για την Liu, με την 62χρονη να ζει εδώ και ένα χρόνο το νεανικό της μοτοσυκλετιστικό όνειρο. Η Κινέζα η οποία απέκτησε κρυφά από την οικογένεια της δίπλωμα για μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια ξεκίνησε για το πρώτο της ταξίδι με μοτοσυκλέτα από την πόλη Huzhou στην οποία κατοικεί μέχρι τη Lasha του Θιβέτ έχει ως τώρα διανύσει πάνω από 20.000 χιλιόμετρα.

Η Liu Xueying, σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βλέπουμε να δείχνει το δίπλωμα της με χαρά, ενώ στη συνέχεια ξεκινά να εξιστορεί τις μέχρι τώρα περιπέτειες με τις μοτοσυκλέτες της. Βάζουμε πληθυντικό διότι η Liu έχει χρησιμοποιήσει στα μέχρι τώρα ταξίδια της: ένα scooter BMW C 400 GT και ένα Honda CMX 500 Rebel. Η Liu από την ημέρα που πήρε στα χέρια της το δίπλωμα έχει διανύσει 20.000 χιλιόμετρα, ενώ σε ένα στιγμιότυπο του βίντεο τη βλέπουμε να δακρύζει από συγκίνηση καθώς αναφέρει πως κατάφερε να κάνει τελικά το όνειρο της πραγματικότητα. Η Κινέζα αναφέρει επιπρόσθετα ότι τα παιδιά της δεν έχουν ανέβει στη μοτοσυκλέτα της ώστε να τα πάει κάποια βόλτα, ενώ κάθε φορά που η Liu ετοιμάζεται για κάποιο ταξίδι εκείνα ανησυχούν. Η 62χρονη στο τέλος του αποσπάσματος αναφέρει πως δεν πρόκειται να σταματήσει τα ταξίδια της και πως σκοπεύει να γνωρίσει και άλλα μέρη της Κίνας παρέα με την μοτοσυκλέτα της.

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025