Αφαίρεση 844 αδειών ικανότητας οδήγησης και 906 αδειών κυκλοφορίας στην Αττική την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου [VIDEO]

Η μη χρήση κράνους “κοντράρεται” στα ίσια με την παράνομη στάθμευση όσον αφορά τις βεβαιωμένες παραβάσεις
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 4.470 παραβάσεις στην Αττική την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/7/2024

Η Τροχαίας Αττικής προχώρησε σε εντατικούς ελέγχους την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, σε οδικούς άξονες όπου έχει παρατηρηθεί συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μεγάλη κίνηση οχημάτων, βεβαιώνοντας 4.470 παραβάσεις.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 6 οδηγών για επικίνδυνη οδήγηση και μέθη, την αφαίρεση 844 αδειών ικανότητας οδήγησης, 906 αδειών κυκλοφορίας, 265 αφαιρέσεις πινακίδων καθώς και την ακινητοποίηση 844 οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι 2 εκ των συλλήψεων αφορούν οδηγούς που συμμετείχαν σε αυτοσχέδιο αγώνα επί της Λεωφ. Κηφισού. Οι συγκεκριμένοι όταν εντοπίστηκαν από σταθμό τροχαίας κλήθηκαν σε έλεγχο, ωστόσο ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας τους ακολούθησαν από ικανή απόσταση ασφαλείας έως την ακινητοποίησή τους.

ΕΛ.ΑΣ. – 4.470 παραβάσεις στην Αττική την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου [VIDEO]

Συνολικά, βεβαιώθηκαν 4.740 παραβάσεις, ενδεικτικά αναφέρονται οι κάτωθι:

  • 1.036 για παράνομη στάθμευση εκ των οποίων οι 68 σε ράμπες ΑΜΕΑ
  • 937 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 189 για μέθη
  • 149 για ταχύτητα
  • 21 για επικίνδυνους ελιγμούς
  • 211 για ζώνη ασφαλείας
  • 161 για ΚΤΕΟ
  • 32 για φωτεινούς σηματοδότες
  • 67 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου
  • 238 για ταχογράφο
  • 39 για κινητό τηλέφωνο
  • 67 για παραβάσεις φορτηγών οχημάτων
  • 61 για λεωφορειόδρομο
  • 1.532 για λοιπές παραβάσεις

Οι αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και το υπόλοιπο διάστημα σε όλη την επικράτεια.

BMW Group: Έρχεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου – Κόβει 8.000 θέσεις εργασίας λόγω πεσμένων πωλήσεων στα αυτοκίνητα

Άγνωστο προς το παρόν πως θα επηρεαστεί η υγιέστατη BMW Motorrad
bmw group
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/7/2026

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του BMW Group Milan Nedeljković ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Μάιο – αντικαθιστώντας τον Oliver Zipse – και έχει βρεθεί με το καλημέρα αντιμέτωπος με μια μικρή κρίση, καθώς οι πωλήσεις των αυτοκινήτων δεν πηγαίνουν τόσο καλά όσο θα ήθελαν οι διοικούντες στο Μόναχο.

Στο ευρύτερο πλαίσιο κρίσης που έχει δημιουργηθεί στην αγορά αυτοκινήτου, λόγω αφενός της αθρόας εισαγωγής νέων κατασκευαστών από την Ασία και αφετέρου των οικονομικών συνεπειών των πολέμων σε Ουκρανία και Ιράν, ο νέος διοικητής του Ομίλου BMW έχει ήδη εισηγηθεί περικοπές σε πολλά επίπεδα.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του BMW Group την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 ανακοινώθηκε πως από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα τρέξει ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα διαρκέσει ως το τέλος του 2027. Σύμφωνα με αυτό, θα αποσταλούν άμεσα ειδοποιήσεις σε περίπου 40.000 εργαζόμενους (σε σύνολο 84.000) στη Γερμανία, καλώντας τους να επιλέξουν εθελοντική αποχώρηση από τη BMW έναντι ενός πακέτου αποζημίωσης που θα εξαρτάται από τα χρόνια προϋπηρεσίας και τον μισθό που λαμβάνουν.

Στόχος είναι να κοπούν 8.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, στοχεύοντας πρώτα στις διοικητικές υπηρεσίες του Ομίλου και στη συνέχεια στα τμήματα έρευνας και εξέλιξης (R&D), δηλαδή σε πρώτη φάση η BMW δεν θέλει να αποδυναμώσει τις γραμμές παραγωγής της.

Κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει και το μοτοσυκλετιστικό κομμάτι του Ομίλου, BMW Motorrad, μένει ν’ αποδειχθεί, καθώς πρόκειται για το τμήμα εκείνο που πηγαίνει πολύ καλά στις αγορές του κόσμου. Δεν μπορεί ωστόσο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κοπούν και από κει κάποιες θέσεις εργασίας.

Τουλάχιστον το ευχάριστο είναι πως δεν αποφασίστηκαν απολύσεις, αλλά δίνεται η ευκαιρία σε χιλιάδες εργαζόμενους να φύγουν λαμβάνοντας μια καλή αποζημίωση που πιθανότατα θα είναι αρκετά μεγαλύτερη της τυπικής που θα έπαιρναν σε περίπτωση απόλυσης, με τη BMW να προβλέπει έναν ετήσιο προϋπολογισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που σχεδιάζει.