Αφαίρεση 844 αδειών ικανότητας οδήγησης και 906 αδειών κυκλοφορίας στην Αττική την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου [VIDEO]

Η μη χρήση κράνους “κοντράρεται” στα ίσια με την παράνομη στάθμευση όσον αφορά τις βεβαιωμένες παραβάσεις
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 4.470 παραβάσεις στην Αττική την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/7/2024

Η Τροχαίας Αττικής προχώρησε σε εντατικούς ελέγχους την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, σε οδικούς άξονες όπου έχει παρατηρηθεί συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μεγάλη κίνηση οχημάτων, βεβαιώνοντας 4.470 παραβάσεις.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 6 οδηγών για επικίνδυνη οδήγηση και μέθη, την αφαίρεση 844 αδειών ικανότητας οδήγησης, 906 αδειών κυκλοφορίας, 265 αφαιρέσεις πινακίδων καθώς και την ακινητοποίηση 844 οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι 2 εκ των συλλήψεων αφορούν οδηγούς που συμμετείχαν σε αυτοσχέδιο αγώνα επί της Λεωφ. Κηφισού. Οι συγκεκριμένοι όταν εντοπίστηκαν από σταθμό τροχαίας κλήθηκαν σε έλεγχο, ωστόσο ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας τους ακολούθησαν από ικανή απόσταση ασφαλείας έως την ακινητοποίησή τους.

ΕΛ.ΑΣ. – 4.470 παραβάσεις στην Αττική την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου [VIDEO]

Συνολικά, βεβαιώθηκαν 4.740 παραβάσεις, ενδεικτικά αναφέρονται οι κάτωθι:

  • 1.036 για παράνομη στάθμευση εκ των οποίων οι 68 σε ράμπες ΑΜΕΑ
  • 937 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 189 για μέθη
  • 149 για ταχύτητα
  • 21 για επικίνδυνους ελιγμούς
  • 211 για ζώνη ασφαλείας
  • 161 για ΚΤΕΟ
  • 32 για φωτεινούς σηματοδότες
  • 67 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου
  • 238 για ταχογράφο
  • 39 για κινητό τηλέφωνο
  • 67 για παραβάσεις φορτηγών οχημάτων
  • 61 για λεωφορειόδρομο
  • 1.532 για λοιπές παραβάσεις

Οι αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και το υπόλοιπο διάστημα σε όλη την επικράτεια.

Δήμος Σουλίου: Καινοτομεί επενδύοντας στον μοτοσυκλετιστικό τουρισμό για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε και στην Ελλάδα ορεινά πάσα
souli moto tourism
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

7/5/2026

O Δήμος Σουλίου ανακοίνωσε μια δράση που επικεντρώνει στην ανάπτυξη του μοτο-τουρισμού, με προφανή στόχο να αναπτύξει το τουριστικό προϊόν της περιοχής εκμεταλλευόμενος το μοναδικό του φυσικό τοπίο και το έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.

Η δημιουργία τριών προτεινόμενων μοτοσυκλετιστικών διαδρομών πατά πάνω στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο του Δήμου και στην ουσία πρόκειται για τρία ορεινά περάσματα (pass) της Πίνδου:

  • Πάσο Πλακωτής (Plakoti Pass): Διαδρομή Νεράιδα – Πολύδροσο – Βροσίνα, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων,
  • Πάσο Παραμυθιάς (Paramythia Pass): Διαδρομή Νεράιδα – Παραμυθιά – Γλυκή, επί της Εθνικής Οδού 19,
  • Πάσο Σουλίου (Souli Pass): Διαδρομή Γλυκή – Σούλι (Κάστρο Κιάφας), επί της Επαρχιακής Οδού.
souli moto tourism

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Θεσπρωτίας (ΜΟ.ΛΕ.ΘΕ.) και την Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε.), στα πλαίσια της οποίας θα γίνουν μια σειρά παρεμβάσεων στις προτεινόμενες διαδρομές προς διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών:

  • Τοποθέτηση πινακίδων αρχής και τέλους κάθε διαδρομής, καθώς και ενημερωτικών πινακίδων με στοιχεία για το πάσο και τα σημεία ενδιαφέροντος,
  • Δημιουργία περιπτέρου (κιόσκι) θέασης, ενημέρωσης και ανάπαυσης, από ένα σε κάθε διαδρομή,
  • Ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και εγκατάσταση μικρών πομπών Bluetooth σε σημεία στάσης και μνημεία, για την αυτόματη ενεργοποίηση ψηφιακού περιεχομένου (βίντεο, κείμενα, αφηγήσεις),
  • Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και στοχευμένη προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
souli moto tourism

Το γεγονός πως ο Δήμος Σουλίου είναι ο πρώτος που ασχολείται θεσμικά και οργανωμένα με τον μοτοσυκλετιστικό τουρισμό στη χώρα μας εν έτει 2026 είναι μεν σπουδαίο νέο, είναι όμως και ενδεικτικό του πόσο πίσω βρισκόμαστε στο θέμα της εγχώριας τουριστικής ανάπτυξης, η οποία ακόμη πασχίζει να απογαλακτιστεί από στερεότυπα δεκαετιών – συρτάκι, κίονες και παραλίες – και να προσελκύσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι η μοτοσυκλέτα, εκμεταλλευόμενη τα φυσικά προσόντα που χαρακτηρίζουν κάθε γωνιά της χώρας μας και όχι μόνο τα παραθαλάσσια.

Τα τελευταία χρόνια εξειδικευμένες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες μοτοσυκλετιστικού τουρισμού στη χώρα μας – κυρίως σε εκτός δρόμου διαδρομές που στην Ελλάδα είναι εν πολλοίς ελεύθερες σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη – γνωρίζουν μεγάλη άνοδο. Η εμπλοκή επίσημων φορέων όπως ένας Δήμος μόνο καλό μπορεί να κάνει, προσθέτοντας οργάνωση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο υπηρεσιών και γιατί όχι, μελλοντικές βελτιώσεις σε ζητήματα υποδομών, όπως η ποιότητα των δρόμων.

Μπορούμε πάντα να ονειρευόμαστε όταν κάποιοι, έστω και λίγοι, στην Ελλάδα βλέπουν λίγο πιο πέρα από τα τετριμμένα αναζητώντας πώς θα αναπτύξουν το τουριστικό προϊόν, αντί απλώς να το αρμέξουν.

Ετικέτες