Αφαίρεση 844 αδειών ικανότητας οδήγησης και 906 αδειών κυκλοφορίας στην Αττική την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου [VIDEO]

Η μη χρήση κράνους “κοντράρεται” στα ίσια με την παράνομη στάθμευση όσον αφορά τις βεβαιωμένες παραβάσεις
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 4.470 παραβάσεις στην Αττική την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/7/2024

Η Τροχαίας Αττικής προχώρησε σε εντατικούς ελέγχους την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, σε οδικούς άξονες όπου έχει παρατηρηθεί συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μεγάλη κίνηση οχημάτων, βεβαιώνοντας 4.470 παραβάσεις.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 6 οδηγών για επικίνδυνη οδήγηση και μέθη, την αφαίρεση 844 αδειών ικανότητας οδήγησης, 906 αδειών κυκλοφορίας, 265 αφαιρέσεις πινακίδων καθώς και την ακινητοποίηση 844 οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι 2 εκ των συλλήψεων αφορούν οδηγούς που συμμετείχαν σε αυτοσχέδιο αγώνα επί της Λεωφ. Κηφισού. Οι συγκεκριμένοι όταν εντοπίστηκαν από σταθμό τροχαίας κλήθηκαν σε έλεγχο, ωστόσο ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας τους ακολούθησαν από ικανή απόσταση ασφαλείας έως την ακινητοποίησή τους.

ΕΛ.ΑΣ. – 4.470 παραβάσεις στην Αττική την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου [VIDEO]

Συνολικά, βεβαιώθηκαν 4.740 παραβάσεις, ενδεικτικά αναφέρονται οι κάτωθι:

  • 1.036 για παράνομη στάθμευση εκ των οποίων οι 68 σε ράμπες ΑΜΕΑ
  • 937 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 189 για μέθη
  • 149 για ταχύτητα
  • 21 για επικίνδυνους ελιγμούς
  • 211 για ζώνη ασφαλείας
  • 161 για ΚΤΕΟ
  • 32 για φωτεινούς σηματοδότες
  • 67 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου
  • 238 για ταχογράφο
  • 39 για κινητό τηλέφωνο
  • 67 για παραβάσεις φορτηγών οχημάτων
  • 61 για λεωφορειόδρομο
  • 1.532 για λοιπές παραβάσεις

Οι αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και το υπόλοιπο διάστημα σε όλη την επικράτεια.

QJMOTOR SQ 350: 1η εμφάνιση στην Ελλάδα, στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026

Με πλούσιο εξοπλισμό και 16ρηδες τροχούς εμπρός-πίσω
QJMOTOR SQ 350 Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/4/2026

Λόγω προσιτής τιμής για την κατηγορία κυβισμού, αλλά και βάσει των προδιαγραφών και του πλούσιο εξοπλισμού, το QJMOTOR SQ 350 αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Το SQ 350 βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας και είναι το μοναδικό σκούτερ της QJMOTOR, το οποίο έχει επίπεδη ποδιά και τροχούς 16 ιντσών και στα δύο άκρα, ως μοντέλο που θέλει να ανταγωνιστεί το Honda SH350i.

Μεγάλο όπλο στη διεκδίκηση μερίδας των πωλήσεων στην κατηγορία για το SQ 350 είναι η τιμή του που έχει οριστεί στα 4.295 ευρώ, σε συνδυασμό βέβαια με όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει. 

Το SQ 350 έχει υγρόψυκτο 4βάλβιδο κινητήρα 330 κ.εκ., οποίος αποδίδει 29 hp και 3,21 kg.m ροπής στις 7.500 και 5.250 σ.α.λ. αντίστοιχα και χρησιμοποιεί ψεκασμό της Bosch. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 10 λίτρα, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 172 κιλά, πλήρες υγρών.

Το νέο σκούτερ της QJMOTOR έχει μεταξόνιο 1.495 χλστ. και ύψος σέλας στα 750 χλστ., με την πέδηση να αναλαμβάνει ένας δίσκος εμπρός διαμέτρου 265 χλστ. με διπίστονη δαγκάνα και ένας δίσκος 240 χλστ. πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου.  

Στον στάνταρ εξοπλισμό του SQ 350 περιλαμβάνεται ABS, Traction Control, keyless σύστημα ενεργοποίησης/εκκίνησης, διπλή θύρα φόρτισης, TFT οθόνη αφής με διαγώνιο στις πέντε ίντσες, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, διάφανες χούφτες, ψηλή ζελατίνα, όπως και top box με χωρητικότητα 33 λίτρων.

Το σκούτερ της QJMOTOR δείχνει προσεγμένο και από κοντά αν και ο μόνος τρόπος φυσικά για να μάθουμε αν αξίζει πραγματικά τα χρήματα που καλείται να δώσει κανείς για να το κάνει δικό του είναι όταν θα έρθει η ώρα της αναλυτικής του δοκιμής.

 

Ετικέτες